Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Snapshots från helgen

Här kommer några bilder från vår Norge-trip:

Rivstartar med det här. Mitt bästa roadtripgodis!

 

På tal om goda saker måste jag tipsa om denna nyhet vi beställde på Mcdonalds. Det är som en Mcflurry, fast med sås och grädde också. Dessutom var den inte vispad (gillar inte när innehållet blandas). Supergod!

 

Dagen innan bröllopet hjälpte vi till att göra en kaka. Blev en svensk klassiker: kladdkaka. Sen chillade vi på min kusins terrass med öl och cider.

 

Det var supervarmt och lä. Blev chockad över att det bara var typ 12 grader. Har glömt hur varmt det kan kännas när det inte blåser.

 

Sedan gav vi oss ut för att äta lunch, men det var stängt överallt. Norge är så märkligt vad gäller öppettider. På söndagar och röda dagar har nästan allt stängt. Till och med köpcentrum och matvaruaffärer. Det är så knäppt tycker jag. Det är väl då man har tid? Men till slut hittade vi en utländsk affär som även sålde pizza.

 

F var i himlen. Han älskar att gå och titta på olika såser och oljor. Han ville köpa allt.

 

Vi var ju på spa! Vi bodde på Støtvig Hotel som ligger i Larkollen i Rygge. Fick hotellet rekommenderat av min kusin.

Jag kollade flera prisjämförelsesajter, men det visade sig till slut att det var flera hundralappar billigare att boka via hotellets egen hemsida. Så det är ett tips. Vi gör ofta så när vi reser.

 

Vi var supernöjda. Hotellet kunde faktiskt inte varit bättre med tanke på vad vi var ute efter. Dessutom älskade F’s deras båtinspirerade inredning. Han gick runt och sa wow hela tiden ? Tyvärr inte med på bild, men vid poolen hade de en haj från första Hajen-filmen. Hur coolt?

 

Efter allt badande och bastande drack vi bubbel i sängen och somnade framför en film. Eller vi och vi. Jag kan sällan somna med tvn på, men tyvärr är det det bästa F vet.

 

Morgonen efter åt vi frukost med denna utsikt!!

 

Borde få pris ändå för snällast influencer-flickvän som alltid låter F börja äta innan jag tagit bild. Men han är superkänslig med att maten ska bli kall, så vore taskigt att låta honom vänta. Jag däremot har inte ätit varm mat på tio år, så det kan ju kvitta. Hehe.

 

Älskar när hotell anstränger sig lite extra och har färskpressad juice och t.ex. egengjord skagenröra. Mmm.

Ja och resten har ni sett! Mysig helg, men ser fram emot nästa Norge-trip när jag har lite mer tid med familjen och alla inte är så stressade.

 

127 gillar

Kommentarer (17)

 • Sara

  |

  Söndagar och röda dagar är ju till för att man ska ta det lugnt och inte gå omkring och handla 😉 Tidigare var ju det mesta stängt då i Sverige också och i flera andra länder är fortfarande mycket stängt. Och det är fortfarande en hel del som är stängt även i Sverige på söndagar. Fast ska jag vara helt ärlig så håller jag med om att det är då man är ledig och har tid att handla och uträtta ärenden. Man får planera mer när man inte kan göra sådant på söndagar och det blir stressigare. Å andra sidan tycker jag att det har sin charm med en veckodag då allt är stängt och man kan ju ändå handla sex dagar i veckan. Vet inte riktigt vad jag tycker, haha ?

  Svara

 • Linnea

  |

  Hej!
  Det är i regel oftast billigast på hotellets egna hemsida eftersom dom måste betala provision till bokningssajterna för alla sålda rum via dom.
  Då lägger dom alltså på den summan på rumskostnaden så dom fortfarande tjänar lika mycket för rummet.
  /En som jobbar på hotell

  Svara

 • anonym

  |

  Vilka fina bilder. I dag sämre väder i Stockholm. Hoppas på mer värme i morgon. Den där med grädde från McDonalds såg supersmarrig ut.

  Svara

 • Jessica

  |

  Har bott i Belgien och där var alla mataffärer och andra affärer stängda på söndagar. När vi flyttade till vårt hus där blev mamma utskälld av en granne när hon klippte gräset en söndag, det var tydligen tabu att väsnas på söndagar.. Hände en gång och aldrig mer på 4 år ?

  Svara

 • Hanna

  |

  Eller så är det för att alla inom handels också vill vara lediga

  Svara

 • ab

  |

  På söndagar i Norge var Circle K räddningen. Tyckte det var intressant att vissa Deli de Luca hade öppet dygnet runt.

  Svara

 • Fanny

  |

  Hört att det är dyrt för butiker att ha öppet på söndagar. Kanske ännu dyrare i Norge?

  Svara

 • Minna

  |

  Hej Regina! Jag har en liten fråga. Du hade ju för 2-3(?)år sedan ett samarbete med ett företag som tillverkade färg som man färgar kläder med. Jag har försökt söka i din blogg för att se hur din uppfattning av detta blev när det gått ett tag men hittar ingenting. Vad jag förstod var du väldigt nöjd då men undrar vad du tänker idag? Jag har en jeansjacka vars modell jag älskar men jag har totaltröttnat på att den nästan är vit då den hela tiden blir smutsig och jag funderar därför på att färga den men vill gärna höra om du har några tips eller om du ens tycker det är bra. Hur länge höll färgen? Kram och tack för att man alltid får trevlig läsning! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Är jättenöjd! ??

   Svara

 • A

  |

  Hade aaaaldrig vågat bada i poolen 😮 mvh tjej med hajfobi

  Svara

 • Camilla

  |

  Det är alltid bättre att boka via hotellet och sköta all kommunikation via dom. Hade jag fått en 10a för varje gång jag hört ”jo men jag pratade med dom på booking och dom sa…..” så hade jag kunnat förtidspensionera mig och jag är 34 ?

  Svara

 • Mila

  |

  Trodde jag var den enda som kräver väldigt varm mat haha 😛 Värsta jag vet är att behöva vänta på någon när maten står och ryker på bordet. Särskilt viss mat typ ägg, thai, grytor… Ryser av obehag när jag tänker på att många gillar kylskåpskall pizza 🙁

  Svara

 • Ronja

  |

  Har samma ”problem” med min sambo o tevesomnande ? Men det är bara bättre för mig, kan omöjligt somna om jag inte får vara ensam o ligga utsträckt över hela sängen. Så varje kväll somnar han i soffan o kommer till sängen först på natten, jag har verkligen dragit vinstlotten med sambo ?

  Svara

 • Robert

  |

  Trodde det var du som var sås-älskaren men du har konkurrens vad det verkar!? Snygga naglar och smarrig mat kan man kanske tillägga här (bland annat). 😉

  Svara

 • Matilda

  |

  Vilket hotell ? hade inte vågat bada med haj dock, klara inte ens av bilder på hajar. Vet, behöver hjälp ?

  Söndagar är stängt för vilodag, som det var i Sverige innan. Söndag är ju ultimata turdagen för norskar, föll själv in i det ? joker är räddning på söndagar, finns ändå en hel del på de trånga utrymmena.

  Svara

 • Madeleine

  |

  Ja det där från donken såg riktigt gott ut… men vad var det för något då?! Kunde inte sluta tänka på att du avslutade stycket med godbiten innan du ens skrivit vad det var, och sen nämner du inte den en enda gång till under hela inlägget (jag har läst genom det ett tiotal gånger nu i jakt på det, så jag VET att du inte skrivit det någonstans)? Så får man bara inte göra! Nu har jag panik!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?? Mjukglass, kolasås och daim!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv