Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

2 lekar som är kul på bröllop

Eftersom jag har blivit er Queen av Lekar och ni gärna vänder er hit för tips vill jag dela med mig av två lekar från bröllopet i söndags:

 

 

Sko-leken

Brudparet samt deras föräldrar fick sitta med ryggen mot sin partner. De fick ta av sig skorna och ge den ena skon till sin partner. Sedan läste lekledarna upp ett påstående. Exempelvis ”vem sa jag älskar dig först”, eller ”vem är bäst på att säga förlåt” och så skulle de sträcka upp sin egen sko eller partnerns sko beroende på vem av dem de tyckte påståendet stämde bäst in på. Om båda sträckte upp samma sko fick de poäng och det par som hade flest rätt vann. Jag tror att man brukar köra denna lek med endast brudparet, men jag tyckte att det var en kul twist att ha med brudparets föräldrar också.

 

 

Hela havet stormar

…med en twist. 10 frivilliga väljs ut och sätter sig på varsin stol. Sedan får de besked om att hämta något. Exempelvis en slips, ett läppstift, en jacka, ett bälte eller vinglas. Svårighetsgraden kan variera, men en bra regel är att man inte får ta något man har på sig. När deltagarna springer iväg plockas en stol bort och den som är sist tillbaka med objektet som efterfrågades mister alltså sin plats. Leken fortsätter tills det bara finns en person kvar. En mycket underhållande (och en aning våldsam, haha) lek att både vara med i och att titta på.

Det var två roliga lekar som inte kräver mycket planering som ni kan överraska era vänner med på nästa fest. Garanterad succé. Ha så kul!

?

106 gillar

Kommentarer (3)

 • Josefine

  |

  Första leken har jag kört på fest några gånger. Mindre fest då med inte mer än 10-12 personer. Istället för skor kör vi dock bara att räcka upp handen när man tycker det stämmer på sig själv, och inte när det stämmer på den andra. När man fått tre poäng i rad byter man personer. Kul sätt att lära känna varandra på också!

  Svara

 • Annie

  |

  Svinkul med ”vanliga” lekar som gjorts roligare. Tack för att du tipsar oss om härliga saker du upplever. Du är bäst!

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, tack för tipset. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv