Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

You & vegansk snickerspaj

Jag kan inte sova. Jag fastnade i serien You hela kvällen och kunde precis slita mig för att gå och lägga mig. Ligger i sängen nu och kommer inte till ro. Tänkte att jag kan ju passa på att blogga.

På tal om You vet inte riktigt vad jag tycker om den serien alltså. Jag tyckte inte att den var så bra i början, men nu är jag helt fast. Men känner mig tveksam och vet egentligen inte var jag står. Jag både gillar och hatar att jag sympatiserar med och liksom hejar på någon som är helt störd och hela grejen med den ”snygga, missförstådda tjejen” är bara snark. Gillar inte heller att den är så Hollywood-filmig. Eller gör jag det? Är helt förvirrad.

Nog om det. Vi kan titta på några bilder från idag!

 

Det var min tur att fixa födelsedagsfirande eftersom jag fyllde år senast!

 

Ida hjälpte mig med kortet och vi gjorde vår kollega till ett bullrecept ?

 

Fick smuggla ballonger förbi hans kontor såhär. Märktes inte alls.

 

Jag gjorde en vegansk snickerspaj! Var så nervös över att den skulle bli misslyckad då jag inte hade någon termometer när jag skulle koka karamellsås igår och använde en för stor form. Men den blev bra som tur är. Riktigt god faktiskt. Baka den alla!

 

Han blev glad!

 

Ja och sen köpte jag dessa till middag på vägen hem och har kollat You hela kvällen. Bra beslut.

Nu ska jag försöka sova. Tack för sällskapet ?

 

90 gillar

Kommentarer (10)

 • Lina

  |

  Men åh jaaa exakt vad jag kände om You också!!! Kollade kanske 4-5 avsnitt? Sen kände jag faktiskt inte för att fortsätta så jag började titta på The Affair istället. Men snälla kan du uppdatera om när du bestämt dig för vad du tycker om den tillslut!!!? Är den värd att se? Jag fastnade aldrig sådär som du men det kan bero på att jag aldrig har en möjlighet att bara få nörda flera avsnitt i rad pga småbarn ??
  Recensera sen!! ??

  Svara

 • Emma

  |

  Måste bara säga att du hamnat på en så himla fin arbetsplats!! Är så avis, på mitt jobb får vi bara fika om man fyller jämt och många gånger blir det inte ens ett grattis från kollegorna utan att man själv måste gå runt och berätta att man fyller år ? Viktigt att uppskatta varandra på det sättet som ni verkar göra ♡

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja det är verkligen en kul tradition ☺️

   Svara

  • Emma

   |

   Håller så med! Aldrig ens varit i närheten av ett jobb där man ”bryr” sig så om sina kollegor och släpper jobbet för ett tag. Det är ofta endast ”jobb i luften” på många arbetsplatser, glömmer lite bort att bry sig om varandra. Så ja, väldigt viktigt att uppskatta varandra på en arbetsplats ♥️

   Svara

 • Jonna

  |

  I stort sett alla jag pratat om serien You med sympatiserar med Joe. Jag tror det är nyanseringen, läser man en artikel på Aftonbladet om en man som stalkat en tjej så tänker man ju direkt(hoppas jag) att han är störd i huvudet. Men här får man se positiva sidor av en sådan kille, man får se honom vara omsorgsfull med ett barn som är otrygg och behöver en stabil vuxen. Sen grejen med Beck som var vilsen och trasig tills hon träffade Joe, som målades upp som hennes ”räddare” och helt enkelt successivt gjorde sig av med sådant som(enligt honom) inte var bra för henne. Blir rädd för mig själv som sitter och argumenterar för varför man liksom tyckte lite synd om honom. :’)

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja men exakt. Så sjukt att jag tänkte ”neeej” när han tog sönder hennes telefon. Man blir ju helt störd ???

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag har verkligen svårt för den här serien främst för all sympati som alla har för Joe och att Beck inte märker någonting. Hon förstår ingenting och bara det gör mig ännu mer irriterad.

  Svara

 • Louise

  |

  Det är ju dock inte första gången på film och i böcker som vi i publiken sympatiserar med seriemördare och dylikt: hannibal (speciellt böckerna) och serien Dexter är ju klockrena exempel. Man vet vad dom är, men vi tycker om vissa drag hos dem samtidigt som de en stor del av tiden står på ”rätt sida men av fel anledning”. Tror många blir lite extra upprörda över sina känslor för att feminism ligger i tiden och det rör sig om en manlig stalker. Den här diskussionen var inte aktuell med Dexter, för att 1) han mördade mördare, och 2) hans huvudsakliga offer var inte specifikt kvinnor: tvärtom gjorde han allt för att skydda sin syster och flickvän under seriens gång. (samma sak med hannibal: en kannibal, men triggerpunkten med mordet på hans syster som han älskade djupt och det faktum att han inte heller huvudsakligen jagade kvinnor gjorde att människors inre feminist inte fick dåligt samvete när sympati väcktes för honom).

  Det är ju ändå bara underhållning, jag blir snarare imponerad av hur författarna lyckas leka med oss på det viset och uppskattar underhållningsvärdet 🙂 läskigt i mina ögon är ex. hur människor på riktigt vill låta folk komma undan med mord och skit för att de är snygga – Ted Bundy ex, eller det faktum att normativt snygga människor får lägre straff i USA än fula. Det är väl bra mycket värre, att vi sympatiserar med kriminella människor enbart för deras utseende, än för att en tvpersonlighet tilltalar oss xD

  Svara

 • Lina

  |

  Jag kunde inte fortsätta kolla You för att jag tyckte det var så läskigt att jag sympatiserade med honom ?

  Svara

 • D

  |

  Jag förstår inte hur folk ens kan sympatisera med Joe?? Vi ser ju hur creepy han är, hur sjuk i huvudet han är, hur iskall han är. Han dödar människor i Becks liv, förföljer Beck, dödar killen hon ligger med för han tycker inte hon ska ha sex med honom…. Har ni ens sett sista avsnittet? Även om man tycker han ser någorlunda bra ut så blir han ju ful och äcklig pga hur han beter sig? Jag tyckte serien var bra, men jag blev illa till mods att det finns sådana äckliga stalkers. Tycker det är stört att man sympatiserar och tycker han är snygg och hejar på honom, finns många människor som blivit stalkade av en person och sedan blivit mördad. Hade ni tyckt om den stalkern också och ”hejat” på honom?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv