Follow my blog with Bloglovin

Min lördag: loppis, shopping & barnvakt

Jag är såsåså trött idag. Skulle egentligen bara vilja lägga mig nu, men måste fota en grej, baka en kaka och blabla.

I alla fall! Jag hade en mycket mysig dag igår:

 

Först städade jag hemma och sen åkte jag och Caroline med familj till Slagthuset i Malmö för att gå på loppis.

 

Det var privatpersoner som hyrt bord sålde lite allt möjligt.

Den typen av loppis gör mig mycket obekväm kom jag på. Jag känner mig taskig om jag går fram till ett bord och tittar och sedan inte köper något. Känns som att jag förolämpar personen som sitter vid bordet typ. Så jag vågade knappt titta alls. Men Caroline körde på, loppis-pro som hon är. Det är hennes pekande hand som syns på bilden.

 

Efter 3 fynd för henne och 0 för mig lunchade vi. Vi beställde soppa med morot och ingefära som var sådär. Men lokalen var fin i alla fall.

 

Sen hörni! Sen var det dags för mig att bränna ett mycket generöst presentkort på AB Småland som jag fick i födelsedagspresent!

Alltså vilken dröm. Jag bestämde mig för att inte göra som jag alltid gör och tänka igenom köpet så vettigt och noggrant att jag sedan får beslutsångest och inte köper något alls, eller något tråkigt ”säkert kort”. Av någon anledning får jag typ en spärr när jag får presentkort och blir helt handlingsförlamad, haha.

Min strategi var såhär:

1) Gå ett varv genom butiken

2) Gå ett varv till, men noggrant och fotografera allt som är intressant

3) Sätta mig ner och försöka minnas det jag fotograferat

4) Direkt radera alla bilder på saker jag inte kommer ihåg = uppenbarligen tycker jag ej om dem tillräckligt

5) Bestämma mig för vilka av prylarna jag älskar och ev inte hade unnat mig utan presentkort

6) KÖPA DOM

 

Hittade de största favoriterna direkt. Hehe.

 

En timme tog det och sen var min varukorg redo för kassan!

Vi åkte hem och jag beundrade min shopping:

 

Dessa saker blev det! En stor skärbräda, ett fat, en ljusstake och en vas.

 

Vasen fick ett hem på en gång. Jag visste exakt vad jag ville ha den till.

 

Fatet är sååå vackert och ser riktigt exklusivt ut. Typisk grej jag inte tror jag hade unnat mig annars, men som jag verkligen älskar. Jag ska servera stora matiga sallader på detta inom kort.

 

Det blev även denna ljusstake som nu bor på mitt soffbord.

/Materiell lycka gånger 100000

 

Strax innan 19.00 fick jag besök av denna unga herre. Hans föräldrar skulle ut och äta och jag fick äran att vara barnvakt! ?❤️

Vi hade så kul. Eller vi och vi. Jag försökte leka med honom, men han ville mest sitta i sin egen värld och satt och skrattade åt sina egna lekar(??). Haha, världens sötaste och enklaste unge. Skickade till och med ett meddelande till Caroline om att det var FÖR lätt. Noll procent svårt att ha barn ju.

Ja.

Och sen blev han trött och gnällig, ville äta, ville inte äta, ville äta och sen fick jag dra vagnen över tröskeln i nästan en timme tills han somnade. Haha. Men slutet gott allting gott. Hoppas jag får vara barnvakt snart igen.

 

169 gillar

Kommentarer (8)

 • Sara

  |

  ? så söt❣

  Svara

 • Gerra K-Son

  |

  Jätte härlig blogg, där du berättar med dina bilder. Återvänder mycket gärna.

  Svara

 • Glashusbloggen

  |

  Vilka fina fynd! 🙂 Kul å va barnvakt, jättefin bild på er!

  Svara

 • Robert

  |

  Fina muggar, haha. Börjar utveckla sig till en barnförbjuden blogg nu när du fyllt 30 kanske? 😉

  Svara

 • Lovisa

  |

  Härlig med barnvakt 🙂 Jag har en fråga som du kanske har svaret på, och säkert något fler skulle vara intresserade av att höra dina tanknar kring eftersom jag vet att du också jobbar med detta. Nu till frågan: jag har så svårt att stanna upp och njuta av vad jag har. Jag har precis pluggat klart men har inte njutit av min examen för är så stressad kring allt master/söka jobb/what to do in general liksom. Jag reser mycket, har massa vänner och hittar på det jag vill. Så objektivt låter det bra men jag är så stressad över att jag inte gör rätt saker. Vänder mig nu till allas vår guru för råd ?
  Kram från Lovisa

  Svara

  • Anna

   |

   Kan tipsa om Mindfulness 🙂 då lär man sig att njuta av stunden mer. Rekommenderar boken Fokus på jobbet, då får man tips på hur man kan blanda in mindfulness i sitt vanliga liv utan för mycket flum. På riktigt, den boken gjorde så stor skillnad i mitt liv! Vill man testa meditation rekommenderar jag appen Headspace 🙂

   Svara

 • Jennifer

  |

  Haha, jag är tvärtom gällande privatpersons-loppis. Jag törs inte köpa något eftersom jag tänker att de tänker ”herregud, ska hon ha den där fula???”. De har ju trots allt samlat ihop alla saker de ogillar och inte vill ha haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha sant ändå. Att jag inte tänkte så ?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv