Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Omega-klocka, frisörbesök & drömkappa

Igår var det onsdag och min dag såg ut såhär!

 

Vi halv elva knackade mamma på med lunch. Så gullig! Vi gjorde mackor med pesto, brie och salami, samt apelsin, kaffe och rödbetsshot till det. Mmm.

 

Sen begav vi oss ut på stan!

Jag hittade världens finaste kappa. Exakt en sån som jag drömt om länge. Men 1) jag har precis köpt en kappa och därför är det onödigt och 2) priset var mycket saftigt.

MEN ÅH alltså ni förstår inte huuur fiiiiin. Vill inte lägga upp bild så att ni ska påverka mig, måste fundera på det här själv. Ska jag unna mig en 30-års present…eller ska jag sluta konsumera som om det inte fanns en morgondag. Så svårt.

 

Haha kolla. Personen som går förbi där bak gör att det ser ut som mamma har tofs <333 Snart så.

 

Men vårt egentliga ärende på stan var att fixa denna Omega-klocka jag fått av mamma. Den är ungefär lika gammal som jag. Känns så speciellt att ha fått den. Denna klocka har jag ju sett på mammas handled hela min barndom. Nu är den min!

Jag bytte batteri på den och klockmänniskan har skickat den till Omega-fabriken (eller vad det heter) för att stifta om den (eller vad han nu sa) (haha lol). Han ska ringa mig nästa vecka med prisförslag. Förresten. Jag tror aldrig att jag sagt ”omega-klocka” i hela mitt liv, men efter att ha varit i klockaffären och pratat om min klocka har jag fått upp reklam för Omega-klockor överallt. Är helt övertygad om att jag är avlyssnad nu. Så jäkla sjukt.

 

Sen sa jag och mamma hejdå och jag begav mig till frisören. Gjorde miljoner olika toningar, blekningar och behandlingar. Men resultatet blev ju bra!

 

Efter frisören gick jag för att beundra kappan igen (haha gulle mig) och köpa smoothie.

Sen gick jag hem, jobbade några timmar och vid midnatt kom F hem. Hade inte sett honom på över en vecka, så det var mysigt. Nu ska jag på loppis! Hörs sen!

 

110 gillar

Kommentarer (26)

 • Alice

  |

  Det där med reklam händer mig hela tiden! För något år sedan pratade jag med mina killkompisar att jag saknade fler tjejkompisar med samma intressen som mig. Vad dyker upp i mina flöden? Jo, någon slags vän-dateing-app för tjejer med syfte att användaren ska hitta likasinnade tjejkompisar. För någon vecka sedan pratade jag och några vänner om att en bekant jobbar på kriminalvården och jag tipsade någon om att söka jobb där inför sommaren, så får jag upp ”sök jobb hos oss-reklam” från kriminalvården en dag senare. Händer hela tiden! Undrar vilka appar man har godkänt att de får lyssna av även om de inte används? Så läskigt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha verkligen läskigt! Men ändå bra som i ditt fall 🙂

   Svara

 • Filippa

  |

  Du ÄR avlyssnad =) Det är inte ens en hemlighet/konspiration längre. Alla dina appar som är reklamfinansierade och som du gett tillgång till mikrofon lyssnar efter nyckelord, SÅ FORT DU PRATAR. Av denna orsak stänger jag alltid ner mina använda program med jämna mellanrum, aldrig att jag skulle låta Messenger tex ligga på i bakgrunden.

  Svara

  • R

   |

   Men hur stänger du av dem? Appar har ju rätt att requesta att auto-startas av telefonen (och att de inte syns på ”fönster-scroll-vyn” betyder inte att de inte körs). Så en installerad app är ju i princip omöjlig att stänga av trodde jag?

   Svara

   • Mi

    |

    Du kan stänga av mikrofonåtkomst i dina inställningar 🙂

    Svara

    • R

     |

     Yes, det kan man (och man kan hoppas att det fungerar på riktigt också), men personen jag svarade på sade att hon ”stänger ner” apparna och det är inte någonting man kan göra i praktiken på en telefon.

     Svara

     • Filippa

      |

      Det räcker med att du stänger ner dem, jag har Samsung, så jag klickar längst ner till vänster och får upp alla använda program och stänger dem med ett klick, då ligger de inte och lyssnar längre. Har också ett antivirus som jag ställt in så att appar inte öppnar om jag inte öppnar dem själv. Plus har stängt av mikrofon-åtkomst till alla som inte behöver det (dvs tex insta och Messenger som inte behöver det pga pratar inte i telefon över dem). Numer får jag bara generiska reklaminlägg.

 • D

  |

  Något jag lärt mig om mig själv och shopping/grejer:

  – om jag ser något och tycker om det men tvekar pga prislappen, backa och låt det vara en stund. Går inte det utan jag tänker på det ofta och/eller oroar mig för att storleken ska ta slut/någon annan ska köpa det där bordet på secondhand och det försvinner föralltid – köp.

  Eller – om jag inte kan backa eller ens lämna butiken utan att vara orolig, ELLER om jag ”vaktar” det jag hittat (aka finns i närheten, inom räckhåll IFALL någon också visar intresse) så att jag kan ta det innan någon annan gör det – köp.

  I och med att du gick tillbaka till affären en gång till samma dag för att kolla-känna-klämma-drömma så säger jag KÖP.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack! Smart att tänka så 🙂

   Svara

 • Robert

  |

  Det gör vi! 😉 Kappan finns väl kvar sen också får man hoppas. Hade ju gått att avvakta. Du fyller ju 31 nästa år. Kanske behöver firas det med? 😉

  Svara

 • Sofia

  |

  Min sambo kom till mitt jobb i tisdags med en låda semlor från Vetekatten.
  Jag är inte överförtjust i semlor och kan verkligen lova dig att jag aldrig googlat eller sökt på varken semla eller Vetekatten. Men direkt efter att vi ätit semlorna och han gått därifrån så kom det upp reklam för Vetekatten på min insta! Tycker verkligen att det är så sjukt..

  Svara

  • Hanna

   |

   Din sambos telefon besökte vetekatten. Det finns kopplingar mellan din och din sambos telefoner. Alltså får din telefon reklam för vetekatten 🙂

   Algoritmerna är betydligt mer komplicerade än att de bara lyssnar. De vet var vi varit, var våra vänner varit, och ger oss reklam utefter det.

   Svara

 • L

  |

  Du ska ha kappan. Det liksom skaver i en tills man får den. Och hur ofta hittar man något man inte bara settlar för?!

  Svara

 • Agnes

  |

  Tycker också du ska köpa kappan! Men den förra kan du ju sälja så känns det bättre på konsumtionsfronten. 😀

  Svara

 • Martina

  |

  Klart du ska köps dig kappan i födelsedagspresent! <3

  Svara

 • Emma

  |

  Du kan inte lämna en ledtråd om var du hittat kappan? ? Jag behöver en ny och tycker att det är så svårt att hitta någon jag gillar

  Svara

 • Bella

  |

  Vilken mysig dag och sjukt fin du blev i håret☺! Tycker du ska köpa kappan, när man känner sådär starkt för nått ska man slå till☺

  Svara

 • Linn

  |

  Vad är ditt läppstift ifrån? Superfint!

  Svara

 • Jackie

  |

  Du måste visa hur du får till dina otroligt vackra ögonfransar, vilken mascara använder du? Gör en tutorial!! Är du gulle.

  Svara

 • Emma

  |

  Alltså?? har fått upp massor av reklam på förlovningsringar på telefonen och har smyghoppats att det var för min sambo varit inne och tittat på ringar men nu är det ju uppenbart att de är för att jag pratat med min kompis i telefon om hur hennes kille inte vill gifta sig ??

  Svara

 • Sigrid

  |

  Men är inte kappan en superbra grej att önska sig i 30-årspresent?? eller presentkort som bidrag till den

  Svara

  • Egoina

   |

   hahaha love it!

   Svara

  • Jessica

   |

   hahaha sjukt kul ju ?

   Svara

 • Elin

  |

  Urmakare ? Eller var det en person som jobbar i klockaffär men som ej är urmakare är det kanske en klockmänniska…?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv