Follow my blog with Bloglovin

Pasta med grönkål, soltorkade tomater & fetaost

 

Ida hade med sig en matlåda häromdagen som såg så god ut. Det var pasta med grönkål, syrad grädde, valnötter och fetaost. Bestämde mig för att försöka mig på en liknande rätt, fast Reginafierad. Den blev mycket lyckad!

Här kommer den!

 

 

Du behöver:

Lök

Vitlök

Chili

Grönsaksbuljong

Pasta

Fetaost

Soltorkade tomater

Syrad grädde

Grönkål

 

 

Gör såhär: Hacka och stek lök, vitlök och chili. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem också tillsammans med syrad grädde, smulad fetaost (spara lite att ha till servering), vatten och grönsaksbuljong.

Koka pasta och när pastan har några minuter kvar – ös i med grönkål i såsen. Ta mer än vad som känns rimligt. Blanda sedan allting och servera med nymalen peppar och smulad fetaost på toppen.

 

ÄT!

??‍??

 

99 gillar

Kommentarer (15)

 • Anna

  |

  Hur mkt vatten och grädde hade du? Hur många portioner blev d?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror det är 3 dl i förpackningen. Vad gäller vatten vet jag inte exakt. Jag spädde ut till önskad konsistens ? 4 portioner! ?

   Svara

 • Emelie

  |

  Jag och min sambo brukar göra dina recept hittills är pestolaxen favoriter ? min sambo tycker dock det är svårt när vi ska göra dina rätter då han vill ha exakta mått och inte van med att ta lite eftersom. Lika kul varje gång haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra ? Haha stackars! Ska försöka bli bättre på att ange mått. Men hälsa honom att smak är subjektivt och att det faktiskt är bättre att smaka sig fram ?

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Cilla

  |

  Gick till affären och fixade ingredienser typ direkt när du la ut det. Precis avnjutit denna rätt och kommer laga den igen. Supergott! Tack för att du delade med dig ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • ab

  |

  ”pasta med grönkål, syrad grädde, grönkål”

  Sitter nu och äter EH:s chokladhasselnötscheesecake för att den blev omskriven här.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha oj! Det var iofs mycket grönkål ? Åh gott! Var den god då?

   Svara

 • A

  |

  Den ser lite vattnig ut. Tips är att spä med vetemjöl eller maizena för att få den krämig och inte så rinnig 🙂

  Svara

 • L

  |

  Lagade den igår och blev mycket nöjd! Räckte dock inte till 4 pers för min del, säkert eftersom jag tog mindre vatten än du. Jag får alltså fila lite på detaljerna, men OJ vad gott det blev iallafall! 😀 <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ????

   Svara

 • Frida

  |

  Blev också sugen på att testa detta! Dock är jag en sådan som också gärna har mått, det är liksom en bra grund och sen brukar jag ändra därifrån beroende på vad jag gillar eller hur jag vill ha det 🙂

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag blev så himla sugen så jag gick också och handlade allt, men bytte grönkålen mot spenat, blev så himla gott!!!! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh kan tänka mig! Mums 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv