Frågor & svar

En till inlägget HELT orelevant fråga (men som jag funderat en del på); Hur funkar det när företag hör av sig till dig om samarbeten? Har de ett färdigt förslag till dig direkt eller kommer ni tillsammans överens om utformning av idé och inlägg? Hur gör man som företag för att fånga ditt intresse? Jag har pluggat kommunikation och PR, men allt har varit så teoretiskt och influencer marketing är inget man snackat om alls. Därför hade jag gärna breddat mina kunskaper lite och tänkte att du nog är rätt person att fråga (eftersom du ju sitter lite på båda sidorna) 🙂 Tack på förhand!

Ibland kontaktar jag företag själv med förslag, eller så säljer byrån jag jobbar med samarbeten åt mig (de kollar med mig först om jag är intresserad såklart). Kunden har önskemål på exempelvis vad de vill ska lyftas, vad jag ska länka osv, men innehållet styr jag själv. För att ta ett exempel ville Ellos egentligen att mitt samarbete med dem skulle gå ut på att jag skulle sätta ihop ett kollage med mina favoriter från deras hemsida. Men jag kände att det hade blivit ett väldigt tråkigt inlägg och valde istället att beställa hem kläderna och fotografera.

Jag försöker i den mån jag kan (vad gäller tid och energi) (har exempelvis inte alltid möjlighet att ha någon som hjälper mig fota) att göra samarbeten med bra innehåll. Vill att de ska vara lika läsvärda som annat innehåll här på bloggen och bryr mig mycket om dem. Ibland finns dock inte tiden att göra det lilla extra, men jag försöker göra mitt bästa i alla fall.

Vad gäller att kontakta influencers tycker jag det bästa är att skicka en brief, eller ett kortare kampanjunderlag. Typ syfte, riktlinjer, hur många bilder och länkar som önskas, ersättning och så vidare. En beskrivning av vad företaget önskar helt enkelt. Det blir så mycket lättare att ta ställning, förhandla samt komma fram till upplägg om man får en tydlig brief. Jag svarar nästan aldrig om jag inte får det. Det blir för tidskrävande att mejla fram och tillbaka 1000 gånger. Så det är ett bra tips!

 

 

En fråga från en som typ bara tvättar ansiktet med vatten och använde mascara på sin höjd: hur vet du vilken produkt.som faktiskt funkat? Kan det inte vara en kombination av produkterna?

Det var därför min recension om The Ordinary dröjde så länge, för precis som du skriver är det svårt att veta just vilken produkt som funkat över tid. Vissa produkter märker man effekt av direkt och andra efter en stund. Dessutom styrs min hud hormonellt också, så det vore inte schysst att utvärdera en ny produkt under pms exempelvis. Men bästa är väl egentligen att endast prova en ny produkt i taget. Vill man vara helt säker på effekt kan man bestämma en tidsperiod man provar och vara noga med att ta bilder under tiden samt anteckna hur huden känns.

 

Kloka Regina (eller någon i kommentarsfältet), please help!
Jag har varit singel i 6 år, efter att ha lämnat ett 4 år långt förhållande, och har endast haft lite flörtar med killar under mina singelår. Inget som hållit längre än tre dejter/någon månad. Nu träffade jag en kille i början av december och vi hängde rätt mycket i januari, men idag så valde han att avsluta det. Jag hade gått i samma tankar så på ett sätt kändes det inte så jobbigt, även om jag gråtit hela kvällen av själva situationen att behöva BÖRJA OM igen, vilket leder mig till min fråga: Hur orkar man börja om igen, när man dessutom inte känt sig riktigt kär i någon person de senaste åren? Jag var inte kär i killen jag dejtade nu och börjar nästan tvivla på att jag faktiskt kan bli kär igen. Jag är 28 år och känner väl en viss press och stress över att träffa någon snart. Men hur ska man orka börja om, när det ändå bara skiter sig hela tiden? Jag lever hela tiden med inställningen “det är inte som i en film, pirret kommer med tiden” för att inte tro att det ska säga “klick”. HUR ska man orka drömma om att man en dag kommer bli kär? Att höra “Du kommer att känna pirret när den rätta dyker upp” hjälper tyvärr inte…vad göra??

Åh så tråkigt! Jag förstår din frustration och jag förstår att du känner dig stressad och allt det där. Men tänker att om du inte orkar, så bara strunta i det en stund. Det är jobbigt att dejta och att exempelvis tindra är ju ett helt projekt. Min erfarenhet är att det är bäst att göra det i perioder och ta en paus då och då. När du har mer energi kan du ge dig på det igen och förhoppningsvis träffar du ju någon som gör att det inte känns jobbigt och hopplöst, utan snarare kul.

Jag tänker att så länge du är “out there” och försöker träffa någon (inte hela tiden som sagt, men iaf att du inte sitter hemma med gardinerna nere varje dag) så är det inte mer du kan göra åt saken. Kanske är det ändå en tröst. Såklart är det tråkigt och så himla orättvist att inte du träffat någon att bli kär i. Men du kan inte göra mer. För du vill ju inte bara nöja dig med någon okej-ish. Du vill vara kär!

Jag tror stenhårt på att visualisera det man vill ha och hur man vill leva sitt liv. Om man gör det är det lättare att se chanser när de uppenbarar sig, istället för att famla i mörkret. Hur är personen du vill vara med? Vad gillar han? Hur ser han ut? Vilka egenskaper han han? Hur får han dig att känna? Föreställ dig det och lev som om du redan har honom. När du väl träffar honom kommer du känna igen honom direkt och BOOOM – kär! Jag håller tummarna för dig 💘

 

 

Så fina grejer! Vad hade din mamma för tips på att rengöra ljusstakarna? 🙂

Diskmedel + ättika i vatten och låt ligga en stund. Sen kan man bara diska som vanligt 🙂 Tyckte det fungerade jättebra! Men finns många andra bra tips också om man googlar.

 

 

Vart har du köpt den stora grå lyktan som står på matbordet? 😍 kram

Från vänster till höger: Hemtex, Hemtex och Helt Enkelt. Den sistnämnda är köpt i en inredningsbutik som ligger på samma gata som jag bor på. Jag tyckte att ljuslyktan var fin och ville köpa den, men den såldes i ett 3-pack med likadana lyktor i olika färger. Jag vill egentligen bara ha den grå och frågade snällt om jag bara fick köpa den, men de såldes tyvärr bara i 3-pack. Till slut köpte jag alla tre och gav bort de andra som presenter. Men! När jag var på Ginger häromveckan såg jag att de hade den grå ljuslyktan på alla bord…. Så antingen lurade de mig, eller så har Ginger köpt lyktorna någon annan stans. Haha.

 

52 gillar

Comments (21)

 • Signe

  |

  Ättika och diskmedel har jag inte testat MEN jag tänkte jag skulle tipsa om något som fungerar ca 1000ggr bättre än all annan puts jag testat för metall! GLANOL metallputs. Finns bara på fyndiq för typ 150kr/tub vad jag vet och är rätt drygt men suuuupereffektivt! Alla mässingsljusstakar blir på riktigt som NYA(!!) trots att de är från 20-talet. Funkar på all slags metall dessutom 🙂 Jag fick tipset av min mamma som i sin tur fick det av en guldsmed så det är ”the real deal”.

  Reply

 • Jackie

  |

  Kommentar till tjejen som ledsnat på dejtandet: Jag hade problemet att jag tröttnade fort i förhållandet, och sen om jag dejtade en kille jag var intresserad av blev jag nervös, kunde inte va mig själv och så rann det ut i sanden. Jag kom tillslut till en punkt då jag ledsnade på dejtandet, och först då sket jag i vad killen tyckte om mig, hade inga förväntningar och tänkte f*k it, vi blir på höjden kk. Efter ett halvårs dejtande blev vi kära i varandra. Det jag menar är, börja dejta utan krav, ha kul bara. Kärleken kan verkligen krypa fram och kommer när du minst anar det. Ta pauser i dejtandet om du känner för det.

  Reply

  • Egoina

   |

   👌🏼😘

   Reply

 • Julia

  |

  Finns/funnits en ljuslykta från Mio (i flera färger) som är identisk med din från Helt Enkelt, det var säkert den som de på Ginger hade. 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ahh säkert! 😊

   Reply

 • Robert

  |

  Bra tips på hudgrejerna där. Ge det tid och inte under pms. Skall tänka på det. 😉

  Reply

  • Kari

   |

   😂😂😂

   Du får återkomma och berätta vad du tyckte sen.😉

   Reply

 • Frida

  |

  Bloggtips till dig: har du sett videon på Facebook om olika grejer man kan göra med en Nutellaburk? Googla ”chefclub nutella pot ideas” så kommer den upp (videon är nog fransk). Skulle så vilka läsa ett inlägg om detta, så jag vet vilken jag själv borde göra 😂

  Reply

 • Mika

  |

  Jag känner igen mig i mycket av det som tjejen skrev som vart singel länge och tröttnat på dejtande. Jag tycker dina tips egoina var väldigt bra 😍 mitt tips som gör mitt eget välbefinnande bättre är att försöka umgås mycket med vänner och försöka känna efter vad jag själv vill för mitt liv.

  Reply

 • Ella

  |

  Eller så köpte Ginger flera 3-pack och ställde ut en per bord..? Haha, jag fattar inte!

  Reply

  • Egoina

   |

   Men alla är ju grå! I 3-packet var den en vit, en gul och en grå 🙈

   Reply

  • Katarina

   |

   Haha jag fattade inte heller först, men sen insåg jag att det just måste ha varit ett trepack med olika färger. Tyckte inte riktigt det framkom 😀

   Reply

  • Katarina

   |

   Nu ser jag att det står olika färger. Måste missat det, om det inte är tillagt i efterhand för att förtydliga haha!

   Reply

 • Jj

  |

  Känner igen mig så i dejtningstjejen så kan dela min historia! 😀
  Jag hade förhållande i åldern 16-21 och sedan singel 21-26, vet inte hur många killar jag dejtade och var ”kär i” under de här singelåren men inget blev rätt eller långvarigt. Hade till och från varit på dejtingsidor, testade tinder, hade ihop det med en kollega, träffat killar på krogen, blivit ihop-parad av vänner mm. Jag var så REDO att träffa någon, alla runt omkring gifte sig och blev gravida. Bor på en väldigt liten ort vilket inte gjorde utbudet bättre men såg inget hinder utan dejtade med 20 mils avstånd bland annat. Och jag hade en bild i huvudet av min drömkille och de var såna här jag jagade(swipade) och dejtade: 1-5 år äldre, blond, sportig, liknande utbildning som mig, utan barn, utan djur(är allergisk plus hatar hår) mm. Du vet sånt man kan ställa in på sökfälten på dejtingsidorna. Till slut gav jag upp, jag gav verkligen upp då sista killen jag träffade var otrogen med mig och allt var väldigt komplicerat. Jag släppte allt med att dejta, ragga, tindra.

  3 månader senare så frågade en träningskompis om jag ville följa med på middag som hans dejt med 2 andra par. Jag blev så förvånad då han inte ens fanns i min radar. Han var 10 år äldre, industriarbetare, barn och hund.. och skallig. Ja inget som stämde på mina tidigare påstådda preferenser 😂 Men jag sa ja och sen uppstod attraktion och känslor redan första kvällen, på grund av personlighet och kemi! Som på film och jag visste på en gång att NU var det rätt, det här var mannen i mitt liv. Vi hade varit bekanta i många år innan dess, men sen den kvällen blev vi ett par. Och nu har vi alltså varit ihop i 4 år och har ett gemensamt barn. Han var inte alls vad jag sökte men han var egentligen allt jag sökte!

  Så mitt råd av detta är att man ska inte sluta leta, men man ska inte ställa sig in på sin typ och vad man söker så exakt. Utan släpp bilden av den du tror du vill ha. Släpp drömkillen. Var öppen för att vem som helst kan vara din stora kärlek, (i mitt fall någon jag redan haft i min närhet). Det blir aldrig som man tänkt, utan det kan bli så mycket bättre.

  Reply

  • Egoina

   |

   Så fint! ❤️

   Reply

  • Lisa

   |

   Åh vad fint! <3 tack för inspo till dejtandet, sitter fast i samma ekorrhjul som många andra verkar det som! (dejtat KALASmycket men är ändå singel)

   Reply

  • P

   |

   Åh, samma här! Jag dejtade också för fullt med samma typ av kille då jag trodde att det var det som var min typ! Fattar inte varför då det aldrig fungerade. En kväll när jag var ute träffade jag en person som absolut inte var min typ men som visade sig vara allt jag ville ha. Tryggheten själv! O nu har vi hus, barn o förlovningsring på fingret! Så var öppen för alla, han finns där!❤️

   Reply

 • E

  |

  Apropå samarbeten så måste väl din utbildning vara en hur bra grund som helst? Jag tänker på andra bloggare/influencers som kanske tenderar att sätta ihop något. Men du kan ju det där med retorik och så vidare!

  Reply

 • Sandra

  |

  Men gud, den outfiten? Kan vara topp 10 snyggaste kombo jag har sett, är det från Ellos? Känner att jag behöver få se ut exakt så i vår. Kram!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, det är från Ellos! 😀

   Reply

 • Cicci

  |

  Säger samma om dejtande som några ovan. Våga utmana dig själv och träffa någon som egentligen inte passar in på vad du tror är vad du vill ha. För du vet aldrig hur du vill att en partner ska vara förrän du träffar rätt partner. Jag matchade på tinder med en jag pratat med genom jobbet några gånger och tyckte va rolig. Mest som en ”man lär sig alltid något och han är ju iaf trevlig så vi lär ha en kul kväll”. Kan ha träffat mannen i mitt liv tack vare det! Allt stämmer och känns så rätt. Trots att han nog aldrig hade fått en chans om jag mött honom på krogen eller letat efter vad som förr var mina preferenser 🤷‍♀️

  Reply

Leave a comment

Arkiv