Syrlig drink med cola & ingefära

I samarbete med SMÅ

 

 

Nyligen hade vi middagsbjudning och lägligt nog hade jag ett samarbete med ett företag som gör goda likörer planerat! SMÅ är en likör med låg alkoholhalt som finns i olika smaker och är perfekt att blanda i drinkar, eller bara dricka som det är.

Jag bestämde mig för att prova Små Sure Sour Cola, som smakar godis. Ni vet sådana sura colaflaskor? Skoja så gott! Jag ville göra en godisdrink, men med lite sting i och bestämde mig därför för att addera ingefära och lime.

 

 

Nu ska vi leka bartender!

 

Ingredienser (1 drink)

3 cl vodka (skippa för svagare drink)

3 cl Små sure cola

3 cl limejuice

Ginger ale

Cirka 2 cm ingefära

Is

 

Mosa ingefäran ordentligt och lägg såväl saften som köttet, tillsammans med vodka, likör, limejuice och is i en shaker.

 

Fyll upp glasen med is och skaka shakern till den blir kall och immig. Häll upp i glasen och toppa sedan med Ginger ale.

 

Garnera med något kul! Kanske sura colaflaskor och lime vad vet jag.

 

Servera!

 

 

Små Sure finns i flera olika smaker och några av smakerna som finns i sortimentet är exempelvis sur äpple, sur blåbär, hallon & lakrits och bubble fizz. Du kan se alla smakerna här!

 

Så kul att bjuda på en rolig fördrink! Och mina gäster gav tummen upp som tur är 🍹

 

89 gillar

Comments (32)

 • Evelina

  |

  Varför väljer du att göra reklam för alkohol?

  Reply

  • Egoina

   |

   För att jag själv dricker alkohol och tycker att detta är ett kul varumärke som jag gillar och passar in på min blogg 😊 Jag har dessutom bloggat om drinkrecept tidigare när det inte varit samarbete, så det är inget nytt. Självklart vill jag inte uppmana till överkonsumtion, men hoppas och har förtroende för att mina läsare kan ta ansvar för sånt själv. Och om vi ska tänka i de banorna finns det andra inlägg på denna blogg som är mycket mer tveksamma än detta som handlar om en god drink till en middagsbjudning 😊

   Reply

 • Sofie

  |

  Men dra mig baklänges vad gott!! 😀

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja, den blev riktigt lyckad 😍

   Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Reply

 • A

  |

  Nu kan man ju göra egna goda drinkar med likande smaker som Pinchos när de blivit så dyra 🙄

  Reply

  • Bella

   |

   Alkoholhalt 16,4%

   Reply

  • I

   |

   Det du länkar gäller om man gör reklam i en tidningsannons. Gör man reklam i sin blogg gäller inte den regeln. Egoina bryter inte mot någon lag. Och vill hon göra reklam och blogga om en drink är det helt upp till henne.

   Reply

 • Josefine L

  |

  Oj, har du verkligen följt reglerna för alkohol och reklam? 🙈 Jag vet inte, men detta känns inte helt ok, har för mig att det måste finnas ngn varning om du följer reglerna för övrigt.

  Reply

 • R

  |

  Intressant med reklam för alkohol. Nu är reglerna för print (samt webbupplagor av tidningar) betydligt hårdare än för annan reklam online, men jag hittade väldigt snabbt t.ex. konsumentverket som säger att “Även bilder i kommersiella annonser på internet ska följa “bildregeln” i 7 kap. 5 § 1 st. alkohollagen. Det innebär att bilden bara får visa varan eller råvaror som ingår i varan, enstaka förpackningar samt varumärke.” (https://www.konsumentverket.se/for-foretag/regler-per-omradebransch/och-gallande-foreskrifter/marknadsforing-av-alkohol-pa-internet/) Specifikt finns ett case från en blogg med här (https://www.kntnt.se/nya-hardare-tag-mot-alkohol-i-marknadskommunikation/9007 ) där Konsumentverket slår ner på “bloggiga” bilder av alkohol. Samtidigt så brukar du vara seriös i dina samarbeten så du och någon av Smås marknadsföringsjurister har kanske utformat det här efter vad som är tillåtet enligt rättspraxis? Skulle vara intressant tycker jag med en kommentar i så fall från er som har utformat inlägget med tankar kring juridiken här eftersom det är snårigt med ganska otydlig lagstiftning 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja precis, därför är bilden på flaskan endast på den och inget annat. Är ganska säker på att jag följt alla regler, men ska kolla igenom igen så att jag inte missat något. Vill ju göra rätt för mig! Tack 🤗

   Reply

   • Fanny

    |

    Om jag inte tar del måste annonser om alkohol innehålla varningstext.

    Reply

    • R

     |

     Faktiskt inte – det gäller bara i print av någon oklar anledning. Det jag reagerade mer på var om hela totalen – reklam för alkohol kombinerat med folk som sitter i en soffa och myser – kunde bryta mot detta även om flaskan inte var med på samma bild. Det är sådant här man behöver jurister till ^^

     Reply

     • Fanny

      |

      “På internet gäller samma regler som i tryckt media, med undantaget att man även får göra reklam för alkoholdrycker som innehåller mer än 15 volymprocent alkohol.”

     • R

      |

      Får inte svara Fanny så lägger det under mig själv:
      “Utöver “bildregeln” finns det ytterligare regler i alkohollagen som gäller för kommersiella annonser, men enbart i tidningar. En tidningsannons med alkoholreklam ska exempelvis ha en informationstext som varnar för intag av alkohol.”
      Regeln gäller visst endast tidningar (dvs inte all print).

 • Bella

  |

  Undra om det är den där som Pinchos använder i sin fizzy bubbles drink? Den drinken är så god, skulle gärna göra den hemma🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaa den är så god 😍 Trodde det också och googlade, men de använder annat. Men man kan säkert göra en liknande, ska bara komma på hur 😂

   Reply

  • L

   |

   Tittar man på menyn på pinchos så står vad som är i drinkarna.

   Reply

   • Lovisa

    |

    Jobbar i bar och ja ibland skriver vi ut men vi skriver inte exakt huuuur mycket sockerlag det brukar bara i, och det är ofta det som gör det lilla extra. Blev drinken inte 100, i med riktigt koncentrerad sockerlag och sen lite lime/citron. Kan rädda det mesta 😎

    Reply

 • Amanda

  |

  Haha så rolig idé att göra drinkar av det! Här i Köpenhamn dricker vi bara det som shots!

  Reply

  • Egoina

   |

   😅

   Reply

  • Ann

   |

   Samma här i Skövde! 😄😄

   Reply

 • Lina

  |

  Men gud va smart med ingefära i. Lät ju hur gott som helst. Hade tänkt köpa lite vin att fira första veckan av skolan avklarad. Men får lov att bli en sån här istället 😍

  Reply

 • Sophie

  |

  Mums! Älskar Små Sure. På midsommar förra året köpte varje sällskap med sig en flaska var (alla tog olika smaker) och så körde vi shotrace med alla olika smaker. (Som att det behövs mer shots mellan alla snapsar… Ehhhh.) SÅ gott, välbehövligt mellan alla vidriga snapsar haha.

  Reply

 • H

  |

  Kul!
  Nja R tror inte du behöver vara orolig, tycker du har tagit den hänsyn som krävs enligt rådande lagstiftning. Sen vet jag inte om det finns liknande fall som prövats i högre instans men skulle bli förvånad om det går att fälla den här typen av marknadsföringsupplägg online. Dock kan det väl uppfattas som kontroversiellt för vissa med alkoholreklam i Sverige – men det är väl mer en bedömning, av moralisk karaktär, som den som är avsändare får göra. 🙂

  Reply

 • Lovisa

  |

  Men wow! Jobbar i bar och på restaurang men denna har jag aldrig blandat. Får bli en sån ”gör något gott” drink nästa gång till de som inte kan bestämma sig. Som alltid 10/10 tips på din blogg 😍

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh men tack! Blev smickrad nu 🙈😍

   Reply

 • Ulrica Karlström

  |

  Min kompis som varit bartender gjorde sån som dom har på Pinchos, har för mig hon blandade den med med sockerlag, sprite och citron om jag inte missminner mig helt… försvinnande god!!

  Reply

 • Sara

  |

  Är det verkligen ok att göra reklam för alkohol?

  Reply

  • Issa

   |

   Ja det är okej!

   Reply

 • Denice

  |

  Små sure är så goda. De finns i minishot som är sååååå goda!

  Reply

Leave a comment

Arkiv