Follow my blog with Bloglovin

12 snabba frågor

Något som är störigt? 

Att jag beställde en vas på Jotex som var sönder och att de vill att jag ska skicka tillbaka den. Känns så onödigt att behöva packa om, gå med den till posten osv när den ändå är sönder…och sen dessutom beställa en ny. Men det är bara att göra det. Hälften av det jag beställer online i känsligt material är förresten sönder när jag hämtar det. Vet inte om de är extra oförsiktiga vid posten där jag bor, eller om det alltid är så. Kanske bättre att köpa sånt direkt i butik. Himla slöseri ju.

 

En bild för ett år sedan:

Lilla E (alla F’s 4 syskonbarn har namn som börjar på E, haha) var nyfödd och jag passade på att bebismysa. Bebisar som sover på en är ju kanske det mysigaste i världen.

 

Det här är överskattat?

Frukost. Inte helgfrukost, för det är trevligt. Men snabb-frukost på vardagar. Orka gå upp tidigare för det? Aldrig gjort och kommer aldrig göra.

 

Något du skulle vilja lära dig?

Skulle vilja vara en sån där som bara *slänger ihop* ingredienser och spontant bakar ett bröd, eller gör en batch kanelbullar bara sådär. Hatar ju recept, så vore trevligt att bara kunna baka med hjälp av känsla. Men tror man måste öva först genom att följa recept och det orkar jag inte så vi kan ju bara enas om att detta inte lär ske.

 

Om du var tvungen att byta garderob med någon av dina vänner, vem hade du valt?

Sofie. Lätt fråga! Hon och jag har typ identisk garderob redan. Tror knappt jag ens hade märkt något? Haha. Det vanligaste vi skriver till varandra förutom hej-hur-är-det är “var har du köpt X”.

 

 

När kysste du någon senast?

Igår. Ganska länge dessutom. Kom på att det gått några dagar, så fick ta igen. Jag tror på riktigt det är SÅ viktigt att kyssas eller aktivt kramas i minst 30 sekunder varje dag för att fortsätta vara kär och ha passion, att det liksom frigörs grejer eller något. Kanske har helt fel, men rutinen skadar ju inte någon.

 

Om jag vann 50 miljoner skulle jag?

Köpa en stooor lägenhet, outsourca saker i min vardag (typ städning) och jobba mindre för att istället lägga tid på att umgås med min familj och mina hjärtefrågor. Typ så. Annars ingen skillnad tror jag. Jo! Hade ju åkt på en drömresa till typ Maldiverna. Ska inte vara duktig och låtsas som att jag inte hade gjort det.

 

Om du var tvungen att flytta till en annan stad?

Hade flyttat till en norsk stad för att komma närmare min familj. Oslo kanske. Annars något varmare land. Gärna en halvstor stad någonstans det är vår-varmt hela tiden, inte varmare helst. Att kunna välja om man vill ha tunn jacka eller inte väder är det ultimata vädret enligt mig.

 

Om jag skulle skaffa en hund så skulle den heta?

Delta! (Inspirerad av camtono-tjejen om ni minns). Ida sa förresten att hennes fantasihund heter Nacho. Orkar inte så gulligt! Man hör ju att Delta och Nacho kommer bli ihop.

 

 

Om du var tvungen att vara allergisk mot hundar eller nötter, vad hade du valt?

Diskuterade reglerna för detta med Ida (viktigt) och hon tycker att det betyder att jag inte är så allergisk att jag dör om jag befinner mig på samma plats som nötter eller hundar. Men jag kan aldrig äta en nöt igen vs klappa en hund igen.

Det här var svårt. Jag älskar ju nötter och det känns jobbigt att behöva vara orolig över att det är nötter i maten, behöva fråga, dubbelkolla och inte kunna äta saker. Men jag väljer nog ändå nötallergi. Även om det påverkar mig mindre i vardagen med hundallergi (då jag inte har någon hund) känns det ändå så himla tragiskt att veta att jag aldrig kan ha hund. Fast ja. Det är ju himla sorgligt att aldrig få äta Nutella igen heller. Nä alltså detta var en pissig fråga.

 

Dold talang?

Jag är EXPERT på att gissa var chips är från. Ta fram vilken påse chips som helst och jag kan berätta var de är gjorda. Är även expert på vilka chipssmaker som är mest populära i olika länder. T.ex:

Sverige: Sour cream onion

Norge: Paprika eller peppar

England: Salt & vinäger

Tyskland: Paprika

USA: Sour cream onion eller barbeque

 

Det här äter jag för mycket av?

Salt. På tal om chips då, hehe. Men helt ärligt. Är inte denna rädsla för salt sjukt överdriven? Om man inte bara äter färdigrätter och fabrikat då såklart. Jag tror inte på salthysterin. Precis som att jag inte tror på att det är vettigt att tvinga i sig litervis med vatten varje dag utan att vara törstig. Kommentarsfältet fylls med vetenskapliga artiklar om 3…2…1

 

91 gillar

Kommentarer (52)

 • BB

  |

  Angående drömresan. Hur känner du med miljön och flygning? Anledningen att jag frågar är för att de känns som vi är i lite samma sits. Vi hade inte pengar till utlandsresor när jag var liten (vet inte om du reste men tänker på att du tidigare skrivit om ekonomin) och har i vuxen ålder bara flugit 2 gånger för resor. De känns fel samtidigt som jag känner men vafan jag vill väl också se världen!! Känns som de som tycker man inte ska flyga ofta också redan rest mycket så klart dom kan tänka sig en semester hemma i Sverige men har man semestrat här i 25år så är det inte lika roligt.

  Svara

 • Dani

  |

  Att hög saltkonsumtion skulle vara skadligt har diskuterats mer de senaste åren, och nya rön verkar tala emot det! Kolla in ”The salt fix” av James DiNicolantonio för mer info

  Svara

  • Egoina

   |

   Spännande!

   Svara

 • CJ

  |

  Märkligt att du måste skicka tillbaks en trasig vara! Vad ska företaget göra med den?
  På mitt arbete så får kunden slänga produkten och så skickar vi en ny utan kostnad. Vi vill inte ha tillbaks en trasig vara, den kan vi ju ändå inte sälja.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker också det är konstigt. Har aldrig behövt göra det innan.

   Svara

   • Jessica

    |

    Håller med CJ, det finns ju verkligen inget användningsområde för en trasig vara.. Har du frågat om du inte bara kan ta en bild på den trasiga varan? Det har alltid fungerat för mig. När jag varit tveksam har jag tagit kort på kartongen innan jag öppnat paketet och sen på den trasiga varan i paketet.

    Svara

    • Egoina

     |

     Jag skickade bild, men de vill ha tillbaka varan ändå. Tycker också det är så konstigt…och krångligt.

     Svara

     • Sara

      |

      Kan det vara för att de vill vara säkra på att den är trasig på riktigt och att du inte bara tagit bild på liknande produkt? Så de inte skickar en ny och så har du liksom lurats ? typ kan tänka mig det.
      Angående ömtålig post så är postnord sämst, de slänger och kastar sina paket hur som helst. Beställer aldrig om det är postnord som levererar ?

   • Elin

    |

    Återförsäljaren måste ibland få tillbaka varan för att i sin tur kunna reklamera till leverantören, alltså de som har tillverkat varan, fabriken eller liknande. Så det är troligtvis därför, de vill reklamera så de slipper stå för den kostnaden och får pengar från leverantören. Kan kännas meckigt för kunden men det är antingen det eller betala dyrare varor/dyrare frakt osv (pengarna som förloras på reklamationer måste komma in nånstans).

    Svara

  • I

   |

   Fast ska man reklamera något så behöver de väl få tillbaka det. Annars kan man ju bara hitta på att den gått sönder

   Svara

   • Maria

    |

    Annars brukar man ju få bevisa genom att fota av.

    Svara

    • I

     |

     Fast egentligen är det ingent tillräckligt bevis och man skulle lätt kunna missbruka det. Precis som i en riktig affär så ska de kunna kräva att man reklamerar. Så svårt är det ju inte.

     Svara

  • Linn

   |

   Jag beställde ett par byxor från aimn som gick sönder efter nån månad, skickade en bild på det och då frågade de om jag inte kunde tänka mig att sy ihop det? Men eftersom det var i rumpan kände jag att nä, kommer va rädd för att de spricker igen. De hade inga nya, så fick skicka tillbaka dem, men kostnaden för frakten från att jag beställde dem fick jag stå för själv. Bara jag som tycker det är dåligt? Gick liksom back på att köpa ett par byxor som inte höll mer än en månad…

   Svara

   • H

    |

    Fasts inte heeelt ologiskt ändå. Hade du köpt byxorna i stan hade du ju inte fått ersättning för dina utgifter för resan när du köpte byxorna samt reklamerade dem.

    Frakten är ju som att betala buss eller bensin när man shoppar. 🙂

    Surt dock när saker går sönder.

    Svara

    • Emma

     |

     Nehej ni, enligt konsumentköplagen ska näringsidkaren fixa felet utan att det behöver kosta någonting för konsumenten = bensinpengar, betald frakt osv. Lagen kan för övrigt inte avtalas bort (men handlar man från utländska webbshoppar kan det bli lite trixigare)

     Svara

    • Elin

     |

     Fast H, där har du fel 🙂 Om du köper ett par byxor i en affär och sedan behöver åka dit och reklamera dem vid ett senare tillfälle så har du rätt till ersättning för de kostnader du haft för att kunna göra reklamationen (typ bussbiljett eller milersättning för bilresan). Detta framgår av konsumentköplagen (KKL) 26 § tredje stycket. Såhär står det i lagkommentaren till den aktuella bestämmelsen: “I 26 § tredje stycket KKL bestäms också att avhjälpande ska ske ‘utan kostnad’ för konsumenten. Har han haft några kostnader i samband med avhjälpandet, t.ex. för transport av varan till näringsidkaren inför avhjälpandet, har han således rätt till ersättning för dessa […] Av reglerna följer att konsumenten har en rätt att fordra att avhjälpandet sker utan varje kostnad så länge denna inte är oskäligt hög för näringsidkaren” Alltså så länge det inte är en oskäligt hög kostnad (typ om du kör från Skåne till HM i Umeå för att reklamera byxorna i Umeå så är det oskäligt att begära pengar för den resan, du borde rimligtvis tagit dig till en HM-butik i Skåne) så har du rätt till ersättning för den från butiken! En annan sak är att väldigt få konsumenter i praktiken orkar hålla på att krångla med att begära ersättning eller ens känner till att de har rätt till detta.
     Mvh en jurist

     Svara

    • Linn

     |

     Fast jag fick ju betala resan för att kunna lämna det hos posten igen…

     Svara

     • Linn

      |

      Tack för infon! Hade för mig att det var något sånt jag läst! 🙂

 • Kattis

  |

  Jag tror inte heller det är bra att tvinga i sig litervis med vatten om man inte är törstig. Men däremot tror jag man kan behöva kicka igång sin törst (eller hur jag ska beskriva det) om man inte är en sån som dricker mycket vatten. Jag kan uppleva det i perioder, om jag slarvar med att dricka så blir jag helt enkelt inte törstig. Om jag då börjar tvinga i mig ett glas vatten på morgonen så är jag per automatik mer törstig resten av dagen. VÄLDIGT vetenskapligt det här, inte alls anekdotiskt 😀

  Svara

 • Emma

  |

  Jag har hört (men källan är podden Så funkar det..) att det här med att dricka x antal lite vatten om dagen är lite hittepå. Så länge man dricker när man är törstig är det bra, men det finns något snitt på hur mycket vätska man brukar få i sig per dag, om jag fattade rätt! Så att tvinga i sig massa vatten är det inte riktigt någon poäng med.

  Svara

 • Signe

  |

  Salthysterin tror jag inte på sedan jag fick rådet att äta mer salt av en läkare när jag hade för lågt blodtryck. Så om man har lågt/okej blodtryck så kan man salta på! Han sa också att man får upp blodtrycket av att röka, dricka kaffe/alkohol och träna. Så jag tränar, dricker kaffe och saltar med gott samvete. Har man högt blodtryck är det dock inte lika bra men mycket salt vad jag förstått…

  Svara

 • Annie

  |

  Haha vilket roligt inlägg! Förutom att jag fick panik över att välja mellan hund- och nöt-allergi. Jag skulle dock ändå valt hundallergi och kompenserat det med att ha asmånga katter. Har visserligen fem katter idag så ja, det räcker kanske..

  Svara

 • Anna

  |

  När jag fick en sak från jotex som var sönder så skickade de en ny direkt, märkligt att d vill ha tillbaka den.

  Svara

 • Elin

  |

  Man kan ju tycka att det borde räcka att mejla dem en bild på den trasiga vasen istället för att skicka tillbaka den…Knepigt!

  Svara

 • ab

  |

  Efter att ha sett hur Postnord hanterar paket (kastas i burar vid sortering och vissa hamnar inte ens i burarna) så är det mer överraskande när ömtåliga saker kommer fram hel.

  Svara

  • En som vet

   |

   Då ska du bara veta hur paketen hanteras av sorteringsmaskinerna som flera transportföretag har ?

   Svara

 • Citrin

  |

  Jag arbetade på en njuravdelning en sommar och passade på att fråga en överläkare vad hon ansåg om vattenhysterin. Hon himlade med ögonen och sa den var helt knäpp. Visst kan vissa personer behöva påminna sig om någon klunk vatten ibland (t.ex. äldre och barn på sommaren) men överlag så säger kroppen till när den är törstig. 🙂 Och att dricka typ 3-4 liter per dag för man tror det är hälsosamt bara galet och sliter i onödan på njurarna.
  Med detta sagt så går jag själv alltid omkring med en 50 cl vattenflaska haha! Men jag är i princip alltid törstig! Efter kl. 20 får jag påminna mig själv om att sluta dricka vatten och te för annars springer jag på toa (2 ggr inatt..) mitt i natten. 😮 Otroligt störande och nej jag har inte diabetes.

  Svara

 • Sara

  |

  Jag har hört att man bara ska dricka vatten när man är törstig och inte hälla i sig litervis med vatten. Kroppen säger till att den behöver vatten när man blir törstig.

  Svara

 • Charlotta

  |

  Det här med att slänga ihop ett bröd går strålande om man har ett grundrecept. 5 dl vätska, 50 gr jäst och ca 11-13 dl mjöl. Sen väljer man vilken väska, om man vill ha mjölk eller vatten eller nåt annat, grönsakssoppa blir gott tex.? Vill man jäsa över natten så tar man mindre jäst och kall vätska. Och mjöl är bara att blanda hejvilt. Plus att tillsätta massa goda frön och nötter om man vill. Går det åt helvetet så gör det. Och så tar man bara exakt så mycket mjöl att det släpper från bunken… OCH så här man alltid torrjäst hemma om man behöver slänga ihop nå bröd!?

  Svara

 • Emma

  |

  Salt kan höja blodtrycket, så för unga tjejer med generellt bra blodtryck är det vanligtvis inga problem. För äldre människor (ffa män) som är lite hjärt-kärl-sjuka är det däremot en bra idé att dra ner lite på saltet ?

  Svara

 • Linda

  |

  Fick också rekomendationer om att äta mer salt när jag upplevde yrsel och hade lågtblodtryck under min graviditet.

  Svara

 • THE MINIMALISTA

  |

  Åh, fick lite ont i hjärtat av nötter/hund-frågan. Här har du en som tyvärr är allergisk mot båda två. Dessutom känner jag helt ärligt ingen som älskar hundar lika mycket som jag gör. Snyft! Hade valt att nötter utan tvekan om jag fått välja…

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️❤️❤️

   Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Robert

  |

  Fast du är bra på att slänga ihop mat av “ingenting” istället har vi hört. 😉 Undrar om man inte känner själv vilken mat som är bra/dålig för en. Mår man bra eller dåligt av det man äter liksom. 😛

  Svara

 • Hanna

  |

  Så länge man inte har dåliga njurar behöver man inte oroa sig för salt 🙂

  Svara

 • Cecilia

  |

  In en omröstning på bloggbevakning just nu så är du en av de influencers flest har förtroende för, blev så glad för din skull när jag såg det, och kan inte annat än att hålla med!

  Svara

  • Egoina

   |

   Såg nu! Jag blir SÅ smickrad och glad. Detta gjorde min kväll!! Tack ❤️❤️

   Svara

  • Citrin

   |

   Jepp, jag röstade givetvis på Regina, enda äkta bloggaren känns det som. 🙂

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️

    Svara

  • Lisa

   |

   Jag röstade också på Regina!

   Svara

   • Egoina

    |

    ❤️

    Svara

 • Frida

  |

  Fast att salt & vinäger skulle vara den populäraste chipssorten i UK är inte korrekt. Det är cheese & onion som är den populäraste, salt & vinäger kommer på en tredjeplats om jag minns rätt ..*googlar* .. japp, Ready salted är på en andraplats. Cheese & onion är sjukt goda för övrigt ☺️

  Svara

 • Hanna

  |

  Bodde i Nice under några månaders tid och där hade jag verkligen kunnat tänka mig att bo, kanske inte resten av livet men åtminstone något år eller två. Jag kunde gå i shorts in i November (tror ej detta hör till vanligheterna dock, men den hösten gjorde jag det iallafall) och det var åtminstone alltid ett par plusgrader. Så vintern blir liksom inte så fruktansvärt lång och outhärdlig ? Är i och för sig aningen varmare än ”tunn jacka-temperatur” på sommaren, men jag tycker att det är precis lagom med en låång och solsäker sommar och sen lite mildare från senhöst till tidig vår ?

  Svara

 • Raven

  |

  Jag jobbar på kundtjänsten för en onlineshop som säljer 90% kläder men också har lite vaser/statyetter. Vi använder oss av PostNord inom Sverige och jag kan inte ens räkna på hur många gånger kunder har emailat/ringt om att PostNord skurit upp paket och snott grejer eller bara levererat grejerna trasiga….. Så mitt tipps till dig är helt klart att handla i fysiska butiker. Det går inte att lita på PostNord alls nuförtiden tyvärr

  Svara

 • Ulrika

  |

  Jag fick en söndrig julkalender med böcker från Lekmer i december som de ville att jag skulle skicka tillbaka. Jag ifrågasatte dock det och undrade vad de skulle med den till och det slutade med att jag slapp skicka tillbaka den. Den gick dock inte sönder i frakten, för där saknades flera stycken böcker så den måste varit sönder redan innan de la ner den i kartongen. 😛

  Svara

 • Mia

  |

  En till inlägget HELT orelevant fråga (men som jag funderat en del på); Hur funkar det när företag hör av sig till dig om samarbeten? Har de ett färdigt förslag till dig direkt eller kommer ni tillsammans överens om utformning av idé och inlägg? Hur gör man som företag för att fånga ditt intresse? Jag har pluggat kommunikation och PR, men allt har varit så teoretiskt och influencer marketing är inget man snackat om alls. Därför hade jag gärna breddat mina kunskaper lite och tänkte att du nog är rätt person att fråga (eftersom du ju sitter lite på båda sidorna) 🙂 Tack på förhand!

  Svara

 • Chipzhanna

  |

  Kan tipsa om instakontot chipstillfrukost om du inte redan följer!!! Hon bakar mycket och lagar mycket mat men utan att det känns så himla stylat och perfekt. Hon slänger ihop grejer bara! Och ibland blir det fel vilket är fett befriande.

  Svara

 • Sassa

  |

  Jotex i ett nötskal, sämsta jävla webshopen! Skit dålig kvalité, skit dålig kundservice! Sååå krångliga och opålitliga! Beställer aldrig därifrån igen!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv