Måndagssnack

 

Ett mycket sent måndagshej idag, hej hej. Har precis ätit mat och tittar just nu på en dokumentär om Himalaya. Eller tittar är väl en överdrift. Vill mest se de söta djuren.

….och tydligen fastnade jag helt för jag kom av mig, såg klart den och nu började det en ny dokumentär om Asiens nationalparker. Sådana program gör mig hoppfull, men senast imorse läste jag (återigen) att det är kört. Det enda vi kan göra för vår planet nu är palliativ vård. Vi har förstört den.

Nä. Var inte meningen att detta skulle bli någon domedagsgrej. Känner mig så ofokuserad idag. I alla fall. Har en kul vecka framför mig! På onsdag ska jag köpa garderob på Ikea, på fredag har jag bjudit hit några tjejer på drinkkväll och på lördag ska jag på födelsedagsfest hos Hannah. Det kommer bli bra.

Nu ska jag sova. Vi hörs mer imorgon ⭐️

 

55 gillar

Comments (19)

 • Jonna

  |

  Usch får panik när jag tänker på vårt klimat. Inte för att jag själv är bäst på att ta hand om det, jag har fortfarande en hel del att lära, men jag gör så gott jag kan och är ändå medveten och vill bli bättre. Men så tänker jag på de som inte bryr sig eller de som t.o.m. FÖRNEKAR att klimatförändringar existerar. Och att de som förnekar mest är världsledare. Uhh. Då känner man sig så liten.

  Reply

  • Egoina

   |

   Eller hur 😫

   Reply

  • Bella

   |

   Känner precis likadant!

   Jag känner mig så uppgiven och ledsen vad vi har att vänta. Inte nog med det så har jag satt två barn till denna arma värld och jag vill inte tänka på vad de har för framtid!

   Om jag tittar runt i min bekantakapskrets så är det få som strävar efter att ändra sina vanor. Vill de inte kännas vid problemen? Bryr de sig inte? Är skygglapparna på? Förstår de inte vad som väntar?

   Jag och sambon gör vad vi kan. Vi lever inte optimalt än men vi är på god väg. Hoppas fler kan få upp ögonen…

   Reply

 • Robert

  |

  Mer skvaller på fredag alltså? Godnatt! 😉

  Reply

 • Bella

  |

  Jag råkade höra P3 dystopia på radio och hej ångest ;( klimatgrejen är lika, är så rädd att det ska bli som i filmen waterworld som jag såg när jag var liten och blev livrädd av

  Reply

 • Pepplös

  |

  Kloka Regina (eller någon i kommentarsfältet), please help!
  Jag har varit singel i 6 år, efter att ha lämnat ett 4 år långt förhållande, och har endast haft lite flörtar med killar under mina singelår. Inget som hållit längre än tre dejter/någon månad. Nu träffade jag en kille i början av december och vi hängde rätt mycket i januari, men idag så valde han att avsluta det. Jag hade gått i samma tankar så på ett sätt kändes det inte så jobbigt, även om jag gråtit hela kvällen av själva situationen att behöva BÖRJA OM igen, vilket leder mig till min fråga: Hur orkar man börja om igen, när man dessutom inte känt sig riktigt kär i någon person de senaste åren? Jag var inte kär i killen jag dejtade nu och börjar nästan tvivla på att jag faktiskt kan bli kär igen. Jag är 28 år och känner väl en viss press och stress över att träffa någon snart. Men hur ska man orka börja om, när det ändå bara skiter sig hela tiden? Jag lever hela tiden med inställningen “det är inte som i en film, pirret kommer med tiden” för att inte tro att det ska säga “klick”. HUR ska man orka drömma om att man en dag kommer bli kär? Att höra “Du kommer att känna pirret när den rätta dyker upp” hjälper tyvärr inte…vad göra??

  Reply

  • Sara

   |

   Har också tänkt så, att det “varit jobbigt att hamna på ruta ett igen”. Men det innebär ju att det egentligen inte är personen man saknar, utan uppmärksamheten och typ spänningen i att träffa någon.

   Reply

  • V.

   |

   Har inget bra svar till dig, vill bara säga att du inte är ensam om att inte veta hur fasiken en ska orka börja om…

   Det svar jag har är väl att försöka att bara fokusera på sig själv ett tag. Våga släppa tankarna om “tänk om det aldrig händer”. Dels för att få en paus. Dels för att möjligheten för att träffa ngn faktiskt blir större om en fokuserar på sig själv och de intressen en har, bäst om en då har intressen som innebär att en träffar nya människor. Syftar inte på klassikern ” åh det händer när du slutar tänka på det/när du minst anar! (spyr på den) utan för att det rent logiskt ökar chanserna, och för att en kanske mår lite bättre under tiden av att tänka så. Och att kanske inte tänka så dejting och kärleksinriktat till en början när en lär känna någon ny? Utan bara lära känna nya personer för att man är nyfiken på vilka de är. Nu svamlar jag om hur jag tänker för mig själv, men det hjälper mig ibland att få läsa om svamlet som pågår i andras hjärnor 🙂
   Kram!

   Reply

 • Emma

  |

  Läste också den artikeln! På något sätt blev jag mer lättad av den än något annat? Jag har själv försökt göra vad jag kan för att minska mitt fotavtryck på jorden (tex. blev vegan, handlar nästan bara secondhand) men det är inte individers efforts som kommer rädda planeten direkt… Har därför vart extremt förbannad på politiker som inte gör exakt allt de bara kan. Men jag känner att jag nu kan släppa den ilskan litegrann, nu kan de väl få göra precis vad de vill för nu gör det ingen skillnad ändå. Tyvärr så utvecklades en väldigt destruktiv ras på vår planet som inte var kloka nog att rädda den från sig själva. Och vi kan inte rå för hur människors hjärnor utvecklats tyvärr. Så jag skyller inte helt på oss. Inte helt på politiker, individer, företag. Det blev som det blev. Jag hoppas bara att det finns en planet därute i universum med en ras lik oss som lyckades ♡

  Reply

  • Egoina

   |

   Så fint skrivet! <3 Jag hoppas väl fortfarande på att det finns en liten chans om stora makthavare slutar låtsas som ingenting.

   Reply

 • Tilda

  |

  Jag har också haft mycket ångest kring klimatet och jag försöker att förbättra mitt levnadssätt för miljöns skull genom att inte handla onödiga saker, flyga mindre, inte äta kött osv. Men blir alltid så uppgiven av influencers som gör samarbeten som uppmanar till konsumtion varannan dag och som flyger hit och dit helt utan dåligt samvete, har därför slutat följa många bara för att jag känner mig så arg varje gång de dyker upp i flödet. Men igår när jag också läste artikeln om att det redan är försent, så kände jag nästan att de kanske är dessa influencers och andra som totalt skiter i miljön som lever rätt! Om det redan är försent varför ska man då anstränga sig, då är det väl bara att leva livet som man vill då vi ändå inte kan påverka miljön i rätt riktning! Nu är jag kanske väldigt dramatiskt men känner sån uppgivenhet över hela situationen.. 😟

  Reply

 • Mila

  |

  Läste också den artikeln och blev fundersam. För det första är ju uppgifterna motstridiga, senast för några veckor sedan sa en klimatforskare att vi är på rätt väg, men nu säger denna filosof (?) att det är kört? Förvirrande. Undrar också vad som menas med kört egentligen, kommer hela planetet dränkas i vatten? Eller är det så att bara 20% eller något av människorna klarar sig..? Ja jag vet inte… Både gillade och ogillade hans resonemang 😛

  Reply

  • Emma

   |

   Tror han syftade på (framförallt) att politiker inte tar sitt ansvar i frågan och inte gör tillräckligt stora förändringar för att vi ska hinna rädda miljön. Det kan ju självklart fortsätta gå framåt men det går alldeles för långsamt och högt uppsatta personer gör inte tillräckligt mycket för att vi ska komma fram i tid 😊 Det var så jag uppfattade det i alla fall!

   Reply

 • Sara

  |

  Läste också den artikeln men jag tolkade det som att det är kört eftersom världens ledare inte gör tillräckligt mycket. Att vi kanske kan klara det om vi sätter igång nu med massa åtgärder. Men som med typ allt i världen så sker inget över en natt så det känns ju inte troligt tyvärr att några stora förändringar kommer ske riktigt än. Däremot tror jag inte det är helt kört för människan som ras, vi är bra på att överleva. 🙂

  Reply

 • Frida

  |

  Kan denna artikel länkas? Tack på förhand.

  Reply

 • Fanny

  |

  HUR KAN DU VARA SÅ SNYGG

  Reply

 • Sigrid

  |

  Åh kan du tipsa om någon bra dokumentär om klimatet? Tycker min pojkvän har såå dålig koll å han behöver få upp ögonen..

  Reply

 • Mici

  |

  Eyeliner on point! (för att vara ytlig och helt ignorera klimatångesten…)

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

Leave a comment

Arkiv