Follow my blog with Bloglovin

Lokal bokad

 

Åh så kul! Jag har bokat lokal till min födelsedag! Var och tittade på den idag. Det blev en festlokal i en gammal vinkällare i ett korsvirkeshus i närheten av där jag bor. Lokalen har detaljer från 1600-talet, låga valv och är väldigt mysig och kanske lite läskig om jag ska vara ärlig, men jag tror det kommer bli bra.

Har även bestämt mig för mat, dricka och dessert. Det hela blev gaaanska långt över den budgeten jag tänkt mig från början, men man fyller ju bara 30 en gång. Ska göra min drömfest som en present till mig själv!

Längtar redan efter att fixa med dekorationer och inte minst AKTIVITETER. Hah, om det är någon gång jag kan gå all in med lekar är det ju nu. Det är min födelsedag och jag som bestämmer.

Känner mig pirrig och glad. Nästan som att jag ska gifta mig??

 

Firade det hela med en långpromenad och en smoothie. Ringde mamma och berättade. Där nere bor jag hejhej.

 

 

Mamma är den mest tacksamma att rådfråga när jag är osäker över något. Hon säger bara köööör. Gör det precis som du vill ha det, håll inte tillbaka.

Är det något hon lärt sig efter många år utan pengar är det att om man verkligen vill och kan göra något så ska man. Livet är för kort för att ha ångest över pengar. Så länge man har dem alltså, annars ska man såklart prioritera rätt saker. Haha gud, känner att detta blev helt fel nu, som att min mamma tycker att man ska strössla runt pengar och inte förstår värdet av dem.

Menar såklart inte så, men att ibland kan saker få kosta – om det är något man verkligen drömt om. Man måste inte vara snål hela livet bara för att man varit van vid att ha det knapert och oroa sig. Jag försöker lära mig. Tur mamma peppar!

 

180 gillar

Comments (39)

 • H

  |

  Haha, förstår verkligen det där med både förhöjd festbudget och vad man ska unna sig! Gifte mig i somras, när jag och min man pratade innan planeringen – ’runt 50k känns ju rimligt..?’ Direkt vi börjat planera på riktigt höjdes budgeten till nästan 200k, men vi hade möjligheten och planerar att bara gifta oss en gång så varför inte!

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh HERREGUD. Haha. Alltså jag har funderat mycket på vad bröllop kan tänkas kosta och kan inte förstå hur en ens kan komma upp i sådana summor? Men hade säkert förstått om jag hade börjat planera ett bröllop 🙂 Hoppas att dagen var magisk och allt du drömt om! <3

   Reply

   • R

    |

    Vi hamnade också på liknande. Mycket beror på hur stort det är – vi hade 100 gäster, och om man vill ha en lokal med mat, dryck och servering + fest är det nog svårt att komma under 1000 kr/kuvert ändå. Sen kan man ju ordna själv såklart, men det är liksom inte svårt att komma upp i 100 000 bara på gästerna om man har många 🙂 Sen kläder, ringar, inbjudningskort osv, fotograf, dj/band – men allt sådant går ju att lägga högt och lågt som man vill!

    Reply

 • Emma

  |

  Har levt runt existensminimum större delen av mitt liv, av olika anledningar, men tog inte illa upp så jag tycker att du kan va lugn 🙂 Det är ju som du säger skillnad på att unna sig ett drömmigt kalas när man har råd och att bara strössla pengar omkring sig. Apropå kommentaren om bröllopsbudget så vill jag bara säga att det handlar så himla mycket om hur en vill ha det! För oss var inte ett sagobröllop något vi önskade då vi gifte oss på släktens landställe (sjukt stor besparing att slippa hyra) gjorde buffén själva, köpte vintageklänning och hittade en riktigt snygg kostym till ett bra pris. Vi bjöd på fördrink, två glas till maten och avec och sen var det självkostnadspris. Hamnade runt 25000. Som jag skrev ovan är det ju hur en vill ha det, vad som är viktigt för en själv som får styra!

  Reply

  • Egoina

   |

   Låter riktigt fint 🙂

   Reply

 • Linda

  |

  Jag fyller 30 i år, hade tänkt ha en stor fest och bjuda in nära och kära, men sen kom jag på att jag försökte ha en stor fest när jag fyllde 25 men vi blev 6 personer.. Orkar inte med den besvikelsen igen, och det känns som att ingen är villig att offra en kväll för min skull.

  Reply

  • Egoina

   |

   Men alltså vad är det för dåliga vänner du har?? 🙁 Vet inte när du fyller år, men bjud dem långt innan och “save the date”. Då blir det ju svårt att säga nej sen? Vet inte var du bor, men jag kan komma! 😀 Klart du ska ha 30-års fest!

   Reply

   • Linda

    |

    Jag fyller sista helgen i februari så jag är nog redan sent ute.. Jag har knappt orkat tänka på det eftersom jag blev så besviken sist. Jag bor i Västerås så det är lååångt ifrån dig men tack ändå ❤️ du är en fin människa!

    Reply

    • Hanna

     |

     Förstår exakt! Jag bjöd in alla mina vänner till min 30-årsfest. Cirka 40-50 personer. Det kom 8, varav 3 var mina syskon. Roliga “vänner” man har..

     Reply

    • Malin

     |

     Jag hade också kommit! ?

     Reply

  • F

   |

   Jag kommer också!

   Reply

   • Linda

    |

    Men åååh, ❤️ tänk att vissa ens vänner inte dök upp men främlingar på nätet är så fina. Det finns hopp om mänskligheten!

    Reply

  • F

   |

   Vi kan lätt bli fler 6 personer.

   Reply

   • Egoina

    |

    ❤️

    Reply

  • Elise

   |

   Åh gud jag har också råkat ut för det där! :/ Ibland känns det som om folk inte prioriterar att komma om det inte rör sig om typ bröllop? Jag vet hur det känns iaf så du är inte ensam om att ha kassa vänner.

   Reply

   • ab

    |

    Fast jag fattar inte. Bli bjuden på mat, umgås med vänner…varför vill man inte det? I och för sig skippar jag fester när psykiska hälsan är som sämst men jag tänker mig att om man har bjudit in 50 personer så borde väl minst 30 st dyka upp om det inte är så att man fyller år kring jul, tentaperiod eller när alla är bortresta.

    Reply

 • Ida

  |

  Antar det är på Jakob hansens hus! Där är så fint! Haft fest i källaren där ett antal gånger. Alltid mysigt och stämningsfullt och lagom stor lokal ❤️

  Reply

 • S

  |

  Ahhh. Känner igen mig. Fyller dock 30 nästa år och har redan ångest över vad jag ska/vill göra.. ?

  Reply

 • Ellen

  |

  Ett råd från en som haft himla många henmafester om syftet är att ha en lite mer mingligt och större fest. Vill du inte riskera att hälften av alla blir sjuka eller inte kommer, bjud ett gäng fler än du tänkt dig och säg till de du bjuder att det är okej att ta med en vän om de vill. Blir det mot förmodan för trångt eller för mkt folk så dra ut runt 23 🙂

  Reply

 • Emma

  |

  Kan vara jag som är virrig nu men har inte din vänkrets en grej att man överraskar den som fyller 30 med en fest? Hur kommer det sig att det inte händer dig eller vill du ha en till egen fest som du har planerat? 🙂

  Som sagt, jag kan vara ute och cykla och att ni inte alls gör det ahah!

  Reply

  • Egoina

   |

   Jodå, det hoppas jag på. Men kan ju ha egen fest ändå och bjuda andra kompisar osv. Har ju olika kompisgäng ?

   Reply

 • Robert

  |

  Hej, hej! Klart det kan vara värt att satsa på det man drömmer om. 🙂 Är det i lyftkranen du bor alltså? Höhö. Hö. 😉 Mvh /Dåligt skämt

  Reply

 • L

  |

  Dina aktiviteter verkar alltid så oerhört roliga! Jag är den enda i mitt kompisgäng som fortfarande älskar att leka lekar, medan dom har blivit för “seriösa” för sånt. Skönt att jag aldrig blir för gammal (är dock inte äldre än 25?). Du borde ha en fest för alla följare och planera mängder av aktiviteter. Hade 100 % kommit!

  Reply

  • Missmartini

   |

   +1 på den !!!

   Reply

 • Emma

  |

  Är det Jacob Hansens hus? Älskar deras hus, har varit på fest både där uppe och nere. Tips! Smäll upp massa marschaller som gång från porten till ingången på innergården där man går ner, en kompis till mig gjorde det och det är så jäkla mysigt! Kul med 30-års fest!

  Reply

 • Jessica

  |

  Vore väl inte så dumt att slå på med både 30-årsfest och bröllop i ett 😉 En liten överraskande vigsel mitt i festen vore väl trevligt?! ?

  Reply

  • Egoina

   |

 • Jennie A

  |

  Men tråkiga kompisar! Jag kan också komma på partaj, bor till och med i samma stad ?

  Reply

  • Egoina

   |

   ❤️

   Reply

 • @inredningsdesign / Instagram

  |

  Ååh, jag får lust att skriva en inbjudan till din fest själv och skicka till min adress. Bara ”Egoina har bjuditt daj pau kalauuus!!”. Hade så kommit. ???

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha du är välkommen ?

   Reply

   • @inredningsdesign / Instagram

    |

    Haha, alltså jag hade lätt dykt upp. Om där är lekar. Då kommer jag! ? Och om där kommer en inbjudan via DM på Insta. Då köar jag från tidig morgon för att komma först. ???

    Reply

 • S.

  |

  Såå roligt med en ordentlig 30-årsfest i lokal och allt, det är du värd! <3 Själv fyllde jag 30 förra året, men kunde inte fira det, vilket sved.. Precis som när jag fyllde 20, eller tog studenten.. Vänner är ingen självklarhet, så jag hoppas verkligen du förstår hur lyckligt lottad du är 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh, det är jag ❤️ Ledsen att höra det, hade gärna kommit på din fest!

   Reply

 • BB

  |

  Undra om man ska våga ha 30-års fest. På min 25-årsfest så undra en kompis om han fick ta med en kompis (jag hade träffat kompisen månaden innan på en annan fest). Sluta med att denna då egentligen oinbjudna kille slänger använd snus på golvet hela kvällen, beter sig illa mot en vän OCH bjöd seriöst dit en tjej som jag inte känner! Hon va supersnäll dock och tacka för att hon fick komma så sa inget till henne om att han inte ens frågat. Vem gör en så?!

  Reply

 • Sara

  |

  Åh, så kul med stor fest! Nu kändes det bättre efter det din mamma sade. Jag kan få ångest över att det gått åt jättemycket pengar, även om jag kanske hade råd. Men får väl ångest över att jag lagt så mycket på något utan att vara medveten om det och inte haft kontroll. Att däremot köpa något dyrt som jag har funderat på att köpa länge är bara lite jobbigt när jag väl gör det, men efter ett tag har jag inte ångest, eftersom det verkligen var något jag ville köpa och köpet var planerat. Jag håller med om att man inte skall ha ångest över att man lagt pengar på något om man har råd att göra det och man hade planerat köpet.

  Reply

 • Rebecca Söderström

  |

  You go girl <3

  Reply

 • Ebba

  |

  Åh vad roligt med 30- årsfest! Jag fyller också 30, snart… i mars. Har varit så sugen på att ha en stor fest, men får ångest över att jag någonstans måste dra gränsen, den får komma men inte den.. typ. Får även ångest över kostnaden. Och käk.. vad ska du ordna för mat? Så just nu lutar det åt att skita i allt.. men det är synd, man blir ju bara 30 en gång.

  Reply

  • Egoina

   |

   Tror det blir catering. Orkar inte riktigt…haha. Åh förstår det. Men någonting måste du ju göra! Ett alternativ är ju också att önska sig en fest i present. Typ att du bjuder alla du vill ska komma och sen får alla stå för en liten del, typ 100 kr person. Då blir det lite snällare för plånboken 🙂

   Reply

Leave a comment

Arkiv