Follow my blog with Bloglovin

Morotssoppa med apelsin, ingefära & rostade pumpafrön

Hej och välkommen. Nu ska vi laga soppa!

Igår var jag sugen på grönsakssoppa med lite sting i. Funderade en stund och bestämde mig sedan för morotssoppa med apelsin och ingefära. Det var för övrigt sämst fotoljus igår och jag höll på att bli galen. Men så är det. Bara att hålla ut, det blir ju ljusare varje dag nu.

 

 

Ingredienser:

Morötter

Grönsaksbuljong

Lök

Vitlök

Gurkmeja

Sambal Oelek

Kokosmjölk

Apelsiner

Pumpafrön

Ingefära

 

Börja med att steka lök och vitlök. Ha i lite sambal (förslagsvis mycket mindre än vad jag tog…gillar sambal hehe) och ös på lite gurkmeja också då det är nyttigt.

 

Skala och hacka upp morötterna. Häll på vatten, löken och två buljongtärningar. Koka tills det är mjukt.

 

Under tiden kan man torrosta pumpafrön. Att alltid ha rostade frö hemma är ett bra tips förresten. Nyttigt och så gott på soppor, pasta och sallader. Mina favoriter är solrosfrön eller pumpafrön.

 

När morötterna är mjuka häller man i en burk kokosmjölk, pressar i två apelsiner och tillsätter valfri mängd finriven färsk ingefära. Mixa sedan soppan med stavmixer till önskad konstisens. Jag vill ha lite klumpar i min.

 

Ät!

 

Blev supergott tyckte jag. Kommer lätt bli en av mina nya go-to soppor ???‍?

 

70 gillar

Kommentarer (19)

 • Elin

  |

  Är det bara jag som inte märker någon som helst skillnad på det där med fotoljus? Tycker både bloggare och youtubers pratar om bra/dåligt ljus hela tiden. Själv ser jag ingen större skillnad på huruvida en bild eller video har bra/dåligt ljus haha. Om det nu inte är uppenbart mörkt såklart.

  Svara

 • eva

  |

  och helt veganskt ocksa, sa bra 🙂

  Svara

 • Hannah

  |

  Åh, ser gott ut! Ska försöka laga till mig själv någon dag när sambon är borta (han är allergisk mot både morot och apelsin nämligen).

  Svara

 • Evelina

  |

  Så gott!! Jag fick en liknade soppa i Linas matkasse. På den var det ”mandelströssel” som var förjävla go på soppan. Det var smulad fetaost, limezest och rostade mandelspån ????

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Maria

  |

  Ungefääääär hur mkt av allt? Är supersugen på att göra den direkt. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ungefär 10-12 morötter, 1 liter vatten, 1 lök, 2 vitlöksklyftor, 2 buljongtärningar, 1 burk kokosmjölk, 2 apelsiner och sambal och ingefära efter smak. Jag höftar alltid bara, så kan inte svara exakt ?

   Svara

   • Maria

    |

    Tack!!!! ???

    Svara

    • Maria

     |

     Så himla gott!!! Åh jag är i himlen. ???

     Svara

     • Egoina

      |

      ?

 • Ida

  |

  Den ska jag prova göra ?
  Men en liten notering jag gjorde, vore det inte lättare att bryna löken direkt i kastrullen? Är sjukt lat och försöker alltid minimera disk ?
  Tack för en fin blogg ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Absolut! Jag tänkte inte så långt ?

   Svara

 • Hanna

  |

  Å det ser så gott ut! Hatar att vara allergisk mot typ… allt. Tål varken morot, apelsin eller pumpafrön. Morot är jag mest ledsen över, det verkar vara så gott och användbart.

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt, eller “smarrigt”. 😉 Vet inte om jag vågar äta pumpafrön jag heller. :/

  Svara

 • Frida

  |

  Åh vilken god soppa! Åt med krossade jordnötter istället för pumpafrön, kommer definitivt göra igen! Älskar dina recept som du lägger upp

  Svara

 • Emma

  |

  Gjorde denna soppa igår när du lade upp den på instagram story! Ändrade lite saker men det blev sååååå gott ändå ?? Kände mig lite krasslig igår men vaknade upp någorlunda frisk idag…!? Ger all credit till dig och soppan som måste ha botat mig, tacktack <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Yaj magisk soppa ??✨

   Svara

 • Adelen

  |

  Supergod soppa, lagade den idag. Hade dock stekt kyckling till, sambon tyckte tyvärr den var “slemmig men mättande”… ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Tur att du gillade den!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv