Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Taklampa till sovrummet

Innehåller annonslänkar.

Jag mår fortfarande konstigt. Inte direkt sjuk, men har huvudvärk och är så trött. Kanske är allergisk mot att börja jobba igen? Hehe. Har sovit länge idag och nu precis åt vi en supergod vegetarisk pizza till lunch. F har stuckit iväg för att fixa lite saker, så jag passar på att blogga, lägga ut några annonser och fönstershoppa.

 

 

Idag funderar jag på lampor! Har kommit på vilken typ av taklampa jag vill ha i sovrummet. Vill att den ska vara mörk, stor, gärna rund och ge mysigt sken. Helst i tyg. Först var jag inne på en rislampa, men tror liksom att jag fick tillräckligt av rislampor på tidigt 2000-tal för hela min livstid? Sen var jag inne på natur och korgmaterial, men kan inte hitta någon som jag tycker är fin nog.

I alla fall. Här är några av mina taklampe-kandidater som jag gillar. Vad tycker ni? Gillar ni någon?

 

Lampskärm Fold.

 

Taklampa i bomull.

 

Taklampa Missy.

 

Random light pendel. Denna kostar dock 5000 kronor(!!), men borde väl vara relativt lätt att diy:a med ballong, svart snöre och typ lim? Mvh/ egentligen totalt opysslig men snål.

 

Förresten är jag inne på att hela mitt sovrum ska vara mörkt mörkt möööörkt nu. Skulle helst vilja sälja eller måla om våra vita sängbord också, men det vågar jag inte säga till F. Heh. Det kanske bara händer en dag? Han märker ändå inte när jag förändrar saker här hemma.

 

77 gillar

Kommentarer (55)

 • MK

  |

  Definitivt Missy??

  Svara

 • Wroni

  |

  Alltså jag har två stora svarta taklampor, en i vecckat svart tyg som är typ ”genomskinlig”, så att glödlampan syns igenom när den är tänd, en i typ svart tyg, eller tygliknande material och glänsande koppar på insidan. Både ger mysigt ljus och ser bra ut. Jag har vara bestämt mig för mer vitt hemma istället. Gillar du nån av dem kan jag skicka den om du betalar frakten eller nåt typ. Kan jag maila foton eller instagramma dem till dig? Är du inte intresserad är det helt ok också såklart. Kram och God fortsättning!

  Svara

  • Egoina

   |

   Återbruk är ju det bästa! Du får jättegärna skicka bild på insta 🙂

   Svara

 • Emeli

  |

  Fönstershopping är bästa boten för det mesta säg ;P
  Kanske en sidenlampa varit något? Eller en lampskärm i linne, trevligt material och ger mysigt sken vid tänt.. En maffig kristallkrona hade kunnat vara snygg detalj i ditt redan piffiga sovrum även om det inte riktigt är din tanke.. Eller så skickar du ut din personliga skattletare på lampäventyr och ser vad som dyker upp 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, helst vill jag ha linne. Men hittar inte det någonstans. Får googla lite mer 🙂 Haha yes, ska skicka min skattletare på nytt uppdrag.

   Svara

 • Amanda

  |

  MISSY helt klart 🙂

  Svara

 • Josefine

  |

  Första tror jag kan bli superfin!

  Svara

 • Ida

  |

  1 eller 3, men gillar nog nr 1 mer för känns som en mjukare känsla 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, ettan är nog min favorit! Så mysig 🙂

   Svara

 • Malin

  |

  Min kille har en svart lampa liknande den 3e, fast tp ”korg” material istället för tyg (antar att det är typ snören/tyg på bilden du lagt upp) och visst, fint och mysigt sken, men helt omöjligt att få något som helst ljus i rummet för att t.ex. plocka ut något från garderoben och då lysen den ändå ”rakt in” i garderoben. Nu vet jag inte hur du har för lösning annars i sovrummet men jag rekommenderar ändå en taklampa som faktiskt lyser men som du kan dimra och på så sätt få ett behagligare ljus 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hmm ja. förstår vad du menar. Anledningen till att vi behöver en lampa (tänkte först strunta i det) är just det. Så frustrerande att inte se i garderoben när det är mörkt och så. Kanske dumt med en svart tygskärm då… haha 🙂

   Svara

   • Mi

    |

    Om du vill ha ljus i garderoben rekommenderar jag en ljuslist som man limmar på i ”taket” på garderoben, finns billiga på IKEA (exempelvis STÖTTA LED ljuslist) och Clas Ohlson. Så kan du få en fin lampa och ljus i garderoben! 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     ??

     Svara

 • Nahrin

  |

  Missy Missy Missy haha ?

  Svara

 • Emma

  |

  Nr 1 och 3 är mina favoriter av dessa! Du hittar något som känns helt rätt tillslut ? Är också såå inställd på att ha mörkt i sovrummet (eller i hemmet rent allmänt). Det är ju så mysigt när det känns som att man sitter i en mjuk, varm kram på något sätt av det mörka ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja ?

   Svara

 • Mikaela

  |

  Första, superfin 🙂
  Hade samma fundering i höstas, men hittade ingen så lånade en tillfällig av min syster. Den var klockren i rummet, så nu får den stanna ?

  Svara

 • Sanna

  |

  Sista lampan har jag haft en kopia av från rusta, kolla där. Typ 149 kr ?

  Svara

 • Ronja

  |

  Jag röstar på den första!! Är också inne i en period där jag vill att allt ska vara mörkt och ”burrigt”. Är rädd att det har med hösten/vintern att göra och att jag kommer vilja ha det ljust till våren igen ? Hoppas inte!
  Btw, är sängborden från Ikea? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Som ”tur” är är det vinter typ 10 månader om året dock ? Så vi kommer dit igen! Ja, de är från Ikea ?

   Svara

 • Skatan

  |

  Alltså förlåt men tvåan ser ut som en tvättkorg ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Nu när du säger det ??

   Svara

  • Anna

   |

   Tänkte precis samma sak ?

   Svara

 • Jag

  |

  Missy är superfin! Om det är på grund av mörka garderober finns det ju dock garderobsbelysning. Typ små spotlights som man sätter inne i garderoben. Perfekt när man stiger upp tidigare än sin partner också 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Jag röstar på Missy, med en klar lampa (så man ser glödtrådarna) i kommer den ge fina skuggor i taket och på väggarna. ?
  Har haft en liknande som den första, fin att titta på men ger inget särskilt sken, var så besviken på den. ?

  Svara

 • Matilda

  |

  Första ? vi har deco blue i sovrummet, ännu mörkare än din färg, och har svarta sängbord, svart stänglampa, svarta ramar. Så mysigt tycker jag ? dock är skjutdörrarna till garderoberna vita, hade helt målat in den i väggfärgen, men det får jag inte för sambon ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Åhhh så mysigt! Haha, gör det när han inte är hemma 😉

   Svara

 • Emelie

  |

  Vi har den här i vårat sovrum https://www.bauhaus.se/floke-taklampa-svart.html den lyser supermysigt och är allmänt väldig fin 🙂 dock så har vi den större och inte den lilla vilket det är i denna länk.
  Du kan gärna Tipsa på snygga lampor i övrigt, vi har bott i våran lägenhet i ett år men fort inte hittat någon till vardagsrummet.. så just nu har vi en glödlampa bara och börjar bli så less på det… så det skulle uppskattas hahah. Kram <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Superfin!! Tack 😀

   Svara

 • Anna

  |

  Tänkte precis fråga var du köpt sängborden! Är de stabila? Ska du sälja är jag en köpkanditat beroende på pris! ?

  Svara

 • Anna

  |

  Mår som dig, legat i några dagar, mår illa ont i huvudet trött helt slut. Tror d är ngt virus.

  Svara

 • johanna

  |

  Jag har en lampa som påminner jättemycket om den understa. Och jag är övertygad om att den inte kostade 5000kr (snarare 500kr). Ljuset blir väldigt mysigt mot väggarna, så de finns billigare varianter 🙂

  Svara

 • S

  |

  Hej!
  Såg att du ville ha en lampa i linne. Jag säljer en mörkgrå lampa i linnetyg från PB home om du är intresserad. Använd knappt ett år.

  Svara

 • Jossan

  |

  Jag håller på och nattar mitt barn, var precis inne på fröken Löwengrips blogg och sedan skrek han så jag fick gå ditt och stoppa om igen, när jag kom tillbaka och tog upp telefonen så läste jag ”kanske allergisk mot att ha börjat jobba igen” och då tänkte jag att NU JÄVLAR HAR DET BRUNNIT FÖR BLONDINBELLA. Hahaha. Sedan insåg jag att jag hade läst klart och klickat vidare bland mina favvisbloggar ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha. Ja dagen hon skriver det ??

   Svara

 • Nilla

  |

  Missy!??

  Svara

 • Robert

  |

  Missy-lampan kanske? Mvh /Möjligt att jag inte vet men blev påverkad av kommentarerna.

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Malin

  |

  Översta ?? Så snygg!!

  Svara

 • Lina

  |

  Lätt Missy ?

  Svara

 • Jackie

  |

  En lampa som jag spanat in som du kanske gillar, är taklampan Empire från aprilia interiör. Inte mörk men ger en mysig belysning. Googla!

  Svara

 • Rebecca

  |

  WOW vad fint du har fått det i sovrummet <3 Jag trodde den där översta bilden var nån random inspobild från typ Pinterest men insåg sen att det är ju från din lgh, haha <3 Verkligen så himla fint. Kram.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla <3 🙂

   Svara

 • Lisa

  |

  Nummer 1 ?

  Svara

 • Pauline

  |

  100% Missy!

  Svara

 • Emilia

  |

  Vi har helt skippat taklampa i sovrummet och är nöjda med det. Känner att taklampa inte hade passar i vårt sovrummet. Vi har hängande lampa i balkongdörren (franskbalkong), lampor på sängborden och jag har en extra läslampa på min sida. Lycka till med jakten!

  Svara

 • Julia

  |

  Jag har spanat på liknande sängbord som dina men jag vill också ha mörka så spånar på att ha mörk grön marmor (kontaktfilms papper om det heter så?) och spraya benen och kanterna med guld haha. Superduper dekadent men as coolt

  Svara

 • Wilma

  |

  Det funkar jättebra att göra den nedersta lampan själv. Jag använde svart lite bredare snöre, tapetklister och en pilatesboll. Att använda ballong ger inte lika fin form (enligt mig). Lämna tillräckligt stort hål för att få ut pilatesbollen så kan du använda den igen 🙂

  Svara

 • Cassandra

  |

  Ett litet tips bara, inte mörkt nattduksbord? vi har det här hemma och ångrar det varje dag. Det blir ju lätt dammigt i ett sovrum och det syns direkt på nattduksborden. Speciellt mörka.

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag har gjort en lampa själv med hjälp av en rislampa, typ såhär. Är sjukt nöjd, jag älskar den verkligen, den ger jättefint ljus och är verkligen en sån lampa jag får komplimanger för ofta. Jag har gjort en vit och har den in ett mörkgrönt rum, men man kan ju använda vilken färg man vill. Tips vad gäller sovrumslampa dock, välj inte en som är öppen allt för mkt nedtill. Då blir det ett stort hål som du ligger i sängen och stirrar upp på en naken glödlampa igenom. Inte mysigt alls faktiskt.

  Svara

 • Sofia

  |

  Den där lampan för 5000, hade en budgetvariant från rusta, men den ger såå jobbiga skuggor i rummet när det är mörkt. Så köp inte en sån haha ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv