Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Pepparkaksbyn

Igår var jag och mina kusiner arkitekter för en dag! Vi designade och byggde pepparkakshus för att sedan pynta skiten ur dem. Så kul det var!

 

 

Jag har faktiskt aldrig gjort ett eget pepparkakshus (har köpt färdiga delar som jag satt ihop och sedan pyntat), men det var ju hur enkelt som helst. Och kul framförallt! Om ni behöver något att hitta på under ledigheten kan jag rekommendera. Det är nästan roligare för vuxna än för barn dessutom.

 

Min form på huset blev ganska basic. Nästa gång ska jag prova vingarna lite mer.

 

 

Jag önskar att jag hade fotograferat hela pynt-processen. Slutresultatet ser i alla fall ut såhär. Till att börja med gjorde jag endast fina mönster i vitt och dekorerade dörrar och tak. Det blev superfint och pinterestigt.

Men när jag var klar kände jag att näää fy vad tråkigt och gick crazy med färg. Och sen gick det inte att sluta?

 

Vi skapade en liten by.

 

Visst vill man bo här?

 

Hade varit superlycklig i detta gulliga hus. Lite läskigt med personen på taket bara, men vad ska man göra.

 

Inne hos mig är det tänt.

Tips är att göra frostingen av vispad äggvita och florsocker, då blir den perfekt. Och karamellfärg om man vill ha färg såklart.

 

Typiskt Mathias att alltid ta det ett steg längre. Här är hans lilla hus med ett stort träd. Stackars zebran i trädgården fryser nog, men snällt att den fick lite växter att äta.

 

Lille N gjorde extra allt med extra allt. Helt rätt tycker jag.

 

❤️

112 gillar

Kommentarer (9)

 • Kari

  |

  Det värmer i hjärtat att se er alla samlade på bild.❤

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Laila

  |

  Hur ofta råkar du göra fel är du umgås med din religiösa släkt? 😉 Jag är lite nyfiken för en vän till mig är JV och jag har en förmåga att alltid klanta mig! Råkat jämt försöka skåla med henne, önska god jul eller gott nytt år eller grattis på födelsedagen m.m. tänker att hon måste tro jag har demens eller något som aldrig kan minnas att hon inte ingår i allt sådant. 😮

  Svara

 • Malin

  |

  Men åh vad fint!! Så mysigt att pilla med. Och gott att äta det som går sönder… I år blev det en pepparkaks-buss här hemma?

  Svara

 • Robert

  |

  Jättesnyggt! Funderar hela tiden på att jag borde köpa pepparkaksdeg enbart för att äta degen men jag kommer aldrig så långt. 😉

  Svara

 • Bella

  |

  Två frågor:

  1. Vad använde ni för lim? Har använt smält socker – men förra året brände jag sönder kastrullen (och osade i hela köket) och efter det blir det inga fler byggen med socker som lim ?

  2. Varför är kaminens rör urkopplat?! Hålet i väggen är ju fruktansvärt läskigt! Tänk om det hoppar in fåglar, ormar eller möss! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi hade smält socker! De har precis köpt nytt hus och håller på att renovera. Allt är under kontroll ?

   Svara

  • ab

   |

   Har tidigare använt kristyr för att jag inte vill hålla på med smält socker men såg på Coop att Dr. Oetker har en produkt som heter ”baking glue” (började tydligen säljas förra året men jag hade missat det).

   Svara

 • Malin

  |

  Men guuud vad snyggt med vita strumpor 🙁

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv