Follow my blog with Bloglovin

Tantgodis, sallad med stjälkar och historiska katter

Wow. Vilken dag. Jag har gjort fem nyhetsbrev idag. FEM. Är totalt mos i hjärnan. Stackars mig buhu, låt oss titta på hur min helg såg ut istället. Här är lite sånt som hände i helgen:

 

Åt frukost såklart. Älskar helgfrukost. Mjukost for life. Jag har hittat någon gurkmeja-ingefära-shot grej i affären som jag dricker på morgonen numera. Med peppar på.

Brödet köpte vi förresten för att en kvinna kom fram helt random och rekommenderade det i affären. ”Är du bagare”, undrade F. ”Nej”, svarade hon. *Dålig stämning*

 

 

Vi satte upp de där täckskivorna jag målat (högst upp)! Det blev jättebra. De sitter dock bara löst nu.

 

Här saknas fortfarande.

 

Vi har lagat halloumiwraps. Det jag och F är mest överens om i världen är mat. Vi har exakt samma smak. Förutom sallad! Han gillar sallad med stjälkar som exempelvis romansallad, vilket är min hatsallad. Jag gillar mest bladspenat och ruccola. I helgen köpte vi en blandning av allt så att båda var nöjda och missnöjda på samma gång : ))

 

Har fotat mig själv.

 

Såhär såg kamerastativet ut, hehe.

 

 

I lördags var jag så rastlös och gnällde till F och sa att vi aaaldrig göööör något kuuuul. Några timmar senare sa han “var redo fem i åtta, jag har en överraskning”. Man ba YES! NAGGING WORKS! Mvh/ Monica. I alla fall. Han tog med mig hit.

 

På en föreläsning om Historiska katter! Haha alltså ÄLSKAR detta. Det hade jag aldrig kunnat gissa.

Författaren Erik Fichtelius berättade om sin bok som handlar om olika katter som gjort något för mänskligheten. Föreläsningen tog upp historiska händelser med katter som nästan gav mig en hundraåringen-känsla och han berörde också en del källkritik. Man ska inte tro på allt man hör om katter minsann. En väldigt mysig överraskning. Måste gå på mer sånt.

 

Sen gick vi hem och åt tantgodis (älskar dessa!) och såg en dokumentär om Hiroshima. Jag snöar alltid in totalt på vad de tagit upp i Dystopia-podden. Nu atombomber. Dokumentären hittade vi på Netflix, men jag rekommenderar inte den, tyckte den var för USA-vinklad.

 

Har fikat i helgen också. Caroline kom förbi och lämnade min senaste loppisfynd. Wiiie julafton. Ni får se dem snart såklart.

 

Och min helg avslutades med bästa sällskapet i form av Linda och Bella. Linda berättade att Bella hade pratat om mig dagen efter. Sånt värmer hjärtat alltså <3

 

103 gillar

Comments (21)

 • Jenkan

  |

  Apropå kvinnan i butiken; jag var hos en frisör som försökte få igång ett samtal med mig som bara ville ha lite tyst egentid. Tillslut ställer hon frågan ”jaha, såg du matchen igår då?” (refererade till en stor hockeymatch) varpå jag svarade ”nä, jag är inte intresserad av hockey”. Hon säger ”Jaha. Nähä. Inte jag heller”

  Tystnad. Lång tystnad.

  *Frisören försöker febrilt komma på ett nytt samtalsämne*

  ”… min kompis sa att det var en bra match… Ska du se matchen nästa vecka?”

  -.-

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha åh stackars er båda. Så obekvämt ?

   Reply

  • Nilla

   |

   HAHA satt hos frisören igår och var tvungen att läsa upp denna kommentaren.. han skrattade gott…

   Reply

   • Egoina

    |

 • Robert

  |

  Riktiga smarrigheter där på slutet även om jag inte kan komma ihåg om jag smakat det där tantgodiset förut. 😉

  Reply

 • Linn

  |

  Älskar att man kan skymta en liten godispåse på din frukostbild ?

  Reply

  • Egoina

   |

 • P

  |

  Vad är det för bröd då? 😀 och var det gott??

  Reply

 • ab

  |

  Kul att ni följde kvinnans rekommendation ändå (hade hon rätt?) och att F lyckades hitta en aktivitet till er samma kväll.

  Reply

  • Egoina

   |

   Njä, inget särskilt med det brödet enligt oss ?

   Reply

 • Martina

  |

  Jag fick den boken i födelsedagspresent. Jag försöker mest göra mig av med böcker, så tråkigt med fulla stökiga bokhyllor där de flesta är böcker man inte kommer läsa/ läsa om. Men, borde jag ta tag i att läsa denna? Jag blev inte jättesugen när jag fick den men det låter på dig som att den kanske är intressant?

  Reply

  • Egoina

   |

   Det han berättade om boken var intressant i alla fall. Men om du ändå har den kan du ju börja läsa och se vaf du tycker? Eller ge bort till någon som skulle uppskatta ?

   Reply

 • Caroline

  |

  Minns såå väl när mina föräldrar lät mig smaka deras choklad när jag var liten.
  Tog en tugga och munnen fylldes av sprit. Chocken!!
  Ondingar.

  Reply

  • Egoina

   |

 • Hanna

  |

  För ett tag sen gjorde du en DNA-analys om ditt ursprung och jag blev själv peppad på att göra det (men gjorde det aldrig). Igår lyssnade jag på podden Spöktimmen avsnitt konspirationsteorier 4 där de tog upp just dessa analyser och det var så intressant. Lyssna gärna på den och skriv gärna dina tankar om testerna efteråt 🙂

  Reply

 • Lina Å

  |

  Regina, for God’s sakes! Jag älskar hur fint du gör i köket, men men ett så fint kök kan man inte ha ett sånt fult städspray framme! Kolla typ Lagerhaus egna. Billiga, snygga och förhållandevis inte helt katastrofala för miljön. Otherwise you’re awesome!

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahaha det ska jag göra ❤️

   Reply

 • Sofia

  |

  Känner mig så dum nu, men är barbien gravid? ? Tycker det ser ut som att den har en otroligt konstigt placerad knöl på magen ?

  Reply

  • Egoina

   |

   Hehe japp 🙂

   Reply

 • Emelie

  |

  Åh, jag älskar också Punschpokaler! Har du inte testat Toms Skildpadder, så måste du göra det, det är också värsta (bästa!) tantgodiset.

  Reply

Leave a comment

Arkiv