Ny telefon och brand

Idag har varit en riktig fix-dag. Jag har tagit tag i allt tråkigt jag behövt göra. Som min söndriga telefonskärm exempelvis. Det visade sig att jag tydligen har någon form av trygghetsförsäkring. Hah. Äntligen lönar det sig att vara slarvig med att kolla på fakturor. Så det enda jag behövde göra var att anmäla skadan och så skickar de en ny telefon till mig och jag skickar in den gamla. Så smidigt.

En annan sak jag gjort idag är att kolla upp hur det ser ut med brandvarnare i min lägenhet. Min faster ringde igår och berättade att det brunnit i deras hus. Min fasters man höll på och renovera i källaren när det plötsligt tog fyr. Han försökte släcka, men innan han visste ordet av det var hela källaren övertänd. Han och min pappa som befann sig på ovanvåningen fick springa ut. Så läskigt. Som tur är blev ingen skadad, men jag blev återigen påmind om hur farligt det är med brand. Till helgen ska jag köpa brandvarnare och brandsläckare tänkte jag. Vill ha en brandvarnare i varje rum!

Nu ska jag skriva ihop några blogginlägg och sen ska jag titta på olika stentyper för att bestämma mig för vilken typ av bänkskiva jag vill ha i köket. Tror det blir en grå, nästan svart. Det blir nog en fin kontrast till allt det vita.

 

62 gillar

Comments (16)

 • Nilla

  |

  Fy vad hemskt med brand! Jag och sambon har en brandvarnare i köket, vardagsrummet, hallen och sovrummet. Glöm inte sovrummet. Sen har vi en brandsläckare stående i köket (bra plats?) och en brandfilt i hallen. haha Kanske lite överdrivet men tycker inte att man kan överdriva med säkerheten. Dessutom har vi fått ett plus i kanten av min kompis pappa som är brandman för barandvarnaren i sovrummet. 👍🏻

  Reply

  • Egoina

   |

   Bra jobbat! Ska göra exakt som er! 🙂

   Reply

 • Hanna W

  |

  Gå till Helsingborgssten (showroom på Berga och fabrik i Gantofta) och snacka med dem. Kolla upp deras recensioner och kolla upp Neolith – bra grejor!

  Reply

 • Annika K

  |

  Kanske en brandfilt också? ❤️
  Ang brandvarnare så köp fler. Och såna som kan ”prata” med varann.

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja precis. Nu har jag bara en, men ska ha en i varje rum! 🙂 Bra tips med brandfilt!

   Reply

 • Cecilia

  |

  Jaaaaaaaa, livsviktigt med brandvarnare, dessutom tror jag att de flesta hemförsäkringar inte gäller om du inte har brandvarnaren. Kan ha fel dock men så himla dumt att chansa!

  Reply

 • Erika

  |

  Mörk bänkskiva är så snyggt! Tills den blir fläckig. Minsta lilla damm, hår, mjöl, smuts, kalk syns… hett tips är färg i flera nyanser, finns även som mörka. Tänk som en sten som är i flera färger, inte enhetligt enfärgad. Lite åt marmor men finns som annat. Svårt att förklara. Bra tips om man är som jag – lite dålig på att torka av direkt.

  Reply

 • Jessica

  |

  Vi har också en brandvarnare i varje rum (även tvättstugan och garaget, bor i hus). De är såna som pratar med varandra, enda nackdelen var när en av dem utlöste ett falsklarm mitt i natten så vi vaknade av att alla brandvarnare tjöt för fulla muggar 😅självklart värt det för säkerheten, och nu vet vi ju att det funkar! Vi har också en brandsläckare på nedervåningen och en på ovanvåningen samt två brandfiltar! Vi blev påminda om hur viktigt det är med fungerande brandsäkerhet när vi inte tänkte oss för och ställde en varm plåt på spisen som vi just använt utan att ta bort bakplåtspappret, pappret började brinna och dessutom var köksfläkten på som sög upp lågorna i ventilationen. Vi hann upptäcka det själva (åt i vardagsrummet då) av ljuset och ljudet, samt släcka elden innan brandvarnaren i köket började larma. Hade vi inte upptäckt det innan brandvarnarens larm hade det börjat brinna inuti väggarna pga ventilationen. Nu gick allt bra och inget mer än plåten blev skadat, men efter det bytte vi brandvarnaren till en bättre variant.

  Reply

 • Josefina

  |

  Skönt att det löste sig med telefonen!! 🙂 vilket försäkringsbolag har du om man får fråga? Som har trygghetsförsäkring där telefonskador ingår eller hur man ska säga haha

  Reply

  • Egoina

   |

   Telenor 🤗

   Reply

 • Malin

  |

  Brandfilt! Bland de bättre inflyttningspresenterna enligt mig, är brandsläckare och brandfilt 🙂 Jag är livrädd att det ska börja brinna, speciellt sedan jag fick barn <3
  Glöm inte att dra ur alla mobilladdare när de inte används, ladda aldrig på natten eller i ett annat rum om du t.ex duschar, lägg aldrig dator eller mobil på t.ex. säng eller soffa om de laddar och du inte är i rummet. Så lätt att något blir fel med batteri eller sladdar och att det börjar brinna!
  Pappa släckte en skogsbrand förra året med brandsläckaren de hade på landet. Han såg att det rykte från skogen bakom huset, gick dit och såg ett stort område som brann och tänkte dra igång trädgårdsslangen innan han insåg att de faktiskt ju har en brandsläckare. Brandmännen tackade när de kom då pappa redan hunnit släcka och de bara behövde göra eftersläckningsarbetet. Är bara så glad att han märkte och inte hela huset brann upp eller att han och mamma blev skadade!

  Reply

 • Sara

  |

  Jag tycker det känns tryggt med brandlarm kopplat till vårt vaktbolag som vi har vanligt larm från. Då rycker de ju ut om brandlarmet går – bra om ingen är hemma!

  Reply

 • Emma

  |

  Bra att du fixar brandvarnare, det är ett måste!! När jag och sambo flyttade ihop var vi superduktiga och köpte brandvarnare som kommunicerar, typ att om det börjar brinna i hallen kommer även brandvarnaren i sovrummet att pipa! Vill bara förvarna för de gånger man råkar starta brandlarmet av typ matlagning och är ensam hemma. Det hände mig, alla varnare började tjuta helt öronbedövande och när jag stängde av dem, en efter en, började de jag inte stängt av att återigen larma de andra. Eftersom jag var hemma själv gick det inte tillräckligt snabbt för mig att nollställa alla larm. Det slutade med att jag fick slita ner alla och dra ur batterierna, HAHA!

  Reply

 • Milla

  |

  Bra påminnelse. En gång tog vi ut en form ur ugnen och slängde grytvanten lite slarvigt på bänken, så att en del av den låg mot den varma spisen. Gick tillbaka till TVn och efter ett tag känner vi röklukt, springer in i köket och ser en brinnande grytvante! Kunde kasta den i vasken och släcka snabbt men blev faktiskt chockad hur fort det hela gick. Och att en halv grytvante kan orsaka så mycket rök, fick vädra vårt 2-våningshus i många timmar. Läskigt också att brandvarnaren i köket inte ens hann gå igång. Ska nog köpa fler (bättre) brandvarnare!

  Reply

 • J

  |

  Min bästa vän är deltidsbrandman så frågade ut henne om exakt allt. Var allt är bäst att placera osv. Haha perfekt! 😀

  Reply

Leave a comment

Arkiv