Follow my blog with Bloglovin

Nojighetens tid

Jag hade sån ångest igår. När jag kom hem lade jag några timmar på att rita kök på Ikea, utan bli nöjd. Sen fick jag ångest över hur idiotiskt det är att riva ut ett kök som ändå är bra. Inget alternativ i hela världen kändes bra och sen började jag noja över att mitt nagellack är avskavt, började fundera på om en kompis som inte hört av sig på ett tag är sur på mig, tänkte på det där dumma jag sa en gång för tio år sedan…och sen tittade jag i almanackan och bara jaha jag ska ha mens.

Makes sense. Det är därför precis allt känns lite jobbigare än vanligt just nu. En sak får man ändå ge min pms och det är att det blir ett jäkla anamma i mig. Nu har jag skickat iväg förfrågan om offerter och jag har lagt upp en plan. Heja mig. På tal om köket kom jag på en idé som jag tror kommer bli jättebra. Dessutom kommer jag ta vara på så mycket som möjligt. Det känns bra.

 

En bra sak med igår var i alla fall en afterwork-kaffe med Sofie. Jag valde Pumpkin latte med havremjölk.

 

Kunde ej släppa blicken från min kaffe ; ))

 

80 gillar

Kommentarer (17)

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉 Vet hur det kan vara med pms och grejer, men det ordnar sig. 😉

  Svara

 • Annica

  |

  Köksnörd och säljare som jag är skulle jag verkligen rekommendera att du bokar tid och åker till Ikea fysiskt och planerar istället. Är så himla många som planerar hemma och kommer dit och som får helt nya lösningar som känns bättre, och vi som ser kök varenda dag tänker på mycket småsaker man ofta inte tänker på själv. Märker att folk blir mer lättade och taggade när vi har gått igenom allt och det inte känns som ett berg av beslut att bestiga längre. Det är det som gör mitt jobb kul om man får låta klyschig haha.
  Planeringsverktyget kräver jäkligt mycket tålamod så lägg inte för mycket energi på det förresten

  Svara

 • M

  |

  Jag brukar också vilja förändra allt när jag har pms. Jag vill renovera, shoppa, flytta, säga upp mig och göra slut…

  Svara

 • Tilda

  |

  Det är jättebra att du tar vara på så mycket som möjligt med tanke på miljön! Såg vissa kommentarer om just detta på ditt förra inlägg och jag håller med, till viss del. Jag tycker definitivt vi alla måste tänka på att inte konsumera i överflöd och byta ut saker så fort man tröttnat, men när man flyttar in till något nytt måste man ändå få chansen att göra om det till något som man trivs i. Jag och min pojkvän köpte förra året en lägenhet för 2.5 miljoner och har man lagt en sådan stor summa på en lägenhet vill man ju också känna att man trivs och att man är nöjd med hur det ser ut. Så vi kommer också att göra en del förändringar i lägenheten, men när det är gjort får vi vara nöjda med det och inte slita ut allt igen efter några år. Så tänker iallafall jag! Känns viktigt att inte gå allt för mycket efter trender då för att inte tröttna så fort, bättre att köra på trender på små detaljer i så fall.
  Lycka till med renoveringen 🙂

  Svara

  • Anna

   |

   Men då är det ju bättre att man köper en lägenhet eller en villa man tycker är fin? Det är inte hållbart att riva ut kök vartannat år, när ska folk börja förstå det. För sen säljer ni erat boende, nästa köpare kommer tycka ni hade ful smak och riva ut köket igen. Blir GALEN. Kan folk börja tänka på något annat än sig själva någon gång.

   Svara

   • Tilda

    |

    Absolut! Om vi hade dom pengarna så att det var möjligt att buda på en lägenhet som såg exakt ut som vi önskade. Vi budade på en lägenhet vi var helt nöjda med men vi förlorade den budgivningen. Så det är inte så lätt om man inte har obegränsat med pengar.
    Vår plan är att bo här kommande 10 åren, sen vill vi nog bo större än en tvåa. Men då får vi hoppas att nästa ägare känner sig nöjd. Så det är ju inte varannant år, utan tio år isåfall. Men om du har obegränsat med pengar och kan välja en lägenhet som en gång i tiden renoverats just efter din smak så grattis! Alternativt att du känner dig nöjd trots att lösningarna och stilen är helt emot vad du själv hade valt, måste vara jätteskönt!
    Kan tillägga att jag äter veganskt, har inte körkort, flyger sällan, shoppar sällan, sopsorterar noggrannt och plockar skräp ute. Vad gör du?

    Svara

 • Maria

  |

  Men hur smakar pumkin latten???? Tycker jag är den viktigaste frågan idag pga inte hunnit köpa den själv än

  Svara

  • Egoina

   |

   Gooood men längtar efter tomtelatte för den är lite godare 🙂

   Svara

 • Rebecca

  |

  Gillar inte att du har ångest, men gillar att du är ärlig och öppen mer det. ?
  Stor kram,
  Rebecca

  Svara

 • Charlie

  |

  Är det animalisk grädde på latten? Ingen veganutskällning,,vill bara veta om det går att få veganskt för när jag köpte en vegansk pumpalatte fick jag ingen grädde och den kändes lite tråkig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, jag är ju inte vegan utan skippar endast mejeriprodukter då det inte gör mig något att göra det. Äääälskar t.ex. gräddiga såser, ost eller grädde på kaffen, så jag unnar mig det 🙂 Latten jag köpte är alltså gjord på havremjölk, men har riktig grädde på toppen. Vad gäller om EH har veganskt alternativ till grädde vet jag inte, men verkar ju inte så. Tråkigt!

   Svara

 • M

  |

  Snål barista som snålar med strössel!! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Daniela

  |

  Haha jag hade också pms igårkväll och tittade i kalendern och blev genast lättad när jag insåg att lingonveckan är här snart.. ikväll ska jag unna mig och testa linsbågar 😉

  Svara

 • Desiree

  |

  Alltså jag är nyfiken! När du skriver att du fpr/har ångest, är det då ångest i sin riktiga bemärkelse eller ett uttryck du använder dig av för att förstärka en känsla? Jag lider själv av ångest med återkommande panikångest, och blir ibland förvirrad för att ibland används ordet för att beskriva eller förstärka en känsla ? stor kram!

  Svara

 • Arkitekten

  |

  Men det köket du har i din lägenhet är ju jättefint och ser väldigt välgjort ut! Dessutom passar det med lägenhetens arkitektur och verkar vara av god kvalité (betydligt högre än ett Ikea-kök). Jag skulle råda dig att omfamna det köket du har istället för att riva ut. Tycker det är så ledsamt att fast inredning har börjat behandlas som om det är en trenddetalj som kan bytas för att följa minsta lilla nyck. Det är verkligen resursslöseri.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv