Måndagssnack

Godmorgon!

De senaste dagarna har varit jobbiga. Suset i örat gör det svårt att sova och jag är så trött på att inte höra ordentligt. Det funkar helt okej när det är tyst, men i bullriga miljöer är det hopplöst. Igår var jag på brunch och kunde bara sitta och iaktta. Jag hörde kanske vart tredje ord.

Är det någon annan som spräckt trumhinnan som minns hur lång tid det tog innan den läkte? Kommer det sluta pipa? Kan jag försöka tryckutjämna eller är det dummaste jag kan göra? Har ni något tips eller uppmuntrande ord? Jag börjar bli orolig att det alltid kommer vara såhär.

Just nu är jag på väg till jobbet. Det är mycket att göra inför fars dag och jul så det är bara att kämpa på. Jag slipper småprata på lunchen på grund av örat i alla fall. Hehe. De nya säsongsanställda på lagret måste tycka att jag är hur dryg som helst som knappt sagt ett ord till dem kom jag på nu. Nåväl. Happy måndag alla. Let’s do this! Fyra dagar kvar till fredag 👊🏼

 

64 gillar

Comments (17)

 • Robert

  |

  Godmorgon! 😉

  Reply

 • Emma

  |

  Alltså usch, låter verkligen så jobbigt ☹ Har inte haft det själv men det borde ju bli bättre redan efter några dagar? Skulle rekommendera dig att ringa till vårdupplysningen eller be någon annan ringa åt dig om du inte kan höra ordentligt. De borde ju kunna ge dig ordentliga råd ☹

  Reply

 • Delia

  |

  När jag jade öroninflammation och en spricka på trumhinnan så sa min läkare att absolut inte tryckutjämna pga det kan förvärras. Men 1177 kanske kan ge npgra rekommendationer? ☺️

  Reply

 • Felicia

  |

  Jag är läkarstudent och har pratat lite med mina kurskompisar om detta (vi läser just nu om öronsjukdomar!). Vi tror inte det är farligt, men inte heller positivt att tryckutjämna med en perforerad trumhinna. Eftersom det är hål på trumhinnan kommer inte hela trumhinnan att röra sig som normalt vid en tryckutjämning, utan luften kommer åka in och ut genom hålet, vilket kan göra att det tar längre tid innan den läker. Normal läker en sprucken trumhinna inom några veckor och vid kontroll efter 6 veckor har de allra flesta läkt. När trumhinnan läkt bör hörseln vara normal igen.
  Om det är fortsatta besvär, om det fortsätter rinna ur örat och hörseln är påverkad tycker vi att du ska söka igen till vårdcentralen.

  Krya på örat!! 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack! Då är det väl bara att vänta och hålla tummarna antar jag… 🙂

   Reply

 • Bibbi

  |

  När jag hade det så var det väldigt viktigt att tryckutjämna när trumhinnan hade läkt. Typ när det slutar spraka i örat. Och det dröjer faktiskt lång tid innan det blir bra igen. Jag fick det senast i somras och det dröjde långt mer än en månad innan det värsta försvann och man kunde höra igen. Vet inte om det hjälper men så var det för mig iaf.

  Reply

 • Elin

  |

  Jag har spräckt trumhinnan! Det tog typ fyra veckor innan jag fick normal hörsel på örat igen. Men! Det ska tydligen finnas någon medicin, minns inte vad den heter, som man kan ta så trycket släpper 🙂 fick reda på det av några kollegor lite försent, men som dom hade använt sig ett flertal gånger av, tipstipstips!

  Reply

 • Elin

  |

  Är receptbelagt btw, så kolla med din läkare! Hjälper tydligen inom 24h 🙂

  Reply

 • Malin Häggberg

  |

  När jag hade öroninflammatoon med spräckt trumhinna kände jag precis som du, att det skulle vara så för evigt. Men det värsta suset, yrseln och pipet gick över på ca 3 veckor och efter ca 5 veckor var det helt bra. Tryckutjämna absolut inte när du har pågående inflammation med hål i trumhinnan. Det gjorde jag misstaget att göra och det gjorde skitont.

  Reply

  • Egoina

   |

   Åh okej, får hålla ut en och en halv vecka till och hoppas på att det värsta är över då 🙂

   Reply

 • Linnéa

  |

  Hej!
  Jag spräckte trummhinnan för ca 4 år sedan när jag flög hem från London. Det tog ca 4-5 veckor innan jag hörde någurlunda okey igen. Tror dock att jag fått försämrad hörsel då jag inte riktigt hör ljud av lägre frekvens (eller så har jag väl bara svårt att höra mummlare)

  Reply

 • H

  |

  En kollega till mig fick öroninflammation och trumhinnan spräcktes. Hon fick tyvärr bestående tinnitus efter det.

  Reply

 • Sara

  |

  Tog flera veckor för mig att mina öron skulle bli okej igen. Pipet slutade och så. Tryckutjämna är inte farligt men inte heller bra i det läget. Ha tålamod så kommer du en dag bara inse att du hör bra igen.

  Reply

 • Inne hos Ina

  |

  Är öronbarn och minns det som att det tog månader innan jag hörde normalt efter vissa öroninflammationer. Vet inte hur det är för vuxna dock. Jag skulle inte tryckutjämna innan trumhinnan har läkt, instinktivt, men vet inte om det är så eller om jag minns fel. Haha, inte så mycket hjälp kanske 😊

  Reply

 • Elin

  |

  Jag har spräckt trumhinnan och var precis som du, rädd för att jag inte skulle kunna höra ”normalt” igen. Min hörsel blev verkligen kraftigt nedsatt och jag var trött på att både ha ont och säga ”va” hela tiden… Jag kan inte säga exakt hur lång tid det tog innan jag blev bra, men jag tyckte det kändes som en evighet…. (Ca 1-2 månader har jag för mig) Men sen en dag märkte jag att det blivit bättre med örat och är sen dess helt återställd 😃 Jag fick höra att det skulle ta tid men att det var normalt och inget att oroa sig för.

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack! Känns lite mer hoppfullt 🙂

   Reply

 • sara

  |

  Lite of topic men frågar ändå…
  Du har ju haft tandställning, och nu har jag läst om din tråd bakom tänderna som har släppt. Ångrar du att du skaffade tandställning?
  Jag funderar på att skaffa tandställning på egen bekostnad (alltså enbart estetiskt) men funderar på om det är värt krånglet? Är utseendet så viktigt så det är värt smärta, flera tandläkarbesök, ev. skav, tråden bakom tänderna osv?

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv