Follow my blog with Bloglovin

Jag har börjat med menskopp

I annonssamarbete med ApoFemme

Hmmm vad är det jag står och håller i egentligen? Är det vattenballonger? Godis? Leksaker?

 

Nej, det är ju en menskopp!

Jag vet inte hur många år jag tänkt att jag ska börja använda menskopp, men av någon anledning har det inte blivit av. När det kommer till min kropp är mitt minne sämst. Det är som att jag hinner glömma och blir förvånad varje gång jag har pms eller får mens. Jaaa just det. Mens ja.

I alla fall. Nu så! Jag har börjat använda menskopp och är frälst! Jag tycker att ni ska bli det också, därför har jag nu ett samarbete med ApoFemme.

Det finns hur många fördelar som helst med menskopp. Det är miljövänligt, den behöver inte bytas lika ofta, det är bättre för ph-balansen och inte minst plånboken. Man har alltid mensskydd hemma och behöver inte köpa nytt varje månad.

 

Koka den och ha en liggandes redo i väskan eller i badrummet!

 

 

Om ni som jag är nybörjare på området kommer några punkter här med sånt som jag funderade på innan jag började med menskopp. Eller rättare sagt vad jag frågade Ida. Hade en hel menskopp-frågestund med henne. Haha. Hon är min menskopp-mentor och har lärt mig allt jag vet ?‍♀️

 

Är den svår att sätta in?

– Ja, det är lite trixigt första gångerna. Man viker ihop menskoppen (den är mjuk) och sen för man in den. I början tyckte jag att det var svårt att veta om den satt rätt. Men det känner man. Eller rättade sagt – om man inte känner någonting sitter den rätt.

 

Är det obehagligt?

– Jag trodde verkligen att det skulle vara det, att man skulle känna att man har en gummigrej i sig. Men nej! Den känns inte alls. Mindre än tampong till och med.

 

Tänk om jag inte får ut den?? : O

– Ida hade berättat hur jag skulle göra, men ändå fick jag total hjärnsläpp första gången jag provade min menskopp. Jag skulle ta ut den och började dra i den lilla tappen. Det ska man alltså inte göra. Istället blev det vakuum, den kom verkligen inte ut och jag såg framför min hur jag skamset skulle behöva uppsöka gynekolog. HAHA det var drama där i mitt huvud i 30 sekunder. Men no worries. Det man gör är att man trycker till den (så att det kommer in luft och vakuumet släpper) och sedan tar man ut den, hur enkelt som helst (en menskopp sitter inte lika långt upp som en tampong).

 

Vad gör man när den är full?

– Man tar ut den, tömmer och sköljer den och sen sätter man in den igen. En menskopp kan sitta inne i upp till 12 timmar, men i början kan det vara en idé att ta ut den oftare för att se hur full den är.

 

Mer information om hur det funkar, hur man sätter in den, vilken storlek man ska ha och så vidare finns på hemsidan här. Dessutom väldigt pedagogiskt förklarat vilket man tackar för.

 

 

? Nu slår vi ett slag för miljön och våra fiffisar och börjar med menskopp tycker jag! Med rabattkoden Egoina15 får du 15% på hela sortimentet! Menskopparna hittar du här! ?

 

Alltså dom är ju så fina?

Jag såg förresten ett avsnitt av Bonde söker fru där en kvinna som inte blev vald av bonden sedan sa till kameran att det var lika bra för då kunde hon åka hem till sin menskopp som hon glömt. Haha <333

 

155 gillar

Kommentarer (78)

 • Elin Nilsson

  |

  Oj vad spännande produkt, aldrig tidigare tänkt tanken. Är det hygieniskt?
  Vad jag förstår så sparar man rätt mycket pengar på detta?

  Älskar dina inlägg!

  Svara

  • Egoina

   |

   Det finns massa information på hemsidan, men i korta drag så ja det är hygieniskt. Man kokar den innan användning och sen kan inte bakterier växa på samma sätt som i tamponger och binda (därför kan man ha inne den längre). Om man sköter om sin menskopp kan man ha den i flera år = mycket mer ekonomiskt! Tack snälla ???

   Svara

 • Frida

  |

  Vilket roligt samarbete! Jag kan verkligen rekommendera menskopp! Visst, det tar någon gång att vänja sig men när man gjort det kan man inte tänka sig att gå tillbaka till tampong eller binda. Så smidigt och hygieniskt.

  Svara

  • Egoina

   |

   Känner samma! ?

   Svara

 • Therese

  |

  Bästa menskopparna! Jag fegade ur och valde en grå. Nästa gång blir det nog en mer färgglad färg ??

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • C

  |

  Åh, jag har testat och testat flera olika modeller men ingen funkar för mig. Den glider bara ut (nej jag har undersökt så att jag inte har framfall) men tydligen passar den inte alla, så himla trist för jag kan inte ha tampong så hoppades verkligen. =(

  Svara

  • Egoina

   |

   Tråkigt! ?

   Svara

 • Malin

  |

  Fina färger ?
  Jag använder alltid menskopp och det känns fräschare än binda och man sparar pengar.

  Svara

 • Frida

  |

  Åh vad passande, jag har nämligen en fråga/fundering. Har funderat på att börja med menskopp flera gånger men hur gör man alltså när man är på offentliga toaletter där handfaten är gemensamma utanför själva toabåset? Jag har tänkt på det flera gånger när jag haft mens och bytt tampong/binda på flygplatser/lekland/ shoppinggallerior etc. Häller man ut mensen i toaletten då och torkar koppen med papper?

  Och nu när jag tänker på det.. hur gör man om man inte når handfatet från toalettsitsen? Jag brukar ha mens 4 dagar och blöder då rikligt.. stoppar man fiffi full med toalettpapper medan man går till handfatet för att tömma/ skölja ur koppen? ? Jag hade i alla fall droppat blod annars ? Sjukt konstiga frågor kanske men jag känner mig trög på det här med menskopp, men hade så gärna hellre haft menskopp än tampong/ binda. Någon som är klokare än vad jag är och kan hjälpa mig? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vill gärna ha inputs från er som använt menskopp länge här! Men jag tänker såhär. Eftersom menskoppen ändå kan sitta många timmar så tänker jag försöka låta bli att byta i offentliga miljöer. Men om jag ska flyga långt eller liknande och inte vet hur det är med handfat osv tror jag att jag använder tampong istället. Bra fråga med handfatets avstånd. Jag löste det med att byta i duschen den första dagen då jag blödde som mest ? Men annars tycker jag det funkar med lite papper. Blöder man mycket kanske det inte gör det dock ?

   Svara

   • a

    |

    Jag brukade tömma när jag vaknade och när jag kom hem på kvällen, sen före läggdags. Om jag mot förmodan skulle behöva byta ute (typ vid resa) gick jag bara på handikappstoaletter 🙂

    Och Regina: det blir inte ett vacuum, det finns ju fortfarande luft kvar, snarare ett slags sug (baksug?) haha!

    Svara

   • Frida

    |

    Hm får nog testa att se hur länge en menskopp ’håller’ för mig då. För även om den kan vara inne i 12 timmar så antar jag att den kan bli full långt innan det? Alltså att man måste byta väldigt ofta. Blöder som sagt väldigt mycket men har korta mensperioder. I tampongväg så köper jag alltså inte ”normala” utan super plus eller vad de nu heter, och även då måste jag byta ungefär var tredje timme. Så tänker att tömma morgon/kväll som vissa skrev nog inte kommer funka för mig? Åh jag känner mig så vilsen i menskoppdjungeln men antar att det bara är att testa sig fram som med allt annat i livet, fast fattar inte varför det här får mig att känna mig så lost och trög haha…

    Svara

    • a

     |

     Det finns ju olika storlekar och de som rymmer mer än andra, jag tycker att du ska läsa runt på olika märken, jag personligen tyckte om den från menskopp.se i storlek normal (?), men de har även en plus. Har även testat meluna shorty för att jag tydligen har en kort vagina och den andra var lite för stor ibland.

     Nu har jag ingen mens men måste säga att menskopp gjorde de dagarna mycket bättre för mig! Våga testa 🙂

     Svara

    • Jessica

     |

     Jag är likadan som dig, ”Blöder som sagt väldigt mycket men har korta mensperioder. I tampongväg så köper jag alltså inte “normala” utan super plus eller vad de nu heter, och även då måste jag byta ungefär var tredje timme.”. Är 28 och har inte fött barn. Därifrån jag köpte menskopp kunde man välja mellan 25 och 30 ml i storlek så jag valde 30 ml trots att jag ej fött barn (den större rekommenderas främst till de som fött barn) men det var helt onödigt ?. Om jag har i menskoppen under 8 h när jag med de näst ”största” tamponger fick byta typ var tredje timme är koppen bara fylld till kanske max en tredjedel.

     Rekommenderar dig verkligen en menskopp, att inte behöva ställa klockan för att gå upp mitt i natten eller hela tiden när man inte är hemma vara orolig att blöda igenom är verkligen guld. Är verkligen glad att jag köpte en menskopp, men när jag behöver byta ut min menskopp kommer jag köpa 25 ml varianten ?

     Svara

   • Sofia

    |

    Jag har hällt ut det i toaletten och torkat av med papper när jag har varit i toabås. Är väl inte så hygieniskt kanske. Men bättre det än att läcka ner hela sig. Så får den tvättas av nästa toabesök istället 🙂

    Svara

  • Anna

   |

   Ja alltså oftast kan man ju planera utifrån när man är hemma och tömma innan (oftast är man ju hemma någongång på tolv timmar). Annars går de att bara torka ur den med papper innan man sätter in den igen om nödlösning ? ett tips om man behöver vandra ett par steg för att skölja ut den är att hållalite papper vid fiffi bara. Hoppas de hjälpte nåt! Lycka till i testandet ?

   Svara

  • Ellen

   |

   Det går absolut att tömma i en offentlig toalett även utan handfat.. Mitt tips är att du införskaffar våtservetter och vid sådana situationer helt enkelt tömmer menskoppen direkt i toaletten och sen torkar av den med en våtservett innan du för in den igen. Så får man skölja den ordentligt nästa gång man har ett handfat tillgängligt. Nemas problemas 🙂

   Angående att droppa blod så tror jag risken är rätt liten, ofta är det ju inte så långt mellan handfat och toalett. Jag har haft menskopp i kanske 8 år men har knappt hänt mig, men såklart blöder man olika mycket. I värsta fall om det nu droppar på golvet, torka bara med lite papper eller de medtagna våtservetterna!!

   Svara

   • Frida

    |

    Att packa våtservetter är ju ett jättebra tips att ha med om man nu måste byta på offentlig toalett! Tack!

    Och angående att droppa blod mellan toalett och handfat är för mig väldigt stor, varav min fråga. Jag blöder rikligt och det finns liksom inget ”stopp” utan det kommer mens hela tiden. Dessutom flyttade vi för två veckor sedan in i ett renoveringsobjekt och vi har beiga heltäckningsmattor i alla badrum nu (urk) (bor i UK), och kommer inte renovera just badrummen på 1-2 år. Så antar att svaret är att man har det fullt med papper mellan benen då man tar sig till handfatet, vi har stora badrum så inte en chans att jag når från toaletten haha.

    Svara

    • Egoina

     |

     Förstår ditt dilemma! Men alltså wtf på beiga heltäckningsmattor i BADRUMMEN? Typ det märkligaste jag hört ??

     Svara

   • Bea

    |

    Det finns att köpa våtservetter just för menskoppar, som inte innehåller ingredienser som kan vara skadliga för fiffi, sök t.ex Lunette Koppservett. 🙂 Behändiga engångsförpackningar att ha i väskan.
    Själv ogillar jag tanken av engångsservetter pga skräp, men kör tekniken tömma + skölja med bidé tills jag kommer hem igen och kan tvätta koppen.

    Svara

  • Andrea

   |

   Så länge man tvättar händerna innan så funkar det bra att bara torka av den med toapapper och stoppa in den igen. Sen kan man rengöra den noggrant när en kommer hem igen.

   Svara

  • Therése

   |

   Jag brukar bara hälla mensen i toalettstolen om det inte finns något handfat, torka av den lite om det känns som att det behövs och sen sätta in den igen. Funkar superbra!!

   Svara

  • Emma

   |

   Jag har hamnat i en situation en gång på mina 4 år då jag verkligen blev tvungen att tömma på en offentlig toalett, med handfatet utanför. Jag tömde den och torkade av den med papper istället. Det funkade precis lika bra

   Svara

 • Robert

  |

  Så bra! Lärde jag mig nåt viktigt där. 😉

  Svara

  • Kari

   |

   Vilken färg beställde du? ???

   Svara

   • Robert

    |

    Någon som säger nåt här? Får nog sätta på mig glasögonen då jag ser lite suddigt just nu. ?

    Svara

 • Ellen

  |

  Där jag köpte min menskopp kunde man köpa till en stetiliseringspåse så man slipper koka. Precis en sån som man sterilisera nappar och sånt med! Häller i 60ml vatten i en speciell påse, lägger i menskoppen och stänger och sen mikrar man så länge som det står (för min micro 3 min). Sjukt smidigt!

  Svara

 • Sanna

  |

  Åh menskopp är det bästa som finns!! Blev också frälst för ungefär ett år sen och skulle aldrig kunna tänka mig att gå tillbaka till tampong! Mitt liv är hundea gånger enklare nu. Förstår inte varför den inte fått mer uppmärksamhet när man exempelvis gick i skolan och man hade ”tjejsamtal” hos skolsystern om mens och mensskydd? Jag hade då i alla fall aldrig hört talas om det förrens ett par år sedan. Helt sjukt då det endå funnits sen typ 60-talet! Jag har försökt få alla mina tjejkompisar att skaffa en men ingen vill och jag blir på riktigt provocerad när dom inte gör det haha ? älskar att du har detta samarbetet!! Bästa ? till alla som tvekar: skaffa menskopp!!!❤️

  Svara

 • M

  |

  Köpte en på en gång! Provade för ca 1,5 år sen och gjorde fel när jag skulle ta ur (så som du beskrev så att det blev vacuum) och vågade inte mer. Nu är jag redo igen!

  Svara

 • My

  |

  Jag äääälskar också min menskopp! Jag känner mig inte lika torr och ur balans där nere som när jag använde tampong (som jag aldrig hade några problem med och tyckte väldigt mycket om när jag använde det). Däremot vill jag påpeka att det kan ta ett tag att vänja sig. Jag var tvungen att prova många gånger innan jag lyckades. Och än idag kan jag tycka att det är krångligt ibland. Uttaget är värst. Även om jag fått bort vakumet gör det ont sista biten när bredaste öppningen ska ut.
  Men trots allt är det så värt! Jag blöder väldigt lite och kan alltså ha inne min hela arbetsdagen, plus under träningen efter utan att behöva bry mig förän jag kommer hem på kvällen. Fantastiskt ❤️

  Svara

 • Felicia

  |

  Kan bara hålla med, köpte iofs från ett annat ställe men är helnöjd. Hejdå tamponger!

  Svara

 • Fannie

  |

  Jag är lite ledsen inners inne, att jag inte provade menskopp tidigare. Så !@#$/ klockrent, vet inte hur världen skulle vara utan typ. Och då är jag ny på det, men asså wow! Love it!!! 😀
  Snabbt, fort och så mycket skönare och enklare. Jag har inte haft krångel och ser fram emot ett bättre liv med min kopp. 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur!!! ??

   Svara

 • H.

  |

  Sitter man på huk när man för upp den? Eller hur gör folk? Är så sugen på att testa men fattar inte hur jag ska få upp den, använder liksom binda för att jag avskyr att föra upp saker i fiffi, tycker det känns att man har någonting där (även med tampong)… Hmm, men man blir ju onekeligen sugen.

  Svara

  • Erika

   |

   Åh precis det här har jag också funderat över! Har länge tänkt att köpa en (pga dyrt med andra mensskydd osv.)

   Svara

  • Emelie

   |

   Kan bara svara för mig själv, men oftast gör jag det i duschen, med ena foten på badkarskanten, annars sittande på toaletten. Man får till tekniken efter ett tag, och sitter den rätt ska den inte kännas vilket jag inte tycker den gör. Den lilla piggen längst ner kan man klippa av, iallafall på min kopp, den kände jag annars av innan. Koppen är som räfflad längst ner så man kan få grepp om den ändå.

   Svara

  • My

   |

   Jag satt på huk första gångerna jag provade, men det var omöjligt för mig. Jag sitter på toaletten och gör det nu. Är alltid lite rädd att tappa den ?
   Testa dig fram! Och ge inte upp för fort! Men är det allt för obehagligt så är det såklart inte värt det

   Svara

  • Linda

   |

   När jag sätter in min så brukar jag stå med ena benet uppe på toaletten. Står likadant när jag förde in tampong tidigare. ? det tycker jag är enklast!

   Men visst är det en konstig känsla att ”föra upp saker” i sin fiffi. Men det är också en otrolig möjlighet att lära känna sin egen kropp. Ett bra tips som jag fick i början var att föra upp ett finger och känna hur det känns där inne. (Haha, sorry. Låter ju knäppt, men det var väldigt bra tips för mig! Lärorikt!)

   Svara

 • Emma

  |

  Alltså åh, önskar verkligen att menskopp funkade för mig ? Klockrent samarbete i alla fall, hoppas det funkar för många andra!

  Svara

 • Emma

  |

  Har använt menskopp länge och det är lätt det bästa jag har. Såg Frida lite längre upp som hade fundering med byte osv. Mitt bästa råd gällande den frågan. Köp 2 stycken så kan du tvätta den andra menskoppen vid bästa tillfälle för dig själv 🙂
  Hoppas mitt råd var bra 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa sjukt bra råd ju! Smart med en som backup!

   Svara

 • Emelie

  |

  Jag började med menskopp typ 2015 tror jag, när mitt favoritmärke Always började parfymera sina bindor (sjukaste grejen ever, tror/hoppas dom slutat med det nu?) Och det enda jag ångrar är att jag inte började för typ 10-12 år sen när jag hörde talas om det första gången för det är verkligen bland det bästa som hänt mig ? För mig finns inga nackdelar, det är billigare, känns fräschare och mer hygieniskt, skonsammare för kroppen och miljön.
  Lite klurigt är det ju i början innan man får till tekniken, och det kan ta ett par gånger innan man vågar lita på den fullt ut.
  När det gäller tex offentliga toaletter så har jag uppfattat det som att det inte är absolut nödvändigt att skölja den, man kan tömma den och sätta tillbaka den för att sen skölja den ordentligt när man tex kommer hem, alternativt ha en flaska vatten med sig, eller våtservetter som nån skrev. Sen kan den ju sitta i upp till 12 timmar som sagt, så det kanske inte blir jätteofta man råkar ut för såna situationer. Jag kan inte påminna mig att jag gjort det nån gång faktiskt…

  Svara

 • Emma

  |

  Haha, åh, jag läste ”Vad gör man när man är full”, lite rimlig fråga ändå!

  Svara

 • Louise

  |

  Åh spännande! Jag har funderat på att skaffa menskopp sen jag lyssnade på ett poddavsnitt (avsnitt 72 av Getting Curious med Jonathan van Ness) men har inte tagit tag i det, så det här samarbetet och rabatten kom väldigt passande! 🙂

  Svara

 • Linn

  |

  Vill man inte ”offra” en kastrull, brukar jag ta en glasburk, lägga i koppen och sedan hälla över det kokande vattnet i där 😀

  Svara

  • Emelie

   |

   Njae, inte optimalt väl, koppen ska ju koka i vattnet, typ 5 min, inte bara ligga i varmt vatten?

   Svara

   • Ly

    |

    Har aldrig kokat min, funkar bra ändå. Inte så att det frodas massa bakterier på silikon. Jag sköljer min i hett vatten

    Svara

 • Johanna

  |

  Alltså min fiffi mår SÅ bra av menskopp!! Jag fick precis som du TOTAL panik för att den försvann första gången (så klart gjorde den inte det). Ett tips om man tycker det är svårt att ta ut den är att ”skjuta fram” rumpan när man sitter på toaletten istället för att luta överkroppen framåt och leta ? det blir mycket lättare att få tag på rackarn då! Samma sak när man ska sätta in den, tycker det är lättast att få den att hamna rätt genom att göra så. Brukar snurra lite på min så jag är säker på att den vecklat ut sig helt. Det har blivit ett och ett annat ”major” läckage men trosskydd är en bra extra sak att ha i början. Jag är inne på kanske 5 månaden med menskopp så man lär väl sig allt mer tänker jag. Och tack för tips med våtservetter, offentliga toaletter har hittills varit mitt största problem? så bra samarbete! Passa på allihop och beställ ?

  Svara

 • Julia

  |

  Har redan en sen innan och är jättenöjd ,dock väldigt viktigt att känna till är att man måste va försiktig med vad för tvål man tvättar menskoppen med om man väljer ett tvätta den med tvål och att samma sak med våtservetter, man kan inte ta vilka som helst,för det kan rubba ph balansen där nere. Min fråga är dock om menskopparna är lika färgstarka som på vissa av bilderna eller om de är lite mer ljusa i verkligheten? Blev nämligen väldigt sugen på en till helt plötsligt ;D

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Skulle säga att färgen är mitt emellan de två sista bilderna ?

   Svara

 • Sofia

  |

  Har velat prova länge men av nån anledning får jag aldrig tummen ur. Tack för påminnelsen! 🙂

  Svara

 • Mici

  |

  Min kompis har försökt få över mig till menskopp-sidan ett par år nu men okej, nu är jag redo! Beställde en rosa direkt. Spännande!

  Svara

 • Katarina

  |

  Liiite heads up bara. Upp till 12timmar innebär INTE att det är 12 timmar för alla. De dagar jag blöder som mest fyller jag den på 2timmar.

  Svara

  • Sofie

   |

   Det här med att fylla och tömma och sånt… Vad händer om du blöder så mycket att den fylls och du inte tömmer den? Säg att den som du sa fylls på 2 timmar, vad händer om den är inne 2 timmar till? Förstår liksom inte hur det tex skulle läcka under timme 3 och 4 men inte timme 1 och 2?? Frågar för att det faktum att jag vissa dagar blöder som en stucken gris och vissa dagar 3 droppar är anledningen till att jag inte skaffat menskopp. På tal om det så har jag en till fråga: måste man blöda en viss mängd? Är det alltså svårt att tex sätta i den om man blöder minimalt och skulle klara sig på typ 2 trosskydd/dag? SÅ bra ämne & inlägg ♥️

   Svara

   • Johanna

    |

    Du kan ha den oavsett mängd på mensen, även om du har mycket vissa dagar är det bara att byta oftare. Jag kan absolut inte ha den 12 timmar men tycker inte heller det är något problem, 5-6 h är så mycket mer sällan än vad jag bytte tampong. Plus att man typ kan bada med den utan att behöva springa och byta direkt. Det som händer när den är full är att det läcker, därav har jag alltid trosskydd för säkerhets skull. De dagar du har mindre funkar lika bra, det är lite svårare (för mig) att få den att veckla ut sig under dagar med mindre mens men det är bara att vara noga med det så är det noll problem. En sak som också är intressant är att man inser att man blöder mindre än vad man tror, en tampong fylls mycket snabbare än en kopp. Testa och ge det några gånger för att se om det funkar!

    Svara

   • Kattanatta

    |

    Det läcker såklart över när koppen är full, precis som med tampong. Jag blöder precis som du väldigt mycket, första dagarna, och då får jag tömma oftare. Man känner liksom när den är full. Men menskoppen rymmer mer ön en tampong. Sen tycker jag att det är perfekt när man blöder lite, då räcker det att tömma efter 12 timmar. Gillar inte trosskydd/bindor, känns så ohygieniskt. Kan verkligen rekommendera menskopp, har använt i över 10 år och kan inte tänka mig att gå tillbaka till tampong.

    Svara

 • Milla

  |

  Ändå sugen på att testa, verkar praktiskt! Men undrar, när man ska dra ut den måste man väl stoppa in två fingrar och greppa den liksom? Är mest rädd att det ska göra ont att gräva runt där inne när man är *torr* så att säga haha. Blöder rätt lite så brukar köra binda även om jag egentligen inte gillar känslan. Ogillar även tampong för att det är så uttorkande plus obehagligt att föra in något torrt i fiffi :/

  Svara

  • Alexandra

   |

   Menskoppen är gjord i silikon så den känns inte alls ”torr” på samma sätt som en tampong! Är inte uttorkande heller så man kan använda den även de dagar när man knappt blöder alls 🙂

   Svara

 • jag

  |

  Jag har testat några gånger men har allvarliga problem med att få ut den och det bildas vakuum varje gång 🙁 fastän jag läst hur man ska bryta vakuumet . Ajj 🙁

  Svara

  • Bea

   |

   Önskar jag kunde typ illustrera, men för att få vakumet att släppa så kör jag både pekfinger, mittenfinger och tumme in under tömning. Pek och mittfinger på samma sida av koppen och tummen på motsatt sida, och så trycker jag med tummen koppen mot pek och mittfingret. Det får koppen att tryckas ihop, och då försvinner vakumet. Oftast spiller lite blod från koppen redan då om det gått en stund sen förra tömningen, men jag har aldrig haft problem efter att jag hajade tekniken. Hoppas det fixar sig!

   Svara

 • Frida

  |

  Tack för alla tips! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Omg bästa!! Men blir besviken på att det bara är tre sorter…? Varför liksom??

   Svara

 • Polly

  |

  Jag tycker det känns lite ”giftigt” att föra upp neon färger i fiffi xD
  De bör la finnas ofärgade va? 😀

  Svara

  • Maria

   |

   Jag tänkte också på det.. Och att den är gjord av silikon? Är det verkligen bra att ha i kroppen? Tänker på kemikalier och gifter.. Även om det säkert är det i tamponger också.

   Svara

   • Polly

    |

    Tror nog det är rätt dåligt med tampong och bindor också, dom måste ju vara behandlade på något vis. Men neonfärg , eller onaturlig färg överlag känns lite fel på något vis haha. Hade aldrig stoppat upp en rosa tampong 😛

    Svara

   • Hanna

    |

    Menskoppar är gjorda av medicinskt silikon, lunettes är iallafall fria från latex, kemikalier och bpa (lunettes silikonkoppar är också godkända av amerikanska och australiensiska FDA), färgerna är också säkra. Gissar att alla andra också är det (har bara erfarenhet av lunette)
    Det är mycket kemikalier och gifter i tamponger och bindor, plus så mycket enklare för bakterier att frodas med tampong/binda

    Svara

   • Fanny

    |

    Inte om man köper från ett seriöst företag.

    Svara

 • Ella

  |

  Min åkte alltid upp så högt upp att jag inte fick tag på den med två fingrar. Fick seriöst gräva med ett finger tills jag fick ont i båda hand och vagina och ibland tog det typ en kvart att få ut, vilket var oerhört frustrerande. Inte jättekul att stå i olika positioner och rafsa runt där nere och jag drog mig mer och mer för att använda den eftersom jag inte ville behöva gå igenom hela proceduren igen. För mig är det helt enkelt inte värt det, då jag blöder rätt lätt och klarar mig på tampong eller trosskydd. Lite surt för att jag vet att det är bätttre för miljö och plånbok, men det passade mig inte, alla är ju olika 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Absolut inte min grej. Min mens är som ett vattenfall varje månad och det vill jag INTE ta i!

  Svara

 • Fanny

  |

  Älskar idén med menskopp men för mig fungerar det inte. Blöder bara genom hur jag än gör. Samma sak med tamponger. Känns poänglöst när jag ändå måste ha trosskydd liksom haha.

  Svara

 • FR

  |

  Jag har testat menskopp, jag har aldrig haft så ont och sån mensvärk i hela mitt liv. Kändes som att hela livmodern gjorde revolt och krampade konstant för att få ut den. Sjukt tråkigt för jag tycker verkligen det är en superbra grej! Fyllde dock min på 2-3 h och det kändes med en gång.. som ett tryck typ.

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag använder lunette (är i Finland så finskt märke ftw). Vissa mensperioder funkar den super och vissa misslyckas det totalt, och då har jag ändå använt den i något år (inte heltid dock).
  Lunette har enskilda våtservetter till och en skild kopptvål, som alltså har ”rätt” ph värde för fiffi.
  För de som undrar om kemikalier: menskoppar är gjorda i medicinskt silikon. Lunette har i alla fall på sin hemsida tagit upp den fråga i sin vanliga frågor.

  Svara

 • Sara

  |

  Jag köpte en för cirka ett år sedan, men har tyvärr fortfarande inte kommit in i det 🙁 Tror inte att jag sätter den rätt, för det läcker alltid. Har inte lyckats sätta in den på rätt ställe. Jag skulle aldrig våga ha den om jag inte vet att jag enkelt har tillgång till toalett eller på natten. I början gjorde det så fruktansvärt ont att ha den i, tyckte jag. Men det kanske är jag som har fel storlek.

  Svara

  • Sara

   |

   Prova ”ställa om den” lite eller röra den åt olika håll där inne. Jag hade samma problem efter att jag hade fött barn och skulle börja använda kopp igen. För första gången nånsin gjorde det helt fruktansvärt ont, tog genast ut den o skulle aldrig mera prova. Men provade ändå några månader senare och nu är jag nöjd menskoppsanvändare igen ? så skönt att slippa bindor och tamponger! Och jag brukar tömma blodet direkt i toaletten ifall handfat inte finns brevid, borstar av och sköljer borsten med spolen ifall det behövs. För mig funkar också papper på byxan/ fiffi eftersom jag alltid tycks droppa eller lossna något slem där?? ? som jag då får direkt ta bort med papper. Lite konstigt det där men tycker ändå menskopp är bäst, mest ekologiskt och också billigast❤

   Svara

   • Sara

    |

    Ska testa, tack för tipset! 😀

    Svara

 • Malin

  |

  Hej Egoina!

  Köpa denna menskoppen när du bloggade om den, tappade dock bort min menskopp när jag flyttade. Har letat länge efter detta inlägget nu då jag vill köpa en ny 🙂 Finns det möjlighet du kan lyfta detta inlägget igen samt att rabattkoden egoina15 funkar fortfarande 😀 Kan tänka mig jag inte är ensam om detta.
  Tack för att du bloggar, ha en underbar dag 🙂
  /Malin

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv