Listan om djuren

 

Vilket är ditt gulligaste djur?

Åh men hur ska man ens välja. Mina vanligaste meningar är “ge mig”, “jag vill ha en sån”, eller “åååh SÅÅÅÅÅG DUUUU” om random djur jag ser på tv, Instagram eller på gatan. Senast när jag såg en ekorre springa upp i ett träd. Det typ gör ont i mina organ så söt.

 

Ditt minst gulliga djur?

Tror att min gullighetsbarometer sitter mycket i pälsen. Ju mindre päls, desto mindre söt. Förutom grodor eller sköldpaddor, helt sjukt söta ju. Jag gillar verkligen inte oberäkneliga djur, som rör sig på sätt som man inte riktigt kan förutspå. Som gräshoppor, krabbor eller spindlar huuuu.

 

 

Har du någonsin varit en hästtjej?

Mja. Det var jag nog ändå. Red i flera år, prenumererade på hästtidningar och skrev om hästar i min dagbok. Men ska jag vara ärlig var jag alltid lite rädd och var mer lättad än ledsen när jag slutade. Kan dock sakna det ibland. Speciellt doften i stallet. Mmm hö och hästbajs.

 

Vilken djuremoji använder du mest?

Katten med hjärtögon eller lejonet 😻🦁

 

Favorithundras?

Border collie!

 

 

Om du vore ett djur, vilket hade du varit då?

Hmm. En katt kanske? Främst aktiv på natten, sover gärna minst 16 timmar, tvättar sig ofta, tycker om att bli klappad på och jagar helst själv. Kan vara ambivalent och pendla mellan två starka känslor, exempelvis sällskapssjuk eller önskan om att vara ifred. Den kan ofta läsa av sinnesstämningar och förstå när något inte är som det ska och en katt kan minnas länge om en person behandlat den väl eller illa.

 

Vad för husdjur har du haft?

I kronologisk ordning: En kanin som hette Sophie, en norsk skogkatt som hette Simba, en bearded collie som hette Frida, en blandning mellan golden retriever och flatcoated retriver som hette Madde, en undulat som hette Pelle, två bondkatter som hette Fläckis och Sötnos och en cocker spaniel som hette Mimi. Av alla dessa var Madde den som var med längst och som jag saknar mest. Kan fortfarande se till att inte klämma hennes svans när jag stänger dörrar <3

 

Här är Madde och en av de första bilderna jag publicerade på min blogg. Ni vet på tiden då jag var *wild-and-crazy-humorblogg*.

 

Simba och Frida.

 

Vilket djur är din djur-look-alike?

Har mest hört att jag liknar ett rådjur…eller en gris. Slår ett slag för rådjur då heh.

 

Ditt bästa djur från en tecknad film?

Micke i Micke och Molle. När Micke blir lämnad i skogen är till denna dag det absolut sorgligaste jag sett.

 

 

Djur-anekdot på lager?

En gång när jag var liten, var runt sex år skulle jag gissa, råkade jag snubbla i trappan och ta sönder vårt påskpynt. Min styvpappa frågade vad som hänt och jag skyllde på vår katt Simba. Han gav katten en utskällning och slängde ut honom. Hehe.

 

Vill du ha ett husdjur just nu? Vilket isåfall?

Jag tänker på och drömmer om detta kanske dagligen. Hade så gärna haft en hund eller katt, eller helst både och. Men jag vill ge mina djur värdiga liv och just nu kan och vill jag inte det. Kan ju inte skaffa djur bara för att de är söta och mysiga.

 

 

Lista (med några små ändringar), från Sandra Beijer

75 gillar

Comments (31)

 • Sandra

  |

  Var det inte lite poppis att hålla på med hästar? Alltså, som tjej? Eller var det bara så på småorten där jag växte upp? Då kändes trycket att man skulle hålla på o rida osv. Jag gjorde det, men tyckte inte om det egentligen – så det är min teori!

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja kanske det! Så var det nog!

   Reply

 • Robert

  |

  Älskar katter och passar in bra i karaktärsdragen tror jag. 😉 Madde och kontakten har jag sett förut tror jag. 😛

  Reply

 • Lisa

  |

  Jag avskyr Micke och Molly! Jag går sönder av den filmen 😭

  Reply

 • Maria

  |

  Dom tre hundarna på bilden är australian shepherds, inte border collies.. fyi! Mvh hundnörden

  Reply

  • Egoina

   |

   Det har du rätt i! Bytte bilden nu. Så lika hundraser! Fina de också 😀

   Reply

   • Maria

    |

    Haha, inte lätt! Men sååå fina båda raserna, är också vallhundsfrälst!😍

    Reply

    • Egoina

     |

     Ja 😍😍

     Reply

 • johanna

  |

  Mimi var det längesen man såg! finns hon inte kvar i bilden längre?<3

  Reply

  • Egoina

   |

   Nej tyvärr. Det är typ två år sedan nu <3

   Reply

   • Johanna

    |

    Men gud… vilken sten har jag bott under?😟 beklagar<3

    Reply

 • Ellie

  |

  Åh vad hände med Mimi? Trodde hon fanns kvar. 🙁
  Haha jag älskar också lukten av häststall! Min sambo påstår kör, gris och häst luktar likadant men det är ju heeeelt fel!

  Reply

 • Frida

  |

  Åh djur är bäst! Hade också en orange katt som hette Simba när jag växte upp ❤

  Reply

 • JC

  |

  Jag har två svartvita Border Collies, systrar. Världens bästa ras 😀

  Reply

 • Emmy

  |

  Mina nakenkatter känner sig kränkta över att du tycker att sötheten sitter i pälsen 😓 Har även haft nakenmarsvin. Men håller med om att de kanske är sötare med päls. Djur är livet 💕

  Reply

 • Jessika

  |

  Åh. Har inte sett Micke och Molle på säkert 15 år. Ändå fick jag en ledsen klump i magen när jag läste vad du skrev. Nu vill jag både se filmen igen och aldrig se filmen igen.. Mvh/ känslig-tjej-89

  Reply

 • Alexandra

  |

  Förlåt för dryg kommentar men jag har suttit i tre kvart och försökt komma på hur jag ska formulera mig men det vill bara inte bli bra. Jag funderar mer och mer på det här när folk säger att de älskar djur men samtidigt äter industrikött. Jag tänker att allt som oftast har man väl inte tänkt efter så mycket, utan gör som man alltid gjort och undviker att fundera på det eftersom man vet att det kommer att bli jobbigt. Men visst har du väl ändå sett ett par dokumentärer om djurindustrin och funderat på det? Vad är det som gör att det fortfarande känns okej att äta t.ex gris när de i princip är hundar med annat skal? Jag vet att det är en jobbig fråga men jag måste ställa den för när jag tänker på alla hundar som lever i familjer som älskar dem i kontrast mot majoriteten grisar som lever i enda syfte att växa och dö så billigt som möjligt, med stress och understimulans som följd, då går jag sönder. Hur kan det vara så olika? Jag antar att jag söker något svar som gör att det känns lättare för mig att acceptera läget, för det är verkligen så himla svårt att gå genom livet och bli påmind och ledsen över detta varje dag.

  Reply

  • Malin

   |

   Funderar också mycket på detta. Hur folk kan säga sig gilla djur men samtidigt betala för djurplågeri + äta djur? Inte riktigt hur man borde behandla någon man gillar kan jag väl tycka. Men en gris kanske inte har nog med päls för att vara värd att inte bli plågad? (Trots att de typ är lika smarta som treåringar.)

   Reply

   • I

    |

    Allting är inte så svart eller vitt. Jag äter kött OCH jag älskar mina djur. Det bara är så. Du kan inte ta det ifrån mig. Jag vet vad jag känner.

    Reply

    • Alexandra

     |

     Så ditt resonemang är alltså att du med gott samvete kan äta de djur som inte är dina egna djur? Du får gärna utveckla. “Det bara är så”? Känner du likadant för alla sorters djur du inte känner, att det liksom är lite sak samma hur de har det?

     Reply

     • Isss

      |

      Ja 🙂 jag har valt att äta kött och jag hatar inte mina djur och bryr mig väldigt mycket om dem. Tycker inte jag är skyldig någon mer information än så 🙂 man är ju inte automatiskt en empatilös människa för att man äter kött.

    • Frida

     |

     Men är det verkligen empatiskt att ta livet ifrån en annan varelse? När går slakt och empati någonsin bra ihop?

     Reply

 • Sophie

  |

  Åh, Mimi! <3 Saknat att se bilder på henne, hon var så fin och verkade så himla go. Grät på riktigt en liten skvätt när jag läste din mammas inlägg när hon vandrade vidare. <3

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja hon var världens bästa ❤️

   Reply

 • Madoo

  |

  Åh, jag älskade humorbloggen! (Även om jag gillar dig nu också förstås)

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

 • Kristina

  |

  Din beskrivning på frågan vilket djur du skulle vara och beskrivningen på katten är som om du beskriver mig rakt av 😂😅

  Reply

 • Hanna

  |

  Djur är bäst! Har dock väldigt svårt för hundar. Förstår mig inte riktigt på dem, vilket förmodligen beror på att jag i princip aldrig behövt komma i kontakt med dem. Känner inte alls det där klapp-och-gos-behovet som jag gör när jag ser en katt till exempel. Sen vet jag att man alltid avgudar sina egna djur på ett sätt som andra inte roligt kan relatera till. 😉 Mina katter och hästar är mitt allt, men mina snapchatvänner himlar säkert med ögonen emellanåt och tänker ”jahapp, ännu en katt-snap”. 😌

  Reply

 • Alexandra

  |

  Hej egoina! Har din mamma fortfarande en blogg? Svorskan eller något liknande?
  Kom att tänka på det nu bara!

  Kramisar 😀

  Reply

 • Frida

  |

  Absolut, ingen kan ta det ifrån dig. Men samtidigt tar du, i egenskap av köttkonsument, djurens liv och rätt att leva ifrån dem. Det är alltid intressant att reflektera över sina val, framförallt de val man tänker att “det bara är så” om. Jag önskar att alla kunde fråga sig själva vilken rätt man har att ta livet ifrån en annan varelse när det bara handlar om vad man tycker är gott/bekvämt etc.
  För det är ju faktiskt så att det går utmärkt att leva som både vegetarian och vegan. Så varför ska vi orsaka allt det lidande som pågår inom köttindustrin när vi faktiskt inte måste?

  Reply

  • Frida

   |

   Detta skulle stå som svar till en av kommentarerna ovan 😇

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv