Follow my blog with Bloglovin

Några tankar om Idol såhär långt

Låt oss prata Idol en stund. Det är den enda tv-serien jag följer just nu, men ingen annan jag känner så jag har lite abstinens att få prata om det. Haha. Jag missade tyvärr många audition-avsnitt och har därför knappt hängt med. Men denna vecka har jag sett alla avsnitt. Några tankar såhär långt:

 

?? Huuur bra var inte Bragi? Alltså han är ju inte den bästa sångaren jag någonsin hört, men det var något med hans framträdande som gick rakt in i hjärtat och som fick mig att börja gråta. Sen skadar det ju inte att han är söt. Islänningar alltså. Där bor typ 5 personer, men vilket genlotteri.

 

 

?? Visst är det en härlig balans i juryn just nu? Jag gillar verkligen kemin de fyra har tillsammans och tycker att de kompletterar varandra bra. Också skönt att det inte längre är en person som säger sjuka saker och de andra tre ”MEN ALEXANDER!!!” hela tiden. Stort plus att det är lika många kvinnor som män i juryn också. SÅ trött på alla himla jurys som alltid är 3 män 1 kvinna, eller 2 män 1 kvinna. Aldrig tvärtom.

 

?? På tal om juryn måste vi prata om Anders Bagge. Visst har han blivit annorlunda? Tidigare har jag sett honom som världens mysklump med bara snälla saker saker att säga. Nu blir han ofta irriterad och är nästan lite…dryg. Alltså han får gärna vara det, no problem. Men det är så konstigt med förändringen. Kanske bara är jag dock?

 

 

?? Jag måste ha Kishtis ögonskugga!! Försökte printscreena, men blev inte så bra. Den är i alla fall rosa-lila-brun-aprikos och så fin till henne. Tror den hade varit fin till mig med. Måste hitta en sån.

 

?? Visst är det tjejernas år? Sååå många duktiga tjejer. Jag har svårt att ens hitta en favorit eftersom det finns så många duktiga.

 

 

?? Slutligen. Har ni sett Izadoras audition? Vad tyckte ni om den? Jag tycker det är supermärkligt att hon inte gick vidare. Jag kan förstå juryns poäng, men folk går ju ofta vidare med uppmaning om att öva på eller förbättra vissa saker. De kunde ju sagt till henne att uttrycka sig mer visuellt eller klä sig mer ”scenigt” till nästa gång. Jag vill inte dra kvinnor vs män-kortet hela tiden, men i det här fallet tror jag verkligen att hennes audition bedömts annorlunda om hon var en man. Vad tror ni? Läs Veckorevyns artikel om det här.

 

78 gillar

Kommentarer (26)

 • Hanna

  |

  Bryr mig inte ett dugg om Idol, och har inte sett klippet innan MEN HALLÅ?!?
  Jag trodde att Idol var en tävling i sång och röst? Okej att hon inte hade klätt upp sig som att hon skulle på scen. Men så himla hemskt var det väl inte? Hjälp vad fånigt. Så fånigt. Hon är bättre än det där. Alla artister är inte blingblingade strumpbyxtjejer och svallade hår….

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag tycker också att det är märkligt att man inte kan skilja idol från paradise hotell med de nya presentations filmerna. Jag som inte ser på PH satt och tänkte ”varför känner jag igen alla deltagare i PH?” när det gick reklam på TV. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så sant! Tänkte också på det!

   Svara

 • Hanna

  |

  Jag brukar personligen ibland tycka att man drar könsjämförelser till sin spets i onödan men detta exemplet tycker jag är rent ut sagt vidrigt! En sak om man har en ok röst men kasst scenframträdande men hon är helt fenomenal sångmässigt, och så många män med liknande kläder som bara anses vara sköna. Eller personer som är supersnygga och charmiga men sjunger falskt och ändå går vidare… Nä usch! Blir sjukt provocerad!

  Svara

  • Linda

   |

   Word!

   Svara

  • Lisa

   |

   Håller med! Nu ser inte jag på Idol men tänkte genast på Fame Factory med din kommentar när Bert Karlsson ba: Du har en fantastisk sångröst men för att kunna bli en stjärna måste du banta och ändra stil. Så nonchalant sagt! Han är den som behöver banta för övrigt.

   Svara

 • Hilda

  |

  Alltså jag kan ha SÅ fel just nu, men när jag ser det så tror jag verkligen att det där är riggat.

  Svara

 • Angie

  |

  Angående bagge där så håller jag med dig. Tänker att det har med att han börjat med viktväktarna. Mannen behöver kolhydrater och socker! Ge han en tvåhundra grammare Marabou så skulle han nog bli en mysklump igen ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Charlie

  |

  Ja men precis. Jättekonstigt att Izadora inte gick vidare. Jag tycker att de bedömde många tjejer hårdare än killarna, hur tydligt som helst. Och Maximilian förstår jag inte varför han är kvar?! Kan ju inte sjunga alls, inget underhållningsvärde heller. Beter sig som en barnunge. Blir typ upprörd varje gång jag ser honom.

  Svara

 • Sabina

  |

  Bojkottade Idol i flera avsnitt i år pga Izadora! Blev så bitter. De skickar minsann vidare killar som klär sig hur fult som helst men en kvinna ska ha smink och sexig outfit eller?

  Svara

 • Helena

  |

  Håller med ang klippet. Reagerade starkt när jag såg det på tv. Helt sjukt faktiskt 🙁
  Sen ang Bagge så har jag också tänkt lite på att han är förändrad. I stort sett är han väl samma person, men t.ex. var det en sökande som han inte gillade och sen efteråt när den sökande ville ha en kram så fick han inte det, he he. Lite drygt kanske..

  Svara

 • Lina

  |

  Bragi och William Strid<3333
  Håller också med dig både med att Bagge blivit hårdare och att det med Izadora å att det inte hade blivit samma scenario om det va en kille ÄR SÅ SANT

  Svara

 • Rebecca

  |

  JAG VILL OCKSÅ HA KIRSTIS ÖGONSKUGGA!! ?? Har letat som en galning! Snälla säg till om du hittar den!! ??

  Svara

 • Ann

  |

  Uppfattar inte alls Bagge som förändrad och hårdare ? men jag har sett alla avsnitt i år och jag tycker nästan tvärtom att han är verkar verkligen så go, glad och så rolig ?

  Svara

 • jasmine

  |

  Känner tjejen som sminkar Kishti inför programmen (ja du har skrivit fel ?) så jag kan ta reda på vilken/vilka ögonskuggor som använts. ?

  Svara

 • jasmine

  |

  Update. Det är Nars Wanted eyeshadow palette som användes på Kishti. Tror dock den blir svår att få tag på i Sverige fortfarande tyvärr. Men lycka till ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla för att du kollade upp ?

   Svara

  • Polly

   |

   Asså din kommentar gjorde mig så jäkla glad, Så gulligt gjort av dig! Vilka läsare du har Regina 😀

   Svara

  • Rebecca Johansson

   |

   TACK!! nu har jag beställt den får Nars hemsida! ??

   Svara

 • Frida

  |

  Jag kollar inte på idol. Men fy fan. Det där klippet e ju så provocerande. Det värsta är att männen ger henne ett Ja och kvinnorna ger henne ett nej pga hur hon ser ut. Gamla, omoderna kvinnor som sitter där o dömer en ung tjejs utseende. Dom har helt klart ingen koll på hur vi 80 och 90 rasister beter oss mot varandra. Tjejer stöttar tjejer! Spelar ingen roll om vi är skogsmulle eller glamour bling bling! Dan vad and jag blir, den äldre generationen måste lära sig av oss.

  Svara

 • Elsa

  |

  Jag läste någonstans att Nikki sagt att Izadoras audition hade klippts om ganska hiskligt för att framställas som att hon inte gick vidare enbart för sitt utseende. Alltså att det fanns fler anledningar och att TV4s klippare gjort detta enbart för att skapa publicitet (”all PR är bra är”), vilket de i sånna fall också LYCKATS med stort.

  Men jag vet inte. Det är ju inte rätt oavsett såklart, klippt eller inte. Följer också Idol och kan bli lite äcklad av vilken stark faktor utseendet spelar, näst i princip alla är ju skitsnygga?

  Svara

 • Sara

  |

  Tycker också att det verkar finnas en underförstådd regel om att tjejerna måste vara piffade men killarna kan se ut som lodisar. Inte ok.
  Sen undrar jag lite varför du tycker att det är viktigt att juryn består av två kvinnor och två män? Kön säger ju ingenting om egenskaper? Kön är inte mångfald, lika lite som hudfärg är mångfald. Mångfald är människor med olika idé- och tankevärldar och olika åsikter.

  Svara

 • Jennie

  |

  Läste artikeln som Veckorevyn har skrivit och blir så förbannad, har vi inte kommit längre i vårt samhälle? Jag hoppas verkligen någon inom musikbranschen snappar upp Izadora, för där finns äkta TALANG! Fy vad förbannad jag blir.

  Svara

 • Johanna

  |

  Har också tänkt på det med Bagge. Ibland tycker jag det är bra att han säger ifrån, men jag saknar faktiskt glada mysfarbrorn ?

  Svara

 • Desiree

  |

  Men hjälp! Helt missat denna audition. Blir så provocerad av det jag precis läst och hört! Följt många avsnitt av idol men nu kommer jag bojkotta. Kan inte fatta att de på riktigt sa de sakerna? Usch…

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv