Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Vecka 38

Jag känner mig lite töntig när jag skriver dessa veckoinlägg om jag ska vara ärlig. Jag började ju med det i samband med att jag sade upp mig och satsade på mitt eget. Min tanke var att skriva min veckoplanering precis som alla andra bloggerskor gör. Glömde bara detaljen att jag ej har ett stekigt influencerliv med pressresor, events och coola möten. Istället är det mest ”denna vecka ser ut precis som alla andra, jag ska till kontoret fyra dagar och sen ska jag jobba hemifrån en dag…och till helgen ska jag på fest” varenda vecka. Nåväl.

Läget då. Imorgon ska mamma få sin första cellgiftsbehandling. Jag har landat i det nu och det börjar kännas okej. Mamma skämtar om vilka knasiga frisyrer hon ska prova innan hon rakar av sig håret och vi planerar vad för något gott hon ska äta när matlusten är tillbaka. Man får försöka se det positiva i en pissig situation. Hoppas så att hon kommer må okej ändå och att detta tar slut fortare än fortast.

På tal om gott att äta hade vi den sjukaste godsaks-dagen på jobbet idag. Grejen var att en ny kollega fyller år idag. Men hon känner inte till att vi brukar överraska den som fyller år med fika och hade därför med sin egen. Det slutade med att det blev tre fikor:

 

Frukost.

 

Lunch.

 

Och eftermiddagsfika.

Snacka om sockerchock. Nu har jag alltså ätit tårta flera gånger om dagen i tre dagar i sträck dessutom. Haha.

 

136 gillar

Kommentarer (37)

 • Emelie

  |

  Hoppas allt går bra med din mamma!
  Vet hur det är att stå bredvid, min man avslutade sin cellgiftsbehandling i mars. Det är otroligt tufft att inte kunna hjälpa till när den man älskar går igenom en sån här grej. Men svensk vård är fantastisk och jag hoppas och tror att det kommer gå bra för er 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   <3

   Svara

 • Sanna

  |

  Usch vad jobbigt med din mamma, hoppas så att det går så bra som möjligt! ❤️

  Svara

 • Annypanny

  |

  Men de är ju därför jag läst din blogg i +10 år, för att du inte är som en influencer. Man kan relatera till dig. Man mår bra av det du gör. Till skillnad från stora influencers fläckfria konsumtionshetsliv som man bara får ångest av.

  Du är bäst! Stor kram till din mamma. De kommer bli tufft men de kommer också bli bra 🙂 <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla ❤️

   Svara

 • Helena - http://mellan-raderna.com

  |

  Vet du, jag föredrar helt klart updates från ”vanliga människor” med ”vanliga liv”. Att läsa det ger mig faktiskt något, till skillnad från att läsa om ”stekiga influencerliv 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha vad bra ?

   Svara

 • Wroni

  |

  Hoppas allt går bra för din mamma, hon har tur som har dig vid sin sida och det är bra att hon har humor, sånt hjälper långt.

  Min bästa vän som varit svårt cancersjuk två ggr avslutade senaste omgången cellgifter förra sommaren. Han jobbade och reste under hela behandlingen och jag beundrar att han orkade. Vissa dagar mådde han dåligt såklart, vanligtvis dagen efter varje behandling och emellanåt blev han väldigt trött, sånt får man räkna med. Annars mådde han faktiskt rätt bra och han är helt frisk nu.
  Jag beundrade även att han alltid kunde le och vara glad och han kunde också skämta om sin sjukdom. Han blev ännu hungrigare efter behandlingen och brukade säga att cellgifter gör underverk för aptiten, plus att han hade inbyggt myggmedel. (Tydligen blir rätt många som går på cellgifter inte myggbitna)

  Kram till er båda!

  Svara

 • Julia

  |

  Så fruktansvärt tungt för er. Önskar din mamma allt gott och håller tummarna för att hon återhämtar sig omöjligt snabbt. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Elin

  |

  Hoppas allt går bra med din mamma! Så ledsen att ni behöver gå genom detta, skickar massvis med värme & positiva tankar <3

  Svara

 • Jennie

  |

  Tänker också skriva något töntigt men känner att det är det enda som passar: Styrkekramar ❤

  Svara

 • Liza

  |

  Ja jag tänker mycket på din mamma!
  så mycket så du inte anar!
  VI HAR PRATAT MYCKET
  hälsa nu från Liza med Max så vet hon vem jag är

  Svara

 • N

  |

  Styrkekram. Mammor är bäst och klarar mest. ❤️❤️❤️❤️❤️

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag har också en familjemedlem som har cancer. Hon har fått behandling under lång tid och jag vill bara berätta att hon trots många olika cellgifter ALDRIG mått dåligt av cellgifterna. Man hör ofta om alla biverkningar, men hon har inte haft några och kunnat leva på som vanligt. Varit föräldraledig, jobbat 100 %, flyttat hem till Sverige från ett annat land, rest en massa, gått på konserter och festivaler osv. Jag hoppas allt går bra med din mamma. Kram från en som vet hur tufft det är att stå bredvid!

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt, men kanske lite mycket på samma dag. 😉 Håller tummarna för din mamma. 🙂

  Svara

 • Moa

  |

  inte alls tråkigt att du skriver veckoinlägg, snarare tvärtom! Det är intressant att höra om din dag och hur din vecka ser ut 🙂 kram <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Hanna

  |

  Hoppas allt går bra med din mamma! Jag minns själv när jag som 15-åring fick raka min egen mammas huvud… Hon hade långt, rött hår innan. Men lika fin med som utan hår.

  Svara

 • Olivia

  |

  Min mamma fick bröstcancer för ca 5 år sedan, mitt när jag gick i tvåan på gymnasiet. Kommer ihåg hur jag satt med henne i hennes rum på sjukhuset och pluggade till mina slutprov, och hur mycket jag grät i min säng varje natt i flera år. Hur jobbigt det var att se henne svag igen (hon har även MS) och att jag inte kunde prata med någon om detta. Det jobbiga var också när hon blev av med allt hår – hon såg då sjuk ut på riktigt. Men!! Nu mår hon bra och cancern har inte kommit tillbaka *peppar peppar*. Och hon kom ut mycket starkare på andra sidan. Jag håller alla mina tummar och tår för dig och din mamma. DU ÄR BÄST och det blir bra tillslut, tro mig❤️

  Svara

 • Lisa

  |

  Håller alla tummar för din mamma ❤

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag hoppas att din mamma blir bättre snartsnartsnart. Var starka tillsammans, och var svaga tillsammans ❤️

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag tycker dom här vecko inläggen du skriver varje vecka är dom BÄSTA inläggen du skriver! ❤ Det är dom inläggen jag mest fram emot. De känns personliga och lite djupare på något sätt, de är intressant och fint att höra om dina tankar om veckan eller om det du har i huvudet just nu ? hoppas allt går bra för din mamma ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack vad kul att höra <3

   Svara

 • Anna

  |

  När jag ska berätta för min sambo om något ur din blogg refererar jag till dig som ”hon den vettiga bloggerskan som känns mest normal” haha <3 Så det är skönt att du inte lever det typiska influencer-livet. Hoppas att din mamma blir frisk snabbare än snabbast <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha tack <3

   Svara

 • Johanna

  |

  Jag skrev en kommentar lite tidigare men tror det blev något fel, förlåt om det blir dubbelt nu ? jag tycker dina vecko inlägg är dom BÄSTA inläggen du skriver ❤ ser alltid fram emot dom mest ? tycker de känns personliga och lite djupare och det är fint att få höra dina tankar om veckan och det du har i huvudet just nu ? hoppas allt går bra för din mamma ❤

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag gillar dina veckoinlägg 😀

  Svara

 • Tina

  |

  Jag fick 3 docetaxel och 3 EC i våras. Sista 29/5. Cellgifter suger men allt går! Hade långt blont hår innan och färgade det knallrött innan jag började tappa håret och rakade allt. Minns makens min när han kom hem från jobbet och Peg Bundy öppnade dörren. Haha! Det kommer gå bra. ❤️ Det finns en massa mediciner mot biverkningarna och det går fort. Vips är det över och behandlingarna är klara.

  Varma kramar från entuttade Tina

  Svara

  • Kari

   |

   Din kommentar känns peppande.? Exakt samma behandlingar som jag får och fick första i förmiddags. Kommer bli kortkort snart och kanske blir jag blondin ett par dagar innan allt försvinner. ?

   Svara

   • Egoina

    |

    ?

    Svara

   • Tina

    |

    Glädjer mig att höra. Varmt lycka till! ❤️

    Svara

 • Josefine

  |

  Stort lycka till din mamma. ❤ Ni klarar det här tillsammans.

  Svara

 • Linnéa

  |

  Min styvpappa märkte inte av några symptom av cellgifterna. Jag tror att det beror på vilka typer av cellgifter man får. Han tappade inget hår och mådde inte dåligt. Däremot kom symptom när han efter cellgifterna fick strålning. Han hade lungcancer. Efter strålningen mådde han fruktansvärt dåligt. Men idag är cancern borta, förhoppningsvis för alltid. Jag ber för att din mamma ska bli frisk. Jag fick själv inte behålla min mamma, men hon hade en annan typ av aggressiv cancer. Mitt enda råd är att umgås med din mamma allt vad du kan <3 och framför allt, stäng inte in alla känslor kring sjukdomen. Jag hade en kollega som gått igenom samma svåra procedur som jag fick göra med min mamma och det hjälpte mig väldigt mycket. Men som sagt, jag håller tummarna för din mamma, att hon ska bli frisk <3

  Svara

 • My

  |

  Om man bor i Skåne och behöver rehabilitera sig efter cancerbehandlingarna så går det att via landstingsavtal få komma till en fin klinik som heter Vidar Rehab (drivs av en icke-vinstdrivande stiftelse), vet flera som varit så nöjda efter sina vistelser där.
  Önskar dig och din mor allt gott!
  /Mvh en som också haft en cancersjuk mor

  Svara

 • Maria

  |

  Fyllde just i en undersökning där man frågade efter mina tre bloggfavoriter: Egoina, Spiderchick och Egoina igen blev mitt svar ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   Men gulle! Tack snälla <3 <3

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv