Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Min torsdag i bilder

Tänkte skriva en liten presentationstext här som jag brukar göra typ i stil med ”låt oss titta på min torsdag”. Men min mamma hatar när jag gör så. Hon tycker att jag låter som en föredragshållare ?

Varsågod mamma.

 

Startade dagen såhär. Älskar att äta mysfrukost saaakta och varva serier med att jobba.

 

Ny favorit är (för att Blondinbella ständigt skriver om det) (HAHA) äpplebitar med jordnötssmör. Mmm vad gott det är. Tips är att salta lite extra och ha syrliga äpplen.

Btw! Tips nummer två är att vispa i jordnötssmöret för att det inte ska skikta sig. När jag köper ekologiska jordnötssmör är det ju typ omöjligt att ens äta det till slut eftersom jordnötssmöret förvandlas till en tjock, stenhård massa med olja på toppen. Sätt i en visp i elvispen och sätt ner i burken och vispa den mjuk. Sen håller den sig så! Lärde mig det i en lifehack-video. Obs på att hålla hårt i burken! Det var nära en olja-överallt-olycka när jag skulle göra det.

 

Hade egentligen lite ärenden att springa på, men då det regnade och regnade och regnade gjorde jag det enda rätta och sköt upp det.

 

Men gick och postade det här i alla fall. Det är prover från min mun som ska skickas till USA för att analyseras. Det är någon DNA-provgrej som jag köpte i samband med Black friday förra året, men alltså inte skickat iväg förrän nu. På tal om att skjuta upp saker då. Heh.

 

Sen begav jag mig ut igen. Jag skulle åka till Landskrona och träffa min mamma. Hon var hos läkaren igår och fick veta vad de hittat under operationen och hur hennes behandlingsplan kommer att se ut. Hon ville att vi skulle komma så att hon kunde berätta vad de sagt. Köpte med en liten present från Rituals <3

 

Väl i Landskrona gick jag till F’s jobb för att möta upp honom.

 

Gick förbi den här byggnaden. För 25 år sedan hade min styvpappa ett företag som sålde golv och mattor här. Här har jag alltså varit mycket när jag var liten. Har roat mig i oändliga timmar med att titta och känna på olika mattor och kan känna doften av plastmattor bara genom att titta på huset.

 

Mamma berättade och vi åt fryspizza, skrattade och grät om vartannat. Konstigt hur man funkar. Det var värre än jag trodde. Men det ska bli bra. Det måste ju det. Vägen dit är pissig bara.

 

<3

 

311 gillar

Kommentarer (71)

 • Sophie

  |

  <3 <3 ~3

  Svara

 • Jessica

  |

  Vill bara skicka en massa omtanke och styrka ???

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Johanna

  |

  Hoppas allt blir bra med din mamma!

  Svara

 • Ribecca

  |

  Hatar egentligen detta ord men ibland finns det faktiskt situationer där det är okej att använda det. Okej, här kommer det; styrkekramar till dig och din mamma! ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • J

  |

  Har alltid varit sugen på att skicka in en sån där dna grej tills min fysiologilärare sa att man inte ska lita på att dna’t bara används för att ”söka släkt & ursprung”. Utan att man inte kan vara säker på att ditt dna används till annat ?
  Lät sjukt läskigt så nu vågar jag inte göra det ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nä men sluta vad läskigt!!!! ?

   Svara

   • Merete

    |

    En Egoinakopia på Mars! ?????

    Svara

    • Egoina

     |

     ???

     Svara

     • Kajsa

      |

      Visst va det Golden state killer dom tog fast genom en släktforskingssajt? 🙂

 • Nathalie

  |

  Tänker på dig och din mamma <3 Jag hoppas verkligen att allt går vägen <3

  Svara

 • Robert

  |

  Klart att allt kommer bli bra. <3

  Svara

 • Caroline

  |

  Fuck cancer! Blir både ledsen och arg över att den hemska sjukdomen finns. Ta hand om varandra ❤

  Svara

 • Amanda

  |

  När kommer podden tillbaka? Hoppas snart för jag saknar den himla mycket 🙂 ni är så härliga! <3

  Svara

 • Linnea

  |

  Håller alla tummar för att allt går bra för din fina mamma ❤️

  Svara

 • Sophie

  |

  All styrka till hela er familj! <3 Har gått igenom samma sak. Det kommer vara skitjobbigt, men man tar sig igenom det ändå. Man måste. Tillåt er själva att vara ledsna över det. Man mår bara sämre av att låtsas som att allt är bra 100% av tiden. Kramar! <3

  Svara

 • Helen

  |

  Tänker på dig och din mamma, vad tufft❤️

  Tips för jordnötssmöret som jag lärt mig angående smink (smått otippat jag vet) är att ha burken upp och ner i kylen. Då torkar den inte plus det som är i öppningen är alltid bra produkt. Ska användas på olika ”pomade” I sminkvärlden för att förhindra uttorkning. Så vispa icke!

  Svara

 • N

  |

  ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

  Svara

 • E

  |

  Skickar massa kramar!
  Min pappa drabbades av samma vidriga sjukdom förra sommaren vilket var det värsta jag varit med om. Men allt blev bra till slut tack och lov, aldrig varit så tacksam för något.
  Jag tänker på er och håller alla tummar för att allt blir bra. Läkarna är väldigt duktiga.
  ❤️❤️❤️

  Svara

 • Emma

  |

  ❤️

  Svara

 • Jenkan

  |

  Hej! Jag har följt dig i många år, men kommenterat väldigt sällan. Jag har tyckt synd om dig när du har haft tuffa perioder med krossat hjärta, sjukdomar, ångest och elände. För jag själv har varit så otroligt förskonad från allt sånt. Träffade min stora kärlek när jag var 16 (11 år sen nu! Nu har vi vårt drömhus och väntar vårt andra barn!), har en jättefin familj som jag står nära och vänner som jag tycker om. Ingen olycka, sjukdom eller elände har drabbat varken mig eller någon i min närhet. Tills i somras.

  Då rasade min värld samman. Min pappa tappade helt plötsligt synen och fick fruktansvärt ont i huvudet. En stroke. Någon dag senare kom en till stroke. Några dagar efter det fick vi veta att han hade en stor tumör på bukspottskörteln som spridit sig till lever, mjälte och lungor. En vecka senare dog han när jag och min mamma stod bredvid. Totalt tog det två veckor från första symtom.

  Mitt liv förändrades i ett kast. Inte nog med att jag förlorade min pappa i alldeles för ung ålder. Men nu är jag en människa med sorg. Hur bär man sig åt?

  Jag hoppas, med allt jag kan, att allt kommer gå bra för din mamma och även dig själv! ❤️ Som min pappa sa efter cancerbeskedet ”nu börjat en ny resa – det är bara att åka med!”

  Svara

  • Egoina

   |

   Så hemskt! Jag beklagar ❤️

   Svara

 • S

  |

  <3

  Svara

 • Sara

  |

  Hoppas allt går bra fina svorskan 🙂

  Svara

 • Pia

  |

  <3

  Svara

 • Jennie

  |

  Hoppas att allt blir bra med din mamma. Tänker på er, kram ❤️

  Svara

 • Lina

  |

  Heja din mamma och dig <3

  Svara

 • Ingela

  |

  Jag tryckte på ”gilla”, men menar förstås att jag vill skicka dig och din mamma hjärtan <3 <3

  Svara

 • E

  |

  Bra där mamma! Jag ogillar också töntiga uttryck haha. Krya på henne! <3

  Svara

 • Wroni

  |

  Kanske kan skänka lite uppmuntran… en av mina bästa vänner har haft mycket svår cancer två ggr. Han har opererats många gånger, fått cellgifter och strålbehandling och en benmärgstransplantation. När han blev sjuk igen höll han på att inte överleva ena operationen, var medvetslös i 10 dagar och de gav honom 15% chans att överleva. Två månader senare var han tillbaka på jobbet, han är frisk och vi jobbar ihop nästan dagligen. Han föreläser även om sin sjukdom och att man inte ska förlora hoppet även när det ser illa ut och inte heller låta diagnoser eller folks åsikter om sjukdom ”förbanna” en. Man ska vara inställd på att det går att övervinna det här med.

  Kramar till er och jag hoppas att ni får uppleva mycket kul tillsammans som tar fokus från sjukdomen.

  Svara

 • Annika

  |

  Massor av kärlek och styrka till er❤️❤️ Det är som du sa, vägen dit är pissig men det SKA bli bra! Kramar❤️

  Svara

 • Louise

  |

  Jordnötssmöret ska förvaras uppochner i skafferiet så slipper du det torra smöret längst ner som inte går att äta utan att munnen klibbar igen. Våra barn har växt upp på jordnötssmör och äppelskivor, bananskivor med jordnötssmör samt selleristavar som man brer med jordnötssmör (vi är amerikaner, jordnötssmör kan man ha på allt).

  Svara

 • My

  |

  Styrkekramar till dig och framförallt din mamma! Du är starkare än du tror ❤️

  Svara

 • Jenni

  |

  ❤️

  Svara

 • Susanna

  |

  Krya ❤

  Svara

 • Anne

  |

  KRAMAR! Och tankar till er alla ❤️

  Svara

 • Ellinor

  |

  Håller alla tummar för din mamma! ❤️Jobbar som sjuksköterska på onkologen i Lund, läkarna som är ansvariga för bröstcancerbehandlingarna är mina absoluta favoriter. De är verkligen proffs och otroligt medmänskliga. Jag hoppas verkligen att både du och din mamma känner att hon kommit i trygga händer trots allt! Stor kram till er båda ❤️

  Svara

 • Emma

  |

  Många kramar till både dig och din mamma ♥️
  Dealar själv med cancer just nu och det är tufft, men positivitet är den bästa medicinen sägs det och din mamma verkar vara en väldigt positiv person!

  Svara

 • Andy

  |

  ❤️❤️❤️

  Svara

 • Elin

  |

  ❤️❤️❤️

  Svara

 • Chey

  |

  Åh kära du! Den första bloggen jag läser på morgonen är din för att då vet jag att det du delar med dig utav är någonting jordnära och äkta.
  Snälla, sluta aldrig att vara du! Jag har gått från en tjej som vet vad jag går för till att ifrågasätta mitt utseende,vågar inte be om bättre lön osv.. va bara du och lycklig (of course du har mycket med ditt) men orkar bara inte med en till instastory med perfektion.
  Du,knivslisa och spiderchick är såna förebilder! Kram och trevlig helg

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Jossan

  |

  Åh blir så ledsen för din skull, har själv en mamma som är sjuk i cancer och vi fick besked i somras. Cancern är agressiv och går inte att bota… Det är det värsta besked jag fått och min sommar blev inte alls som jag tänkt.. Men jag försöker tänka att allt har en mening (även fast det är svårt i detta fall), och att det kommer bli bra hur det än blir. Försöker acceptera läget och att man får faktiskt lov att känna alla känslor som finns. Det är förjävligt och orättvist. Ens mamma är ju ens bästa vän och trygghet, hur ska man klara sig utan henne liksom.???? Livet är märkligt…
  Kom ihåg att man aldrig är ensam om dessa saker. Tillsammans är vi starka och klarar det här, var väl mest det jag vela få sagt. Kram till dig.

  Svara

 • Jessie

  |

  Jag antar att det är cancer din mamma fått. Min sambo fick cancer 2013 och fick operera bort tjocktarmen, tre år senare kom ett återfall och han fick operera bort en bit av lungan. Resan har varit så tuff och fylld med tårar, oro och sjukhusbesök. Men vet du, idag är han cancerfri. ?
  Ni kommer fixa detta…tillsammans ❤

  Svara

 • Fanny

  |

  ❤️❤️❤️

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag har aldrig kommenterat här innan men måste ge både dig och din mamma en stor styrkekram! Jag vet (tyvärr) precis vad ni går igenom, ta hand om varandra ❤️❤️

  Svara

 • Rcg

  |

  Hej Regina. Vi sitter i samma båt. I april i år röntgades min pappas lungor, de hittade en tumör. Efter många (massa) prover, undersökningar, röntgen, läkartider osv så konstaterades det att det handlade om en malign tumör, alltså cancer.
  Den 23 juli opererades min pappa. De tog bort 75% lunga på vänster sida, alltså hela underloben och halva överloben. Iom operationen upptäckte läkaren att lymfkörtlarna inte såg bra ut, så han plockade bort 6 st lymfkörtlar som ligger omkring lungan.
  Den 27 aug var vi på återbesök för att få veta vad det är för cancer vi har att handskas med samt hur vårdplanen kommer se ut därefter. Vi trodde att cancern var begränsad och endast i lungan men det visade sig att två av de sex lymfkörtlar som plockats bort var angripna av cancerceller. Som tur är plockades ju de bort. Nu väntar oss tre kurer av cellgifter samt strålbehandling. Första kuren kommer han att få den 11 sep.
  Jag vill bara säga att du är inte ensam i detta. Oron, ångesten, tankarna, rädslan och tanken på att inte ha komtroll över en elak och dum sjukdom tär på en. Håll ut, var stark och kämpa på. Styrkekramar till dig och till din mamma.

  Svara

 • S

  |

  ❤️❤️

  Svara

 • Anna

  |

  Massa kärlek o styrka till dig och din mamma! ?

  Svara

 • Susanna

  |

  Massor med kärlek och styrkekramar till er! Håller alla mina tummar för att allt ska gå bra! <3

  Svara

 • Petra

  |

  Det är något med den där sjukdomen och tiden som tycks stå helt still innanför sjukdomskretsen. Jag minns att det kändes så orättvist, varför ska en sådan fin människa drabbas och resten av alla orättvisor fortsätta. Tiden bredvid sängen stod still, trots att den rann iväg alldeles för fort. Man orkar mer än vad man tror dessutom, för den där personen man älskar så innerligt.
  Du kommer fixa det här med, jag lovar! ❤

  Svara

 • Josefine

  |

  Så mycket kärlek till din mamma och dig. <3 Både jag och min mamma fick cancer 2014 men vi lever båda två. Hade samma inställning som du: det måste gå. Finns inget alternativ.

  Svara

 • Amelie

  |

  Fina fina ni kommer ta er igenom det här med <3 <3 <3

  Svara

 • Tina

  |

  Avslutade min behandling för bröstcancer för några veckor sedan. Operation, cellgifter, strålning. Antikroppsbehandling tom mars -19 och antihormoner i 10 år.

  Vidrigt. Hälsa din fina mor att hon fixar det. Dag för dag, minut för minut ibland när det är som jobbigast. Men det går.

  Varma kramar! ❤️

  Svara

 • Annie

  |

  Jag tänker på dig och din mamma. Ofta. <3 Stor kram!

  Svara

 • Nilla

  |

  ❤️❤️❤️

  Svara

 • U

  |

  Många kramar till mamma ❤❤❤

  Svara

 • Caroline

  |

  <3

  Svara

 • lionelmessi

  |

  tack regina det verkar som du tagit bort en del.

  det är bara denna kvar från Svar på några av era senaste kommentarer – Egoinas
  egoinas.se/2016/06/…/svar-pa-nagra-av-era-senaste-kommentarer-4…

  tack iallfall regina.

  bara denna kvar från 2016, sen hörs vi aldrig igen

  tar du bort den me, ja kan garantera ja aldrig skriver igen. ja vill inte ens skriva här, som ja sagt så många ggr, men ja måste ju, ja vill ju få bort inläggen om mig. ja vill liksom gå vidare me mitt liv, , inte låta detta hänga över mig.

  du fick länken iallfall. ändra bara den eller ta bort den.

  sovgott iallfall

  Svara

  • Egoina

   |

   Hej Anders Uhrbom

   Svara

  • Amanda

   |

   Hur har du ens mage att komma med ditt svammel på ett sånt här inlägg? SKÄMMES! Och för guds skull lämna henne ifred!

   Svara

  • Kari

   |

   Fy vilken vidrig människa du är. Jag sitter och läser alla kommentarer och ”krya-på”-meddelanden som alla gulliga läsare har skrivit och så dyker du upp med samma ”önskan” som alltid. Fattar du inte att du får stå för vad du har gjort?

   Jag brukar inte svära, men fan ta dig Anders Uhrbom!

   Svara

 • hl

  |

  kram ❤

  Svara

 • Anna

  |

  Du har inte skrivit på ett tag och har inte haft det lätt. Kändes som om du behövde lite extra krafter, så jag skickar lite från Finland! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla ❤️

   Svara

 • Ida

  |

  Sänder massor av kärlek till din mamma och dig <3 Min mamma diagnostiserades med bröstcancer för 3 år sedan. Idag är hon friskförklarad och läkarna gjorde ett fantastisk jobb!
  Men kvar är depressionen och ångesten över hela situationen. Med det vill jag ha sagt; glöm inte den mentala hälsan i allt. Hoppas allt ordnar sig för din mamma och att ni båda får den hjälp och stöd ni behöver <3

  Svara

 • ab

  |

  Jag hoppas att allt kommer att gå bra för din mamma.

  Svara

 • Bella

  |

  ❤❤❤
  Kram!!

  Svara

 • Linda

  |

  Kramar <3

  Svara

 • Lovisa

  |

  Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men jag vill ge dig all styrka! Håller tummarna för dig och din mamma <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv