Jag provar The Ordinary

Innehåller annonslänkar.

 

Jag hade egentligen tänkt vänta med detta inlägg tills jag provat produkterna en stund. Men då gensvaret varit enormt på min instastory och alla genast ville veta vad det var, vad jag köpt, hur jag tänkt använda produkterna och så vidare och så vidare så får det komma upp ett inlägg redan nu.

Märket heter The Ordinary och har funnits i lite mer än ett år ungefär (tror jag?) och blev genast hajpade då det är bra produkter som dessutom är billiga. Jag läser ofta bra om dem på skönhetsforum och har velat testa länge. Tänkte börja smått, men alltså…med den prislappen kunde jag slå på stort från början. Köpte allt ni ser ovan 🙈 Det finns en hel djungel med produkter på gott och ont och det krävs en del engagemang för att veta vad man behöver.

Låt oss prata om produkterna jag köpt!

 

Buffet // Hyaluronic Acid // Natural Moisturizing Factors + HA

 

Buffet: Först ut är återfuktarna! Buffet innehåller en hel buffé (hehe) av grejer för att motverka synliga tecken på åldrande. Denna använder jag både morgon och kväll som ett serum. Den ska appliceras i hela ansiktet efter rengöring och innan fuktkräm.

Hyaluronic Acid: Hyaluronsyra är fukt skulle man kunna säga. Den binder till sig vatten och gör huden återfuktad och “fluffig”. Läs mer om den här. Denna har jag tänkt blanda i dag- och nattkräm för extra fukt. Men jag har också använt den ensam på huden som ett serum eller innan annat serum. Min hud suger upp denna på en gång och verkar ÄLSKA den. Har dock läst att det är väldigt olika vad folk tycker om den här. Men för min hud är den super.

Natural Moisturizing Factors: Sist men inte minst är en återfuktande kräm som skyddar och återfuktar det yttre skiktet av huden. Jag använder denna både som dagkräm och nattkräm just nu (ibland byter jag dock ut nattkräm mot fuktmask som jag sover med).

 

Niacinamide 10% + Zinc 1% // AHA 30% + BHA 2 % Peeling Solution

 

Niacinamide: Sen kommer produkterna ovan som egentligen var produkterna jag var mest spänd på. Niacinamide är döden för porer och funkar också bra för ojämn hudstruktur, fina linjer, jämn talgproduktion och för att motverka tilltäpptheter. Två problem jag gärna vill bli av med är förstorade porer och att jag blir glansig i T-zonen. Nu har jag bara använt Niacinamide i några dagar, men kan redan säga att jag älskar denna. Det känns verkligen som att den funkar! Mina porer är mindre synliga. Obs! Hudvård med C-vitaminer ska inte användas i kombination med denna. Använd i så fall C-vitamin på kvällen och Niacinamide på morgonen eller tvärtom.

AHA 30% + BHA 2%: Bredvid den står en AHA + BHA-mask. “Blodmasken” kallas den också för på grund av sitt utseende. Detta är den mest omtalade av The Ordinarys produkter så därför såg jag mycket fram emot att prova den. Det är en mask som ska verka 10 minuter och användas 1-2 gånger i veckan. Som ni vet är jag en riktig syranörd och älskar AHA och BHA, så jag var såklart tvungen att köpa denna. Har sett att flera har tipsat om att följa upp med en lermask efter denna mask för extra effekt om man har mycket orenheter btw. Tipstips!

 

Provade blodmasken för första gången igår och gillade den massor. Det är nog min favorit av alla produkter jag provat från The Ordinary. Den gav precis lika bra effekt som andra syra-masker jag provat. Och priset hallå! 90 kronor! Helt sjukt?? Ps. Som alltid, glöm ej solskydd när du håller på med sånt här!

 

Salicylid Acid.

 

Salicylid Acid: Slutligen köpte jag salicylsyra (bha) som exfolierar huden, rengör porerna, motverkar orenheter och och ger en uppklarande effekt. Denna köpte jag för att använda som “punktbehandling” på utslag och orenheter och kommer att använda vid behov.

 

Såja. Det är alltså vad jag köpt hittills! Är så nöjd med produkterna och inte att tala om – PRISET!! Fatta att jag tidigare t.ex. köpt ett enda serum för samma pris som allt ovan. Sinnessjukt. Och mer kommer det att bli. Här är produkterna jag kommer köpa vid nästa beställning och varför:

 

👉🏼 Plant derieved squalane. Denna ska vara en superfuktgivare och sånt älskar vi såklart. Jag har aldrig direkt fastnat för oljor till ansiktet. Tycker inte att de går in huden och oftast lägger de sig bara som en kliande, obehaglig hinna i mitt ansikte. Men denna ska tydligen som en olja, men utan oljig känsla. Squalane liknar hudens eget sebum och förser huden med fukt och elasticitet. Ja tack.

👉🏼 Glycolic Acid 7% toning solution. Denna jäkeln är ju alltid slut, annars hade jag köpt den redan. Jag behöver ju såklart en AHA-syra till min dagliga rutin och inte bara som mask. Denna använder man dagligen eller varannan dag (på kvällen!) på bomullspad och sveper över ansiktet. Är så nyfiken på denna. Den ska tydligen vara snäppet vassare än min nuvarande favorit Pixie glow.

👉🏼 Granactive Retionoid 5% in Squalane. Retionoid! Det är ju bara helt sjukt att jag inte har en enda retionoid/retinol-produkt redan!! Vet dock inte om jag ska satsa på den länkade varianten med retionoid och squalane (ska tydligen vara snällare), eller endast retinol, eller endast retionoid. Känner jag att jag måste sätta mig in i det här med retinol vs retionoid lite mer noggrant först och förstå vad som är vad.

 

Har ni provat The Ordinary? Vilken är er favoritprodukt? Jag återkommer med utförligare recension när jag provat en stund ✨

 

86 gillar

Comments (66)

 • Josefine

  |

  Har du några skönhetsforum där dessa diskuteras som du kan rekommendera? Jag hänger inte alls på sådana sidor, hade varit najs att veta var jag kan läsa mer om vad folk tycker om produkterna (och vilken som passar till vad för sorts hud etc). 🙂

  Reply

 • M

  |

  Åh! Älskar allt från Deciem som jag har testat, men måste nu hitta produkter som ersätter allt. Har aldrig tidigare tagit avstånd från ett företag bara på grund av “skandaler” men känner att jag inte kan stöda ett företag som kallar sina kunder idioter och hänger ut anställda osv…

  Så om nån har tips på något som ersätter bland annat blodmasken tar jag gärna emot! 🙂

  Reply

 • Natalie

  |

  Jag älskar The Ordinary. Mina favoriter är serumet med hyaluronsyra, ”blodmasken” och serumet Niacinamide. Jag vill testa toning solutionen, retinolen och deras serum med koffein i för mörka ringa under ögonen. The Ordinary har förändrat min hud totalt och jag älskar att det inte kostar skjortan att köpa allt man vill ha <3

  Reply

 • Ida

  |

  Beställ på beautybay.com, där finns allt och dessutom billigare och utan fraktkostnad 🙂

  Reply

 • M

  |

  Är så oinsatt, förstår inte varför man behöver tre olika återfuktare? Har de olika funktion? Fukt som fukt tänker jag, har en ansiktskräm som jag smörjer in mig med när jag känner mig torr, that’s it haha

  Reply

  • Egoina

   |

   Behöver och behöver 😂 Skillnaden är typ vilka ämnen de innehåller, hur djupt det tränger in, användningsområde och vad huden kan tänkas behöva och när (mer på natten exempelvis). Men självklart behöver man ju inte femtioelva olika saker egentligen 😜

   Reply

  • Emmy

   |

   Det behöver du inte heller. Smart marknadsföring som gör att du TROR att du ”behöver” det. Tycker just detta märket är väldigt genomskinligt på den fronten, bara att titta på flaskorna som ger sken av att de kommer direkt från ett laboratorium, och med komplicerade kemiska namn. Nej tyvärr går jag inte på detta.

   Reply

  • J

   |

   För min del och min problemhy så har jag aldrig hittat en kräm som fungerar. Jag behöver mycket fukt men får också lätt fet hy så alla krämer har varit för lite eller för mycket. Nu kör jag med serum som gör lite olika och sen en bra, enklare fuktkräm som är ”mittemellan”. Aldrig haft så bra hy, serumen är tunnare och går in lättare men räcker inte i sig själva för mig utan behöver avsluta med en kräm.

   Reply

 • Lina

  |

  Klickade hem blodmasken och Niacinamide nu. Väldigt spänd på dem!

  Reply

  • Egoina

   |

   Wiie! Skriv sen vad du tycker 😍

   Reply

 • Robert

  |

  Aldrig testat detta, men kommer givetvis göra det inom kort. 😉

  Reply

 • Nathalie

  |

  ÅH!! Nu gjorde du mig verkligen sugen på att beställa! ÄLSKAR hudvård nuförtiden!!
  Kram

  Reply

 • Sanna

  |

  Kul att dom fungerar bra! Men känns som om förpackningarna är väldigt små, hur länge räcker det? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ingen aning! Får se. Man ska bara ta några droppar, men jag tycker att man behöver lite mer än så med vissa 😊

   Reply

   • Signe

    |

    Jag har använt Niacinamide två gånger dagligen och en förpackning räckte ungefär 3 månader. Tror dock jag hade kunnat använda lite mindre än vad jag gjort. 🙂

    Reply

 • Hanna

  |

  Beställde hem samma (fast lite färre) produkter för några veckor sen och jag som aldrig märkt nån skillnad gällande hudvård kom på mig själv med ”shit inget finnutbrott vid mensen”. Har väntar på att de ska slå till men även om menaen är slut så kom dom aldrig. Jag är mindre flottig, mindre plitor och flamighet och har inte knottrig panna. Vad händer? Niacinamide känner jag är den stora hjälten även om jag gillar alla produkter. Blodmasken är den första som någonsin gett mig en känsla av förbättring direkt, men det stack och kliades rätt mycket. Har också haulyronsyran (stavning?) vilket funkar helt okej. Inget mirakel men misstänker stt den gör mer på djupet och då förebygger bra för min blandhy. Haulyronsyran tar jag på kvällen med Niacinamide och de renar upp jättebra.

  Reply

  • Egoina

   |

   Jäklar vad kul att höra!! 😍 Hoppas det håller i sig!

   Reply

 • Emilie

  |

  Den där grå tuben gör någonting med min hy som resulterar i att jag luktar matos. Så jävla äckligt. Fick panik och slängde.

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha whaaat! Så random 🙈

   Reply

  • Egoina

   |

   Nej tror det var typ rörsocker 🤔 Dessa produkter är iaf cruelty free!

   Reply

  • Sandra

   |

   Det står på förpackningen att det är en “plant derived” squalane, så ingen haj har kommit till skada 🙂

   Reply

 • Emma

  |

  Så bra och utförlig recension! Ska nog köpa mig några flaskor av dem, har velat lite fram och tillbaka pgr. Deras beteende mot bland annat kunder… Men att de inte testar på djur och har ett stort veganskt utbud väger tyngst för mig. Har inte haft råd att prova syror förut men nu kan jag äntligen!

  Reply

 • Sofia

  |

  Hej
  Varför ska man inte blanda med c-vitamin?

  Reply

 • Linn

  |

  Bra tips, ska nog prova dagkrämen! Är ständigt på jakt efter en bra dagkräm men tycker inte jag hittat någon jättebra än.. tips tas gärna emot 🙂

  Funderade även på vad du menade med att inte glömma solskydd? Är det skillnad mot andra produkter? 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   När man använder produkter med syra blir huden mer känslig för sol 😊

   Reply

 • Bettan

  |

  Når du skriver at di har vært nysgjerrig på produktene og har villet kjøpe dem en stund..stemmer det helt hundre prosent..eller er dette et helt gjennomsponset innlegg? Har du i det hele tatt betalt for noen av produktene eller fått dem/får betalt for å vise frem…?

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag märker alltid ut sponsrade inlägg. Jag har alltså betalt för produkterna själv och har inte blivit uppmanad att skriva om dem och får ingenting för det. Länkarna till produkterna är dock annonslänkar.

   Reply

   • Bettan

    |

    OK.Takk for svar! Tommel opp for ærlighet👏🏼

    Reply

    • Egoina

     |

     😘

     Reply

 • Pauline

  |

  Jag ÄLSKAR Ordinary! Tror det är lite äldre än så, kört med det ett tag. Älskar hyaluronsyran och “blodmasken”. Best shit ever, dessutom för det priset. Så glad att vanliga butiker börjar ta in dem!

  Reply

 • Elin

  |

  Intressant! Velat prova dessa så länge men jag vet inte vad jag ska satsa på. Jag får vissa väldigt torra partier där det flagnar hud samtidigt som jag har finnar och massa pormaskar.., urk.

  Reply

 • Vickan

  |

  Finns det någon från the ordinary som motsvarar 2% bha liquid från paulas choice?

  Reply

 • Emma

  |

  Kul inlägg!! Har varit sugen på the ordinary men har läst nånstans att innehållet i olika uppsättningar kan skilja sig lite åt för att de får vissa ingredienser från olika ställen beroende på pris (och att de på så sätt kan hålla produktpriserna nere). En produkt som funkar jättebra ena gången kan alltså verka mycket sämre nästa gång. Är det något du eller någon annan härinne har hört om eller vet om det stämmer? 🤔

  Reply

  • Egoina

   |

   Oj! Det vill jag också veta!

   Reply

  • Louise

   |

   Har också hört att det är pga det produkterna är så billiga!

   Reply

 • R

  |

  Åh så spännande!! Nu ska även jag köpa lite produkter från The ordinary 😍

  Reply

 • R

  |

  Hahaha alltså… Gör folk detta? Seriöst? Hur orkar man? För ett år sedan skaffade jag en ansiktskräm (egentligen bara för att jag lätt bränner mig på näsan och vanlig solkräm är så tjock i ansiktet så jag kör hudkräm med spf istället). Brukar komma ihåg den varje morgon. Har också en scrub/rengöring som jag tar typ när jag duschar ca varannan dag. Det är tutti i fejset. Orkar man verkligen hålla på med detta? Alla pengar, energi och framför allt TID det måste ta! Blir helt matt 😂

  Reply

  • Charlie

   |

   Men lätt för dig att säga som verkar ha noll problem. Jag säger inte att de fungerar men ibland blir man desperat och vill pröva allt bara för att man mår så dåligt över hur man ser ut. Tryck ner företagen som hela riden matar oss med alla dessa produkter men inte de människor som påverkas av att ständigt förväntas ha perfekt hy. Men kul för dig att du är så fin på naturlig väg.

   Reply

   • Lisa

    |

    Jag har eksem och extremt känslig hy så något sådant här skulle inte jag kunna använda till exempel så även jag undrar hur människor orkar och hur bra det egentligen är för huden att slänga på allt det här.

    Reply

  • D

   |

   Det blir som en hobby 🙂 behöver man använda allt detdär? Nej, men det är kul att treat oneself! Det är lite som allt annat; hur orkar folk inreda så mycket, hur orkar de följa modet så noggrannt, etcetc 🙂

   Reply

  • Emilia

   |

   Usch vad trött jag blir på såna här kommentarer. ”Gör folk detta” som att det är världens mest konstiga grej. Good for you att du är så duktig som vill lägga din tid på annat. Jag vill lägga min tid på detta och jag tycker det är skitkul, låt mig göra detta utan att få höra ”guuud vad konstigt”. Lägg du din tid, energi och pengar på annat du.

   Reply

   • Egoina

    |

    😘

    Reply

   • R

    |

    Jamen gör det då. Man kan tycka att stora skillnader i intressen är roliga utan att tycka att något är fel. Men jag har också sett många som blir extremt stressade av sådana här diskussioner eftersom de väldigt ensidigt visar upp en bild av att man gör fel om man inte har en rutin med minst tio produkter varje dag. Och den ovan som sade att jag inte har några problem – inte sant alls. Inte så stora kanske. Men jag lägger ändå min tid på annat för jag tycker inte det är så himla noga.

    Reply

  • Felicia

   |

   Så trist att när kvinnor intresserar sig för ” typiskt kvinnliga” saker så ses det som onödigt?

   Reply

 • Julia

  |

  Har kört med The Ordinary dagligen i över ett halvår och det är helt klart bästa jag gjort! Hade acne i tonåren och haft mkt ärr och röda partier sen dess men nu är nästan allt borta, blir så glad när jag tittar mig i spegeln nu!! Rekommenderar märket till ALLA! Älskar deras primer så otroligt mkt, min makeup ligger perfekt slät precis hela dagen. Enda jag skulle säga är att vara varsam med serumet om du precis noppat ögonbrynen och se till att låta produkten torka in i huden innan du går på med tex ögonkräm, spf (superviktigt att använda med dessa) eller liknande. Blev en dyr läxa men var superstressad en dag med nyvaxade bryn och överläpp och körde på med serumet lite för snabbt efter att jag lagt på ögonkräm. Såg inte klok ut i flera dagar efter! Serumet hifhlightade liksom dom nyvaxade partierna i knalligt rött med små blodröda prickar och runt ögonen prydde en härligt röd ring där ögonkrämen reagerat med syran 😂😂 don’t be me med andra ord. Men i övrigt hoppas jag dom tjänar dig lika bra, kan även rekommendera för finare linjer och rynkor – ser helt klart ut som 25 igen (är 29 Btw Hahaha)

  Reply

 • Matilda

  |

  Så bra inlägg!!! Har varit sugen på The ordinary ett tag men inte riktigt orkar sätta mig in i det. Men nu klickade jag hem 5 produkter hehehe. Har världens problemhy och lägger annars alldeles för mycket pengar på krämer och sånt. Hoppas verkligen på detta. Tack ❤️

  Reply

 • Mici

  |

  Känner att hälften av orden i detta inlägg är grekiska för mig 😂 men nyfiken blir man ju!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Kan förklara lite mer ingående i ett annat inlägg kanske 😊

   Reply

 • B

  |

  Hade varit sugen på att testa märket om det inte vore för alla kontroversier som ägaren har hållit på med som någon ovan skrivit. Kan inte stödja någon som beter sig illa mot kunder, och även har hånat uteliggare på sin instagram. Tack, men nej tack.

  Reply

 • Milissa

  |

  Det enda negativa med produkterna är enligt mig, flaskorna. Har man flera (vilket man oftast har 🙈😁) så är det så jävla jobbigt på kvällen leta efter vilken man ska ha till vad. Så liten text med. Och ja tycker det går åt en del produkt 😊
  Använder the ordinary som serum (behov varierar vilken jag tar) och sedan min vanliga nattkräm över som är mer ”kräm” liksom. 😊

  Reply

 • Jessica

  |

  Älskar tips på hudvård, men skulle så önska en lite ordningsföljd dvs vilken används efter vilken annan 🤪 gärna både morgon o kväll 😋

  Reply

 • Emma

  |

  Åh vad jag gillade det här inlägget, flera produkter jag vill testa!

  Apropå hudvård, vilket är det bästa serum du har testat?

  Reply

  • Egoina

   |

   Gillar främst serum i ”geleform”, tex exuviance vespera bionic serum. Men vet ej om den är värd sitt pris ändå. Gillar nog mest fuktmasker att sova med, tex origins, paulas choice eller Clinique moisture surge 😊

   Reply

   • Emma

    |

    Tack för svar! Jag har bara testat ett serum (Kicks egna märke), men tack vare detta inlägg gick jag med i gruppen Badrumsskåpet och har bestämt mig för att köpa Kronans apoteks fuktserum och en fuktmask (förmodligen Origins). Och testa åtminstone blodmasken – syror verkar ju jättespännande! (Lovar att vara försiktig)

    Aj i plånboken när man vill testa så mycket dock, antar att jag får låna kurslitteratur på biblioteket istället haha

    Reply

    • Egoina

     |

     Har hört mycket positivt om Kronans, ska testa det med! 🙂 Hahaha ja. Man får ju prioritera liksom 😉

     Reply

 • J

  |

  OT. Kan tipsa om du inte redan har sett den, I am a killer på netflix. Handlar om personer som har hamnat i dödscell och hur dom hamna där. Sjukt bra gjord! Man får väldigt splittrade känslor eftersom man får se från båda hållen (den dömde och de anhöriga)

  Reply

 • Bella

  |

  Jag har inte provat men pga dig har jag köpt ett serum nu och om det är bra tänker jag köpa fler produkter😀

  Reply

 • Fredrika

  |

  Beställde 5 produkter direkt! Men måste bara fråga, är det spf i dagkrämen eller tar du annat solskydd också?
  MVH Fredrika

  Reply

  • Egoina

   |

   Hmm tror inte det. Ja, jag använder solskydd om jag ska vara i solen. Men inte till vardags eftersom jag jobbar inomhus och inte är så mycket i solen 😊

   Reply

 • Frida

  |

  Hej Regina och alla hennes läsare!
  Jag hoppas någon här kan hjälpa en ansiktsvårdsrookie.
  Jag har verkligen inga stora problem med min hy och har aldrig haft. Jag rengör knappt min hy annat än med tvål, hemskt, jag vet! 🙈
  Men nu börjar det bli höst, och då kan jag bli rätt så torr i ansiktet. Ett litet problem jag också kan ha är att jag ibland får små knottror, ofta på kinderna. Inte finnar, men typ… knottror? Inte milier!
  Har även börjat få fina linjer vid ögonen.
  Jag pallar inte med tusen olika serum, krämer och toners. MEN nu blev jag så himla sugen på att kanske prova något för att kanske kunna få ännu finare hy!
  Min fråga är alltså om någon här kan rekommendera typ 2-3 produkter som jag verkligen MÅSTE ha? 😍
  Hoppas någon hittar min kommentar här, även fast jag är några dagar efter 😅

  Reply

 • EmmsanPemmsan

  |

  Alltså! Jag beställde direkt hem precis sammalika som du gjort 😍 Men kan du inte skriva mer utförligt vad du använder och när? Ska man liksom dutta på 3-4 olika produkter både morgon och kväll eller varierar du?
  Kör du allt alltid? Haha! Hoppas du förstår vad jag menar.

  Tusen tack för grymt tips!

  Reply

  • Tess

   |

   Hej Fina du!

   Undrar precis som EmmsanPemmsan.
   T ex om jag köper NIACINAMIDE 10% + ZINC 1% och ALPHA ARBUTIN 2% + HA så står det ju på båda två att man ska applicera några droppar morgon och kväll men ska jag blanda dom två eller hur gör jag? Och sedan på med serum och fuktkräm? Snälla…hjälp!

   Reply

 • Rebecka

  |

  När kommer recensionen på The ordinary? 😁

  Reply

 • Amanda

  |

  Heej!😊 Har du något tips på bra solskydd man kan köpa när man använder dom här? Älskar produkterna😻 Har hjälpt mig jätte mycket!😊

  Reply

Leave a comment

Arkiv