Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Att välja utifrån pris

Jag sitter med min andra kopp kaffe och undrar var min dag tog vägen egentligen? Har suttit och googlat möbler hela morgonen och förmiddagen samtidigt som jag tvättar och diskar (köpte lite nytt porslin igår).

Vad har jag googlat då? Jo! Jag har nu bestämt mig för vilken tv-möbel jag vill ha, vilket skrivbord jag vill ha, jag har sett en hylla jag vill ha bredvid soffan och en ovanför soffan. Vad gäller sängbord har jag två kandidater jag gillar där prisbilden skiljer sig avsevärt. Men jag försöker tänka efter vilken av dem jag faktiskt gillar mest. Just det där tror jag är en grej som är svår att vänja sig av med från min barndom. Nu när jag har råd att låta bli att ta beslut utifrån pris och välja det som jag gillar mest, eller exempelvis ekologisk mat framför annan billigare mat, försöker jag göra det. Men den där lilla tjejen som alltid tittade på prislappen först finns såklart kvar.

På tal om det har jag ett liknande dilemma med mitt soffbord. Jag köpte ett soffbord för några månader sedan, men jag är inte nöjd med det. Det blev inte alls som jag tänkt mig. Kanske känns det mer rätt när jag lägger nytt golv, men magkänslan säger ändå att jag aldrig kommer att bli helt nöjd. Ska jag köpa ett nytt eller ska jag ha kvar det? Den lilla tjejen säger att det är sånt sjukt slöseri. Det säger i och för sig den stora tjejen med. Men jag kan ju sälja det och istället bli helt nöjd? Haha gud. Vilka i-landsproblem jag har va.

 

Funderar på detta i marmor från Mio istället (annonslänk). Bara det stora, eller kanske båda. Har inte riktigt bestämt mig.

Vet ni att jag inte har någonting i marmor i min lägenhet trots att jag tycker det är fint? Blev så trött på hajpen och tänkte att vilken sekund som helst kommer jag spy på det. Men äh. Tycker fortfarande det är fint och hallå jag är ju bloggerska så det är väl klart jag behöver ett marmorbord : ))))) Var ska jag annars fota mina smoothiebowls?

 

92 gillar

Kommentarer (34)

 • D

  |

  Snälla dela med dig av bilder på det du tittat ut!! Kan själv inte bestämma mig för hur jag vill göra gällande tv-bänk. Jag tycker nämligen att tv-bänkar är så ohyggligt fula (((:

  Och hur ser ditt nuvarande vardagsrumsbord ut? Svårt att ge råd då jag inte har något att jämföra med! Snyggt bord från Mio förövrigt, härligt med både det lilla och det stora i så fall?

  Kram!

  Svara

  • Sigg

   |

   Istället för tv-bänk har jag en stor bred byrå (hemnes) som tvn står på:D Tycker det är mkt finare å rejälare. Har visserligen en liten tv… Kanske spelar roll

   Svara

 • S

  |

  En del grejer tänker jag måste få kosta, och det är grejer som ger en välmående. Nu menar jag inte kicken i att köpa något nytt och tycka om sin nya pryl en liten stund. Jag menar ”harmoni” i hemmet, att någon gång då och då betala för en taxi hem trots att det är snordyrt men ändå är värt det för att det spar en typ 45 minuter, eller att vara ok med att betala dyra pengar + släppa ut massor med koldioxid för att få se ens drömmars plats på andra sidan jorden. Ens hem är så fruktansvärt viktigt för ens välmående, och om något stör en istället för att förbättra ens känsla i hemmet så gör dig av med detta något! (Jag hade en KALLAX-hylla från IKEA i 10 år och fick tillslut höjt blodtryck varje gång jag såg den för att jag hatade den så mycket, så bör en ju inte leva?!!) Ditt vardagsrumsbord kanske ger någon annan mer harmoni än vad det ger dig, så prova att sälja det? 🙂 KRAM

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sant! Så tänker jag också. Helt rimligt att lägga pengar på det som är värt det och livskvalité ?

   Svara

  • Julia

   |

   Så smart du är!

   Svara

 • Clara

  |

  Min morfar säger alltid att man ska räkna på mellanskillnaden. Alltså – vad är mellanskillnaden mellan de två sängbord du väljer mellan? Och den skillnaden, hur dyrt är det ”extra” du får av det dyrare i förhållande till mellanskillnaden? Alltså typ så här: Jag funderar mellan två sorters bananer – ”vanliga” och ekologiska, de ekologiska är 50kr dyrare per kg, men för de 50kr så har odlarna tänkt på miljö etc – är det värt att lägga 50kr mer för det då? Förstår du hur jag menar? Kanske att det kan vara till en hjälp i ditt val! 🙂 Kram

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag har en kompis som precis startat eget företag han gör nattduksbord med marmorskivor (grön, svart eller vit). Dem är så snygga. Tyvärr har han inte kommit igång med Instagram/Facebook riktigt, men tips är att kolla hans hemsida och maila för att få bilder! Norrskenmobler.se

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips! Synd det inte finns bilder ?

   Svara

 • Kari

  |

  Släng det som inte passar och köp nytt. Om du INTE gör det måste du spara pengarna ifall det kommer sämre tider. Gör du inte så är du ekonomisk helt i onödan. ?

  Svara

 • Siri

  |

  Men va fasen Regina! Du kan ju inte lägga upp ett sånt här inlägg utan en bild på nuvrande soffbord, HUR SKA VI ANNARS KUNNA HJÄLPA DIG!? … ba ett tips 😉

  Svara

   • BB

    |

    Tips är att köpa dekorplast i marmormönster på panduro och klä in själva bordsytan, skulle nog bli snyggt! Halva mitt hem består av dekorplast men syns inte alls att jag gjort om själv!

    Svara

 • Robert

  |

  Roligast att köpa det man vill ha, haha. 😉 Jaja, man får väl överväga prisskillnader och annat också. Om det är såååå viktigt för en att ha ”rätt” grej om man måste betala mycket mer, typ. 😛

  Svara

 • Kattis

  |

  Ska du lägga golv relativt snart tycker jag du kan vänta och se om det känns bra då, men ligger det långt i framtiden så sälj nu och hitta ett som känns rätt! Du har ju möjligheten, och du ska ju inte slänga det du har nu. DET hade varit slöseri med både pengar och resurser, men bordet kommer ju få komma till sin rätt någon annanstans istället!

  Svara

 • Emmy

  |

  Känner igen det där med att kolla på priset etc väldigt mycket, växte upp i en familj med väldigt tight ekonomi och det har satt spår än idag även om jag har råd med mer nu. En gång sa en bekant att ”1000 är det nya 100” och när jag frågade vad hen menade så sa hen ”ja, men när man var liten så fick man ju kläder och leksaker och sånt som kostade ungefär hundra kronor bara sådär, och nu när man är äldre så är det så fast med tusenlappar – man spenderar det utan att blinka.” Kunde VERKLIGEN INTE relatera till det, hah…

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

  • Monika

   |

   Det är så svårt att förklara till de som aldrig haft det tight med ekonomin…jag växte upp med fyra bröder, pappa som jagade alla annonsklipp han kunde, fick ärva mycket kläder av varandra och aldrig åkte vi utomlands ( dagsresa till tivoli i danmark som mest och då var det årets höjdpunkt).Vi hade tillräckligt, det vet jag, alltid mat på bordet och många roliga cykelutflykter istället. Men när en vän ( med EN syster, eget rum, högutbildade föräldrar, flera utrikessemestrar per år) väljer att stanna hemma istället för att åka till något sol och bad ställe kände jag bara wow…kan jag följa med din familj istället, din otacksamma unge haha.

   Svara

   • Egoina

    |

    En gång på gymnasiet berättade en klasskompis för mig att hon hade varit och shoppat med sin mamma på ett köpcentrum. Hon ville ha ett par dyra märkesjeans och när hennes mamma sa nej blev hon så sur att hon tog bussen hem (de hade åkt bil dit) och inte pratade med henne på en vecka. Blir fortfarande irriterad när jag tänker på den historien…

    Svara

 • @inredningsdesign / Instagram

  |

  Köp det du suktar mest över! Jag drömde om Sarfattilampan i fem år, och nu när jag köpte den så insåg jag att jag missat fem år av lycka haha. Likaså önskade jag mig en dyrare ljusstake när jag fyllde år (istället för flera mindre saker). Jag brukar tänka såhär, lägg mindre pengar på inredning som du inte tycker är superintressant och mer på de saker du verkligen värdesätter.

  Svara

 • Aldona

  |

  De i marmor är superfina ? ska själv investera i ett fast rektangulärt ??

  Svara

 • Julia

  |

  Angående soffbordet. Åk till Mio och känn på de marmoiga. Om de är de jah tror de är så är de så fruktansvärt äckligt attt ta på att oavsett hur fint de är står jag inte ut. Kollade på de i flera månader och våndades för tycker de är aå fint. Hitta tillslut ett annat på xxlutz som var mer behagligt att ta på ? men inte lika fint tyvärr

  Svara

 • Anna

  |

  För att göra mitt yngre mer ekonomiska jag glad brukar jag skänka det jag inte ska ha. Då får någon annan som kanske inte haft råd med det jag inte vill ha något som de vill ha. (kanske någon som är en sådan som måste titta på prislappen och velat ha just den grejen länge). ? Men förstår om man har köpt dyra saker och ”tröttnar” snabbt så vill man ju ha lite pengar att köpa nytt för. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Så fint ❤️

   Svara

 • Helga

  |

  Det bordet är sjukt fint! Men min vän har samma bord och det är obehandlat marmor, om du tillexempel spiller rödvin så kommer man aldrig att få bort den fläcken, så att du tänker på det bara! Men sjukt snyggt bord!!

  Svara

  • Liisa

   |

   På MIO finns marmorspray, en behandling som gör att bordet blir tåligt mot fläckar och fett – Tips!

   Svara

 • MY

  |

  Klart det är slöseri men kanske värt det ändå 🙂
  Fast för mig känns det som om du liksom är lite dumsnål även när du drömmer om att byta soffbord. Min uppfattning om MIO är att de ofta gör sämre kopior på möbler som någon annan designat och att de inte ens är speciellt billiga. Så jag tycker det känns som om du drömmer om att byta från typ en kopia av Around från Muuto till en kopia av O från Oxdenmarq. Du skulle ju kunna ha kvar det du har medan du sparar och planerar och vågar drömma ännu lite mer vidlyftigt. Kanske finns det soffbord som är ännu bättre även om det kostar ännu mer. Det är ju ännu dummare om du kommer vilja byta till ännu ett nytt halvdyrt bord om ett år igen bättre med ett dyrt som du är nöjd med i många år. Eller så kanske du hittar ett billigare bord som ändå är helt perfekt och har bra kvalitet på loppis eller en antikaffär om du börjar titta runt lite.

  Svara

 • Liisa

  |

  Sälj bordet och köp ett nytt som hjärtat klappar för. Jag byter inredning för jämnan, vissa pjäser håller jag hårt om men andra flyger ut så fort jag ledsnat. Hemmet ska spegla där man är i livet och du ska känna ”här bor jag och allt jag tkr om” .. Får man inte den känslan av en möbel, dekoration eller matta så ut med skiten och in med nytt ? .. men jag röstar mkt för andrahandsköp, på blocket har jag fyndat massa design och ikeamöbler för hälften av summan, det gör det mer ekonomiskt att byta inredningen i längden ?

  Svara

 • Edward

  |

  Blir så förvånad att marmor är tillbaka! Tänker på stenborden som stod i många vardagsrum från 90-00 talet? och vad hemska de var.

  Svara

 • Elin

  |

  Regina, tips! Zara har fått in @friends t-shirts. Värt att kolla upp? Tänkte på dig ?

  Svara

 • Mathilda

  |

  Jag har det marmorbordet och det är sååå snyggt! Var lite konfunderad till det svarta men alltså. Det är så fint!

  Svara

 • Sofia

  |

  Vet du vad.
  Du har jagat lägenhet hur länge som helst, och äntligen hittar rätt och investerat i det.
  Då tycker jag nog din efterlängtade lägenhet ska få de möbler den (och du) förtjänar. Är du inte nöjd, sälj och byt ut om du har den möjligheten. Investera i och satsa på möbler du gillar och som i slutändan gör att hela lägenheten kommer till sin rätt.
  Man spenderar trots allt så stor del av sitt liv i sitt hem, och det ska vara en plats där man är lugn, trygg och nöjd.
  Köp bordet! ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Sant ❤️?

   Svara

 • Malin

  |

  Är du inte nöjd och har möjlighet så kan du ju leta efter något du faktiskt vill ha. Du kan ju testa att sälja via facebook, bloggen eller liknande. Alternativt skänka det du inte vill ha och göra någon annan väldigt glad! 🙂 Jag har sålt en del småsaker på facebook och fått ett par saker från bortskänkes sidor som har varit guld värt! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv