Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

10 coffee table-böcker jag vill ha

Innehåller annonslänkar.

Foto.

Mitt nästa projekt i lägenheten är coffee table books, eller på svenska ”soffbordsböcker”. Jag har helt ärligt alltid tyckt det varit lite töntigt att köpa böcker som man (kanske) inte planerar att läsa för inredningens skull. Men…det är ju bara att erkänna att det är en väldigt snygg inredningsdetalj.

 

Foto.

Foto.

Tanken är alltså att dessa böcker ska ligga framme, eller sitta i hyllan, för att det är fint. På sin höjd kanske man bläddrar i dem, men deras främsta syfte är att vara fina. Jag tycker det är snyggt med vackra, färgkoordinerade eller speciella böcker. Jag är dock lite allergisk mot märkesböcker ”bara för att”. När man googlar coffee table books får man ju bara upp Chanel, Tom Ford och Dior. Jag vill gärna ha lite mer speciella böcker och inser att det är på loppisar, små butiker och i antikaffärer jag får hitta mina böcker efterhand.

Men här är några fina från *Internet* som jag har spanat på:

 

The books of palms. En bok med gröna växter på. Trendigare blir det ju knappt. Hehe. Men tänk så snyggt att matcha denna med svart-vita böcker? VILL HA.

 

The Kinfolk home. Denna bok är ju bara så fin? Så enkel och stilren, men ändå levande.

 

 

Bazaar Greatest hits. Och på tal om vackra böcker är denna också väldigt fin. Jag har tydligen en thing för tyg?

 

In Vogue. Om Vogues historia från början tills idag. En mycket intressant bok att bläddra i kan jag tänka mig, dessutom snyggt med svart-vitt.

 

The Grand Budapest Hotel. Sååå fint och sagolikt bokomslag. Det finns dessutom många olika varianter av denna bok som alla är lika fina. Denna bild är typ en av de finaste jag sett till exempel.

 

Nasty Galaxy. Och om man är inne på rosa tema vill jag tipsa om denna också. Om kvinnan som startade webshopen Nasty Gal. Känner att man absolut vill ha ett bokomslag med en kvinnlig astronaut i metallic-dräkt.

 

That’s what she said. Guldiga detaljer och ett bra ämne. What’s not to like?

 

The periodic table of feminism. På tal om böcker om bra ämnen liksom. Plus hur snygg färg?

 

Lagom. Denna bok känns ju som ett måste i ett svenskt hem. Fina bilder i boken och bra pris dessutom.

 

Read this if you want to take great photographs. Jag erkänner. Jag vill ha denna bok mest för att jag tycker det är så snyggt med svart-vitt. Men sen vill jag ju ta fina bilder med såatte.

 

Det var några fina jag hittade när jag googlade runt. Får se vad det blir : )) Har nog aldrig varit så pepp på böcker jag antagligen aldrig kommer att läsa?

 

65 gillar

Kommentarer (32)

 • Aldona

  |

  Tycker också det är fint och framförallt stilrent på nåt sätt!?

  Svara

 • Robert

  |

  Jättesnygga! 🙂

  Svara

 • Tilda

  |

  Jag håller med om att det känns lite töntigt med coffe table books men samtidigt så är det ju som vilken inredningsdetalj som helst. Ofta har man ju flera prylar som inte fyller någon annan funktion än att de ska se fina ut 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Sant! Det är inte konstigare än något annat egentligen ?

   Svara

 • Josefine

  |

  Visste inte ens att det här var en grej. Trodde på riktigt att folk köpte böcker för att läsa dem (eller titta i dem) och ”åh, den var fin, vi har den framme” och inte tvärtom. Känner mig lurad!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Jasmine

  |

  Hehe nej får cringekänslor när jag hör att folk har detta på riktigt. Stå emot regina!! Var stark! ;))

  Svara

  • Lisa

   |

   Samma här! Sådant slöseri också!

   Svara

 • Emelie

  |

  Jag använder mig utav dekorativa lådor. Win-win som vacker dekoration samt har ett användningssyfte.

  Svara

 • Sara

  |

  Jag är så sjukt tråkig när jag ser sådana här inpsobilder för det enda jag kan tänka på är hur knöligt det blir när man skall dammtorka och flytta allt. Sen ska det flyttas tillbaka ? Uuuhh mardröm

  Svara

 • Hanna

  |

  Måste verkligen tacka dig och F för tipset om Panachê! Köpte ett 10-pack på Lidl nyss för 20 kr (!!!!) och det är det godaste jag någonsin druckit ? Taaack för att ni räddat sommaren!

  Svara

  • Egoina

   |

   Yaj! Det ska jag hälsa honom! Han kommer bli glad ?

   Svara

 • Milla

  |

  Får mig att tänka på Seinfeld, när Kramer lanserar ”a coffee table book about coffee tables”. Som man kan fälla ut ben på så att det blir ett soffbord dessutom 😀 undrar om det finns en coffee table bok om coffee table böcker förresten?

  Svara

 • Hanna

  |

  TOM OF FINLANDS COFFETABLEBOK!!!
  Hehe sorry for engagemanget. Men den är fab!

  Svara

 • My

  |

  Tummen upp för detta inlägg!!!! Roligt att läsa och bra tips ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra 😀

   Svara

 • Ida

  |

  Otroligt! 😀
  Tänk att det finns människor som är avundsjuka på oss som läser böcker men själva inte har intresse. Men ändå ska de ha böcker liggandes överallt! HaHaHaHa!!! 😀
  Vi bokläsare har små bokhögar lite överallt.För att vi LÄSER de! 😀 Sen ställer vi de i bokhyllan. Efter en tid skapas nya små bokhögar. Obs! De flyttas runt i hemmet beroende på var man läser 😉 och de färgkordineras aldrig 😀

  Svara

  • Nina

   |

   Kul ändå att du läser så mycket men inte kan använda dig av de/dem.

   Svara

 • Frida

  |

  Ett tips kommer lastat! Köp fina böcker på secondhand! Jag har hittat massor med fina böcker för knappt några pengar att ha framme på borden.

  Svara

 • Mila

  |

  Sååå sjukt för jag har den där the palms boken! och en svartvit chanelbok över den med en budda sittades på dem två böckerna, älskar när man blandar natur färg med fashion svartvit!
  Men annars fina tips på böcker
  And most important i just Love your blogg! <3

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Conny

  |

  Designa med böcker. Ser det rätt som det är på en välkänd site där man kan köpa och sälja hus. Gillar det.

  Svara

 • Ribecca

  |

  De böcker jag har som får agera inredning är om seriemördare ?
  Gällande Grand Budapest Hotel, det är en film av Wes Anderson som är jättekonstig, men jättebra. Se den!

  Svara

 • Victoria

  |

  Haha vi har coffee table books överallt. Här kommer min favorit som jag tror du kommer älska: Godnattsagor för rebelltjejer (finns en 2:a också). Egentligen en barnbok men den är så fin och innehåller fantastiska berättelser om coola kvinnor så jag har den ibland uppslagen. Kul att blanda upp med alla intet sägandes Tom Ford-böcker.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa just det! Moa tipsade om den också! Måste ha den ?

   Svara

 • Amanda Lundberg

  |

  Skulle man kunna säga att priset är lagom??? På boken lagom???

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Sandra

  |

  Måste tipsa om en bok som inte bara är en coffetable-bok som inte bara är fin att titta på utan både läsa och köpa! We have a dream heter den och handlar om häftiga människor som förändrat världen. Jättefina foton och texter om personen. Dessutom går överskottet till Läkare utan gränser!

  https://www.bokus.com/bok/9789171263667/we-have-a-dream/

  Svara

 • Jos

  |

  Det här var bland det konstigaste jag läst i denna bloggen tror jag! ?? Väntade hela tiden på att komma till twisten där du skulle skriva: ”haha! skämtar bara med er!”

  Svara

 • Lina

  |

  Erikshjälpen och liknande butiker kryllar av böcker. Leta fina böcker där och om du bara vill ha till dekoration kan du kanske köpa några i lagom storlek och be din tallangfulla kollega (som gör alla de där fina korten) designa några bokomslag åt dig att printa ut och vika runt? ?

  Svara

 • Ellinor

  |

  Jag kan tipsa om en bok som både är svartvit, fin, läsvärd OCH gör nytta: We Have A Dream där lite av intäkterna går till läkare utan gränser. Och i boken finns berättelser om en mängdpersoner som sticker ut, kämpar för sin sak osv, t.ex. malala, zara larsson, ruby rose, timbuktu och dalai lama! Och den är jättefin som coffeetablebok!

  Svara

 • edward

  |

  Trodde detta bara var på film och IKEA showroom

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv