Follow my blog with Bloglovin

Två favoriter under solen

Innehåller annonslänkar.

 

När jag lade upp ett smink-inlägg för några månader sedan var det någon som förfärades över att jag inte hade någon bronzing. Men guuuu lite contouring kan du väl i alla fall ha människa, tyckte hen. För mig kommer nog bronzing på sista plats i prioritetslistan. Såhär går min lista: Bas/concealer -> ögonbryn -> mascara -> eyeliner. Det som händer efter det är endast om jag får feeling och alltså inte varje gång jag sminkar mig. Hur ser er lista ut?

Men i alla fall. Jag tänkte presentera mina absoluta favoriter när det kommer till highlighter och solpuder! Det här är två mycket populära produkter i sminkvärlden och nog inget nytt under solen för någon egentligen. Men det betyder ju bara att produkterna är bra. Dessutom är de cruelty-free.

 

Bahama mama bronzer och Mary Lou Manizer från the Balm.

 

Varsågod, lite härliga bilder på använt smink ; )) Jag använder highlightern lite överallt. På kindbenen, som ögonskugga, i ögonvrån, under ögonbrynet, på näsan. Där jag vill ha lite extra glow helt enkelt. Bronzern använder jag i globlinjen, som countoring och ibland även lite lätt som solpuder.

 

Om någon undrar över mitt läppglans så är det detta från Nyx i färgen Vanilla cream pie. Och eyelinern är min one and only från Clinique.

 

 

Happy fredag!

 

81 gillar

Kommentarer (28)

 • Nathalie

  |

  Jag använder i stort sett ALDRIG bronzer. Gillar det inte alls utan tycker mest att jag ser skitig ut med det i ansiktet. Kanske är jag som är kass på det helt enkelt 😉

  Svara

 • Aldona

  |

  Så fint! Tycker inte alls att man behöver bronzing ? själv använder jag väldigt lite – mascara är i princip det enda viktiga ?

  Svara

 • Robert

  |

  Så snyggt! Tackar för tipsen. 😉 Insåg att Loka Päron är jättegott några sekunder innan jag gick in på bloggen och tänkte först att nu skriver hon nåt om Loka Päron på bloggen också när jag såg rubriken. 😉

  Svara

 • Blekfis

  |

  När vi ändå snackar smink. Finns det någon gullig som kan tipsa om en lagom diskret highlighter för extremt ljus hy. Alltså typ pappersvit, fast med fräknar. Hur highlightar man ett lakan?
  Hilfe

  Svara

 • Sabrina

  |

  Jag har blivit så bekväm av mig de senaste åren. Min s k ‘sminkning’ ser ut på följande vis: böja upp ögonfransarna – KLART 😀 På vintern tar jag väl lite foundation så man inte skrämmer folk med sitt likbleka ansikte och trötta utseende men ja… jag tycker det är så fruktansvärt skönt att i princip alltid gå osminkad, fast ändå känna sig snygg?

  Trodde jag aldrig skulle hända. Blir dock fascinerad av sminkvideos när man har 100 lager foundation, concealer, bronzing, highlighter ja vad fasen vet jag. Orka liksom.

  Du är skitsnygg i din sminkning dock! :*

  Svara

 • Emelie

  |

  Vad använder du för borste till highligter och bronzer? 🙂

  Svara

 • Jackie

  |

  Mascara-ögonbryn-läppfärg-eyeliner. Sminkar mig inte varje dag, men är det fest så blir det mer.

  Svara

 • Jonna

  |

  Jag har mörka ögonbryn naturligt så använder endast concealer(en under ögonen och en annan i fejset), mascara, rouge och något rött/rosa på läpparna. Tycker att rouge gör typ allt, ansiktet får en bättre form och man ser så fint fräsch ut. Annars är jag sämst på smink och använder bara bas(CC-cream), ögonskugga och sånt när lusten faller på.

  Svara

 • Emmy

  |

  Jättefin är du!
  För mig är bronzer inte alls viktigt men kan ibland ta på lite när jag vill piffa till mig lite.
  Min rutin är: Ögonbryn -> Mascara -> läppenna ->highlighter i ögonvrån + amorbågen.

  Svara

 • Kristina

  |

  Alltså wow ? du ser helt wow ut! ?

  Min rutin:
  Foundation -> concealer -> puder -> bronzer -> highlighter -> ögonskugga -> mascara ??

  Svara

 • Sara

  |

  Har ej med bronzer att göra men använder du fortf Paulas choice produkterna och är du fortf nöjd med dem?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, men just ju använder jag Pixie glow tonic. Gillar det med! Men tänkte bunkra upp med PC så fort det kommer en rabatt ?

   Svara

 • Sandra

  |

  Ska man få skämmas och få ångest nu för att man inte använder så mkt smink alls? Du får kritik för att du inte har bronset så använder man själv inte mkt mer än concealer, foundation och mascara. :p är jag ful nu? :p

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa apful! Haha nejdå. Tycker generellt att det är så himla konstigt med andra som ska bry sig om vad man har i ansiktet och inte. Som killar som ba ”jag gillar inte läppstift”. Nähä ha inte på dig det då ????

   Skämt åsido. Sminka dig precis hur mycket du vill eller låt bli, du är amazing oavsett ?

   Svara

   • Sandra

    |

    Haha ”ha inte på dig det då” så bra!

    Du har rätt ❤️

    Svara

  • Lisa

   |

   Jag är allergiker så jag använder inget smink alls förutom läppglans. Au naturelle haha!

   Svara

  • Johannaf

   |

   Här är det visst de som “bara” använder foundation mm, medan en annan har använt det typ två ggr i hela sitt liv. Jösses jag måste ju betraktas grymt ugly alltså ?. Och till er som använder massa gojs i ansiktet (vilket är jättefint alltså! Önskar att jag åtminstone hade möjligheten att kunna ha det) är det inte jobbigt att ha det ffa på sommaren när det är så varmt med? Mvh nyfiken som endast målar ögonbryn/fransar

   Svara

 • Lovisa

  |

  Ögonbryn -> bas/concealer -> bronzer som contouring -> highlighter -> mascara

  Den är nog lite omvänd men tycker det är så kul att alla gör olika ?

  Kram till dig <3

  Svara

 • Bettan

  |

  The balm er verstinger når det gjelder innhold av miljøgifter .Trist at du ikke sjekker slikt før du reklamerer for noe:(

  Svara

 • Conny

  |

  Smink. Plocka fram, förstärka det fina eller dölja?

  Svara

 • Petra

  |

  Min sminkrutin varje dag: Primer- Bas/concealer – vit ögonpenna i ögonvrån – maskara
  När jag får feeling o vill göra mig extra fin adderar jag: Matt solpuder (ej bronzer) -highlighter på kindbenen -beige och brun ögonskugga + mer skimmer i ögonvrån.
  Sminkar aldrig brynen.

  Svara

 • ab

  |

  Skjønner du trøndersk?

  Och jag upptäckte att CircleK i Norge har sweet potato fries. Eller det kanske de har i Sverige också? Bara det att jag inte brukar gå dit för att jag inte har bill men nu är CircleK ett av tre matställen i byn och ett av de andra har sommarstängt.

  Svara

 • Malin

  |

  För mig är mascara viktigast 🙂 Det är oftast det enda jag använder på sommaren, vill ju få färg om jag är ute och vill inte att det blir flammigt på grund av sminket. Dessutom svettas man ju ute i solen, så då tycker jag inte det känns bekvämt med smink 🙂 Annars är min ordning: mascara, concealer, bronzer/rough, foundation, ögonskugga, någon läppgrunka, eyeliner. Generellt under året (förutom sommaren) brukar jag använda foundation, concealer, bronzer/rough och mascara. Ögonskugga vid fest/kalas/speciella tillfällen, och ännu mer sällan eyeliner. Gillar att ha läppglans eller läppstift på jobbet/i skolan för att piffa upp lite grann, men har sällan ett färgstarkt läppstift samtidigt som jag har mycket ögonskugga då jag tycker jag framstår mer som en clown än att det blir en fin sminkning x) Ögonbrynen gör jag aldrig något åt. Har naturligt mörka trots att jag är blond, och tycker det blir alldeles för “hårt” om jag fyller i eller liknande!

  Svara

 • Marielle

  |

  Alltså. Ögonbryn (med ögonskuggefärg ?) (ögonskuggefärg!? What the? Ögonskugga heter det väl kanske. Detta talar sitt klara språk vad gäller mina smink-skills inser jag) och rouge. Är det ett skojigt tillfälle kanske det föräras med mascara och lite läppstift. Och står jag på scenen då är det hela tjotabaletten med foundation och sånt tjafs. Önskar jag var bra på att sminka mig, vore skoj om man kunde överraska sig själv nån gång ibland när man går förbi dn spegel. Önskar nr2: att jag hade en hud som pallade mer smink än ögonbryn å rouge.

  Svara

 • Lotta

  |

  Sminkar mig speciellt vardagar inför jobbet, känner mig obekväm utan smink främst på jobbet. Dock går jätemånga av mina kollegor osminkade så är ju lite upp till var och en hur man vill göra 🙂 Tycker dock det är kul med smink och piffa till sig 😛
  Använder bas, puder, lite countouring, blusher, eyeliner, maskara och fyller i ögonbrynen.
  Helger sminkar jag mig bara om jag ska iväg annars är jag bekväm gå till mataffären osv utan smink.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv