Frukostkakor med banan, choklad & jordnötssmör

 

Jag såg ett recept på frukostkakor på Tastys Instagram för ett tag sedan och bestämde mig självklart för att testa. Kakor till frukost liksom? Don’t mind if I do!

 

 

Det bästa var att kakornas bas endast innehåller två ingredienser: havregryn och banan. Det blir ju knappt enklare än så. Låter som att äta gröt, fast i en godare form.

 

Mosa ihop bananer och havregryn. Jag tog 4 bananer och 3 1/2 dl havregryn ungefär.

 

I den ena hälften av smeten hade jag hackad mörk choklad och i den andra halvan hade jag jordnötssmör och hackad mörk choklad. Men man kan smaksätta med precis vad man vill. Kanske nötter, torkad frukt eller kokos.

 

Sedan klickade jag ut smeten på en plåt och satte in i ugnen på 180 grader i ungefär 15 minuter.

 

Tadaa!

 

 

Resultatet då? Det här var inte gott. Jag upprepar: INTE GOTT. Om något låter för bra för att vara sant, som exempelvis kakor till frukost, så är det med största sannolikhet det. Och då hade jag till och med i lite mer choklad än vad kan anses rimligt för syftet. Men i alla fall. Att kalla detta för en kaka är en skam mot alla kakor.

Kanske gillar jag inte det eftersom jag ju inte gillar gröt, eller kanske hade jag i för mycket banan eller gjorde fel någonstans på vägen. Det skulle i och för sig vara en bedrift på en helt ny nivå att lyckas göra fel på ett recept med två ingredienser. TVÅ!! Men det ska väl finnas någon till det med antar jag.

Tacka nu mig för att jag testade det här receptet åt er så att ni slipper. Don’t try this at home. Jag vet, jag är också ledsen. Trodde vi skulle få äta kakor till frukost från och med nu 😭💔🍪

 

163 gillar

Comments (40)

 • Caroline

  |

  Jag tycker det är gott om man bara har bananer och havre i:)

  Reply

  • Egoina

   |

   Tycker du?? Men konsistensen är ju så…konstig? Eller har du i mer havre och mindre banan?

   Reply

   • Caroline

    |

    Jag tycker det är för torrt med mycket havre men det kan ju vara att du älskar det så prova!

    Reply

 • Anna

  |

  Prova att göra med ägg om du äter det, mycket bättre bindningsmedel än banan👍 Är man vegan kanske man kan prova typ linfröägg? Något klet som binder grynen liksom 🙂 annars är ju pizzabullar världens bästa frukost ❤️

  Reply

  • Egoina

   |

   Tror ägg i den kombon hade gjort det värre faktiskt 😬 Men vad vet jag, är sämst på att baka 🙈

   Reply

   • Anna

    |

    Tänker att du tar bort bananen helt 😀 varm banan är en styggelse☝️

    Reply

 • Julia

  |

  Det är inte dig det är fel på, det ÄR receptet! Jag provade ett likadant för ett tag sedan. Var så himla glad för att ha hittat världens enklaste och nyttigaste kakrecept. Såg också framför mig ett liv med kakor som valfri måltid… Besvikelsen var SÅ STOR!!! Både äcklig smak och äcklig konsistens, blä. Har inte kommit över det än. 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Jaa, vem i sitt sinnes fulla bruk sätter ihop detta recept? De kan ju inte ha smakat på resultatet…

   Reply

 • Sofia

  |

  Tips tips tips! Jag har också gjort banan-och havrekakor, och de föll inte mig i smaken heller. Men om du gillar kokos kan du istället mosa en banan och blanda i cirka en dl kokos och en nypa salt (obs! Viktigt) och sedan göra tunna, tunna kakor och in i ugnen på 175 grader tills de fått färg, cirka 10 – 15 min. Tricket är att smeten fortfarande ska vara kladdig, så kladdig att man måste klicka ut dem direkt på plåten och forma dem där, att göra dem tunnare än man tror och låta dem vara inne lite längre än vad man tror 🙂
  När man fått till detta är det läge att börja smaksätta nästa omgång med jordnötssmör, eller med kardemumma, eller med kanel, eller med kakao etc.

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack för tipset!! Det ska jag prova 😍😍

   Reply

 • Martina

  |

  Jag tänker så här, om något så enkelt hade varit gott hade vi redan känt till det! Därför blir jag alltid skeptisk till såna här två-ingrediens-grejer. Hade det varit gott skulle det varit allmänt känt och allmänt ätet för länge sen!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha sant!

   Reply

 • Robert

  |

  Fan, jag som blev sugen på att testa när jag läste texten. 😉 😛

  Reply

 • Fia

  |

  Jag har gjort med banan och havregryn och tycker det är gott! Självklart inte som en riktigt onyttig kaka men ändå gott!

  Reply

 • L

  |

  Bästa inlägget på länge, haha! Det är som att folk låtsas att det är gott med bananpannkakor 🤢. Och vadå pannkakor? En omelett är vad det är!

  Reply

  • Anna

   |

   Amen🙏

   Reply

 • Maria

  |

  Det är inte dig det är fel på. Har också provat ett sånt där recept 🙁 Extremt torrt och obehagligt!

  Reply

 • Julia

  |

  Hahaha gillar plottwisten!! Plus att dom ju ser amazeballs ut! Hur kan något som ser så gott ut inte vara gott?

  Reply

  • Egoina

   |

   Men eller hur!!

   Reply

 • Milla

  |

  Har experimenterat med liknande recept! Tycker att problemen är 1) Havregryn blir degigt när de blöts ned, kakor ska ju vara knapriga! 2) Banan gör det gummiaktigt och inte krispigt. Samtidigt har man ju banan för sötman.. Men tycker i alla fall det blir godare att byta en del av havregrynen mot hackad mandel och amarantpuffar. Är något på spåren och ska fortsätta testa, tycker faktiskt att det är rätt gott även om det inte riktigt borde kallas kakor 😉

  Reply

 • Linnea

  |

  Jag dog av skratt när jag läste detta inlägg. Kan inte sluta skratta. Va nära på att få underkänt på mitt seminarie för att jag inte kunde sluta skratta (jag tar examen idag så det är okej att läsa bloggar under seminarie då).

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha!!

   Reply

 • Tina

  |

  Stod i butiken och öppnade upp internet för att kolla något annat. Din blogg är senaste fliken jag hade uppe. Såg så gott ut så jag plockade på mig ingredienser innan jag läst klart. Är hemma och läst allt nu… vet inge vad jag ska göra med allt nu…

  Reply

  • Egoina

   |

   Nä men gud så dåligt samvete jag fick nu!! 🙁 Du kanske kan lämna tillbaka? Annars finns säkert något annat du kan göra med ingredienserna. Bananerna blir ju gamla, men det andra håller ett bra tag.

   Reply

   • Tina

    |

    Haha, nej inga fara. Sambon äter havregryn och banan så vi ska nog lösa det på något sätt 😂

    Reply

  • Pia

   |

   Lägg till ägg & socker och baka vanliga goda kakor 🙂

   Reply

 • Maja

  |

  Spontant känns det som SMÖR är ingrediensen som saknas. 😬

  Reply

 • Sabina

  |

  Ja fy, provade också det där för ett tag sen och såg framför hur jag skulle stoltsera med mina goda och nyttiga kakor på jobbfikat hädanefter. URK!

  Reply

  • Egoina

   |

   😂

   Reply

 • Lina

  |

  Såå goda ju!! Älskar konsistensen och smaken. Haha kul det kan vara så olika.

  Reply

 • Hanna

  |

  Hahahahahaha. Älskar det. Älskar ocksp kommentarsfältet. Banapankaka = omelett = SANT!!
  Och fett smart tanke det där med att två-ingrediens-grejer redan borde vara allmänt känt om det är gott…. Vill bli vän med alla här inne, så roliga 😂😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha JAG MED!! 😀

   Reply

 • Mikaela

  |

  Så roligt inlägg!
  Måste dock stå upp för bananpankakan som många trycker ned ovan, och få gillar jag inte ens banan. 😂
  Men med lite kokosflingor i och med varma bär till är det hur gott som helst!! 😄

  Reply

 • Amelie

  |

  Haha trots din varning blir jag lite sugen? Älskar allt som smakar havregryn…

  Reply

  • Egoina

   |

   😍😍😍

   Reply

 • Helene

  |

  Mohahaha antiklimax deluxe!
  Love it!

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv