Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Liten titt i mitt sovrum

Jag sov mer än jag var vaken igår och idag vaknade jag och kände mig bra igen. Det kliar inte och jag nyser inte. Så skönt. Är på väg till jobbet just nu.

På tal om att sova kan vi kika lite i mitt sovrum:

 

Häromdagen flyttade vi in skänken hit. Jag köpte den av förra ägarna och den har fått stå i halvrummet/kontoret tills nu. Där det är kaos btw som ni ser. Men men. Ett rum i taget.

 

Det är perfekt här till förvaring av underkläder, t-shirts osv. Vet inte riktigt vad jag ska ha på den än, men dekorerade lite i all hast och det blev ju fint.

 

Såhär ser det förresten oftast ut i sovrummet. Jag tvättar alltid i lägenheten och inte i tvättstugan (så skönt!) och behöver därför ett ställe att hänga tvätt.

Min tanke var att jag skulle vika ihop och ställa undan torkstället mellan gångerna jag tvättade. HAHA. Jo eller hur. Det har hänt 0 gånger. Men jag tycker det är mysigt att ha tvätten sådär. Känns liksom hemtrevligt.

 

Sen är det ju det här med skåpet då. Jag har bestämt mig för att jag vill måla det grått.

F tycker att vi ska lägga ut det först för att kolla intresset för det i originalskick. Om det är värt mer för någon annan än vad jag tänker i mitt huvud känns det ju dumt att måla det. Så det ska jag göra.

 

Köpte detta sängöverkast på Hemtex nyligen, men tror jag ska lämna tillbaka det. Det är fint, men tänker att det nog blir för mörkt här inne med tanke på väggarna?

Ni får försöka föreställa er en säng med täcken och fina sängkläder förresten. Är det en sak jag saknar med denna sjuka värme så är det att sova med täcke. Vi sover endast med lakan just nu.

 

Finare med något ljust va?

Sist men inte minst behöver jag sängbord. Lättare sagt än gjort dock. Jag ändrar mig varje dag. Kanske enkla, små bord med stora ljusa lampor på?

Det var en liten titt i mitt sovrum. Nu har jag sovit här inne i tre veckor! Är så glad för att sängen äntligen kom så att jag kunde börja använda sovrummet. Vore ju en aning överdrivet med allt slit kring väggfärgen för ett rum att hänga tvätt i. Hehe.

 

106 gillar

Kommentarer (37)

 • Anna

  |

  Wow vad fint det är!! Älskar väggfärgen. Så rogivande!
  Överkastet är superfint. Tycker det är ett spar:) Jag har en ljus och en mörk uppsättning av sängkläder. Så bytet jag beroende på väder, humör och årstid typ:)

  Svara

 • Robert

  |

  Snyggt! Gillar verkligen väggfärgen där. 😉

  Svara

 • Annie

  |

  Jag tycker överkastet var jättefint! Det är fint med lite mörkare i sovrum 🙂

  Svara

 • Ida

  |

  Jag blev helt förvirrad när jag läste att du har en skänk i sovrummet och tänkte att du kanske inte har plats någon annanstans. Sen att du förvarar underkläder och T-shirtar i den! 😀 SEN såg jag att det var en byrå!
  SOM jag skrattade 😀 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha jaaa, det är nog ett bättre ord. Men visst kan det väl heta skänk? En byrå i min värld är liksom smalare och högre…? Haha.

   Svara

  • Emilia

   |

   Men nej, nu kan jag inte släppa det här, blev så sjukt nyfiken! Vad syftar du på när du skriver skänk? Haha, jag tänker att skänk är i princip samma sak som byrå… Och om man inte har skänken i sovummet, vart har man den då? Så många frågor… Haha.

   Svara

   • Anna

    |

    Det är skillnad på byrå och skänk!

    En skänk är en typ av förvaringsmöbel för postin och andra köksutensilier med en avställningsyta på ovansidan, ursprungligen avsedd att servera ifrån. Namnet kommer av möbelns syfte att skänka (servera) ifrån.

    Om man söker på synonymer.se står det att synonymer till skänk är ”matsalsskåp, servisskåp, byffé, serveringsbord, sideboard; disk” 🙂

    Svara

    • Kattis

     |

     Men skänken är ju inte såååå olik en byrå att det är helt tokigt? Och googlar man på skänk får man många träffar som är väldigt lik den där.

     Svara

     • my

      |

      Jag tänker skänk = skåp och byrå = lådor. Det på bilden är helt klart en byrå ?

 • Malin C

  |

  Behåll överkastet röstar jag för! Sååå fint! Ha i så fall hellre några ljusa kuddar i typ champagne till, typ siden. Verkligen lugnt och fint rum du har fått till.

  Svara

 • Malin

  |

  Jag köpte trälådor på Lagerhaus som jag oljade in och sen skruvade upp på väggen – fungerar perfekt som sängbord!

  Svara

 • Sanna

  |

  Håller helt med dig angående tvättställningen! Jag har alltid min uppställd med tvätt hängandes i smink/klädrummet, det ger liksom en mysig ombonad känsla! *konstig*

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur! Men älska att du har ett smink och klädrum btw?? 😀

   Svara

 • Carro

  |

  Jag röstar för nån rosa nyans på överkastet. Ääälskar blått och typ gammelrosa tillsammans.

  Svara

  • Bella

   |

   Håller helt med om att en rosa nyans på överkastet hade varit urfint!

   Svara

 • Amanda

  |

  Jag skulle ha behållt överkastet och köpt stora hotellkuddar och vita, lyxiga sängkläder ???

  Svara

 • Emeliehj

  |

  Så härligt sovrum! röstar på sånt där dusty pink-färg på överdrag och absolut måla skåpet i samma färgen som väggen om du ska behålla ??.

  Svara

 • Kattis

  |

  Vad är en skänk för dig..? Haha för mig är en byrå och en skänk väldigt lika varandra (lite beroende på utförande) och googlar man skänk får man upp möbler som är väldigt lika den på bilden. Inget konstigt att ha kläder i tänker jag haha

  Svara

  • Kattis

   |

   Den här har ju hamnat helt fel 😀 skulle vara ett svar till ngn annan som jag såg hade fått frågan av någon annan 🙂

   Svara

 • Amelie

  |

  Oj jag viker alltid ihop min tvätthängare eftrr att allt torkat över natten. Men folk kallar mig för pedant så jaja. 🙂 Gillar inte att den tar upp plats eller att gäster ska se mina trosor hänga där haha

  Svara

 • Martina

  |

  Om jag flyttar så vill jag ha en trea. Inte för att ha vardagsrum + sovrum + kontor/gästrum som folk brukar tänka, utan för vardagsrum + sovrum + förvaring/dressing room/torkrum. För det är ju alltid förvaring man behöver! Som det är nu är vardagsrummet mest använt till att hänga tvätt, och matsalen har blivit dressing room där en massa kläder mellanlandar (alldeles för länge). Bättre att inreda till det man egentligen behöver platsen till från början 🙂

  Svara

 • Martina

  |

  En annan grej, kan vi få en rapport på hur det är att dammsuga mattan? Ser så himla mysigt ut men jag har haft lurviga mattor där jag har svurit med dammsugaren alldeles för många gånger så vet inte om jag skulle våga mig på ett helt golv… Funkar det bra att dammsuga den trots ditt långa hår, eller får du kämpa?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej det är lugnt faktiskt. Kan ställa in hur hårt dammsugaren ska suga beroende på underlag 🙂

   Svara

 • Fanny

  |

  Du har det fint i sovrummet! Kör på ett rosa överkast. Blått och rosa är en fin kombination. Kram!

  Svara

 • Em

  |

  Så fint! Har också alltid älskat att torka tvätten i lägenheten, mycket pga den härliga doften från sköljmedlet. Dock bidrog det i längden till att vi fick fukt i huset. Så vi fick ge upp det och köpte en torktumlare istället. Bara ett tips!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ojdå, ska tänka på det! Har dock torktumlare, men använder bara den till sängkläder och handdukar 🙂

   Svara

   • Sara

    |

    Tänkte precis skriva det. Köp en avfuktare att ha där du hänger tvätten, alternativ en torktumlare till dina kläder. Fukten kommer inte ut (om du inte öppnar rejält vid torkning) utan stängs in i lägenheten som kan resultera i svartmögel i hörn och undangömda skrymslen där luften inte cirkulerar..

    /En som precis fått iordning på sin fuktiga källare

    Svara

 • Sophie

  |

  Behåll överkastet, tycker jag! Ha ljusa kuddar i olika färger/nyanser uppepå sen bara så blir det dösnyggt! 😀

  Svara

 • Jackie

  |

  Fint, mysigt! Skulle passa med en mönstrad överkast för att bryta av.

  Svara

 • S

  |

  Vi ska måla om sovrummet och älskar den blåa du har. Minns du vad kulören heter? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Oregon grape ?

   Svara

 • Anna R

  |

  Du kan få fuktfläckar i taket om du hänger tvätten i sovrummet. Bättre att hänga den i ett badrum med väggar och tak som är målat i färg anpassad för fuktig miljö. Eller köp en avfuktare 🙂
  Väldigt härlig lugn känsla i sovrummet du fått till. Ibland är det bra att pröva sig fram med färg ?

  Svara

 • Sigg

  |

  Funderat på sängbord med mässingsben och marmorskiva typ? Det tycker jag är fint! Den byrån har jag också som ”tv-bänk” i vardagsrummet:D

  Svara

 • Sara

  |

  Skrev en kommentar men vet inte om den hamnade i cyber space ? Köp en liten avfuktare och ställ där du tvättar dina kläder för att förhindra fukt. Fukten kommer liksom inte ut, den sätter sig där luften inte cirkulerar (hörn, bakom möbler osv). Så kan du torka din tvätt utan att oroa dig för fuktskador om du inte vill torktumla ? Jag har en liten som rymmer 1 liter vatten, den passar perfekt att ha vid torkställningen och tvätten torkar mycket snabbare då den drar ur fukten ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ahh smart! Haha, det är mycket man ska tänka på… 🙂

   Svara

 • Conny

  |

  Super snyggt skåp på bilden ovan.

  Svara

 • Hanna

  |

  Ja till annan nyans på överkastet. Kanske rosa, beige, någon ljus färg, pastell..?
  Tyckte du dekorerade byrån väldigt fint??

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv