Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

4 favoriter här hemma just nu

Det gick väldigt fort i början, men nu känns det som att det tagit stopp i processen att skapa ett hem. Jag antar att det går lite i vågor, så snart börjar det väl hända saker igen. Men låt oss titta på några favoriter jag har här hemma just nu:

 

Hej hallå till den sötaste och mest creepy flaskkork jag sett på samma gång. Men på riktigt, visst vill man väl korka igen sitt bubbel med en gullig zebra? Jag tycker att man vill det. Den är från H&M Home och hittas här.

 

Detta grytunderlägg var något av det första jag köpte. Inte för att jag tänkte använda det till dess rätta syfte, men som dekoration. Så fint ju! För övrigt drömde jag inatt att det plötsligt fanns insekter överallt i min lägenhet och hade fullständig panik… Tur det var en dröm. Insekter är fina, men bara som prydnad. Underlägget kommer från Lulu Carter Design.

 

Sen var det ju det här med porslin. Jag har ännu inte hittat the one i servis-världen. Men så såg jag dessa tallrikar på Rusta och blev kär. Tycker de funkar utmärkt än så länge. Kanske är det så att jag är menad att ha flera olika typer uppsättning porslin? Jag tror det. Tallrikarna hittas här.

 

På Rusta köpte jag även (älskar Rusta!) förvaringskorgar i vaxat papper som jag tänkte använda som krukor. Problemet är mest att det är så svårt att hitta växter och krukor som passar i korgarna. I den ni ser på bilden har jag fått lägga en liten handduk längst ner för att fylla upp. Men jag ska nog hitta. Det blev väldigt fint i alla fall tycker jag. Förvaringskorgarna finns här.

 

Det var några favoriter just nu! Kommande projekt är skrivbord, sängbord, lampor och bäddsoffa. Men av någon anledning känns det alltid enklast med detaljerna ; ))

 

72 gillar

Kommentarer (24)

 • Jojo

  |

  Vik ner kanten på krukan!

  Svara

  • Egoina

   |

   Ahhh men såklart! Smart! 🙂

   Svara

 • M

  |

  Åh vad är det den växten heter nu igen? 🙂

  Svara

  • Mli

   |

   Paraplyaralia! Finns även som variegerad (vitbräcklig typ), så himla fin 🙂

   Svara

  • Sara

   |

   Paraplyaralia 🙂

   Svara

 • Jenny

  |

  Hej! Det här har inte något med inlägget att göra men jag måste kommentera angående en reklamskylt jag såg på stan idag.
  Det var en reklam från Oatly! om en ny glass med budskapet ”who cares about beach 2018 anyway”. Är det bara min uppfattning eller menar dem att man inte kan äta (deras) glass och sedan gå till stranden utan att må dåligt (över sin kropp). Det är åtminstone så jag tolkar det, det finns ett ”rätt” Beach 2018 (dvs en ”rätt” kroppsform), och äter man glass uppfyller man inte kravet ? Det kanske bara är jag som överreagerar, men jag tycker inte att deras slogan var så träffande. Du har ju lyft problematiska reklamer, och mycket om kroppspositivitet förr så jag tänkte att du kanske tycker att detta kan vara intressant.

  Tack för en bra blogg! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag tror att deras reklam var en reaktion på Nicks reklam. Jag hoppas det i alla fall! Jag förstår det problematiska du lyfter, men när man läser hela kampanjmaterialet (försökte googla fram det, men kunde inte hitta) tyckte jag att det var bra ändå 🙂

   Svara

   • Jenny

    |

    Hmm, så kan det absolut vara! 🙂

    Svara

  • Josefine

   |

   Har tänkt på detta med! Och oavsett vad så är det ju faktiskt exakt så mina tankegångar går när jag ser montern med postern i – att vadå, direkt korrelation mellan glass och strandkropp? Det blir liksom bara jobbigt för mig med stor ätstörningsproblematik. Spelar ingen roll om de ”egentligen” menar annat för det framgår ju inte i det ögonblicket på stan som sen stannar kvar i tankarna – tanken har redan kommit och det är svårt att ta bort det bara för att man läser vidare.

   Svara

 • Robert

  |

  Hej hallå! Tallrikar har jag också funderat på. Blir aldrig av sånt så länge de tallrikar jag har funkar. 😉 😛 🙁

  Svara

 • Matilda

  |

  Jag har de ”krukorna” och viker ner kanten på mina. Alla krukor får plats och det är även snyggare enligt mig 🙂

  Svara

 • Sessan

  |

  MEN HERRE GUD PORSLINET. Mamma vill att jag ska välja en serie så man kan få delar i julklapp etc och så ser jag denna nu och blir kär. Ska jag skratta eller gråta? xD

  Svara

  • Egoina

   |

   Du ba ”Mamma! Nu har jag hittat porslinet. Det heter Ester och kommer från Rusta!”. Haha 😀

   Svara

 • Erika

  |

  Om du inte vill vika ner kanten på krilan lönar det sig och sätta leka kulor i bottnet. Handduken suger väl upp överlopps vätska och börjar lukta med tiden ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, det är en riktig kruka inuti, så det är ingen fara med handduken. Bra tips annars 🙂

   Svara

 • Cecilia

  |

  Du kan även lägga gamla kartonger i botten eller andra typ plastförpackningar som man kan klippa till, väldigt snyggt som krukor tycker jag!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Så fina saker, men underlägget var nog inte riktigt min smak. ? Det var fint, men just att det var en insekt gjorde mig skeptisk. Men det är ändå fint, om du förstår hur jag menar? Sjukt luddig kommentar, men håller med om att insekter är fina som prydnad. ☺️

  Vet inte om du minns, men det är jag som precis flyttat, haha. Hej! ? Har precis fått besiktigat mitt badrum då man misstänkte att det läckte någonstans, och det var mitt badrum.. Allt måste rivas ut, och även om det skulle göras så småningom (badrummet är i originalskick, men ändå fint) har jag seriös ångest. Det skulle ju inte behöva göras nu, har bott här en månad. ? Har haft ont i huvudet enda sen jag fick reda på att Anticimex skulle komma hit. Inte hjälper det att jag är negativ av mig (hur gör andra som alltid är positiva oavsett vad?!?) och nu nojar jag över allt. Tur man inte bokade semester till sommaren typ. ? Ville bara skriva av mig, och framför allt – tyck synd om mig så blir jag glad. Ledsen att jag sprider negativitet här, ville bara skriva lite då du också är nyinflyttad. Förhoppningsvis har du ett seriöst badrum. ?

  Kram,
  Rebecca

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh din stackare! Jag tycker verkligen synd om dig! ❤️ Men om du hade tänkt göra badrummet förr eller senare så är det ju mest timingen som är fel. Förstår att det suger ändå, men det gör ju saken lite bättre i alla fall. Välj ett badrum du verkligen älskar och semestra hemma i Sverige i sommar. Finns massa fint och kul man kan göra här. Håller vädret i sig lär du inte ens sakna något ?☀️

   Svara

   • Rebecca

    |

    Det har du rätt i! Du ger alltid så kloka svar när man själv blir helt hetsig och tror att man ska gå under av ångest. Det som stressar mig är grannen under blir lidande (vet inte hur fort det går när vattnet fuktar ner hans tak). Får försöka tänka positivt, ska bli väldigt roligt att få ett fint badrum! Sjukaste var att en lägenhet i trappen bredvid såldes för 200 000 mer, och endast pga nytt badrum. Lägenheten var visserligen renoverad med nya tapeter, men köket var gammalt. Så tänker att jag ”fyndat” lägenheten ändå. Om man ens kan säga att man fyndat ett så stort köp, haha. Tusen kramar! <3

    Rebecca

    Svara

    • Egoina

     |

     Jaa men exakt! Du kommer att få igen det!! <3

     Svara

 • Nilla

  |

  Jag brukar ta fruktpåsar (de från affären) och lägga i botten om krukan är för stor ?

  Svara

 • Marie

  |

  Aluminiumfolie knökar jag alltid i botten om krukan är för stor, det kan man ju dessutom forma till så innerkrukan står stadigt.

  Svara

 • Therése

  |

  Jag tänker absolut att det är meningen att man ska ha flera uppsättningar serviser. Så man kan ta fram en beroende på humör 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Åhh alltså det porslinet har jag också tittat på och tänkte köpa, men kan inte bestämma mig för svart eller ljusblå! ? Har ätit på papptallrik eller fat i snart en månad haha!
  Har guldiga bestick till ? Men kan verkligen inte bestämma mig.
  Mvh tjejen med beslutsångest

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv