Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Palettblad

För några månader sedan såg jag en växt på en mäklarbild som var helt rosa och har grubblat på vad det kan tänkas vara för växt sedan dess. Måste ju ha en sån? Gud hör bön, för sen en dag kom Hannah hem till mig med en liten stickling i present!

 

 

Växten heter palettblad och växer tydligen som ogräs. Alltså ett projekt till och med jag borde kunna klara av. Eller jag är faktiskt inte jättesäker på det eftersom jag lyckats döda absolut varenda växt jag tagit in i mitt hem. En gång köpte jag en garderobsväxt som floristen i kassan menade var helt omöjlig att döda. Jag tog visst hennes ord som en utmaning eller något för tre veckor senare var den död.

I alla fall. Jag ska verkligen försöka att inte döda min lilla palettis och ser så mycket fram emot att den ska växa och växa och att jag sedan får plantera om och till slut har rosa blad i hela lägenheten.

 

 

Att plantera en stickling var dock lättare sagt än gjort. Jord var inte svårt att hitta, men däremot såna där planteringskrukor med hål i botten finns ju ingenstans?? Ingenstans en person utan bil kan ta sig i alla fall. Pinsamt att erkänna det här, men till slut blev jag desperat och fick alltså köpa en hel krukväxt för att sedan wastea den och ta tillvara på själva krukorna. Förlåt mig lilla krukväxt, men allt för min palettis : ((

 

Och här står den nu. Planterad och glad. Jag låtsades att den var i naturen på riktigt och simulerade regn. Snällt va.

 

Väx nu till dig och bli stor!

 

109 gillar

Kommentarer (30)

 • Frida

  |

  Åh! Sådana plastkrukor kan du få gratis hos de flesta florister ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh.. Stackars begonia 🙁

   Svara

   • Sanna

    |

    trodde detta var ett pun på ditt namn och fattade ingenting, lol

    Svara

 • Petra

  |

  Du har alltså vaskat begonian för krukan?! ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, jag vet. Jag är hemsk 🙁

   Svara

 • Tvek

  |

  Man måste inte ha såna krukor till sticklingar, funkar bra med en vanlig kruka. Den stackars begonian hade du kunnat trycka ner direkt i en ytterkruka. ¯\_(ツ)_/¯

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh. Är verkligen en nybörjare 🙁

   Svara

 • Liza

  |

  Först ska du sätta palettbladet i vatten så den rotar sig!
  sen efterhand kan du klippa den sätta i vatten så får du ännu fler gratis
  Du kan få en Electric Lime av mig ( gogla på den) de växer som ogräs Med vänlig hälsning!!

  Svara

  • Hanna

   |

   Googlade och blev helt frälst! JAG vill ha nu! ??

   Svara

 • Linnea

  |

  Det bästa med palettblad är att de slokar ifall de är uttorkade. Så man hinner se när de blir hängiga! 🙂

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, verkar som ”alla” är inne på palettblad just nu. Min ”medadmin” på fejjan är också väldigt inne på sånt. 😛 Kommer garanterat växa sig stor till slut. 😉

  Svara

 • Josefin

  |

  Såna här inlägg blir man bara glad av!

  Svara

 • Sarah

  |

  Du är nog härlig du!! <3
  Gillar din blogg allt mera för varje dag. För 5 år sedan läste jag din blogg om jag orkade/kom ihåg, nu 5 år senare läser jag den först av allt och flera ggr om dagen.
  Så kul med en äkta blogg!! Ha de bra:)

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla 🙂 <3

   Svara

 • M

  |

  Jag brukar YOLO:a och plantera växter hej vilt rakt ner i ytterkrukan. Orkar inte följa massa ”regler”. Bättre att chansa och plantera än att inte orka plantera alls tänker jag. Oftast går det bra. Annars kan man ju alltid testa igen ☺
  Lycka till med palettisen!

  Svara

 • Anna

  |

  Tips är att spara creme fraiche-burkar och dylikt för att klippa hål i botten. vips har du en innerkruka som du kan stoppa i en lite snyggare ytterkruka 🙂 Lycka till med palettisen och välkommen till världen som växtgäri <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh men smart!! Det ska jag göra 🙂

   Svara

 • Linnn

  |

  Den gillar att bli sprayad 😀

  Svara

 • Louise

  |

  Hade den slagit ut rötter än? Om inte är ett tips att ta upp sticklingen, sätta den i vatten igen och låta den stå i det någon vecka tills det kommit ut ordentligt med skott/rötter från sticklingen. Annars är det tyvärr stor risk att den dör. Lycka till med den! /Mvh #honmedenmammasomkannästanalltomväxter ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Yes! Den har stått i vatten i 3 veckor ungefär 🙂

   Svara

 • P

  |

  Jag har också precis börjat odla och piffa, och höll på att bli galen när jag letade efter sånna innerkrukor. Hittade inte i en enda blomaffär! Sen såg jag att dom hade på ica ? i plast. Och i lera på hemköp ?

  Svara

 • m

  |

  Monstera är också en lättskött planta! Älskar min som blivit väldigt stor på bara ett år. Tar du död på den är du k a s s. 😉

  Svara

 • M

  |

  Åh så fin! Ser ut som sorten ”Eleanor” som är en av alla hundra sorter som finns ? Tips – gå med i gruppen Palettblad/Coleus eller palettbladsgäris på Fb, seriöst BÄSTA sidorna där man kan fråga om allt och svar på allt kring Palettblad! Lycka till med palettisen <3 mvh palettfrälst sedan förra året och har alldeles för många.

  Svara

  • Sara

   |

   China rose heter den, stammen är rosa 🙂

   Svara

 • Linnea

  |

  Åh önskar att jag kunde kasta några av mina blommor (har för många) men har inte hjärta att göra det, istället brukar jag ställa dom i förrådet och låta de ”svälta ihjäl” medan jag låtsas som att jag bara råkar glömma bort att vattna dom. När de väl dött har jag ändå fortfarande svårt att kasta dom för att jag har så dåligt samvete över att jag lät dom dö, och tänk så finns det något litet levande skott där i? ?Garderobsblommor är värst, de drar verkligen ut på mitt lidande i ”avlivningsfasen” ?

  Svara

  • Sanna

   |

   Ge bort dem istället!

   Svara

  • Paulina

   |

   Det är ju bara växter men det högg till i hjärtat medan jag skrattade åt att du ”svälter ihjäl dem”???

   Svara

 • Tussilago

  |

  Plantagen på Råå tipsar jag om 🙂 Går både grön och gul buss dit ?

  Svara

 • Nina

  |

  Åh va fin! 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv