Lista om bloggvanor & blogghistoria

Blogg jag läser först varje dag: Bloggbevakning. För mig har den blivit som Aftonbladet, fast för sociala medier. Jag går in där och checkar läget i den digitala världen varje morgon.

 

Första kommentaren jag fick på min blogg: Jag minns inte den första kommentaren, men jag kommer ihåg den första kommentaren jag fick som inte var från någon jag kände. Det var på min gamla blogg och det var från en tjej som kommenterade något om parfymer. Jag minns att jag gick in på hennes blogg, blev skräckslagen när jag inte kunde reda ut vem det var och undrade huuuuuur hon hade hittat mig. Varför kommenterar man hos någon man inte känner?? undrade jag febrilt. Jo tjena.

 

 

Första bloggen jag började följa: Kenza. Minns hur hon fick hem gratis godis och fixade naglarna hela tiden. Var SÅ avundsjuk. Mest på godiset då. Jag minns också hur frustrerad hon var över att saker hon tipsat om i bloggen sålde slut innan hon hunnit köpa det själv. Och ändå skulle det dröja många år innan bloggarna kapitaliserade fullt ut. Hehe.

 

Första bloggaren jag träffade: Spiderchick. Vi sågs för en fika i Lund och jag var såå nervös. Minns att jag hade med mig min mamma. Haha. Men hon var hur gullig och snäll som helst såklart. Tänk att vi skulle ha en podd tillsammans typ tio år senare!

 

 

Bloggare jag hade kunnat tänka mig att byta blogg med: Hmm. Jag skulle nog välja Foki! Inte för att vårt blogginnehåll eller liv är lika på något sätt, men för att hon har så gulliga läsare. Precis som ni! Vet inte om jag skulle orka med hat, hat och hat.

 

Milstolpe för bloggen: Måste ju vara när jag var med i Bella & Tyra show? Wow vad det var stort. Jag var så stolt!

 

 

Bloggare jag beundrar och varför: Underbara Clara. Jag läser inte hennes blogg jätteofta ska erkännas, men när jag gör slås jag av hur hon “står på sig” och står upp för sig själv i alla lägen. Jag hade velat ha en liten dos av det där ibland.

 

Denna bloggare har jag hängt mest med: Helt klart Spiderchick! Men förutom henne är det nog Viktor Frisk. Jag är så imponerad över att Viktor lyckats hålla båda fötterna på jorden trots all framgång de senaste åren. Han är världens bästa <3

 

 

En gång då jag blev star struck: När jag var på Blondinbellas pressrelease för en av hennes böcker och hon stannar mig och säger “Hej Egoina!”. Isabella sa alltså hej till MIG. Aldrig haft så mycket puls som då.

 

Det här saknar jag i bloggar: Nutidsuppdateringar! Jag tycker det är så trist att bloggande numera alltid är i dåtid. Man får se midsommarfirande en vecka efter midsommar till exempel. Det känns ju inte aktuellt? Jag förstår ju varför det är så och jag gör ofta det själv. Men jag saknar de här just-nu-webcam-inläggen som handlade om allt och ingenting. Jag försöker göra det då och då, men de flesta bloggare verkar gett upp det helt? Mer sånt tycker jag!

 

Lista inspirerad av min superpoddkollega Spiderchick.

130 gillar

Comments (16)

 • Robert

  |

  Typ så. 😉

  Reply

 • Johanna

  |

  Har blivit så inspirerad av allt ditt skrivande om din lägenhet. Flyttade till hus i november och det tar lite tid att hitta sin stil och bli nöjd med allt när det är så mycket större än där man bodde innan. Vi har bestämt oss för att byta sovrum och bestämde Oss för att lämna vår ”comfortzon” och göra ett mörkare sovrum. Har annars vitt typ överallt. Bestämde oss för att gå mot blågrå, kommer in i färgaffären idag, tar fram ett färgval på en träbit som vi tyckte kändes sååå bra, bestämde oss för att yoloa (japp, trots att vi såg hur det gick för dig 😂). Tar fram färgen i katalogen, och vilken visa det sig att vara om inte oregon grape. Så tack för inspirationen 😍😂!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Bra val! 😀 😀

   Reply

 • Emma

  |

  Åh vad jag vill se det programmet! Ska leta efter det när jag kommit hem, hoppas hoppas att det finns kvar eller ligger på youtube

  Reply

  • Egoina

   |

   Tyvärr inte 🙁

   Reply

 • Emma

  |

  Men ja! Det är såklart ok att det blir fördröjningar men vissa bloggare lägger nästan bara upp saker som hände för en vecka sen, blir lite ointressant och opersonligt efter ett tag

  Reply

 • Caroline

  |

  Hittade faktiskt hit efter din medverkan i deras show. Showen var inte särskilt bra tycker jag men din blogg fastnade jag för (tydligen eftersom jag fortfarande är här).
  =)

  Reply

  • Egoina

   |

   Så kul! 🙂

   Reply

 • anonym

  |

  Tänk vad lite man vet om dej. Välja bloggbevakning först helt sanslöst?? Det känns jätte ledsamt.

  Reply

 • Anna

  |

  Minns jag fel eller slutade du med just-nu-uppdateringar på grund av stalkern? 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Jag slutade skriva var jag skulle vara och när. Ville alltså inte skriva t.ex. att jag skulle vara på ett visst ställe en viss tid eftersom jag var rädd att han skulle dyka upp där.. :/

   Reply

 • men?

  |

  Men… jag tror att jag aldrig läst ett riktigt Live-inlägg från dig. Scrollar man ner en sekund så är det ett helt inlägg som sammanfattar valborg, en dag efter. Där har vi ju ett exempel på tillfälle där du kunnat liveuppdatera flera inlägg, hela dagen, på rätt dag. Jag har alltid läst din blogg med en “tar-bilden-bloggar-sen”-känsla tbh.
  Den är fortfarande bäst tho. Men jag blev tydligen tillräckligt provocerad över dubbelmoralen att jag var tvungen att kommentera. (Känner mig ganska fjantig över det dock) (igen, din blogg är bäst)

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha <3 Som jag skriver gör jag ju likadant själv, för det mesta. Det blir ju enklare att få ihop sin dag om man kan förbereda och då gäller det att samla på sig material som man kan skriva om i efterhand. Men försöker liveblogga ibland. Gjorde det exempelvis i förrigår: https://egoinas.se/2018/05/01/sondag-som-egentligen-ar-tisdag-och-8-bjornungar/

   Men jag hör bön. Ska försöka live-blogga oftare. Kul att så många gillar det, precis som jag 🙂

   Reply

 • Annika

  |

  Haha! Läste att du saknade NUDISTuppdateringarna 😅😂

  Reply

  • Egoina

   |

   😂😂

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv