Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En stor blå soffa

Innehåller annonslänkar.

 

Säg hej till min nya soffa! Såg den för flera månader sedan och blev kär. Men jag tänkte länge att den var för stor och försökte hitta en annan. Men oavsett hur mycket jag letade kunde jag inte hitta en som jag tyckte om lika mycket.

 

Och tur är väl det för när jag väl fick hem den tyckte jag att den är perfekt och inte alls för stor.

 

Dessutom rymmer den alla jag känner (med viss överdrift) och delar in vardagsrum och kök så fint.

Som ni ser har jag svårt att få med hela soffan på en bild, men såhär ser den ut i sin helhet. Den är från Soffadirekt och finns här.

 

Den har mörkblått tyg, mörkbruna ben och två divaner. Tyget är fint, den är skön att sitta i och till och med helt ok att sova på. Det enda jag skulle vilja klaga på är att jag tycker att tyget drar till sig hår. I egenskap av att fälla mer än en långhårig hund (no kidding) är ju detta ganska frustrerande. Mamma nämnde att det finns någon typ av spray som gör tyget anti-statiskt eller liknande. Någon som vet något om det?

Jag tycker att soffan är en bra bas till mitt vardagsrum. Nu måste jag bara ge rummet mer själ, men det kommer växa fram i takt med att jag hittar saker jag gillar. Jag letar efter sideboard, hyllor, kuddar och tavlor. Jag har köpt ett soffbord med grå bordskiva från Mio, finns att se här som jag inte fått än.

 

Zebrakudde // Blå sammetskudde // Grå sammetskudde

Sen är det ju det här med kuddar. Vet inte alls vilken kuddperson jag är än. Just nu är det bara nödlösningskuddar för att soffan inte ska vara tom. Alltså jag gillar dem, men det känns inte klockrent. Kanske någon mer rosa kudde för att väga upp? Eller kanske någon designig kudde? Eller kanske bara ska ha helt enkla? Ni ser. Jag vet inte vilket kuddben jag står på ännu. Dessa tre på bilden är från H&M Home.

 

Rosa kudde från Åhléns // Munkkudde från Mio

En läsare påpekade att kuddens ”frisyr” ser ut som en munkfrisyr och nu kan jag inte se något annat… Haha tack för det.

 

Korg från H&M // Grå filt från Hemtex

 

105 gillar

Kommentarer (41)

 • Karolin

  |

  Vilken superfin soffa!!! ? Jag har själv hittat en soffa som jag fullkomligt ÄLSKAR från soffadirekt, men har läst recensioner på sidan och fått lite olika syn på hemsidan.. Hur gick det leverans, betalning, kvalitet på soffan osv för dig? Känt mig så osäker men känns lite bättre när man ser någon annan som köpt därifrån & du verkar ju nöjd!! ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Leveransen var ju sådär…haha. Fick den väldigt fort, men hade varit körd om inte postkillen hjälpt mig. Så se till att du har bärhjälp på plats när du får leverans om du beställer 🙂 Hade önskat att alternativet att få den inburen fanns. Kvaliten verkar bra än så länge. Enda är att tyget drar till sig allt. Lite jobbigt faktiskt, men hoppas man kan göra något åt det 🙂

   Svara

   • Kautkurt

    |

    Jag kollade in sidan för jag letar själv soffa och din såg ju jättefin ut! Och på leveranssidan fanns det ”inbärning – 2 personer (1795:-)” och jag bor i samma stad som du så det var märkligt. Bor på söder.

    Svara

    • Egoina

     |

     Jaså! Oj, då var det nog bara jag som missade. Men hjälp vad dyrt för inbärning?? Eller det kanske alltid kostar så? Hade nog frågat kompisar istället då. Hehe 😉

     Svara

  • Linda

   |

   Vi beställde en soffa därifrån för 5 år sedan & leveransen var inte bara någon dag utan dröjde hela 6 veckor..! Samt att den blev noppig & nersutten väldigt snabbt. Så vi sålde den 2 år senare & valde att köpa en från Mio, dyrare men sådan skillnad på kvalité.

   Svara

  • Sara

   |

   Köpte den filten. Fäller tyvärr väldigt mycket! Även efter tvätt.

   Svara

 • Maja

  |

  Hemskt ledsen men stylingen av filten fick mig att tänka på nöken… ? jobbigt i kombo m munkkudden! Men det är ju min vilda fantasi.

  Svara

 • M

  |

  Jag har ett jättestort soffbord för jag älskar att äta/plugga/leva mitt liv i soffan. Inte så snyggt kanske med så stort bord men mkt praktiskt! Rekommenderar annars piedestaler och stora krukor med växter, rummet blir så levande då! Sandra Beijer har så snyggt tycker jag 🙂

  Svara

 • Emma

  |

  Jättefin! Jag gillar 50-60-tal och denna soffan känns ju som en modern variant av det 🙂
  De bruna benen skulle man kunna plocka upp färgen i när man letar efter en skänk! Trä ger ju en mer mjuk känsla än svart eller vitt.

  Svara

 • Nathalie

  |

  HAHAHAH munkfrisyr :,D Sjukt snygg soffa!! Passar super där!
  Kram

  Svara

 • Lisa

  |

  ÄLSKAR DEN! Och nu kan även jag inte sluta fokusera på din kudde hahaha!

  Svara

 • Sofia

  |

  Fiiint!!! Tycker det kan se så sorgligt ut med för små soffor på ett stort space, så du gjorde verkligen rätt val tycker jag!

  Svara

 • Robert

  |

  Hej! Vilken stor och snygg soffa! Tur att den inte var för stor och att allt blev bra. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja perfekt!! 🙂

   Svara

   • Jessica

    |

    Har det blivit bättre?

    Svara

    • Egoina

     |

     Har inte köpt någon än… 🙂

     Svara

 • Emma

  |

  Haha nu kommer vi alla att se en liten munk i din soffa varje gång den dyker upp!

  Hoppas att du flyttar omkring munkkudden och låter den agera rekvisita i många blogginlägg framöver!

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Bea

  |

  Jag köpte också min soffa från soffadirekt och märkte också att den drog till sig allt hår som fanns i lägenheten. Efter någon månad var jag tvungen att byta med min mamma, blev så fruktansvärt less på att behöva dammsuga soffan två gånger per dag för att hålla den din. Största nackdelen med att ha husdjur! ?

  Svara

 • Linnea

  |

  Tror det hade varit jättefint med kuddar i sammet i färgerna mörkgrå, mörkblå och ljusgrå/gammelrosa till den soffan ? finns många fina kuddar på Hemtex och Em!

  Svara

 • Marie

  |

  Så fint du får?. Har själv inrett våra 270kvm sen i somras…börjar bli färdig nu som tur är. Det har fått växa fram en liten sak i taget. Så första tipset är att skynda långsamt och känn in efterhand. Andra tipset är posterhängare som jag nyligen upptäckt. OMG vad jag älskar dom och så enkelt att byta posters och variera sig lite. Själv har jag från Moebe som jag köpt på Desenio. Sa jag att jag älskar älskar älskar dom ??

  Svara

 • Sophie

  |

  Finns speciell antistat-spray att köpa, men det funkar lika bra att blanda vatten och lite sköljmedel i en sprayflaska och spraya på. Funkar även på tunna blusar som blir statiska och klistrar sig mot kroppen! 🙂

  Svara

 • Lisse

  |

  Är den hård eller mjuk att sitta på?

  Svara

 • Sabina

  |

  Haha förlåt att jag förstörde din kudde! Men den är ju ganska gullig så jag tycker du ska behålla den :’D

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Maria

  |

  Perfekt sofa!

  Svara

 • Hmm

  |

  Tänkte också munkfrisyr när jag såg den! Och lurvig spindel, så jag ryser av att se den haha förlåt!

  Soffan var jättefin iaf! Själv gillar jag inte kombinationen blå-rosa så hade valt kuddar i mörkgrön/ljusgrå/naturvit till den:)

  Svara

 • Linnéa

  |

  ÄLSKAR soffan! Bra köp! ??

  Svara

 • Sanja

  |

  Tips, tips!
  Kika in Ohlssons tyger som öppnat på Väla. Såå fina kuddfodral! Rosa i sammet tex. Hade varit göörsnyggt till din soffa.
  (Kolla deras Instagram för inspo)

  Svara

 • Jessica

  |

  Älskar soffan! Den grå varianten skulle passa fint i mitt vardagsrum 🙂

  Svara

 • Emelie

  |

  Kul att få se ditt nya hem växa fram, ser verkligen jättefint ut, och det märks att du hittat hem ? Apropå kuddar tycker jag det är snyggt att blanda, enfärgade/mönstrade, budget/design osv, sen är det ju lätt att byta efter säsong eller om man tröttnar.
  Och apropå att få in mer själ i rummet så är mitt tips att kolla runt på loppis/second hand efter möbler som passar att blanda upp de nya med, mer personligt, billigare, klimatsmart osv ?

  Svara

 • Fredrika

  |

  Rättning: det är inte två divaner. Det är en divan och en schäslong!
  ?

  Svara

 • Johanna

  |

  Jättefin soffa! Jag tycker guld är snyggt till mörkblått så det kanske hade varit fint med någon kudde med lite guldiga detaljer i sig 🙂
  Får man fråga vart bordet i bakgrunden (hallen) kommer från? Jag är på jakt efter ett smalt avlastningsbord!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror jag köpte det på Ellos. Inte helt säker, det är typ 10 år sedan 🙂

   Svara

 • Martina

  |

  Hej!
  Jag tycker att soffan är fantastiskt fin, bra köp!!
  Vad gäller kuddar så är jag är riktig ”kuddnörd” och något som jag tycker är fantastiskt fint til blått är guld ?
  Mio har dela blåa sammetskuddar men en guldananas på (så fin) samt kuddfodral som går i gul (har dessa själv och älskar dem) ?
  Bara ett litet tips, silver funkar också men det beror ju på din övriga inredning vad som passar.
  Lycka till! Många kramar ❤️

  Svara

 • Julia

  |

  Hej!

  Är det avtagbara klädsel på soffan?
  Mvh Julia

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv