Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frågor om lägenheten

Gah så avis. Superfin! Ska bli jättekul att följa din flytt och möblering etc ?
Hur många kvadratmeter är den på? Ser stor ut! 

– Tack så mycket! 🙂 Den är 64 kvadrat på pappret, men eftersom det är snedväggar räknas inte all golvyta. När jag mätte den själv fick jag den till 80 kvadrat. Men som sagt, på pappret är den 64.

 

 

Blir typ stressad när jag ser det där vinglaset tillsammans med heltäckningsmattan…

– Haha, du är inte den enda som påpekat det. Jag kommer att lägga nytt golv i hela lägenheten (förutom sovrummet) eftersom jag vill ha samma golv överallt. Mattan kommer alltså att ryka så småningom. Därför är jag väldigt yolo med den nu. Den känns så busigt? När har man någonsin fått lov att vara avslappnad runt en fin, vit ullmatta liksom? Jag dricker rödvin på golvet, jag går in med skor och jag är inte försiktig. Snacka om att mindfucka den lilla kontrollmänniskan inuti en. Så befriande 😀

 

Har du ingen balkong?

– Nope, inte just nu. Det är dock frestande att sätta sig ute på taket (men jag ska inte mamma, jag lovar!!!). Det finns bygglov för balkong så jag planerar att bygga en om jag får. Jag tror att alla vindsvåningarna  föreningen har måste vilja ha balkong för att det ska gå igenom, är inte helt säker. Ska kolla upp det! Det kommer dock bli snuskigt dyrt eftersom de tydligen måste höja taket vid balkongen, men med min utsikt och med tanke på att det knappt är någon insyn kan det vara värt det tänker jag. Men vad gäller balkong i det stora och hela tycker jag det är lite överskattat faktiskt. Hade det som krav i många år, men insåg för några månader sedan att jag nästan aldrig använde vår balkong i förra lägenheten. Så att betala extra för det känns liksom inte värt det, jag prioriterade hellre annat.Men hade såklart inte tackat nej till en balkong!

 

 

Vilken våning bor du på?

– Sjätte våningen. Det är en omgjord vind. Jag vet inte hur länge min lägenhet funnits, men inte lika länge som de andra lägenheterna i samma hus i alla fall 🙂

 

 

Vad för typ av renovering har du tänkt göra?

– Det jag har planerat inom en snar framtid är att göra några dörröppningar större, såga av den rundade bänkskivan som sticker ut i köket, måla om i sovrummet och byta golv som sagt. På sikt har jag även tänkt måla/lackera/byta mina trästommar i köket samt byta bänkskivorna till stenskivor och ta bort hyllorna runt fläkten och eventuellt kakla. Sen är det möjligt att jag på sikt även inreder min walk in closet samt gör bättre hyllsystem etc. Men det är sista prio.

 

102 gillar

Kommentarer (21)

 • Robert

  |

  Haha, min hyreslägenhet är större (på pappret). Den är 65. 😉 Har faktiskt inte mätt den på egen hand. Kanske borde göra det. 😉 Kommer nog bli jättebra det där. 🙂

  Svara

 • Kaj

  |

  Bor du ihop med F i din nya lägenhet och är ninfortfarande tilsammans? Kram på dig Regina ❤️

  Svara

 • Ch

  |

  Åååh älskar dessa inlägg! Ska själv flytta så snart jag hittar något jag vill köpa, känns som jag får lite utlopp för min otålighet när jag får följa din flytt! ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Kul att höra!! Hoppas du hittar något snart! 🙂 <3

   Svara

 • Mli

  |

  Ang storlek, jag trodde det funkade tvärtom ? Så här: jag ska också flytta till lgh med delvis snedtak. På papper är den 50kvm, men jag upplevde den mindre ? kanske finns det olika skolor för hur man räknar? Eller så är mitt ögonmått bara värdelöst (inte helt omöjligt) ?

  Svara

  • S

   |

   Det brukar inte få räknas som en kvadratmeter om det inte är en viss höjd i taket. Också hört att rum utan fönster inte får räknas som rum, utan är förråd men sett mäklare sälja tvåor som jag tror egentligen är ettor med ett förråd haha så allt är möjligt i den branschen. Vi vet ju alla att ett stenkast inte är ett stenkast och havsutsikt är relativt haha

   Svara

   • Lisa

    |

    Vid en lägenhetsförsäljning går en mäklare på det som bostadsrättsföreningen skrivit på en s.k ”mäklarbild” som mäklaren får ta del av. Där står det hur många rum lägenheten har, månadsavgift m.m. Säljer en mäklare t.ex en enrummare och marknadsför det som en tvårummare kan hen åka dit så att det står härliga till och de stora flertalet vill nog inte riskera det. Så nej, allt är inte alls möjligt i mäklarbranschen som dessutom har en egen nämnd som granskar dem.

    Svara

  • Liten

   |

   Det beror på hur mycket snedtak och hur högt det är från golv till tak. Är det lägre än 1,4 m får det inte räknas som boyta, däremot som biyta.

   Svara

 • Cilla

  |

  Kommer du anställa folk för att renovera eller ska du göra det själv? Är sugen på att köpa lägenhet men kan knappt sätta upp en hylla själv. Vågar inte köpa då det känns som att själva renoveringen och underhåll kan bli dyrt?

  Svara

  • Egoina

   |

   Både och. Eller själv och själv, jag kommer få hjälp av kompisar och familj 🙂 Men mest kommer jag att anställa någon. Känner precis som du, så det var därför jag köpte ett objekt som inte behöver så mycket renovering 🙂

   Svara

   • Jenny

    |

    Objekt haha vilket ordbajsande. Är det inte ditt hem då?

    Svara

    • Egoina

     |

     ???

     Svara

 • Milla

  |

  Så kul att få följa med från början! Ibland kan verkligen småfixet göra väldigt mycket för helheten, som du säger med bänkskivan och hyllorna runt fläkten. I min förra bostad blev det jättestor skillnad när jag t ex bytte knoppar/handtag, fönsterbrädor, badrumsskåp, målade dörren samt satsade mycket på fin belysning och textilier. Det är så kul att göra förändringar och låta ett hem växa fram 🙂

  Svara

 • Kari

  |

  Puh! ????

  Svara

 • S

  |

  Hoppas att det fortfarande känns lika fantastiskt att vakna upp i ditt nya hem ? Måste ge dig min åsikt på en grej dock; kakel. Ser ut som att du nu har typ en glasskiva istället för kakel, och det är ju DRÖMMEN?! Önskar att jag en dag kan ha ett kök som inte har kakel, utan istället en slät yta utan fogar. SÅ mycket lättare att hålla rent = spar en tid. Kram

  Svara

  • Mikaela S

   |

   Hear hear på den! Love it med glasväggen! Men det är ju ditt hem såklart… ?

   Svara

 • Anna

  |

  En fråga om något helt annat. Kan du tipsa om någon bra och trevlig restaurang i Malmö?

  Svara

 • Marielle

  |

  Hade jag varit du hade jag lätt prioriterat att måla trädetaljerna i köket vita. Kommer bli ett enormt lyft för lägenheten med liten arbetsinsats!

  Svara

 • Linnea

  |

  Åh kan du inte visa hur planlösningen ser ut? Får inte någon klar bild av lägenheten utan den ? Vet att du filmade alla rum men förstod ändå inte vart du kunde göra extrarummet / Hemnetknarkaren ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv