Listan om idag

Vad gjorde du 08.00 imorse?

– Gick upp, drack en kopp te och städade undan allt i vardagsrummet eftersom jag skulle få en soffa levererad.

 

Dagens form?

– Sådär helt ärligt. Jag sover dåligt eftersom jag inte har en riktig säng ännu, jag har ont i hela kroppen efter allt lyftande och alla möbler jag skruvat ihop på sistone. Dessutom är jag fortfarande förkyld.

 

Det senaste någon sa till dig?

Hejdå. Poddade med Moa och vi sa hejdå när vi lade på. Såklart. Vore ganska otrevligt annars.

 

Här är vi. Min poddpartner och jag. Inspirerades av henne med denna lista för övrigt!

 

Vad längtar du efter mest just nu?

– När allting i lägenheten är klart och jag bara kan njuuuuta.

 

Det sista du sa högt?

Faaan. Eftersom jag tappade soffan rakt på min lilltå när jag höll på att skruva ihop den. Det gjorde ont kan jag lova. Har blåmärken överallt just nu.

 

Vad var det senaste du åt?

– Mozzarella, tomat, massa olivolja, riskakor och clementin. Ett ganska standard mellanmål i min värld.

 

Här är en skymt av soffan btw! Visst är min nya kudde fin? Den finns här (annonslänk). Det kommer vara fin i kombination med några grå, blå och rosa kuddar jag har beställt. Kan visa er bättre bilder på soffan inom en snar framtid. Någon måste hjälpa mig haka ihop den bara.

 

Vad ska du göra idag?

– Vad ska jag inte göra idag. Jag har så mycket att göra just nu att jag håller på att bli galen. Bland annat ska jag skriva en krönika, planera och handla mat inför lördag, åka iväg till tippen och slänga emballage och annat, handla på Systemet och helst ska jag hinna förbereda några blogginlägg också eftersom jag jobbar på kontoret imorgon.

 

Vad står det i ditt senaste sms?

Handlar du in vad som behövs innan? Så kan jag komma vid tio och så målar vi då? Mamma angående att hon ska komma och hjälpa mig måla sovrummet på onsdag. Det ska bli kul! Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska ha alla väggar vita, om jag kör en fondvägg, eller om jag ska ha färg på alla väggar. Vad tycker ni? Är fondväggar lite 2005?

 

75 gillar

Comments (36)

 • Frida

  |

  Tapetserade fondväggar är superfint! Målade… nja. Sjukt snygg soffa!!

  Reply

 • L

  |

  Jättefin soffa! Var kommer den ifrån?

  Reply

 • Matilda

  |

  Inte fondvägg! Blir mysigare och lugnare stänning med samma färg på alla väggar. Plus att fondvägg är så fult 😝

  Du får skriva om soffan sen, om den är skön osv! Vi tänkte köpa den men den fanns inte i den storlek vi ville ha, antingen för liten eller för stor så fick bli en på ben från mio istället, men inte alls lika snygg 🙁

  Reply

 • Självutnämnd inredningsexpert

  |

  Helt klart alla väggar i samma. Fondvägg är 2005 ja 😬 tycker dessutom att väggar i annan kulör än vitt ger en harmonisk och ombonad känsla 😀

  Reply

 • Robert

  |

  Det var en jättefin kudde. Det där med fondväggar får du ta med någon annan i kommentatorsfältet. 😉

  Reply

 • Emma

  |

  Ingen fondvägg! Oavsett målat eller tapetserat är det riktigt omodernt och fult! 🙈

  Reply

 • Nina

  |

  Blev ju snyggt med det där bordet, tycker du borde behålla det 😀

  Reply

 • E

  |

  Inte fondvägg!.. 😀 Om du ska ha alla väggar i en färg tycker jag någonting lugnt, harmoniskt och ljust, typ någon ljus variant av grå-grön, grå-blå, blå-grön, grå, beige etc. Inte mörk färg (då rummet blir så… mörkt då. haha. Typ som en grotta..) och inte någon stark och skrikig färg då det blir för mycket (enligt mig då). Alternativt (om du inte gillar någon av de färgerna jag angav här innan) tycker jag alla väggar vita, och att du i sådana fall får in lite färg i inredningen (typ kuddar och filtar med lite färg, blommor osv du fattar)

  Mvh inredningsexperten Emelie som egentligen inte kan någonting om inredning utan bara säger vad hon själv tycker är fint och harmoniskt samtidigt som hon själv bara har vitt hemma.

  Reply

 • Sara

  |

  Jag gillar inte fondväggar 😑 OM det ska vara fondvägg ska det vara en riktigt fräck tapet med mycket färg och mycket mönster så man nästan får en chock. Och en annan lugnare färg på de andra väggarna men inte vitt. Kanske en snygg grå 👍🏼

  Reply

 • Elin

  |

  INTE helvita väggar. Det har vi och oj, vad tråkigt det är. Skulle satsa på någon diskret ljus färg, ljusgrått är fint!

  Reply

 • Sara

  |

  Tycker helt klart alla väggar i samma färg, dvs inte fondväggar och inte vitt. Fondvägg känns 2005 och helvitt känns 2012 😉😅

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Färg it is 😀

   Reply

 • LP

  |

  Helt klart samma färg på alla väggar 😍 någon snygg färg!

  Reply

 • K

  |

  Inte fondvägg! Verkligen 2005. Jag tycker att det är superfint med samma färg på alla väggar och kanske även något annat än vitt? Själv älskar jag ljusgrått eller till och med mörkblått.

  Reply

 • lindaan

  |

  Något partisk här men röstar på fondvägg! Till 100% för att vi har det nu 😛

  Vi målade den största väggen i sovrummet mörkblå, typ midnattsblå eller vad den hette, och det blev så fint när vi satte till en ljusgrå sänggavel. Det är den första väggen man ser när man kommer in, och övriga väggar äggskalsfärgade.

  Blir det fondvägg så röstar jag på en enfärgad och lugnare sådan.

  Reply

 • Elinor

  |

  Hej hej! Det finns en asfin färg på Rusta som heter Linne. Den är vit bruten med svagt svagt grått och lila. Mycket behaglig färg!!! Vi har den i förra rum i vårt hus. Det funkar till allt! Lycka till 😊

  Reply

  • Elinor

   |

   Hatar autocorrect.. Färgen heter Linen. En inomhusväggfärg!

   Reply

 • Ellen

  |

  Kan trots allt vara snyggt med fondvägg tycker jag, har du ex en småmönstrad tapet kan det vara fint med en målad fondvägg i matchande färg. Rejäl soffa det ser ut att vara, skönt att ha plats med en så stor soffa!!

  Reply

 • Jessica

  |

  Tycker att mönstrade fondväggar eller färgglada/skrikiga fondväggar känns 2005. Men tex en mörkare grå fondvägg mot övriga ljusgrå väggar eller någon annan dov/lugn färg mot övriga vita väggar kan vara fint 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Precis, det var så jag tänkte. Tycker också det kan vara fint! Men tror nog det blir snyggast med alla väggar i samma ändå 🙂

   Reply

 • Fanny

  |

  Jag hade målat med en ljusgrå färg och slutat måla ca 5 cm innan taket börjat så det blir en vit kant kvar (om du förstår vad jag menar) men som alla andra sagt, INTE fondvägg 🙂

  Reply

 • Emma

  |

  Vad som helst förutom vita väggar! Våran lägenhet består BARA av vita väggar och det känns som jag bor på ett mentalsjukhus och snart blir jag knäpp på riktigt. Bara ett litet tips 😅 Kram

  Reply

 • Jasmine

  |

  Trodde du citerade Mickan i Solsidan angående att fondvägg skulle vara 2005.. Men det verkar ju vara vedertagen uppfattningen haha. Jag har helt missat detta!

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha! Säger hon så? Lustigt! Jag mindes tillbaka till när jag målade fondvägg på mitt rum och det var när jag gick på gymnasiet 2005-2008. Men det kanske var tidigare? 🙂

   Reply

 • Ribecca

  |

  Tydligen verkar alla här tycka att fondvägg är fult, men har det själv i köket och det är så fint! Jag har vita väggar och sen en crazy bananas-vägg med växtmönster på, från Rusta. Bästa rummet jag har hemma, bara därför 👌 Annars tycker jag du ska ha någon harmonisk färg på väggarna, det ska ju finnas någon velvet-kollektion hos flügger (tror jag?) som är helt magisk.

  Reply

 • Natalie

  |

  Old rose från Alcro! Älskar den som fondvägg i sovrummet

  Reply

 • Mikaela

  |

  Vi har tre vita väggar och en enfärgad fondvägg vid huvudändan av sängen, sedan matchande gardiner till den målade väggen. ☺
  Tycker det är mysigt när inte alla väggar är samma färg. ☺
  Men vi alla är ju olika. 😉

  Reply

 • R

  |

  Tror också på en trevlig, matt, inte för mörk färg på alla väggar. Men åk i god tid till en färghandel, botanisera lite och köp provburkar av ett par som du kan tänka dig! Måla dessa på små ytor på väggarna, t.ex. någonstans där solen faller och någonstans där den inte gör det. Så att du kan se hur färgen faktiskt blir på dina väggar, i ditt ljus, innan du bestämmer dig.

  Reply

 • Sabina

  |

  Haha alltså jag blev jätteroad av din kudde! Tänkte direkt på en religiös munk, (du vet hur deras hår är) vet inte varför men kan bara se det så nu :’D Förlåt kudden!

  Reply

  • Egoina

   |

   Näää men sluta! Du förstörde min kudde. Hahaha!

   Reply

 • Bea

  |

  Inte fondvägg! Måla nån lugn grå-blå-grönfärg, matt 🙂 Eller beige-smutsrosa !

  Reply

 • Mli

  |

  Jag ska ha en mörkare grön på mina sovrumsväggar, så taggad! Har alltid varit sån tråkig-allt-i-vitt-person, men nu jäklar… haha!

  Reply

 • Emma

  |

  Hade jag fått ”go crazy” i vår lägenhet hade jag helt klart målat en blandning mellan ljusbeige och ljusgrått, såå fint! Sen inreda med starkare färger och mönster i sådant som går att byta ut när man tröttnar 😊
  Och du måste ju bara skriva om var den där soffan är från, snart! Galet fin ser den ut att vara! 👍🏼

  Reply

 • Linnea B

  |

  Men vad trist att alla skriver att fondvägg är så fult!

  Vi har målat en vägg i kalkfärg (går skiffer) och resterande i en ljusgrå matt färg (med väldigt lite glans) i sovrummet. Jag (Vi haha)tycker det är SÅ fint. Vi har även lagt in ett grått golv. Så det beror helt enkelt på hur du gör det, och framförallt vad du själv tycker är fint!

  Reply

 • Caroline

  |

  Håller nog med alla om att inte ha fondvägg, och inte heller helt vita väggar. Någon lugn och harmonisk färg, kanske en gröngrå?
  Men det jag egentligen tänkte kommentera om vad att det verkligen var en superfin färg på soffan! =)

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv