Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mina gamla dagböcker – del 1

När jag packade upp kom jag över en glömd skatt:

 

Mina gamla dagböcker!

Jag körde en liten snabbgenomgång på en av dem på instastory och gensvaret blev så stort att jag bestämde mig för att jag nog måste gå igenom några höjdpunkter ur alla dagböcker som en liten serie här på bloggen!

Jag bläddrade igenom dagböckerna igår och alltså det är ju inga mästerverk det här. Men däremot hög underhållningsnivå, i alla fall i vissa av dem. Måste bara ha en riktigt stor kudde tillgänglig inför kommande inlägg att gömma mig bakom för det kommer bli PINSAMT.

I alla fall. Vi kör kronologiskt från och med nu och börjar här:

 

Med dessa hästdagböcker som jag skrev i mellan 1998-1999. Det är inte mycket spännande som händer i dessa böcker. Jag är 8-9 år gammal och skriver mest om vilka hästar jag ridit på och vilken mat jag ätit (bra prioritering vad gäller nyhetsvärde) (typ exakt samma som min nuvarande bloggade) (fast minus hästarna).

 

Den ena boken börjar såhär. Jag kommer faktiskt ihåg att jag skrev detta och att jag kände mig så bortgjord som glömde skriva ”kära dagbok” först. Kom därför på lösningen att skriva det sist. Smart.

 

Högst upp är en bild på mig och Michelle och längst ner är en bild på mig och Ulrika. Mina bästisar på den tiden.

 

Här trodde jag tydligen att Adam var kär i mig. Vad tydligen också väldigt glad över vilken mat jag hade fått i skolan.

 

Woho! Jag blev ihop med Adam! Då hade jag nog rätt ändå. Tråkigt bara att det låter lite som att vi blev ihop mest för att Ulrika och Fredrik blev ihop? Älskar också min rapportering om att jag inte minns vad jag åt.

 

Det var inte bara kul. Jätte kul. Älskar att jag förtydligar Rebeccas riktiga namn samt smeknamn. Viktigt att läsaren hänger med!

 

Vilken dålig dag! Jag och Becka blev oväner och det var äcklig mat i skolan. Verkar dock nöjd med att jag äntligen är ”prick 9 år” : ))

 

Åh det här minns jag. Det var faktiskt traumatiskt!

 

Här är en bild på Frida. Från att ha varit sådär fluffig kom jag hem en dag och så hade mamma klippt av all hennes päls. Det såg ju ut som en annan hund!

 

Hade haft en kul dag men hade tydligen fått kilpromlem!! Tänk att de där killproblemen ska börja redan i nioårsåldern.

 

Haha gud. Jag är väldigt målmedveten dock? Han var inte min kille längre, men jag skulle minsann skicka kärleksbrev till honom!

 

Snabba svängar här. Jag är tydligen inte alls into Adam längre? Tur det, så jag slapp länkta så länge. Nu är det Daniel som gäller. Eller hehe, just det. ”Inte längre”.

 

”Det var nog för att han var kär i oss”. Ja, det var ju precis det fröknarna sa hela tiden. Han slår dig/ retar dig/ blottar sig för dig/ är elak mot dig FÖR ATT HAN ÄR KÄR I DIG. Rimligt.

 

Kan vi bara ta en stund och minnas tillbaka till när våra dagar såg ut såhär? Inga måsten och inte ett problem så långt ögat kunde nå. Det visste man visserligen inte då.

Det var ett axplock från mina två första dagböcker. Fortsättning följer!

 

215 gillar

Kommentarer (44)

 • Vanessa

  |

  Jaaaaaa! *övertaggad*

  Svara

 • Mickys

  |

  Hahaha!!
  Min mamma har kvar en teckning från när jag var ca 7 år, hon fyllde år och jag hade ritat lite hjärtan och skrivit ” Gratis Mamma hora hora” ..
  ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahahha!

   Svara

 • Jos

  |

  Roligt , ser fram emot fortsättningen ?

  Svara

 • Johanna

  |

  Haha älskar detta!

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, väldigt underhållande läsning. 🙂

  Svara

 • Jessica

  |

  Åh vilken rolig idé! Ser fram emot kommande inlägg ?

  Svara

 • Emelie

  |

  Jag hittade en av mina gamla dagböcker sist jag letade efter nått i källaren. Hitta en anteckning som sa typ: ”Idag blev mammas cykel stulen, haha, rätt åt henne!” Men det konstiga är att varken mamma eller jag har nått minne av att hennes cykel nånsin blivit stulen, och varför tyckte jag att det var rätt åt henne? ? Igenkänning för övrigt på att skriva upp vad man åt, det var ett stående inslag i mina dagböcker, bra att man tidigt förstod vad som är viktigt i livet ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Sabina

  |

  Haha jag totalälskar detta! Jag skrev dagbok mellan jag var 7 år tills jag var 17 och det lät exakt sådär när jag var i samma ålder som du :’D vem man var kär i, vad man ätit under dagen. Jag har dock funderat mycket över varför livet kretsade så mycket kring vem man ville bli ihop med? Jag var kär i någon ny nästan varje dag och blev ändå jätteledsen varje gång någon sa nej till att bli ihop.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är så sorgligt ändå. Varför kretsade våra liv kring detta redan då? Vi blir verkligen hjärntvättade med det här med tvåsamhet redan från början.

   Svara

 • Bella

  |

  Vilken kul idé! Ser fram emot nästa dagboksinlägg ?

  Svara

 • Sofie

  |

  SÅÅÅÅ kul!! 😀

  Svara

 • Emilia

  |

  Hahah detta är det bästa jag läst på länge!

  Svara

 • Ellen

  |

  Haha, kul läsning:) Vad var grejen egentligen med att man alltid skulle skriva ”kära dagbok”och säga hejdå till boken i slutet?? Jag gjorde exakt likadant i lågstadiet, måste fått lära oss det på något vis!!

  Svara

 • Lovisa

  |

  Haha åååh! Det här gjorde hela min dag! Så himla gulligt. Jag har också kvar några dagböcker från när jag var liten, men jag var inte så duktig på att skriva varje dag.

  Svara

 • Lina

  |

  Jag blir så arg när jag läser om att du trodde att killen var kär i dig för att han visade er snoppen. Så arg och ledsen för det är verkligen hjärntvätt från att man är liten. Jag har ett ärr efter att en kille i min klass slog mig med en vass pinne för att jag inte ville bli tillsammans med honom när vi gick i ettan. Minns att jag grät och sprang till fröken som sa: ”men han är ju kär i dig. Visst får man inte slåss. Men det är ju lite gulligt att han tycker om dig” Minns detta starkt än idag och blir så arg att vi fick stå ut med sånt här! Sjukt ju…

  Älskar förövrigt dina dagboksinlägg! Önskar jag skrivit dagbok när jag var liten. Ska ge mina framtida barn böcker att skriva i

  Svara

 • Mikaela

  |

  Jag älskar det!!
  Hoppas verkligen att du vill dela med dig av fler dagböcker. ☺
  Så roligt, och man minns ju själv tillbaka lite tills när man var i den åldern. ☺

  Svara

 • Malin

  |

  Alltså jag skrattar så jag GRÅTER!
  Mitt i min deppiga tillvaro, tack Regina 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  Hahaha, alltså så kul! Kan starkt relatera ?

  Svara

 • Linnea B

  |

  Hahahaha avlider! Skrattade så högt så jag var tvungen att läsa upp för min sambo och då skrattade jag igen. HÖG igenkänningsfaktor. Mycket viktigt med vad man åt i skolan back in the d <3 (och fortfarande viktigt med mat)

  Svara

 • Linnea

  |

  Hittade några gamla dagböcker då jag flyttade första gången men var tvungen att slänga dom pga tillverkas ej nog stora skämskuddar ?? Var kär i en kille från det att jag var nio till typ 14, måste varit dåligt utbud på min skola jämfört med din? ?

  Svara

 • Sofia

  |

  Underbart Regina!!!!

  Svara

 • Karro

  |

  Men alltså, din handstil (skrivstil??) när du var nio är bättre än vad min är idag!??
  Mvh 22 åring

  Svara

  • Marie

   |

   Jag tänkte precis kommentera samma sak. Jäklar vilken snygg handstil du hade! Det märks att min blir sämre nu när man knappt skriver för hand längre

   Svara

 • Emma

  |

  Haha älskar detta inlägget och ser fram emot fler? Mina första dagböcker består till största del av listor. Den obligatoriska kärlekslistan. Vem var jag mest kär i på första plats följt av typ 15 andra. Sen en bästavänlista, hemskt ändå att ranka sina vänner? Tur det ändrades hela tiden så alla fick vara etta någongång ?

  Svara

  • Jessica

   |

   Haha åh minns de där kärlekslistorna, jag tyckte inte att någon var tillräckligt bra för att vara nr 1 så jag brukade börja med nr 2 hahaha

   Svara

   • Caroline

    |

    Jag hade till och med små bilder på mina klasskompisar som jag satt häftmassa bakom så man kunde flytta dem upp eller ner beroende på vem man tyckte bäst om för stunden. Haha, vad hemsk jag var.

    Svara

 • emma

  |

  Alltså åh, önskar jag kunde läsa de faktiska citaten! Får lita på bildtexterna 🙂 MVH din blindaste läsare as Always samt så taggad på detta

  Svara

 • Marielle

  |

  Haha jag dör. Så älskvärt ❤

  Svara

 • Saga

  |

  Underbart inlägg!! Relaterar 100%, ser fram emot att läsa mer

  Svara

 • Mli

  |

  Älskar denna följetong redan! Alla mina gamla dagböcker är försvunna, snyft : ((

  Svara

  • Mli

   |

   Minns dock att jag hade en fix idé om att alltid skriva ner EXAKT tidpunkt som jag gick och la mig varje dag… vad jag nu skulle med den viktiga infon 😀

   Svara

 • Ninis

  |

  Haha verkligen tur att man sparar saker, annars glömmer man så lätt. 🙂

  Svara

 • Ninis

  |

  Haha verkligen tur att man sparar saker, annars glömmer man så lätt. ?

  Svara

 • R

  |

  Men VEM är denne Lennart som din mamma tvättar för???

  Svara

  • Egoina

   |

   Min styvpappa 🙂

   Svara

   • R

    |

    Alltså det låter som att han är typ herren på godset och ni bor i ett uthus för tjänarna och den dagen var din mamma ”nere i huset” (alltså det riktiga huset, mkt fint, inte som ert uthus) och tvättade för honom… ^^

    Svara

    • Egoina

     |

     Hahaha!

     Svara

 • C

  |

  Superrolig idé! Ska bli riktigt kul att få läsa ?

  Svara

 • Lotta

  |

  ahhh killpromlemen ändå! Ska åter(uppta) det fantastiska ordet. De tar ju aldrig slut 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha!

   Svara

 • Nathalie

  |

  Alltså hunden ? så söt! Man får inte klippa fluffiga hundar, det borde vara lag på det!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv