Follow my blog with Bloglovin

6 saker som är överskattat

Naanbröd. Vaaad är grejen med detta hypade bröd? Det är ju bara ett himla bröd? Som en pizzabotten, fast tjockare och UTAN topping?! ”Men du har du inte smakat riktigt gott Naanbröd!!!”, säger folk förtvivlat. Jo. Jag har det. Och det var också överskattat.

 

Picknick. Det ser så fantastiskt mysigt ut och själva idén om en picknick är som tagen som vilken romantisk film som helst. Verkligheten? Kallt, blåsigt, obekvämt, kladdigt och solen i ögonen. Och inte att förglömma att engångsgrillar är ett opålitligt fanskap. För jag antar att det inte bara är jag som fått äta sotiga korvar som lyckats med bedriften att vara kalla, råa och brända PÅ SAMMA GÅNG.

 

 

Sockerkaka. Detta sorgliga och obetydliga så kallade bakverk. Det smakar ingenting och det händer absolut ingenting. Det är bara en torr, smaklös, smulig massa som man stoppar i munnen, tydligen frivilligt, och alltså äter? Jag fattar inte detta påhitt!!! Människor som väljer att äta sockerkaka är samma personer som väljer att äta vaniljglass (utan att ha någonting på!). För att citera Moa i podden: Jag litar inte på dom.

 

Nyårsafton. Man tror att det ska bli årets fest. Men let’s be honest. Det är det aldrig. Däremot är det en hel massa elände inblandat. Vi tar det från början:

1) Var ska vi vara? Har man inte en plan för nyårsafton i juni redan (planera helst detta med gänget du firar midsommar med) (på själva midsommarfesten alltså) så är man körd. Då får man panika i flera veckor innan nyårsafton eftersom alla såklart bokat upp sig redan.

2) Ska vi göra något annat på nyår? Kanske spa? Jo tjena. Hej överpris och detta måste också bokas i juni redan annars är det fullt.

3) Woho, vi har hittat en fest att gå på! Så KUL!!! Jag vet. Jag tar på mig en kort klänning, klackskor och en snygg kappa och huttrar ihjäl vid tolvslaget. What a way to fira in nya året! Not.

 

Oreos. Jag har aldrig förstått mig på grejen med Oreos. Hur kan det ha blivit så stort? Det smakar ju ingenting? Den ser chokladig och härlig ut, men i verkligheten smakar det bara sött med en hint av kakao. Huuur blev det en hype i nivå med Nutella? HUR? Vad är det för propaganda som ligger bakom succén?

 

Detta Oreo-recept ser dock snuskigt gott ut.

 

Svensk mat. Det finns så många fantastiska gastronomiska upplevelser och matkulturer runt om i världen. Tänk det asiatiska köket eller det mexikanska till exempel. Det svenska då? Jo, varsågod lite köttbullar med potatis och brunsås. Ett skämt!

 

Det var sex överskattade saker jag kom och tänka på just nu. Mycket matrelaterat. Som vanligt. Hehe. Vad är överskattat enligt er?

 

102 gillar

Kommentarer (59)

 • Frida

  |

  Vaniljsås. Så äckligt sliskigt och konstig konsistens…

  Svara

 • Robert

  |

  Spontant, sill och annan julbordsmat samt mörk choklad med typ 99,9999% kakao eller nåt. Kommer säkert på mer. 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Haha håller med om det mesta MEN:
  1. Själva naanbrödet är ju inte så gott i sig självt men man använder det ju för att äta maten! Bröd + sås + ris = GOTT. Älskar iochförsig all mat i bröd (tacos, hamburgare, falafel osv osv) så kanske är partisk
  2. Efter att ha bott utomlands i flera år har svensk mat en speciell plats i mitt hjärta. Kanske inte köttbullar med brunsås, men rökt lax med färskpotatis, dill och gräddfil? JA TACK, finns knappt nåt godare

  Svara

 • M

  |

  Tycker att bada i badkar är sjukt överskattat. Folk tjatar om att det är det bästa som finns. Det är det inte. Först och främst är jag rätt bakterierädd så jag måste alltid skrubba badkaret precis innan badet. Sen är det halt, kallt mot huden i nacken när man lutar sig mot kanten, man är blöt på händerna så det blir svårt att läsa eller kolla på mobilen, och så har man otur så kommer det nåt strumpludd flytande i vattnet … (Speciellt stor risk om man badar med någon annan eller på annat offentligt bad, själv brukar jag alltid skölja av mig och så i badkaret innan jag fyller det under tiden jag sen är kvar i det, bra taktik för att undvika det…)
  🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Jag älskar vaniljglass gjord på äkta vaniljstång! Fantastiskt gott! Däremot gillar jag inte kritvit vaniljglass gjord på syntetisk vanilj.

  Svensk mat är ju jättegod! Jag tycker att vi i Sverige ofta vänder blickarna utåt och missar det vi har själva. Det jag gillar med svensk mat är att råvarornas smak ofta lyfts fram och inte döljs av en massa kryddor. Sedan finns det säkert en massa svenska rätter som många inte ens känner till längre. Jag har bott åtta månader i Kina och kan säga att maten där verkligen inte är min favorit, haha! Men maten som serveras på så kallade kinakrogar här i Europa är verkligen inte autentisk, utan helt annorlunda! Vill man testa äkta asiatisk mat, måste man åka till Asien. Jag skulle nog i stället säga att asiatisk mat är överskattad, för jag tycker inte alls att den är särskilt god. Vill i stället slå ett slag för svensk och även tysk mat!

  Svara

  • Emma

   |

   Beror på vilken asiatisk mat, jag gillar inte indiskt – för mycket kryddor.
   Älskar japanskt (inte sushi) men de har så mycket annat, rena smaker och balans.

   Svara

 • Kattis

  |

  Asså du din himla brödhatare!!! Skärp dig. Haha! Själv älskar man ju allt bröd.. och oreos.. och picknick (att äta ute med vinden i håret <3). Men vad gäller sockerkaka och nyår är jag med dig!

  Svara

 • My

  |

  Muffins. Lite samma linje som på sockerkakan. Så oerhört OVÄRT bakverk???? Blir provocerad. Torrt och tråkigt. Så kom någon på ”cupcakes”. Och dont get me started ang det… gott kladd ovanpå en torr kaka gör den inte bättre!!!

  Men tillbaka till vanliga muffins. Värst var när någon i klassen skulle bjuda på fika och sa ”jag har gjort muffins”. Förväntningarna var redan där SUPERLÅGA. men så tar hen fram sina muffins och det är inget varken på eller i dem???? DU HAR BARA HÄLLT SOCKERKAKA I MINDRE FORMAR. möjligtvis hade de petat ner ett hallon eller två, om man hade tur.

  Nä usch för muffins

  Svara

  • Egoina

   |

   HAHAHAHAHAHAHA jag dör. Relaterar sååå hårt!

   Svara

   • S

    |

    Förstår era tankar ang sockerkaka och muffins men om de görs på rätt sätt är det helt annorlunda!! Dom ska vara saftiga, nästan lite kladdiga i mitten och verkligen inte torra! Hur gott som helst! ?

    Svara

  • Sofie

   |

   Nej men lyssna ang cupcakes, man skär av botten, lägger den på toppen av vad som förhoppningsvis är asmkt frosting = now we talking!! Nu snackar vi alltså åtminstone 1/3 frosting på skiten

   Svara

  • ab

   |

   Fast nej, cupcakes är inte en muffin med frosting på. En cupcake ska vara en minitårta. En muffin är mer som bröd (tyngre, matigare) och kan ätas till frukost.

   Svara

 • Josefine

  |

  Croissanter, smakar ingenting. Helt onödigt att äta

  Svara

  • S

   |

   Håller med!! Sjukt torra och dessutom osmidiga att äta…

   Svara

  • Sofie

   |

   Utan fyllning absolut, men dela itu och fyll med nutella och jordgubbssylt ? #varendahotellfrukost

   Svara

   • Josefine

    |

    Ja alltså det gör det lite bättre men då äter jah hellre bara nutellan och skippar allt croissant-smul hehe

    Svara

   • Josefine

    |

    Ja det gör det lite bättre men då äter jag hellre bara nutellan och skippar allt croissant-smul hehe

    Svara

 • Ella

  |

  Asså picknick. Jag skulle kunna ranta i all evighet om hur mycket jag HATAR picknick. Folk bah ”Ååh Såå mysigt” och jag bah ”NEJ. FUCK YOU” men det säger jag inte högt, för att ibland måste man göra saker andra vill även om man själv inte tycker det är kul för att vara en bra vän. Så man tar sitt pick och (nick) pack, man glömmer alltid något, det är jobbigt att bära, man måste hålla allt på ett visst sätt för att inte spilla men man beger sig. De värsta är ju folk som inte ens går långt bort. Typ ”vi ska ha en picknick precis utanför huset, där vi har bekväma möbler designerade för att äta på men skita i dem och sitta på en knöglig plätt på marken pga romantiskt”. Mm. Sen sitter man där. Man kan inte sitta bekvämt, finns inget att luta sig mot, oavsett hur man sitter så somnar en fot eller en hand eller en skinka och man får ont, oavsett hurman sitter så räcker inte filten till och någon kroppsdel hamnar i smutsigt gräs eller nått, man kan inte äta maten ordentligt för att man inte kan skära eller nått. Oftas har man också typ plastbestick och papptallrikar som garanterat går sönder. Sen har man massa skräp man inte vet vad man ska göra av. Smulor överallt. Left overs som garanterat blir dåliga för att man inte kan förvara dem ordentligt. Och Fuck all asså. Hahah. Jävlar. Jag ogillar verkligen picknick. Eller att äta på en filt på marken. Sommaren 2018 ska jag fan säga NEJ till picknick! Det är ett löften!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • N

  |

  Men guuud nu slutar jag läsa. Alla dessa är mina favoriter!!! Skämt åsido, men dessa är mina favoriter.

  Svara

 • Hanna

  |

  Håller helt med! Oreos smakar verklit ingenting? Fattar inte varför folk tjatar om det. Den där krämen i mitten smakar bara luft. Så onödigt.
  Och nyårsafton…. Dont get me started.
  Håller med personen ovan angående badkarsbadande också! Brrr.

  Svara

 • Tvek

  |

  Sockerkaka med mycket citron och zest i är jättegott. Tycker att bio är rätt överskattat. Alltid för kallt och någon jävel som pratar eller prasslar. Kan inte sitta bekvämt heller eller ens tillräckligt nära sin biokompis. Dyrt är det också.

  Svara

 • Ewe

  |

  Håller med om alla dina punkter förutom Oreo’s, de är faktiskt riktigt goda! 😉 Kanske inte i klass med Nutella, but still.
  För övrigt tycker jag alla högtider är överskattade (framför allt nyår men även jul och midsommar).

  Svara

 • Tezzilitezz

  |

  Du borde pröva nan-brödet på haveli, södra förstadsgatan i Malmö. Det är en indisk restaurang, ta garlic nan med smör och ost! Jag älskar! Elle chili scheese! Mumse!

  Sen, jag håller med dig angående sockerkakan. Har alltid bara tyckt om själva skorpan, MEN när jag blev bjuden på det sist så hade dom grädde och sylt till! Alltså mums! De små ingredienserna lyckades rädda denna tråkiga kaka. Mera socker och fett räddar sockerkakan!

  Svara

  • Egoina

   |

   Då blir det ju typ…tårta! Smart! Låter asgott 🙂

   Svara

 • Siggg

  |

  Men helt nybakad sockerkaka, varm, saftig (om den är torr håller jag helt med dig!) med perfekta kanter med vanlig OST på<3 så himla gott

  Svara

 • Matilda

  |

  Jag håller med dig på alla punkter (typish), men angående naanbrödet vill jag tipsa om att köpa en sån förpackning som finns i affären och bre på en curryröra (en färdig röra som finns på burk på samma ställe du hittar naan-brödet, typ ”Curry Madras”) och sedan lägga på några skivor ost, och sedan lägga det andra brödet över (kommer ju i 2-pack) och sen in i en paninigrill (krävs ju att man har en sån då förstås). Såååååå gott!!!

  Svara

 • Teresa

  |

  Jag tycker instagram och selfies är överskattat. Finns nog inget tråkigare faktiskt. Likadana bilder (av olika människor), om och om och om igen! Arrangerat likadant, samma tråkiga citat, osv osv osv. Varför? Åh. Fattar inte grejen:/

  Svara

 • Ellen

  |

  Skriver 100% under på sockerkaka och nyårsafton.
  Picknick KAN vara trevligt, om vädret är perfekt och man har preppat med PICKNICK-VÄNLIG mat, alltså typ färdiga mackor, jordgubbar, vindruvor och sånt. Men alltså får panik på folk som vill äta ALL mat picknick-style. HATADE när jag pluggade och alla så fort det blev sol och plusgrader ba ”men åååh, det är så fint väder, vi äter lunch ute” – nej tack, varför skulle jag vilja sitta obekvämt på marken, frysa och huka som Quasimodo över min lilla matlåda (SOM JAG MÅSTE HÅLLA I HANDEN OCH DÄRFÖR BARA ANVÄNDA ETT BESTICK I TAGET)?! AVGÅ!

  Svara

 • Filippa

  |

  Jordnötssmör!! Sen när blev det så himla gott och inne att äta?? Och att göra egna drinkar hemma, man ba jaa men va kul tjejjer ska vi inte göra lite drinkar ikväll. Så gör man typ mojitos men man måste ju köpa 50 krukor med mynta för att det ska lyckas.

  Svara

 • Sandra

  |

  Att bo i Stockholm. Vissa ser det som det enda möjliga stället man kan bo på i Sverige. Bor själv i Sthlm men tycker egentligen det bara är förenat med för mkt folk och stress. Längtar lite tillbaka till att bo nån annanstans!

  Picklad rödlök – så trendigt just nu av nån anledning när det egentligen är skitäckligt? Får alltid en hög med det i nån sallad eller hamburgare och måste peta bort. Uäck!

  Svara

 • Hanna

  |

  -Langos.. en friterad tråkig platta med diverse knäppa ingredienser på. Har ätit en gång och aldrig mer
  -Donuts med glaze/frostig. Ännu en rälig friterad sak..smular sig så äckligt i munnen och känns så flåtig så man nästan får kärlkramp. Värst är om det är typ rosa sörja på med strössel så det blir ”knaster, knaster, fett, fett, knaster, fett”
  -Tycker att sommar överlag är överskattad. Åtminstone om man inte är stenrik så man har råd att vara ledig hela sommaren. Jobba i värme och torka svett mellan kunderna. De fyra veckor man har semester ska man trycka in allt man fantiserat att göra men slutar med att man ligger halvnaken i soffan med fläkten på högsta spurt och tynar bort. Åker man till stranden så får man bara sand överallt eller bränner sig.. Tacka vet jag att ta semester i början på hösten! Sitta inne och mysa och inte ha ett uns dåligt samvete över det!

  Svara

  • Ellie

   |

   Åh langos är ju så himl gott!

   Svara

   • anonym

    |

    Älskar langos jag med. Och kebab.

    Svara

 • Sofia

  |

  Sockerkaka är sjukt gott om man gör den själv och den är nästan ofärdig, den blir jättesaftig och nästintill kladdig 😀 Sötpotatis däremot är sjukt överskattat!

  Svara

  • anonym

   |

   Just det sandkaka med mycket smör och potatismjöl oj vad gott.

   Svara

 • Jonna

  |

  Jag jobbar på en indisk restaurang i Aussie och kocken bjöd på NUTELLA NAAN! Alltså detta var en himmelsk skapelse! Men är ju också ett galet bröd-fan sen innan såå…. Håller med om det mesta dock, picknick är ju värst och ändå ska jag alltid föreslå det?! Speciellt med en matgalen hund ?✌️

  Svara

 • Fanny

  |

  Julen är grymt överskattad och onödigt hypad. Rätt mysig men det börjar liksom säljas julgrejer i oktober…. Och säger jag till folk att vi inte köper julklappar till varandra i min familj (förutom till småbarnen) blir folk helt chockerade.

  Svara

 • Lina

  |

  Men ååh du har inte smakat min mmams sockerkaka. När den är nybakt ochvarm, lite kladdig och saftig och smak av vanilj. Alltså den med ett glas mjölk till och Im in Heaven!?

  Svensk mat – jag älskar den! Min bästaste mat är GRYNKORV med krösamos eller senap och potatismos till det. Alltså jag lovar, den godaste korven! ? Har alltid en liggandes i frysen så jag vet att vi har det hemma.
  Nu när jag är gravid så är det lite craving på denna fantastiska korv så en tisdag eftermiddag ringde jag runt till butikerna i stan och så följande ;
  ’Hej mitt namn är Lina! Jag är en gravid kvinna som är sugen på grynkorv, har ni det hemma?’

  Sen köpte jag på mig sisädr där sex paket ?

  Svara

 • Marias bokhylla

  |

  Jag tycker att gräddtårta med jordgubbar är sjukt överskattat, vilket gör att jag blir besviken på varje himla ”kalas” jag går på (heter det kalas när man är 30+?)

  Sen bio, herre gud. Dyrt, folk och oftast inte ens bra film. Jag tycker nog iofs att film är överskattat och väljer hellre serie eller bok anytime.

  Tycker nog kanske också att folk överlag är överskattat (Hej, introvert) men nu beror nog det mest på att jag inte har varit ensam längre än någon timme sen precis innan jag fick tvillingar för åtta månader sen och skulle behöva lite ensamtid så jag fick ladda upp batterierna. ?

  Svara

 • marilyn

  |

  jag tycker faktiskt att nutella är jätteöverskattat……… (don’t shoot me haha). nej men det är verkligen inget speciellt, bara en sötsliskig kräm med en svag nöt/chokladsmak – förstår verkligen inte hur folk kan älska det så mycket och äta det med ALLT?

  Svara

  • Josefine

   |

   Håller med! Tycker inte nödvändigtvis att Nutella är äckligt för jag får i mig en sked… sen är det bra. Det roliga är att jag känner fler personer som inte gillar Nigella än som gillar det, så här verkligen blivit en överskattad hype där de som gillar det hörs och syns mest.

   Svara

   • Josefine

    |

    Nutella*, inte Nigella. Autocorrect är inte min vän alltid.

    Svara

 • Jessica

  |

  Att äta utomhus är ju det godaste som finns! Allt blir gott utomhus. Dock förstår jag att man blir besviken om man förväntar sig att det ska vara tjusigt. Bekväma kläder och maten förberedd så att det bara är att äta är nog nyckeln. Förra sommaren bodde jag i lägenhet utan balkong och flera middagar värmde vi färdiga matlådor i micron, på med lock och så snabbt ut på en gräsmatta, berg eller vid något vatten så höll sig maten varm och man kunde smidigt äta ur matlådan. Att sätta sig på en filt och börja skära upp och bereda mat, eller grilla på engångsgrill skulle jag dock verkligen inte vilja haha.

  Svara

 • Matilda

  |

  Svensk mat är ju dock underskattad tycker jag. Rökt älgfilé med pepparrot. Gravad lax, renskav, potatis och lingon, färska räkor, tunnbrödrullar med rökt renkött, västerbottenost… osv 🙂 MEN surströmmingen fattar jag inte. Letś äta rutten fisk liksom. Nej tack.

  Svara

 • Nadja

  |

  Neej jag älskar svensk mat! ? Det bästa som finns när man är hungrig är ju typ en långkoksgryta, som har stått och puttrat några timmar, med potatis och svartvinbärsgelé haha, sååå gott! Eller kotlett, potatis och brunsås – mumma!

  Svara

 • IdaMaria

  |

  Jag ÄLSKAR sockerkaka med vaniljglass på så jag känner mig en aning träffad ? Haha

  Svara

 • ab

  |

  Ogillar trenden med matception där man tar flera bakverk för att skapa ett ”nytt” men just Oreos blir bättre av att ta med i cheesecakes, milkshakes, osv än att ätas i orginellt skick.

  Svara

 • Nattiz

  |

  Då måste du ha ätit många dåliga sockerkakor, för jag lovar – får man till den rätt så blir den så.jävla.god!! ? den ska vara saftig och som någon annan skrev, lite kladdig i mitten = perfektion!!
  jag älskar sockerkaka men hatar vaniljglass så där har du ett fel iallafall 😉

  Svara

 • Ninis

  |

  Nä du kan faktiskt inte ha provat riktigt naanbröd. 😉 Åt det när jag var i Indien, med SÅ mycket vitlök på, och det var sååå gott… Men de vet väl vad de sysslar med där ;P

  Svara

 • Linnea

  |

  Alltså jag håller inte med dig?! Ovan känsla Haha. ÄLSKAR picknick och naanbröd. Håller dock med om oreos till 100% men tycker att typ finska pinnar och mandelkubb är hundra gånger tråkigare än sockerkaka.

  När det gäller svensk mat så finns det ju så extremt fina smaker och goda rätter. Snackar man ”fine dining” så är det ju allt annat än tråkigt! Plus att köttbullar och mos är rikigt smarrigt IMO haha.

  Midsommar är sjukt överskattat, och läsk! Haha

  Svara

 • Denice

  |

  Asså jag tycker Iphone är överskattat. Folk hypar sönder och hetsar om senaste och lägger ut 10 tusentals kronor på en TELEFON? Sen är de ju bara kompatibla med appleprodukter.. nej. Jag är så less på hetsen..

  Svara

 • Ellen

  |

  Jordnötssmör – är så torrt, man blir ju helt uttorkad i munnen av att äta det. Blä. Funkar dock i mat och röror, men inte bara som det är eller på smörgås som alla andra verkar älska!!

  Svara

 • Emma

  |

  Bor utomlands så svensk mat betyder så mycket men skulle inte kunna äta det jämnt. Har märkt att det är för ”tung” för mig.

  Överskattat i matväg:
  Sushi
  Jordnötssmör
  Matcha
  Smoothie bowls
  Ägg och avokado mackor

  Annat:
  Picknick
  Sol (blir bränd lätt)
  Midsommar
  Kardashians

  Svara

 • Johanna

  |

  Åh men oreos doppade i mjölk är ju typ världens godaste ?
  Tacos däremot, DET är överskattat. Alltså det är köttfärssallad i bröd?! Och utan överdrivet mycket sås går det absolut inte att äta ?

  Svara

 • Nicole

  |

  Bor utomlands och skulle döda för köttbullar och brunsås. Fick ett paket filmjölk av min pojkvän i påsk present som han hade lyckats få tag på i London, finaste och bästa jag någonsin fått av någon. Underskatta inte det som är ”hemma”.

  Svara

 • anonym

  |

  Håller inte med. Fläsk med löksås och potatis mums. Palt med vit sås och fläsk osv. Älskar husmanskost. Typ kalvstek. nyårsafton är härliga pga av kompisarna o man är glad och klär upp sej. Sedan var det något mer men kommer inte ihåg.?

  Svara

 • Louise

  |

  Svensk mat är underbart! Bara en sån sak som att vi är ett av väldigt få länder som har SÅS till allt! 🙂 (största problemet med att äta utomlands). Hemlagad husmanskost är ju underbart (om kocken kryddar ordentligt vill säga)!

  Varm nybakt sockerkaka med extra mkt smör som är kletig i mitten är riktigt gott, även varma nybakta muffins som är gjorda rätt är mums. Överskattat: alla kollegors torra smaklösa bakverk som serveras i fikarummet. De flesta svenskar verkar inte kunna baka xD och så är man oartig som tackar nej…

  Övetskattat: prosecco! Alltså fattar inte hypen. Smakar inte bättre än något annat strävt bubbel, men nu är det visst det enda som duger och alla går nuts över prosecco-pong, prosecco-glass, prosecco-nagellack att skicka på (!??) Blir anti bara jag tänker på det.
  Nutella och oreos är helt klart överskattat det med xD
  Tycker lipfillers är överskattat också, blir nästan aldrig fina resultat vad jag har sett (om man inte gillar den svullna anklooken, men tycker det är överskattat det oxå i så fall).

  Svara

 • Ell

  |

  Du kanske redan vet, men tänkte bara påpeka att oreos är ju veganskt iaf 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv