Follow my blog with Bloglovin

Frågor & Svar

Hej! Jag tycker att du är en himla vettig person så nu vänder jag mig till dig för lite goda råd. Det har med relationen till min kille att göra.

Det första är att jag blir väldigt svartsjuk om jag märker att han sneglar lite åt andra tjejer. Jag jämför mig då med tjejerna och känner att jag inte duger. Det största problemet är inte egentligen att han gör det utan att jag själv känner att jag inte duger. Så problemet sitter i mitt huvud. Har du erfarenhet av sånt och hur tycker du man ska tänka?

Det andra är om du har några råd för att inte bråka om småsaker? Det kan vara något jag stör mig på (inget jättestort problem egentligen) som jag tar upp, han blir arg och plötsligt har det blivit ett jättestort bråk. Hur gör man med sånt?

Vilken trevlig flickvän jag låter som nu haha. Men annars är vår relation bra!
Kram

– Jag har faktiskt aldrig känt mig svartsjuk på det sättet, så kan inte hjälpa dig där. Men svartsjuka brukar generellt handla om en själv och inte ens partner och är något man behöver jobba med (en insikt som du ju redan har, så förlåt för upprepning). Om inte det är så att det finns anledning att vara svartsjuk såklart! Jag vet inte riktigt hur du menar med att han sneglar åt andra tjejer. Det kan såklart vara oskyldigt och vi alla tittar ju på andra liksom. Men det låter inte så himla charmigt. Jag var ihop med en kille för många år sedan. Jag, han och hans kompis var ute en kväll och plötsligt säger kompisen ”jäklar såg du den där tjejens röv” (orkar inte objektifieringen…) och då springer min kille efter tjejen för att kolla på hennes rumpa(!!). Jag blev inte svartsjuk överhuvudtaget, men tyckte väl inte att det var så charmigt gjort och typ skrattade åt honom.

Jag vet inte hur du ska tänka just i ditt fall. När jag är svartsjuk brukar det handla om dåtid. Gamla flickvänner och så vidare. Det enda som fungerar för mig är att tvinga mig själv att inte tänka på det och det logiska tänket då såklart, att det är dåtid och går inte att ändra på hur mycket jag än ältar. Jag snokar inte, jag frågar inte saker osv och det hjälper mycket. Ditt bekymmer, att du känner att du inte duger, är ju en otroligt jobbig känsla. Jag ska inte säga klyschorna att du såklart gör det och att din kille valt just DIG osv osv, för det vet du ju. Men jag tänker råda dig att sluta jämföra dig med andra. Sluta med det nu! Det kommer aldrig något bra ut av det. Det finns alltid någon snyggare, roligare, smartare. Sorgligt nog. (Haha peppigt svar va?). Men det finns ingen som du!

Vad gäller att inte bråka om småsaker är det där lättare sagt än gjort, jag vet. Men försök välja dina strider! Man måste faktiskt inte ta upp ALLT man blir irriterad över. Man blir irriterad på sin partner i tid och otid, så är det bara. Det hör liksom till att vara ihop med någon. Men ibland måste man bita ihop och bortse från saker. Sen handlar det också om hur din partner bemöter dig tänker jag. En liten grej kanske kan få fortsätta vara liten om man inte blir så arg? Såklart är det inte kul att ens partner ofta bråkar om småsaker, men samtidigt är det ju lika mycket hans fel att det blir ett stort bråk. Kanske är du en person med större behov av att ventilera saker? Kanske uttrycker du dig på ett sätt som triggar honom? Jag tänker såhär: 1) försök välja dina strider. 2) fundera på hur du uttrycker dig när du tar upp saker 3) prata med honom om hur ni kan lösa de små konflikterna i er vardag på ett bättre sätt. Ps. Jag tycker visst du låter som en trevlig flickvän. Bara att du har en sån här insikt och vill jobba på dina sämre sidor är ju fantastiskt <3

 

 

Hur har det gått med din stalker? Hör han av sig fortfarande?

– Det har varit tyst länge nu. Men häromdagen fick jag en kommentar på bloggen igen. Det är så han gör nu. Påminner mig om att han finns någon gång om året. Men men. Bättre än hur det var innan. Ja, det är alltså inte själva fotbollsspelaren Lionel Messi som skrivit det här (haha) utan Anders Uhrbom, mannen som dömdes för ofredande mot mig och en annan tjej och fortfarande (!!!) håller på och kontaktar mig.

 

Så fin blus du har! Var är den ifrån? ?

– Tack! Den är från H&M Conscious. Finns här. Köpte den senast jag var i Norge. Blev kär när jag såg den, men av någon konstig anledning hängde jag tillbaka den igen. Min kusin suckade åt mig eftersom det var typ den tionde saken jag gått och hållit i den dagen men sedan hängt tillbaka igen. Sen gick jag ut ur affären, ångrade mig och gick in och köpte den. Vad för velmänniska är jag egentligen?

 

Här är jag och nördposar med den på toaletten på en restaurang.

 

Åh!! Jag ska också gifta mig i sommar och vi postade våra save the dates, men nu gick vi all in på bröllopsinbjudan vilket innebär att de kommer kosta 30sek styck (!!!) att posta. Kändes det ”snålt” att få inbjudan i handen, eller fint? ?

– Oj! Visste inte att det kunde vara så dyrt att skicka! Jag tänker att det viktigaste är att man får sin inbjudan, inte hur man får den. Men jag tyckte nog det var mysigt att få den personligen faktiskt <3 Det enda jag tänker på är att dina gäster ska hinna få dem i tid. Det finns ju kanske släktingar etc som man inte träffar så ofta? Så i ditt fall hade jag övervägt att både ge personligen och skicka. Sofie ska gifta sig först nästa sommar, så det är därför hon bestämt sig för att ge inbjudningarna i takt med att hon träffar folk. Hennes inbjudningar är redan klara, men det är liksom ”för tidigt” att skicka dem redan nu 🙂

 

Haha gällande bilden från din snyggvecka, är du också en sådan som ställer dig i fönstret mellan gardinen för att få det optimala ljuset? Skönt att det inte bara är jag i sådana fall ?

– Haha JA såklart. Det är där man blir snyggast 😉 Det och bilselfies.

 

 

Åh smart app!! Älskar att det finns appar till allt ? kan du göra mer inlägg om hur det funkar med att köpa lägenhet? Vad man ska tänka på och så? Vilka för- och nackdelar tycker du finns med att köpa vs hyra? Hur kommer det sig att du inte hyrde nu istället?

– Absolut, jag kan göra det längre fram. Just nu känner jag mig förvirrad och i behov av ett sånt inlägg själv faktiskt. Haha. Anledningen till att jag köper nu och inte hyr är för att jag får bo finare och bättre till ett mindre kostnad än om jag skulle hyra. Jag fick erbjudande om en hyresrätt för några månader sedan. Men den hade sämre standard, sämre läge och var dessutom två tusenlappar dyrare i månaden än vad min lägenhet som jag köpte kommer kosta mig (och då är till och med en del av det amortering). Så rent ekonomisk kände det idiotiskt att ta en hyresrätt jag inte ens var helt nöjd med för mer pengar.

Sen är det såklart en ekonomisk risk med tanke på att både räntorna kan skena och att lägenheten kan minska i värde. Men i slutändan tror jag ändå att det är mer ekonomiskt att köpa. Sen känns det också så kul att äga sitt boende och på riktigt få göra det till sitt eget.

 

59 gillar

Kommentarer (15)

 • Gabriella

  |

  Allts ååå vad jag kan relatera till ”svartsjuka flickvännen”! Jag hade samma problem förut då en gammal relation pajade mitt psyke fullständigt vid otrohet. Jag fick grova tillitsproblem i kommande relationer men lyckades ”bota” det med min nuvarande partner. De tips jag kan komma med är dessa.
  1. Snoka inte. Det är gasolin på elden. Man blir bara mer nojig av att föda sitt kontrollbehov genom att snoka. Jag tycker dessutom att det är väldigt fult att göra.
  2. Berätta för din partner ärligt om ditt problem. Om man försöker att diskutera svartsjukan när ett drama har uppstått så finns risken att sin partner känner sig attackerad och därmed blir defensiv och sårad. Prata om det, lugnt och odramatiskt, ur perspektivet att man söker stöd och inte pekar ut felaktigheter.
  3. Ge dig själv tid och så mycket kärlek du kan. Du är bra och du förtjänar någon bra. Om någon sviker dig så förtjänar de inte dig. Tro på att din partner vill vara med dig och att han skulle tala om för dig om han kände annorlunda.
  Massor av kramar! Du är inte ensam. <3

  Svara

 • Carro

  |

  Ett tips till det där med att bli irriterad på småsaker och sen blir det ett stort gräl av det – öva på hur du ger (och tar emot) feedback! (För feedback är precis vad det är) Ta tex, du har en partner som slänger saker på golvet. Istället för att säga ”du är slarvig, varför kan du inte plocka upp efter dig, du slänger alltid kläderna på golvet!” så kan man använda sig av jag-budskap (googla!) Undvik att säga du är, utan jag upplever att… som tex ”jag upplever det som att du ofta lägger kläder på golvet. När det ligger kläder på golvet känner jag mig stressad och blir irriterad på att det är stökigt. Jag skulle därför uppskatta om du försökte plocka upp efter dig mer regelbundet” 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Vet du vad Regina? Du verkar vara en sån himla fin person. En sån person som man önskar all lycka i livet. Ha en fin dag ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Men hur gullig är inte du? Tack vad snällt <3 <3

   Svara

  • Robert

   |

   Tänk om folk sa så till varandra istället för att slåss och kriga. 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Hej!

  För ett tag sen (alltså, jättelängesen) skrev du ett inlägg som jag inte kommer ihåg vad det handlade om egentligen, men i det så skrev du typ såhär om Skam ”vill inte spoila nåt men jag har sett ca den finaste scenen i hela mitt liv”. Givetvis bättre formulerat men du fattar. Såg säsongen någon vecka senare och satt hela tiden och väntade på den ”finaste scenen”. Jag ANTAR att det är när Isak och Jonas sitter på en bänk och äter kebab, men eftersom du aldrig bekräftat detta kan jag inte lägga det bakom mig!

  Vore underbart om du bara kan svara ja eller nej för att denna hang up ska lämna mig… funderar på detta varje gång jag besöker din blogg, så eh.. jaa.. frasen ”tacksam för svar” har aldrig makat more sense förut.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa exakt den scenen!!! 🙂

   Svara

 • Kattis

  |

  Åh nu kom jag på att jag ställde en fråga till personen med save the date-korten så gick tillbaks för att kolla om jag fått svar! Det hade jag, men tänker att det är troligare att hon läser här än går tillbaks och läser så: tack för svaret! Dom låter riktigt fina 🙂

  Svara

 • Carro

  |

  Vet du var stalkern bor? Kan vara min granne men finns kanske många med det namnet?

  Svara

  • Egoina

   |

   Om det är i Göteborg så kanske. Men det finns flera med samma namn ja.

   Svara

 • Vanessa

  |

  ”Förlåt för allt som varit, men jag gjorde inte det som du upplevt och hovrättens dom är korrekt men ändå inte innehållet. Det måste du ta till dig”…
  Vilken jävla idiot. Bra han håller sig någorlunda borta, men han ska fanimej hålla sig helt borta. ❤

  Svara

 • Josefin

  |

  Bara det faktum att kunna borra hål i väggarna var sjutton man vill utan att fundera på hur det lätt ska återställas till nästa hyresgäst är nästan värt att köpa bostadsrätt för!?
  Som husägare kan jag dock bekräfta att klyschan ”det finns alltid något att göra i ett hus” faktiskt stämmer…

  Svara

 • ab

  |

  Ugh, kommentaren från stalkern alltså…även om man öser på med ”benefit of the doubt” och går med på att han inte insåg att han orsakade dig obehag då så borde han ha insett det för länge sedan och lämna dig ifred.

  Svara

 • L

  |

  Alltså den där Anders Dumbom… Jag blir så himla arg! Har han seriöst förökat sig? Spridit sina dåliga och korkade gener? Sådana där borde ju tvångssteriliseras, orkar inte.

  Svara

 • Nina

  |

  Tur du köpte tröjan, den var jättefin!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv