Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Fredagstankar

?? En sorglig utveckling med att annonser på nätet inte ger lika bra betalt längre är att man knappt kan läsa en enda artikel utan att behöva betala för det. Man klickar in, börjar läsa och sen är resten av artikeln inte läsbar. Om man inte betalar ”1 krona” då vill säga. Det som är ännu mer sorgligt är hur jag märker att journalisterna försöker göra rubriken och inledningen spännande ala kvällstidning för att man ska vilja läsa vidare. Missförstå inte mig, jag tycker det är helt rätt att man ska betala och blir knäpp på dem som verkar tycka att allt på Internet ska vara gratis. Jo, för det är ju jätterimligt att jobba gratis. Not.

 

?? Jag är nominerad i Iconfest som ”årets blogg” och ”årets podd”. Woho vad kul! Ni får jättejättegärna rösta på mig så blir jag superglad <3 <3 HÄR röstar man.

 

 

?? Jag och F har en liten diskussion om vilken smiley som egentligen är den korrekta gråt-smileyn.

Han menar att det är denna: ; (

Jag menar att det är denna: : ´(

(måste göra mellanrum annars blir det emojis automatiskt genom WordPress).

Visst har jag rätt! Alltså ni vet inte hur många gånger han gjort ; ( och jag inte förstått vad han menar. Är det flirt/skämt-smiley och ledsen smiley på samma gång? Va? VAD BETYDER DET ENS.

 

?? Visste ni att Edamame-bönor ÄR sojabönor? Jag har alltid trott att Edamame och sojabönor är två olika sorters bönor (är inte så insatt i det här med bönor nej) och har liksom inte reflekterat kring att de ser exakt likadana ut och smakar likadant…

 

 

?? Mitt nya lifehack är att alltid ha såna här bars i väskan. Så goda och man blir mätt. Dessutom tror folk att man är nyttig och/eller ett träningsfreak. Och det kan de ju få tro. Hehe.

 

?? Jag må vara senast på bollen. Men jag har lärt mig att man kan bläddra fram och tillbaka på Instastories! Om man trycker till höger på bilden hoppar den till nästa bild och om man trycker till vänster på bilden får man se föregående bild. Vill man hoppa över hela storyn så sveper man. Allt det där visste jag redan förutom att man kan bläddra tillbaka. Så himla smart ju! Jag vet inte hur många gånger jag sett om hela någons story eftersom jag inte hunnit läsa vad som stod på en bild till exempel. Not anymore.

Update: Fick veta nu att om man trycker på bilden och håller inne så pausas storyn! Inget mer behöva bläddra fram och tillbaka. Woho!

 

84 gillar

Kommentarer (35)

 • Sandra O

  |

  Ett till lifehack! Om du trycker på bilden så pausar du storyn & hinner läsa allt utan att behöva gå tillbaka 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Wow tack! Nu har jag lärt mig det också! ???

   Svara

 • Bea

  |

  Du vet väl att man kan hålla ner på bilden också för att”pausa” den? 🙂

  Tycker smileyn ska va såhär : ’ (

  Svara

  • Bea

   |

   : ’ (
   Nej så

   Svara

  • Egoina

   |

   Menade såklart en sån smiley! ?

   Svara

 • Jackie

  |

  Hm din gråtsmiley har ju också en flirtöga! Men visst din är mest korrekt tycker jag, men min gråtsmiley skulle se ut så här: :'(
  Men nu är vi glada för det är fredag! Ha en skön helg!

  Svara

  • Josse

   |

   +1 på den!

   Svara

   • Elsie

    |

    +1 här också

    Svara

 • Broccan

  |

  Om jag inte hinner läsa brukar jag hålla tummen på bilden, då stannar bilden kvar längre eller tills jag släpper (lite osäker på vilket) 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  Ja jag blev så glad när jag upptäckte det i instastories. Nästan lika glad som när jag upptäckte att om jag håller fingret på en bild i stories så pausar det och jag hinner läsa allt. Fattade inte varför många skrev så otroligt mycket text på en bild tidigare.
  Ha en riktigt bra fredag!

  Svara

 • Issa

  |

  Ett till bläddringstips: om man trycker och ”håller in” (vet inte om man kan säga att man håller in en touch screen ?) medan man kollar en instastory stannar tiden! No more need to hoppa fram och tillbaka ?

  Svara

 • Malin

  |

  Man kan också hålla in på storyn så stannar den och man hinner läsa 🙂

  Svara

 • Ida

  |

  Håller du på bilden stannar den, så hinner man läsa 🙂

  Svara

 • S

  |

  Skulle personligen säga att du är MEST rätt (gällande smileyn), för jag tycker att det är en rak sån där ’, inte en lutad 🙂 (håller med om att ; ( är lite ”flirtledsen”) Ha en fin helg!

  Svara

 • Robert

  |

  Din smiley ser klart mer rätt ut än F:s. 😉

  Svara

 • e

  |

  denna gråter mest T_T

  Svara

  • Kattis

   |

   Nämen gud jag har sett den så många gånger men inte fattat. Nu ser jag att den gråter!!! Tack!

   Svara

 • L

  |

  Min kille gör också gråtsmileys sådär… ; ( …och jag brukade också tolka det som att han var skämtledsen eller något för jag har alltid gjort mina såhär… : ’ ( …för det är ju faktiskt mest logiskt. Insåg för en tid sedan att snabbkommandot för gråtemoji i exempelvis skype är just ; ( så det kanske är därför vissa gör den så?

  Svara

 • Bella

  |

  Är helt på din sida i smileyfrågan?

  Svara

 • Sofia

  |

  Gråtsmiley = : ’ (

  Svara

 • sabina

  |

  Din smiley är helt klart rätt ?

  Svara

 • Susanne

  |

  Vart hittar man de barsen? Kram!

  Svara

 • Emma

  |

  Såklart du gör den rätta gråtsmilyn, vad tänker F med egentligen? ???

  Svara

 • Johanna

  |

  Din smiley är rätt tycker jag ?

  Svara

 • Pauline

  |

  haha så sjukt med det här med edame och sojabönor – fick reda på detta typ igår.

  Gällande gråtsmileysen tycker jag båda fungerar, men :'( är såklart bäst!

  Svara

 • Maja

  |

  Va är det bara jag som gör min smiley så här : , ( ?

  Svara

 • Mli

  |

  Din gråtsmiley är den korrekta, helt klart! Haha.

  Svara

 • Julia

  |

  Jag håller med dig gällande gråtsmileyn. Förr i tiden innan emojis kom och man alltid gjorde egna smileys så skrev man :'(
  Haha jag hade också missförstått F’s smiley ?

  Svara

 • hilda

  |

  vänta… gör ni fortfarande smileys med komman och parenteser? varför inte använda emojis?

  Svara

  • Kattis

   |

   Tycker inte alltid att emojis kan uttrycka det jag vill säga. Och ibland uttrycker inte kommatecken och parenteser det jag vill säga, så då använder jag emojis. Inte svårare än så!

   Svara

 • Linda

  |

  Din smiley är korrekt! När mitt ex och jag började dejta skickade jag ofta < 3 efter våra meddelanden, han trodde det var en rumpa?! Han sa heller inget förrän efter flera veckor! Hahaha, han trodde alltså jag avslutade varje meddelande med en rump-emoji. Han va iofs också superdålig på korrekta emojis och skulle säkert hålla med F här ?

  Angående bars! Jag köper Karen Volf’s muslibars, dem med mörk choklad är så goda och innehåller bara 92 kcal! Perfekt att äta på språng eller när hungern slår till! Finns också massa andr varianter men jag har fastnat för dessa:
  https://karenvolf.dk/produkter/muslibar-moerk-chokolade/

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Kattis

  |

  Jag tycker att det är en viss nyansskillnad i ; ( och : ’ (. Den sista är liksom full on gråtande, medan den första.. kanske mer är påväg att börja gråta? Jag använder båda vid olika tillfällen.. svårt att beskriva skillnaden dock.. och lönlöst om andra inte förstår skillnaden ju hahah. Samma gäller ju dock emojis eftersom dom inte ser likadana ut i alla mobiler. Har en kompis som ofta skickar en emoji som för mig helt klart är generad/förlägen, åt det ledsna hållet.. jag tänker att den är bortgjord liksom. Men den har använts i GLADA sammanhang. Så bad jag om att få en printscreen på den från kompisens telefon och den såg helt annorlunda ut där.. och då har vi ändå android båda två haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaa det gör mig galen att emojis inte ser likadana ut i alla telefoner! Sååå många missförstånd pga det ?

   Svara

 • Hannele

  |

  Läs på om nomineringarna i Icon fest. Vad de precis gjorde mot dig var att nominera dig i någon random tävling och i utbyte får de gratisreklam.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv