Follow my blog with Bloglovin

4 saker jag gillar just nu

Petra Tungårdens Nelly-kollektion. Petra Tungården har tagit fram en bröllopskollektion tillsammans med Nelly (den släpps den 22:a april) som är FANTASTISK. Jag hade så gärna burit den blommiga skapelsen ovan på ett bröllop i sommar. Sofie gifter sig först nästa sommar och det vore väl lite väl ivrigt att köpa klänning till hennes bröllop redan nu. Hmmm. Nåväl. Om ingen känner för att bjuda mig på bröllop i sommar kanske jag kan bära den på midsommar!

 

Kladdkaka från Marabou. Marabou har släppt en nyhet i form av en kladdkaka. Eller jag vet inte om det är en nyhet längre då det är flera veckor sedan jag läste om det. Men jag har fortfarande inte hittat den i butik. Är mycket besviken över det. Kladdkaka är en av de få saker då jag faktiskt föredrar helfabrikat framför hemlagad (don’t hate me). Denna sägs vara garanterad kladdig och är glutenfri dessutom! Sjukt hur jag automatiskt tänker ”nyttigt” när något är glutenfritt. HAHA.

 

Aquaphor från Eucerin. Ni vet hur jag har skrivit om mina stackars torra läppar och att jag skulle iväg och köpa salva som ni tipsat om. Ni var då några som skrev att ni rekommenderar Aquaphor från Eucerin. Och då kom jag på att jag fick den hemskickad i ett pressutskick nyligen och alltså hade en liggandes hemma! Började använda den direkt och alltså den är Guds gåva mot torrhet! Den är så skön och funkar såå bra. Älskar den! Skulle bara önska att den kom i en mer läppvänlig förpackning. Men man kan inte få allt.

 

Hundar som är hjältar. Hittade en artikel om hundar som gjort fantastiska och modiga saker. Den värmde verkligen mitt hjärta. Älskar hundar! Åh alltså. Jag önskar verkligen att jag ville ha en hund. Det där kanske låter konstigt. Det jag menar är att jag önskar att jag ville leva livet som krävs för att ha en hund. Som långa (och tidiga!) promenader dagligen oavsett väder, mindre flexibelt liv och hundhår överallt. Är inte särskilt sugen på det.

 

80 gillar

Kommentarer (31)

 • Sofia

  |

  Måste prova på kladdkakan! 🙂

  Svara

 • Lisa

  |

  När man är trött och inte är på hugget och har en hund som enbart lyssnar när den känner för det är det väldigt frustrerande och jobbigt. Men när hunden vänder sig mot en och tittar med sina fina ögon – trots att man har skällt på den för att den är besvärlig – så är det verkligen värt det och alla tidiga mornar och dåligt väder är som bortblåst.

  En hund ger så mycket tillbaka och den älskar en hur dåligt humör man än har. När min hund var valp ville jag strypa honom för han var så besvärlig. Nu är han ett år och kan fortfarande vara besvärlig så jag nästan vill strypa honom men om jag är ledsen och nedstämd kommer han och slänger en anka i famnen på mig och det är värt alla regnkläder i världen ❤

  Svara

 • Johanna

  |

  Hejsan! Som hundägare kommer jag nu slå hål på dessa myter gällande hundägande du nämner 😉 Jag har tex en mops hemma som HATAR att gå upp tidigt, sover mellan 21.00-10.00 varje dag. Han HATAR att gå ut i dåligt väder lika mycket som alla andra… Och han fäller inte 🙂 Angående flexibilitet kan man fortfarande ut och äta middag, gå på bio eller resa. Nemas problemas 🙂 Hund är ett stort ansvar men inte en sån stor “börda” eller livsomvändning som många framställer det som 😉

  Massa kramar från mig och hunden 🙂

  Svara

  • Lisa

   |

   Precis! Hundar är bäst ?

   Svara

 • Missmartini

  |

  Du kan få receptet på min kladdkaka om du vill?! Jag får alltid frågor om recept när jag bakat den ?

  Svara

 • Lilly

  |

  Känner en hund som jag tar hand om ibland och han är morgontrött av sig, han vill helst inte gå upp innan 10! Han är väldigt lätt att ta hand om, tröttisen!

  Svara

 • Kattis

  |

  Haha instämmer i kören med hundar som inte vill gå upp tidigt! Min blir riktigt kränkt dom gångerna jag tvingar ut henne vid 5-6 och när jag har möjlighet att låta henne styra när vi ska gå ut så går hon inte upp från under täcket förens framåt 10 tidigast. Du får skaffa en sån hund! 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Om man ändå kunde välja egenskap. Jag får adoptera en vuxen hund! ?

   Svara

 • Elin

  |

  Att ha hund förgyller mina dagar. Min mamma gick bort förra veckan och varje dag kryper han tätt intill och torkar (nåväl, slickar) mina tårar <3

  Svara

  • Josefine

   |

   stor kram 🙁 <3

   Svara

 • Sophie

  |

  Men så fint! hundar MÅSTE ju vara det bästa djuret?? Så mysig och fin artikel!

  Svara

 • Tussilago

  |

  Vår ena hund är en riktig soffpotatis, vill helst inte gå ut när det är dåligt väder utan föredrar att ligga och gosa i soffan framför tvn. Hon är även en riktigt sjusovare. Vår andra är valp så henne är det mer energi i, men även hennes favoritsyssla är att gosa ner sig i soffan, helst i knät på oss ^_^ Imorse var jag uppe vid 8, och de bara tittade på mig med en blick som tydligt sa att jag störde deras snarkande…
  Hundar är ju så olika, du behöver ju inte köpa en väldigt aktiv ras utan en som gillar lugna promenader och gos 🙂 Det är dock en bra idé att ha en back-up, om du t.ex vill åka på semester eller blir sjuk osv.

  Svara

 • Robert

  |

  Tycker alltid egengjord kladdkaka blir mycket godare än de man köper, haha. Skönt iaf att du fick ordning på läpparna – trots den stora flaskan. Inget kul om de är torra. Skall fundera på det där med bröllop. 😉

  Svara

 • Tuva

  |

  Kul att läsa om fler som har morgontrötta hundar, haha. I vårt hem är det jag och barnen som är uppe först. Vovven kryper inte ut från täcket förrän 10-tiden när vi är lediga. Och då är inte en långpromenad det första han vill ta, han vill bara kissa på ett träd utanför och sen äta frukost i godan ro. Sen är han redo för dagen 😉
  Han är en Dvärgpinscher så han är ändå en alert hund, något jag tog till mig när jag letade hund. Ville ha en som kan följa med på roliga äventyr året om men som inte kräver jättelånga promenader om det är en “sån” dag då jag inte mår så bra. Då nöjer han sig med korta kissrundor och så väger jag upp med lite lekar hemma där han istället får tänka och använda hjärnan – minst lika viktigt som att stimulera dom fysiskt.
  Fäller lite två gånger om året men det tycker jag är överkomligt för han tillför så mycket kärlek♡

  Svara

 • Jackie

  |

  Alltså, den där klänningen är himmelsk!

  Svara

 • Em

  |

  Har alltid aquaphor hemma, smörjer in varje kväll. Har herpes som bryter ut en gg om året och jag kan inte leva utan aquaphor under den tiden. Stramar inte, läker snabbt och förutom att det syns i spegeln så märker jag knappt av att jag har utbrott. Love it! Funkar även kanon på armbågar, på knäna innan brun utan sol, på hälar… Osv haha

  Svara

 • Johannisson

  |

  Jag gifter mig i sommar! Klart du får komma, speciellt om du har den fina klänningen på dig 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Klänning är ju superfin, köp! Hade lätt kunnat ha den en vanlig sommardag och alltså inte enbart vid festligare tillfällen. Mvh / alltid uppklädd ?

  Svara

 • Veronica

  |

  Vår hund är riktigt morgontrött, och om vi inte ser till att gå ut så ligger han kvar tills kl 12 typ haha – världens bästa hund!

  Svara

 • BB

  |

  Blev besviken på kladdkakan 🙁 kände absolut inget av mjölkchokladen i då smaken av själva kakan tog över. Då är frågan om mjölkchokladlocket gjorde de värt priset och nä, locket släppte från kakan och då priset var nästan 10kr dyrare än annan kladdkaka så tycker jag inte den är värt de.

  Svara

 • Jenny

  |

  Kladdkakan finns på Maxi Råå och är SSSSÅÅÅÅÅ GOD!!!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   MÅSTE DIT!

   Svara

 • Emelie

  |

  Du får skaffa en American Hairless Terrier. ? nakenfisar som trivs bäst i soffan, och går helst inte ut mer än nödvändigt när det är kallt/regn/snö eller liknande ?

  Svara

 • E

  |

  Hade en rottweiler som var 1år då han kom och morgon pigg tog 3 veckor så var han ibte morgon pigg och följde våra rutiner. Är precis som allt annat man kan lära sig nya rutiner

  Svara

 • Angelica - En svensk kvinna och en mexikansk hund i London

  |

  Åh att skaffa hund är det bästa beslutet jag någonsin fattat! Så mycket kärlek 😀 Man får ha överseende med hundhår överallt hehe. Jag tror nog att det är mer jobb med en bebis för hund klarar sig ju alltid själv hemma i några timmar om man nu vill ut och hitta på något dit man inte kan ta med sig hunden. Om man lämnar en bebis själv hemma så kommer högst troligt socialen och knackar på dörren 😛

  Svara

 • H

  |

  Köper du en sällskapsras blir det ju lättare som ovan sagt, men arbetande raser eller som varit arbetande då gör du rätt i ATG vänta. Lever med boxer – det är bara att ta alla delar av sitt val. 😉

  Köp klänningen, hade varg så fin på dig och sååååå svårt att hitta klänning för bröllop. Letade ihjäl mig i somras.

  Svara

 • Josefine

  |

  Jag tycker precis som du att kopt kladdkaka ar godast! Jag bor i USA och ar dessutom gravid sa jag far cravings pa de mest random saker fran Sverige som jag inte kan fa tag pa har. Inatt dromde jag att jag gick till affar efter affar for att hitta den marabou kladdkakan utan nagon tur och vaknade upp valdigt besviken. Allt ar ditt fel! 🙁 Haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha sorry <3

   Svara

 • Emma

  |

  Jag tror att det är mer vad ägaren gör hunden till, precis som med allt annat man tränar. Hur konsekvent man är och att DU är ledaren och bestämmer. Har en mellanpudel som aldrig hårar (hade heller aldrig orkat med det hehe) och den är väldigt energisk och orkar mycket motion när vi vill det eller tar det lugnt när vi bestämmer det. Vi har ökat antal timmar mellan rastning redan från början och redan vid 3 månaders ålder så var den rumsren och kunde hålla sig en hel natt, sen ska man ju gå ut med dem ofta men vill man ta sovmorgon så kan man göra det ? När de lärt sig vara ensamma kan man vara precis lika spontan som innan också!

  Mår så mycket bättre med en hund i mitt liv, den ger mig så mycket kärlek och tar hand om en om man mår dåligt. Då ska tilläggas att jag verkligen HATADE (och var rädd för) hundar innan min sambo lyckades övertala mig ?? Tur det!

  Svara

 • caroline

  |

  Hej! Jag såg chokladtårtan på Ica Maxi vid Berga (helsingborg alltså) härom dagen. Jag har för mig att du ha letat efter den … och gör du det så finns den där 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv