Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Gamla favoriter, ny favorit och en kanske soon to be favorit

Inlägget innehåller annonslänkar.

Till håret. Detta är mina favorit-torrschampo! Man skulle tro att det är på grund av designen, haha. Men nej. Mina kriterier när det kommer till torrschampo är följande: 1) fräscha upp håret, 2) dofta fräscht och inte för mycket, 3) så lite volym som möjligt och 4) jag vill inte att håret ska bli det minsta strävt för då får jag panik. Jag tror inte det är typiska torrschampo-önskemål kanske, men det är mina. Dessa uppfyller det! Perk up från Amika är snäppet vassare än Batiste skulle jag säga eftersom det håller lite längre och inte gör håret lika vitt. Men jag använder alltid torrschampo innan jag går och lägger mig på kvällen, så det spelar inte så stor roll för mig. Bästa är att båda är budgetalternativ!

 

Till ansiktet. Beauty Flash Balm från Clarins beskrivs som ett skönhetslyft eller en ”askungekräm”. Det är återfuktning, ansiktsmask, vårdande ingredienser och primer i ett som ska strama till huden och släta ut. Jag var såklart tvungen att prova! Man kan använda den både som en ansiktsmask och som ett underlag under sminket för ett fint och hållbart resultat. Jag använder den som en primer under sminket, eller när jag inte sminkar mig för att göra huden lite finare. Jag tycker att den funkar bra som primer, den är inte riiiktigt lika bra som mina andra primers, men däremot ger den en mycket bättre känsla. Jag känner mig återfuktad (en lifesaver nu på vintern när jag är så torr!) och den täpper inte till alls vilket gör att jag kan använda denna oftare. Vanlig primer använder jag bara på fest och aldrig till vardags eftersom jag lätt får tilltäppta porer. Stort minus för doften dock. Hatar när produkter har rosdoft.

 

 

Till läpparna. Mina läppar håller på att dö, smula sönder och trilla av just nu. De är så torra! Jag har fått tips om Locobase Repair, så jag tänkte ge mig ut och köpa den. Det är så många som rekommenderat den, så jag litar blint på att den är bra. Jag ska även smörja den på mina stackars knogar som svider och kliar så torra de är. Finns på Apoteket.

 

47 gillar

Kommentarer (37)

 • Elin

  |

  Jag tycker att Locobase luktar äckligt, typ som medicin, fast i salva då haha… bara en heads-up om du har lite svårt för dofter! Dock luktar den ju inte rosor haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh nej. Aja, men mina läppar är desperata så jag får stå ut med det 😉

   Svara

  • Sara

   |

   Tycker inte den luktar någonting faktiskt. Kan rekommendera ”bebissalvan” bepanthen också. Den gör underverk

   Svara

   • Sara

    |

    Bepanthen är guld! Använder den för att smörja tatueringar och den har räddat mina läppar och knogar den här vintern.
    Använde alltid Locobase repair när jag var yngre pga av extremt torra händer. Problemet var att jag inte förstod att jag kanske borde sovit med handskar så jag vaknade alltid med finnar på ena kinden.

    Svara

   • Elina

    |

    Håller med om Bepanthen!! Jag är en person med torr hy (och läppar) och en del eksem och har använt Locobase Repair typ hela livet på läppar och torra fläckar, men för 2 år sen bytte jag till Bepanthen. ÄNNU bättre för läpparna!! 🙂

    Svara

 • Emelie

  |

  Säga vad man vill om hur locobase luktar, det är värt det! Det är det enda som fungerar för mig på vintern, både på läpparna och på händerna! Mirkelsalva det där!

  Svara

 • Linda

  |

  Decubal Lips & Dry Spots Balm funkar så himla bra för mycket torra läppar. Tips!

  Svara

 • Olivia

  |

  Intressant att Batiste är ditt favorittorrschampo… Det är nämligen min favorit med, fast jag älskar det just för att det ger volym och en sträv känsla!

  Svara

 • Robert

  |

  Mmm… Intressant! Har faktiskt också kollat upp lite hårprodukter på slutet. Funderar nämligen på att skaffa en hårklippare. 😉

  Svara

 • Sanna

  |

  Tips om du nu skulle vilja byta torrschampo. Lanzas! Doftar fräscht, gör det den är skapad för, att ta bort det flottiga. Många torrschampon är idag som stylingprodukter och gör så håret får mer textur. Ingen volym får man av den heller, vilket jag egentligen skulle behöva ?

  Svara

 • sofia

  |

  Hur kommer det sig att du tar torrschampo innan du lägger dig? Ser det bättre ut dagen efter då? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Dels för att jag vill spara tid på morgonen…haha. Men också för att jag tycker att det vita och ”dassiga” försvinner då. 🙂

   Svara

  • Johanna

   |

   Det går in bättre i håret då, då man gnuggar håret mot kudden, så det inte blir vitt ?

   Svara

 • Johanna

  |

  Tipsar om Elisabeth Arden 8hour cream istället för locobase! Räddat mina torra läppar och händer! Har sett att det finns ett speciellt lipbalm men jag använder den ”vanliga” krämen även på läpparna. Vaknar upp helt babylen ?

  Svara

  • Delia

   |

   Omg instämmer heeeeeeeelt!!! Trots priset är det välinvesterat o det hörts som hänt mins läppar o såriga händer (eight hour cream)

   Svara

  • Lisa

   |

   Den använde jag innan till mina händer men är inte fet nog på grund av min eksem. Köpte däremot handkrämen från Bulldog och jag är räddad! Tack männen haha.

   Svara

 • Hanna

  |

  Nooo inte Locobase! Eller ja, bra för dom som inte är allergiska mot lanolin ?. Eller är veganer…

  Svara

  • Maja

   |

   Du måste ha blandat ihop det med en annan kräm (som decubal). Lätt hänt och jag har själv gjort det. Jag är allergisk mot lanolin (fick lära mig den hårda vägen) och älskar locobase repair!

   Svara

   • Hanna

    |

    Tyvärr inte. Locobase innehåller paraffinum liquidum AKA lanolin AKA ullfett. Har också lärt mig den hårda vägen (allergisk)…. Om du verkligen är allergisk så rekommenderar jag dig starkt att sluta med Locobase.

    Svara

 • anonym

  |

  Locobase är inte bra för läpparna. Mina var helt spruckna efter förkylning. Hon på apoteket så köp vaselin. Efter två dagar är mina läppar nästan som vanligt. Vaselin är toppen.

  Svara

 • Emma

  |

  Locobase innehåller dock både petrolatum (utvinns från råolja, dvs samma som bensin?!) och vatten. Det kommer kännas återfuktat men inte återfukta på riktigt. Tipsar istället om Weleda Baby Calendula Wind & Weather Cream. Den innehåller enbart naturliga fetter. Används ofta på barn då den är sjukt effektiv mot kyla, vind och torrhet. Barn kan som du kanske vet få köldskador på kinder och runt munnen pga de snorar, dregglar osv (vatten), och då är denna krämen räddningen! Måste dock torka in ordentligt innan man går utomhus med den 🙂

  Svara

 • Tora

  |

  Måste bara tipsa om att fixa egen läppskrubb, har räddat mig denna vintern! Bara att blanda ihop lite olivolja, socker och honung! Gnugga läpparna, torka av med en våt handduk och smörj in läpparna med valfritt läppsyl! Jag gjorde det kanske 3 gånger under en kväll och har bara använt vanligt Lypsyl sedan dess. Har supermjuka läppar nu!

  Svara

  • Jessica

   |

   Läppscrub är det bästa! Om ne inte orkar göra egen själv så vill jag tipsa om Lush som har läppscrubar i olika smaker som jag tycker är kanoners!

   Svara

 • Lovisa

  |

  Locobase är en produkt som jag inte klarar mig utan! Mina läppar tackar mig, mina torra knogar tackar mig! Den går att använda överallt och jag älskar den! Jag tycker inte att den luktar någonting alls? Akta så man inte tar för mycket bara så att det sätter sig på insidan av läpparna, det är ingen höjdare?

  Svara

 • Anonym

  |

  Min bästa är Eucerins Aquaphor för läpparna! 🙂

  Svara

  • Anna

   |

   Håller med fullständigt!
   Jag jobbar själv på apotek o rekommenderar den till flera kunder om dagen. Den funkar verkligen till allt; torra o spruckna läppar, torra fläckar – you name it! Plus att den är vattenfri så den är perfekt även när det är kallt o blåsigt ute ?

   Svara

 • Sanna

  |

  Vad använder du för primer? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Smashbox ?

   Svara

 • Ebba

  |

  Annars är LCC blåa tub (kommer inte ihåg vad den heter) väldigt bra. Jag har torra läppar och eksem och den funkar jättebra!

  Svara

 • Manda

  |

  Köp Decubals for lips and dry spots!! Bättre än Locobase, promise! Jag hade SÅR på läpparna och det var räddningen.

  Svara

  • Marie

   |

   Ja den är superbra! Skulle precis skriva och rekommendera den, min livräddare på vintern. Funkar på självsprickor, torra läppar och när det svider ovanpå läpparna när man har snytit sig för mycket. Plus att en förpackning räcker i evigheter 😀

   Svara

 • Malin

  |

  Rekommenderar, som jag sett några andra gjort här, starkt decubal lips för läpparna (kan även användas på andra torra områden, jag använder på nagelbanden exempelvis). Jobbar inom vården och var på en föreläsning om munvård och decubal var nummer ett enligt dem så jag åkte direkt och köpte en egen tub, nu kommer jag aldrig köpa något annat. Mycket återfuktande och tuben räcker hur länge som helst!

  Svara

 • My

  |

  Jag har också supertorra läppar!! Jag använder mig faktiskt av Bepanthen, svinbra! 🙂

  Svara

 • Agnes

  |

  Oooooh, testa Bepanthen på läpparna!! Hjälpte mig skitmycket i december när det var så jäkla kallt och mina läppar bara protesterade. Tappade dock bort min tub, men den var sååååå bra alltså, bästa jag provat typ. Vet inte kemin bakom, men ämnet i ska vara ett som återställer huden eller något. Upplevde iaf att den hjälpte väldigt mycket! Dessutom var den skitbra på torra områden på händer, på armbågarna och allt möjligt också, superduper! OCH, den är grym för läpparna för att den bara är vit ett litet tag, sen blir den mer oljig och ser ut som ett milt läppglans typ. Haha viiiilken hyllningskommentar det blev, men har verkligen testat både Locobase och Bepanthen och Bepanthen vinner med hästlängder! BUY. IT.!

  Svara

  • Agnes

   |

   Okej, den innehåller dock vatten såg jag nu, vilket generellt inte ska vara bra, men tycker ändå att den hjälpte mig massor! Dessutom är den ju typ en bebisrumpekräm egentligen, så så dålig kan den ju knappast vara, resonerar jag, som nu uppenbarligen är så kär i den krämen att jag kan skriva ett kärleksbrev…

   Svara

 • Maja

  |

  Förstår att locobase repair fungerar lite olika för olika personer (som alla krämer), men måste verkligen råda folk att i alla fall testa! Jag har problem med atopisk eksem och allergier men med locobase repair kan jag verkligen köra mer sparsamma kortisonkurer.

  Svara

 • Johanna

  |

  Torrschampo som bara gör håret luftigt är Björn axens nya! Finns på tex apotea i 3 olika dofter. Verkligen tips tips tips!!!
  Läpparna: carmex. LCC resque balm (eller purelan – vilket är ren lanolin. Och en läpp skrubb tex kicks egna organic mint / eller bubbelgum

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv