Follow my blog with Bloglovin

Inspiration från Hemnet-annonser

När jag köpte lägenhet gav jag mig själv Hemnet-förbud. Jag ville inte se om det kom ut bättre objekt eller om marknaden gick ner och bara fylla mig själv med ångest. Lika bra att hålla sig borta därifrån tänkte jag. Det höll bra i två veckor. Men sen fick jag liksom….abstinens. Att kolla objekt på Hemnet har ju blivit en vana. Varje dag i flera år har jag gått in och förundrats, eller drömt mig bort. Jag kan ju inte bara sluta? Typ som när man hade Tinder och blev seriös med någon, men fortfarande var lite sugen på att swipa. Inte för att man ville ha någon annan, men bara för att det är kul att se vad som finns. Eller är det bara jag?

Hehe.

Nåväl. Det finns inget som inspirerar mig mer än Hemnet-annonser. Har hela telefonen fylld med print screens. Roligast tycker jag är att titta på objekt just i de områdena man kan tänka sig att bo i, så att man kan fantisera om att bo där på riktigt. Inte Pinterest-hem liksom. Just nu fastnar jag mest för detaljer. Ska vi kika på vad jag samlat på mig de senaste dagarna?

 

Att inreda med speglar är snyggt, men denna var ju magisk! Visst är det en sån där butiksspegel/buss-spegel? Kul touch och jag älskar att den är lite rostig och sliten.

 

Precis som alla andra (hehe, är så originell) är min favoritfärg på väggarna just nu en dov grå-blå nyans. Men denna färg var ju också galet fin! Älskar hur den gör barnrummet levande, men ändå lugnt och stilrent.

 

Egentligen är jag sanslöst trött på närbilder likt denna. Jag vill se bilder på lägenheten och inte närbilder på någon himla servis eller växt?? Men nu tackar jag och tar emot att Hemnet-annonser ofta ser ut som inredningsmagasin. Så fin servis ju. Me like. Någon som vet vad den heter? Kan tänka mig i typ grå.

 

Historisk festvåning kallar de detta objekt. Lägenheten behöver lite kärlek, men wow kolla potentialen. Någon av er borde lätt köpa denna, rusta upp och bjuda mig på fest! Gör det tack.

 

Så mycket fest denna kakelugn varit med om.

 

TÄNK om man haft denna takterrass. Vad mer hade man behövt av livet då? Älskar de blå stolarna i sammanhanget också. Men buddhan får gärna ryka.

 

Samma lägenhet har denna charmiga fönsterkupa. New England stil vs antika möbler i denna lägga och vi är hemma.

 

Wow. Dessa glasdörrar är perfektion. Så enkelt, men ändå så snyggt.

 

Och slutligen var detta så kreativt tycker jag. Ett smart sätt att måla ett rum rosa eller annan pangfärg utan att det blir för mycket.

 

79 gillar

Kommentarer (20)

 • Rebecca

  |

  Hahahaha, äntligen en som är som jag! Det är alltså inget konstigt. ? Jag köpte lägenhet i oktober (är fortfarande helt skakis då jag flyttar hemifrån), men med sent tillträde, så flyttar i april. Änsålänge har inget bättre dykt upp, men vem vet.. ? Har nästan glömt hur min lägenhet ser ut, även om jag har bilderna sparade. Så spännande! ?

  Kram,
  Rebecca

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad kul, då flyttar vi typ samtidigt! 🙂

   Svara

 • Lisa

  |

  Det är inte exakt porslinet på bilden men Bruka design har en väldigt lik serie som finns i grått!?

  Svara

  • Lisa

   |

   Jag tror att det heter Capri!?

   Svara

 • Emma

  |

  Kan inte släppa mattan på översta bilden, vilken mardröm att välta en kaffekopp, tappa en macka med smörsidan neråt eller tappa en chipsskål rakt ner i mattan. Det känns också som att en hel silverfisksläkt skulle kunna bo där utan att man märker något

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha ja herregud. ÅNGESTEN. Den där mattan kan ej vara fräsch.

   Svara

 • Sara

  |

  Hehe, jag hade exakt samma tankar som dig när vi köpt hus. Kunde inte heller hålla mig borta från mäklarannonser efteråt. Måste hålla tanken om ett drömhus vid liv ? someday… Men är förstås glad över huset vi bor i också ?
  Ska btw åka till Danmark för första gången snart. Har du några tips? Blir några dagar i Köpenhamn och sen funderade vi på att hyra bil en dag och köra utanför också. Vad ska vi se? Vad ska vi äta? Var ska vi bo? Dyrt i Danmark…

  Svara

 • Josefin

  |

  Bruka design är väldigt lik om inget annat. Jag älskar deras uppläggningsfat, har ett mörklila som är 40 cm i diameter (jag tog fram måttstocken och mätte haha) som alltid står framme. Den fristående köksbutiken på Väla som ligger/låg vid godisbutiken hade det största utbudet jag har sett. Det var dock ett tag sen jag var där.

  Svara

 • Robert

  |

  Ok! Jag köper festlägenheten och bjuder dig på fest! 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Skulle ju inte direkt tacka nej till att ha en kamin/öppen spis/vad det nu kallas i lägenheten! Men på mina 25 kvadratmeter blir det nog svårt! ???

  Svara

  • Egoina

   |

   Beror ju på vad man prioriterar ?

   Svara

 • Kajsa

  |

  Min första tanke när jag såg sista bilden var ”tänk om hyllorna/lådorna på väggen ramlar ner över barnsängen” (det har hänt mig, dock inte när jag hade sängen under) ? Mvh en olycksfågel

  Svara

 • L

  |

  Men stjärngirlangen som hänger i det lila rummet??!!! Jag MÅSTE ha! Har nån sett nåt sånt nånstans?

  Svara

  • Ina

   |

   Inte sett men vill också haa ??

   Svara

  • Cicci

   |

   Den ser ut som den från Numero 74 🙂

   Svara

   • L

    |

    I löv joo!! Hittade!
    Ina, googla Numero 74 Falling star gold.

    Svara

 • Cicci

  |

  Borste copenhagen har liknande tallrikar i ljust blågrå som är jättefina om du frågar mig 🙂 tror serien heter nordic sea.

  Svara

 • Linda Ph

  |

  hahhaa, jag är likadan! checkar hemnet med ångest trots att jag och sambon har köpt en lägenhet. Fast vi flyttar inte in förrän 2020………!!!

  Svara

 • Hanna

  |

  Vågade inte gå in på Hemnet efter att vi köpt hus, efter ett par månader kunde jag dock inte hålla mig borta längre. Fast hittills har faktiskt inget bättre kommit ut trots att det nu var ett år sen vi köpte det. Så tänker att vi nog gjorde ett bra köp ändå! ??

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv