Follow my blog with Bloglovin

Tacos med bönor

 

När jag började dra ner på köttet ersatte jag ofta med veg-alternativ till kött som oumph, quorn, tzay och så vidare. Men efter ett tag blev jag trött på det. Det är bra att ha snabblösningar i frysen, men många av dessa färdigprodukter smakar ju inte helt 100.

Igår hittade jag ett annat bra alternativ! Jag var sugen på tacos, men hade ingenting hemma förutom tortillas och grönsaker. Men så hittade jag en burk kidneybönor och krossade tomater i skafferiet och tänkte att det måste man ju kunna göra något med. Sagt och gjort!

 

 

Gör såhär (4 portioner):

Stek en hackad lök och två pressade vitlöksklyftor i olja. Tillsätt två förpackningar avrunna bönor (jag hade kidneybönor) och krydda generöst med vad du tycker om. T.ex. tacokrydda, paprikapulver, chili, spiskummin, cayennepeppar och salt & peppar. Häll i en burk krossade tomater och smaka slutligen av med lite honung eller en nypa socker.

 

Ät röran till önskade tillbehör. Förutom att konsistensen är lite annorlunda saknar man inte köttfärsen tycker jag. Prova!

 

66 gillar

Kommentarer (16)

 • Hanna

  |

  Mums!! Ser svingott ut.
  Vi brukar ta kikärtor och steka med (hemmagjord) tacokrydda. Eller lax som marinerats i sesamolja, chili, vitlök och ingefära. Så gott!

  Svara

  • Egoina

   |

   Mmmm låter supergott! Ska prova 🙂

   Svara

 • Madde

  |

  Vi har gjort med blomkål istället för färs, det blir gott ?

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉

  Svara

 • Kubra

  |

  Läste jag rätt.. spiskummin?!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Skrev ”vad du tycker om”. Ingen spiskummin i min mat 😉

   Svara

 • Em

  |

  Linser är bra alternativ ?

  Svara

 • S

  |

  Lite komiskt att reklamen under inlägget (i min telefon i alla fall) var för Jensens Ribs ?

  Svara

 • Hanna

  |

  Min kompis tipsade mig om sötpotatis i ugn med tacokrydda. Har ännu ej provat men lät jättegott. Jag brukar köra på vegfärs och svarta bönor. Så kul att man kan variera och inte äta samma tacos hela tiden:-)

  Svara

 • Josefin

  |

  Gott att rulla halloumibitar i tacokrydda och steka 😀

  Svara

 • Bea

  |

  Du måste prova detta recept också!
  ”Tacofärs”:
  Svarta bönor
  Gul lök
  Majs
  Stek allt. Krydda med salt, koriander (helst färsk), lime, chili, paprikapulver, och spiskummin om man gillar det 🙂

  Svara

 • Celia

  |

  Om du gillade detta så kan jag tipsa om refried beans! Är lite liknande (och finns hur många olika recept som helst) men jag som är lat brukar köra på att hacka en lök som jag steker lite. Sedan i med en förpackning svarta bönor och sedan hälla på vatten så ett täcker. Sedan rör ned 1 förpackning tacokrydda/kryddor man gillar och låta det puttra på svag värme under ganska lång tid. Rör om då och då så blir det snart en ljuvlig böngegga.
  Njuuuuut med cream fraiche och tillbehör 😉

  Svara

 • Inne hos Ina

  |

  Jag brukar göra liknande med svarta belugalinser. Blir också gott! ?

  Svara

 • Sara

  |

  Jag brukar använda morötter och gröna linser! 🙂

  Svara

 • Johanna

  |

  Gillar du pulled pork eller pulled chocken så prova pulled jackfruit, det är supergott!

  Svara

 • Sara

  |

  Namm!! Ojj så gott ska provas ? tack för tipset. Har alltid använt quornfärs eller pulled oats me det där ser riktigt gott ut?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv