Follow my blog with Bloglovin

Hur jag tänkte inför köpet

Jag blir så rörd av alla era grattis. Tack så mycket! Så tacksam för att ni följer mitt liv och stöttar mig <3 Det var så overkligt när jag vaknade idag. Köpte jag verkligen en lägenhet igår? Är fortfarande inte helt säker, haha. Jag såg att ni undrar massa och vill se bilder. Tro mig – det kommer ni få göra! Ni ska få följa med på hela inredningsresan och kommer vara sååå trötta på min lägenhet till slut ; ))

 

Bild från när jag äntligen lämnade min lägenhet i Landskrona för två år sedan.

 

Igår bestämde jag alltså mig för att slå till efter många tankar fram och tillbaka i en vecka. Den är över en halv miljon dyrare (!) än prisklassen jag hade tänkt mig från början. Men när jag verkligen rannsakade vad jag ville ha kom jag fram till följande: jag vill bo centralt, i en stor tvåa som är charmig, som ligger högt upp (helst vindslägenhet) och har en trevlig utsikt. Denna lägenhet har allt det! Dessutom finns det bygglov för balkong, så om jag vill ha det i framtiden är det möjligt. I alla fall. Med tanke på att jag har råd och att jag hellre “betalar för mycket” för något som jag verkligen trivs med bestämde jag mig till slut för att köpa den.

Marknaden har ju varit helt sjuk de senaste åren och de flesta objekten jag tittat på har ökat minst 40% i pris på bara några år! Vi förstår ju alla att en sådan prisutveckling inte kan hålla i sig, men vad som händer framöver är svårt att sia. Kanske stannar det av, kanske sjunker priserna, eller kanske fortsätter priserna att öka (men på en mer rimlig nivå). Självklart hoppas jag på alternativ tre, men om nu priserna skulle gå ner och jag skulle vara i behov av att flytta betyder det ju faktiskt också att priset gått ner på det nya objektet jag vill köpa. Så jag är inte speciellt orolig.

Oavsett är det absolut viktigaste vad gäller bostadsköp endast två saker: 1) Vill jag bo där 2) Har jag råd.

Jag har fått en del frågor om jag har köpt lägenheten själv och om vad som hänt med F. Jag undviker inte dessa frågor för att vara dryg. Ja, jag har köpt den själv. Mer än så kan jag inte berätta, för jag vet inte själv och jag vill inte prata om det just nu. Hoppas ni respekterar <3

 

Kika in lite senare för visningsbilder och mina tankar om lägenheten!

 

218 gillar

Kommentarer (26)

 • jasmine

  |

  Åh det ska bli Såå kul att följa detta! Jag älskar inredning och att fixa och greja. Vi ska flytta i mars och jag längtar så mycket till att få ställa i ordning och inreda med grejer som jag vill ha. Nu har vi min sambos möbler nämligen och det är inget vi vill behålla.

  Svara

 • Diana

  |

  Åh vad glad jag blir för din skull, för er skull. Hoppas att det kommer att gå bra, lycka till med flytt och allt. Ser fram emot bilder!! 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Sååå spännande, ska bli kul att följa hur den tar form 😀 Grattis!! ♥

  Svara

 • Isabelle

  |

  Åh men så himla stort grattis!!! Du är värd en trygg punkt och att få känna dig hemma på riktigt <3 När får du tillträde? Så spännande!! Ser fram emot att följa din lägenhetshistoria mvh inredningstokig ??

  Svara

 • Sofia

  |

  Tråkigt med F men superkul med lägenheten! 🙂

  Svara

 • Tussilago

  |

  Jaaaa visningsbilder!!!! Blev överdrivet peppad nu!

  Stor styrkekram!

  Svara

 • J

  |

  Du berättar när du är redo och framförallt när F vill! Tycker det är fint av dig att inte berätta något. Hade jag varit i situationer som inte är positiva med min offentliga partner så hade jag nog blivit besviken om han skrev ut sånt jag inte har gått med på.

  Stort grattis till lägenheten! Jag själv vet exakt vilket område jag vill bo på och väntar bara spänt att någon säljer av sitt boende :))

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja jag med… 🙂 Tack och lycka till! Att veta var man vill bo är viktigast ?

   Svara

 • lou

  |

  Ser så mycket framemot att få se hur du inreder den! Vindslägenhet är förövrigt det bästa <3 När flyttar du in?

  Svara

 • Ida

  |

  Stort grattis!!

  Svara

 • Angelica

  |

  Du är så värd det här!!! Bästa köpet och en grym investering. Ska bli så kul att följa dig. CANT WAIT till att se alla inredningsbilder!

  Svara

 • Robert

  |

  Snygg hoppteknik där på bilden. 😉

  Svara

 • mimmi

  |

  Grattiiiss!!! ???

  Svara

 • Maria

  |

  Var ligger lägenheten? Tänker att om du ändå jobbar i Malmö och pendlar några dagar i veckan så kan du lika gärna bo där och slippa denna eviga pendling?
  Älskar Independent women grejen du bah köper din egna lägenhet, herrå???????
  Mvh en alldeles för van pendlare ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag älskar Helsingborg och jobbar ju ändå mest hemifrån. Vill inte bestämma var jag bor utifrån jobb. Och nu slipper jag åka buss till tåget i alla fall! Haha tack ??

   Svara

 • Linnéa

  |

  Tycker du är råball som vågar ta steget att köpa en lägenhet! Grattis igen! 😀

  Svara

 • Linda

  |

  Grattis till din lägenhet! Vad kul att du hittat något som bockar dina ”krav”!! ?

  Vad respektfullt av dig att inte outa allt i ditt privatliv, speciellt dina närmaste relationer. Allt är inte menat för allmänheten ?
  Jag hoppas du mår bra i det hela, oavsett läget! Är du singel är du välkommen upp till Stockholm så hittar vi på nå kul tillsammans när du känner dig redo! ?

  Svara

 • Hanna

  |

  Grattis! Så kul 😀
  Du berättar när eller om du vill det och då ska det känns bra. Ingen press från oss läsare!<3

  Svara

 • Sanna

  |

  Först och främst: GRATTIS till lägenheten!! Sen ville jag bara säga att tänk på att bygglovet bara gäller några år. Man måste påbörja bygget inom två år från bygglovets utfärdande och färdigställa inom fem år (så är det i min kommun iaf, kan ju säkert skilja sig åt lite mellan kommuner ?) kram och grattis igen ?

  Svara

 • Lovisa

  |

  Så himla häftigt att du bara kör! Queen du är!

  Svara

 • Isabel

  |

  Åh verkligen grattis till din lägenhet! Har man möjligheten, varför inte? 🙂 Allt kan hända, går inte att vara säker på något i livet faktiskt. Huvudsaken är väl att man gör det i sin makt för att kunna leva det som man vill. Och angående ditt förhållande, du har inga skyldigheter att berätta något alls <3

  Svara

 • Sara

  |

  Oj! Nu när jag såg detta inlägg tar jag tillbaka min tidigare kommentar. GRATTIS TILL DIG!

  Svara

 • Emilia

  |

  Jag vill också ha en lägenhet på översta våningen! Dock vill jag bo stort som ett hus så det lär inte hända ? Stort grattis till lyan, verkar som du hittat hem!

  Svara

 • Madde

  |

  Stort grattis till lägenheten! ?
  Och hoppas allt med f löser sig till det bästa oavsett vad det är ❤

  Svara

 • Malin

  |

  Alltså vindlägenhet känns ju så otroligt lyxigt! Jag och min kille ska köpa lägenhet i Stockholm så fort jag är klar med mina studier och kan få banklån, men jag inser ju hur mycket mer vi skulle kunna få för pengarna om vi var villiga att flytta till en mindre stad. Men med vår lilla 9 månaders kille så vill vi ju vara nära våra föräldrar, släkt och vänner. Och vi både älskar Stockholm och vill bo kvar här. Knepigt läge absolut, men man får helt enkelt betala för läget och sen vara glad att man har en pappa som är sinnessjukt duktig på att renovera så att sådant kan bli billigare då man kan hjälpas åt och göra mycket själva istället för att anlita andra 🙂
  Sån otrolig lyx att du har köpt egen lägenhet! Har ingen aning om du flyttar med F eller inte, men jag kan ju säga såhär för att muntra upp dig ifall det har hänt något. Om du flyttar själv så får du också välja precis ALLT själv! Alltså wow! Att få fylla en hel lägenhet med möbler, inredning, tapeter, exakt allt såsom man själv vill ha det! Vilken jäkla lyx! Och otroligt häftigt att få äga en lägenhet själv, tänk vilken ekonomisk fördel för dig!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv