Follow my blog with Bloglovin

Onsdag: dalmatintröja, Xantébubbel & matkoma

Igår var kanske den bästa matdagen i hela mitt liv? Häng med och läskas! (Förlåt hatar det ordet) (vet inte varför jag skrev det).

 

Först startade jag dagen med att fixa naglarna. Min nageltjej ska åka på semester, så jag passade på innan hon åker. Nu ska jag bara måla dem i en trevlig färg, sen är jag redo för nyår. Vad röstar ni på? Rött? Glittrigt? Gullig jag är som tar bild med en fin parfymflaska i handen va? Som alla *instagramtjejor*. Fick parfymen i julklapp av Juicy Couture. Doften heter Glacé och doftar SÅ GOTT.

 

Sen när jag ändå var på stan ringde jag ner F för att luncha med mig. Vi hamnade på Olssons Skafferi och jag valde deras veckospecial: saffransdoftande fisk och skaldjursgryta med aoili och handskalade räkor. Mmmm. Min mun vattnas nu när jag skriver om det. Lunchernas lunch.

 

Vi spanade in mellandagsrean och sedan gick vi till Systemet för att handla lite till nyår. Vi ska ju på spa där det ingår mat och vinpaket, men tänker att det är nice att ha lite bubbel på hotellrummet också. Hittade detta bubbel från Xanté och köpte två flaskor på en gång. Xanté är en av mina favoritlikörer så förväntningarna är skyhöga.

 

Kom hem med det här också. Kjolen är från H&M och dalmatintröjan är från MQs mellandagsrea. Tänker att det skulle vara fint tillsammans? Eller inte. Vi får se. Blev i alla fall jättekär i båda plaggen.

 

Några timmar senare hade jag bokat bord här. Jag och Linda skulle äta finmiddag på Maria Tapas!

 

Här är jag. Hej hej!

 

OCH HÄR ÄR MATEN.

 

Ursäkta MEN HUR GOTT. Jag och Linda beställde in allt på menyn som lät gott och sen delade vi på allt.

 

Vi pratade om allt mellan himmel och jord, skrattade massor och sedan avslutade vi med kaffedrinkar och delade på en chokladkaka.

 

Smsade detta till henne när jag kom hem: Tack för idag! Är alltid 100 kilo lättare efter att ha varit med dig. (Förutom idag) (så sjukt jäkla mätt) ?

 

92 gillar

Kommentarer (26)

 • Sandra

  |

  Vad är det där friterade som ser gudomligt ut??

  Svara

  • Egoina

   |

   Kyckling! 🙂

   Svara

   • Sandra

    |

    Ah! Trodde det var typ halloumi eller något! 🙂

    Svara

 • Robert

  |

  Hej hej! Hur smarrigt som helst är svaret på ”Hur gott?”-frågan. 😉

  Svara

 • Kristina

  |

  Åh måste testa Maria tapas! Går alltid till pinchos men kanske värt att prova Maria tapas också! ?

  Svara

 • Malin

  |

  Sååå fina naglar! Tycker de ska va så ? Så himla fräscha.

  Svara

 • Lilly

  |

  Gillar ni Maria Tapas? Jag har bara dåliga erfarenheter där personalen ofta räknat fel på notan, och är rätt otrevliga. Fast var kanske 2-3 år sedan jag va där.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag har tyckt maten varit sådär någon gång, men bra på sistone. Personalen har dock alltid varit bra 🙂

   Svara

 • Jag

  |

  Har du vägarna förbi Lund måste du testa vin och tapas baren. Gillar man tapas är det ett måste. Absolut min favoritrestaurang alla kategorier! 🙂

  Svara

 • Ella

  |

  Älskar Xantebubbel!
  Jag brukar smaksätta mitt bubbel med likörer hela tiden. Min favvis är nog bubbel med peach tree. Som en Bellini fast…starkare. Andra kombinationer jag gillar är Ginger Joe och burboun, Rosécider och vodka samt tranbär, kokos, lime.
  Gillar alkohol med alkohol, haha. Länge sen jag kommenterade med bartendertips nu btw!

  Svara

  • Marielle

   |

   Åh vad drinksugen jag blev nu! Tack för tips!

   Svara

 • Jag

  |

  Så fantastiskt med en sådan vän! Jag har inga sådana vänner längre som bor nära. Det är numera alltid ett projekt att ses, oerhört tråkigt!

  Svara

 • Madde

  |

  Ååh du har så fina vänskapsrelationer! ❤ Har tappat så mycket av det vardagliga med mina vänner sen jag flyttade en bit bort och det gör mig så ledsen ?

  Svara

 • Sandra

  |

  Vill du snälla säga märket på tröjan. Älskar dalmatinerprint. Bor inte i Sverige så jag kan inte gå in på MQ och fråga. Jag har kollat igenom hela deras sida men hottar den inte.
  Med vänlig hälsning, dalmatinertokig person som är högst normal annars. Jag lovar ?

  Svara

  • Egoina

   |

   365 tror jag det heter 🙂

   Svara

   • Sandra

    |

    Tusen tack! Ska googla järnet nu ??

    Svara

 • Sofia

  |

  Fick en Juicy Couture-parfym i julklapp av pojkvännen, de doftar så himla gott!

  Svara

  • Ida

   |

   Samtidigt som dom luktar WT och velour-mjukisar, haha!

   Svara

 • @inredningsdesign

  |

  Åh, har beställt en liknande kjol från H&M fast med fransarna vertikalt istället. Väntar spänt! Den är skitsnygg till din leopardtröja!!

  Svara

 • Denise

  |

  Vad är det på mattan vid axeln av tröjan? Haha ser ut som ett hårspänne men skulle också kunna vara ett mönster på mattan, blev så sjukt nyfiken av någon anledning ??‍♀️

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Det är ett mönster på mattan 😀

   Svara

 • Hannah

  |

  En fråga bara då jag blev nyfiken, varför får du inte naglarna målade när du är på salongen? Det känns ju lite som att du gör halva jobbet själv om du sedan måste måla dem själv hemma.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag tycker egentligen att ”naturliga naglar” är finast och vill ha det. Sen målar jag dem själv ibland när jag känner för det 🙂

   Svara

 • Elin

  |

  Så himla otrevlig personal på Maria Tapas. Han ifrågasatte om vi verkligen var 18. Jag är 27 och mitt sällskap var 30 .. Vi visade leg men han fortsatte vara otrevlig och tjata om att man minsann måste vara 18 för att få dricka. Jo vi vet det och nu har du ju sett att vi är ca 10 år äldre så varför måste du fortsätta tjafsa och bete dig som att vi ljuger om vår ålder? Maten är inte så speciell heller, kanske för jag jämför med tapas som jag ätit i Spanien men ändå.

  Svara

 • Pauline

  |

  Omg – TACK för tips på Xanté! Jag och alla mina kollegor vallfärdade idag för att köpa den, måste ju vara fantastisk?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha älskar att ni gjorde det! Jaa jag har megaförväntningar ?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv