VECKANS

Veckans ångest-moment: Det var sååå nära en lägenhetsköp förra veckan att ni anar inte. Men det kändes inte helt hundra i magen och dessutom hade lägenhetens pris ökat med 50% sedan 2013 vilket ju är helt sinnessjukt. Det känns som att marknaden har börjat svalna nu och det vore ju sorgligt om man lyckas göra ett köp precis innan priserna går ner och sitter kvar med ett luftslott och har förlorat hela sin insats. Känner dock att jag kommer ångra mig för evigt ändå. Sååå fin : ((

 

Veckans missförstånd: Och på tal om lägenheten. Jag skulle ringa till styrelseordföranden för att höra om föreningens ekonomi, framtidsplaner och sådär. Jag googlade fram hans nummer och såg att han hette Gunnar. Jag ringde, han var supertrevlig och vi började prata. Han berättade att han har kontor precis bredvid lägenheten och sa “Så det är jag som är Ove”. Jag förstod ingenting. Vadå Ove? Hette han inte Gunnar? Det var det enda jag kunde tänka på i resten av samtalet. Jag var helt säker på att jag ringt till Gunnar och han presenterade ju sig dessutom som Gunnar? Jag förstod först när vi hade lagt på att det var en referens till Solsidan. Så synd om honom som drog ett skämt med noll respons och inte ens ett artigt skratt. Mvh/ tjejen utan humor.

 

Veckans gulligaste: Hallå cred till mina grannar som lyckats med denna bedrift:

 

Världens gulligaste snögubbe. Orkar inte ens tänka på vilken tid det där måste tagit.

 

Veckans kunde-relatera: En kille hostade på tåget och genast reste fyra personer sig och bytte vagn. De markerade tydligt att ain’t noboby got time för att vara sjuka nu. Jag hade också bytt om det inte vore för att 1) jag var mitt inne i att måla eyeliner och 2) jag var rädd att killen skulle bli sårad. Inte lätt att ha bacillskräck OCH bry sig om folks känslor. Typiskt om jag blir sjuk nu alltså.

 

Veckans beroende: Dessertmästarnas jul! Skoja så mysigt program. Nog för att jag hatar att baka, men det är trevligt att titta på ändå. Jag streamar via dplay. Men viktigt att göra det när man äter, man blir så hungrig annars.

 

Veckans lyx: Catchade up med en kompis jag inte träffat på länge i lördags och det blev drinkar och god mat:

 

Som denna exotic mojito. Mmm. Lite mycket solkrämssmak kanske, men ändå nice.

 

Och kantarelltoast med picklad rödlök och krispig ost. Dröm! Sen blev det en huvudrätt också, men den glömde jag fota pga ivrig.

 

62 gillar

Comments (25)

 • Clara

  |

  Eller så menade han Ove som i En man som heter Ove… 😉

  Reply

 • Emilia

  |

  Angående Ove, jag tänkte att han kanske menar att han är Ove i ”En man som heter Ove”. Där Ove är kvarterets ordningsman och har stenkoll på läget 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Ja kanske det? Jag pratade om detta i podden och då var det någon som kommenterade det också. Så det är nog den Ove han menade! Inte lätt att hålla koll på alla Ove…haha 😀

   Reply

   • I

    |

    Måste vara det! Ove i solsidan kändes aningen långsökt 🤔

    Reply

    • Matilda

     |

     Jah tänkte med på Ove som i en man som heter Ove, där han har koll på alla. Så kanske tur att du inte drog ett solsidan-skämt tillbaka 😂

     Reply

 • Robert

  |

  Smarrigt! 😉 Ove kan även handla om Ove i “En man som heter Ove” om ingen nämnt det för dig. 😉

  Reply

 • Simona

  |

  Asså, jag älskar Dessermästarnas jul! Så himla bra!

  Reply

 • Nathalie

  |

  Köp alltid vad ni är sugna på. Det kommer alltid vara “något”. Hoppas ni hittar en som känns lika bra!

  Reply

 • Johanna

  |

  Tänkte också att han menade Ove i “en man som heter Ove” 😃

  Reply

 • Bella

  |

  Jag har något som kallas emetofobi (fobiskt rädd för kräkningar). Tvättar mina händer sjukligt mycket så de är alldeles såriga, speciellt vinterhalvåret då vinterkräksjukan är som mest aktiv.

  Jag sjukskrev mig en vecka från mitt jobb, och veckan efter (förra veckan) tog jag VAB hela veckan. På mitt jobb riskerar jag att bli utsatt för magsjuka, och på förskolan florerar det alltid massor med åkommor.. Sambon blir som tur är inte så exponerad så honom har jag ”kunnat släppa iväg” till jobbet.

  Jag vet att detta inte är ett normalt beteende men skräcken är total dessa tider. Förstår om många inte vill bli sjuka dessa tider när julen närmar sig. Jag hade nog inte ens klarat av tåg/buss/kollektivt över huvud taget. Jag isolerar mig dessvärre ganska mycket perioden november-mars..

  Inte så glad kommentar, men det är väl nyttigt för alla att få perspektiv över hur vissa människor kan ha det.

  Reply

  • L

   |

   Har du funderat på att kanske ta kontakt med någon och prata om det? Du har sån självinsikt så det kanske är något du tänkt på?

   Reply

   • Bella

    |

    Har testat KBT i två omgångar, ca 1,5 års kontakt/behandling båda gångerna. Har dessvärre inte hjälpt det minsta. Det har snarare blivit värre med åren.

    Reply

    • Matilda

     |

     Jag r med exteemt rädd, men inte så pass att jag isolerar mig. Peppar peppar så har jag inte haft kräksjuka på två år, men när jag får det blir jag så dålig, kräks en gång i halvtimmen i flera dygn + 40 graders feber. Har fått åka in till sjukhuset för dropp flera gånger, och brukar få en gång på hösten och en gång på våren. Men nu har det gått två år och jag hoppas verkligen att jag haft magsjuka för flera livstider och slipper det nu. Så jag förstår din räddsla. När man ligger där och kräks blå galla dag 4 så vill man bara ge upp. Usch fy blä för kräksjuka.

     Reply

    • Josefin

     |

     Jag hade gett psykodynamisk terapi en chans. Jag har haft återkommande depressioner i tio år så har provat de flesta terapier känns det som. KBT har aldrig funkat för mig. Det här med läxor, det här ska du ändra etc gör att jag slår backut och blir defensiv. Psykodynamisk terapi är inriktad på VARFÖR man reagerar som man gör och att man måste förstå orsak innan man kan försöka ändra sitt beteende. 1,5 år senare kan jag säga att jag förstår mig själv så mycket bättre. Varför jag reagerar, hur jag ska hantera det och trots en tuff höst (av andra orsaker) är jag i princip medicinfri för första gången på fem år!

     Reply

 • Lina

  |

  Kan såå sympatisera med lägenhetsköp. Bor i en liten kommun där lägenheter är riktigt billiga. Köpte min första lägenhet 2012 för 2000 kr. Sålde den för samma siffra 2014 och flyttade till Örebro. Nu försöker jag hitta en lägenhet att köpa igen. Men priserna har stigit till 100 000+ kr! Vill inte köpa en lägenhet bara för att sen inte kunna sälja den utan att förlora massa pengar när marknaden sjunker igen. Har sett så fina lägenheter, men vågar inte 🙁

  Reply

  • Egoina

   |

   Nej det känns riktigt läskigt. Den jag tittade på hade ökat 700 tusen på fyra år. Så sjukt! Det är ju inte omöjligt att den går ner 10-20% och plötsligt handlar det om väldigt mycket pengar.

   Reply

   • Julia

    |

    Jag tillhör en av dem som köpte lgh till överpris precis innan marknaden störtdök 🙁 bor i sthlm kan tilläggas där priserna stigit sjukt mycket senaste åren

    Reply

    • Matilda

     |

     Vi sålde vår lägenhet för ett år sen i Norrköping, en tvåa som gott upp 700 000 och köptes för 750 000. Men idag är den värderad 200 000 till. Där emot är vi lite halvt oroliga för lägenheten vi har idag. En nybyggd trea, där vi gjorde tillval för 43 000 också. Men vi behöver inte gå plus (även om man gärna gör det), bara man inte går back. Men om något skulle hända så är det bara att bo kvar. Dock ska vi bygga hus så som sagt, vi är ganska oroliga över att behöva gå back.. det är svårt. Men i Norrköping kostar en 3a strax under 2 miljoner så inte så farliga priser som i andra delar av landet.

     Reply

 • Ribecca

  |

  Mojiton 😍 min absoluta favoritdrink är passionsmojito, smakar inte solkräm heller vilket ju är ett plus. Lätt att göra hemma med, bara att tillsätta färsk passionsfrukt! 👍

  Reply

 • Lisa

  |

  Jag älskar det programmet men stör ihjäl mig på hon som pratar i bakgrunden och dumförklarar tittarna. Typ: Lägg i smöret i kastrullen och låt det smälta. Oh really?

  Reply

  • Louise

   |

   Men gud håller med! Trodde jag hade råkat sätta på någon typ av talsyntes först haha…

   Reply

 • J

  |

  Lägenhetsjakt är så jobbigt..
  Var precis och kolla på en lägenhet som kändes sååå bra på bilderna, skulle bara ha den! Men blev så besviken, kan inte förklara varför men var inte alls den bilden jag fick. Hyran är låg och perfekt balkong. Men man ska kanske lita på magkänslan?

  Reply

 • Emma

  |

  Köp nu! Priserna har ju gått ner mkt överallt. Kommer garanterat öka igen efter årsskiftet, tror jag 🙂

  Reply

 • Sara

  |

  Vad var detta för spännande ställe? 🙂

  Reply

 • Mw

  |

  Har du och F gjort slut eller vad händer? Tänkte pga…
  *att du typ alltid pratar i ”jag” form i typ alla inlägg du gör oavsett om du skriver om saker som rör er?
  * plus att du typ aldrig visar eller nämer honom mer?
  Det har blivit en nämnvärd skillnad på ovanstående punkter bara?
  Puss för fin blogg dock!

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv