En hörna i hemmet jag aldrig visat

Jag missade gårdagens lucka som var “Den perfekta middagen enligt mig”. Men jag tänker att det är något ni vet om mig så är det vilken mat jag gillar, hehe.

Dagens lucka är “En hörna i hemmet jag aldrig visat”.

 

Det här är en del av vårt vardagsrum som sorgligt nog sett ut såhär sedan vi flyttade ihop. Det är min soffa från min förra lägenhet som står på högkant. Med tiden har även jackor, kuddar, täcken och annat hamnat på hög och nu ser det ut såhär.

Tanken från början var att vi skulle behålla min soffa och sälja hans. Men sedan ångrade vi oss och bestämde oss för att sälja min. Men det har tydligen aldrig blivit av och ni vet hur det är när man skjuter upp någonting, det blir bara svårare och svårare att ta tag i det. Dessutom har jag gått runt och tänkt att vi “flyttar snart” i två år och därför tänkt att det kan vänta.

I dagens läge märker jag knappt det. Det har blivit normalt att halva vardagsrummet är kaos. Ibland kan jag bli irriterad och tänka att vi måste fixa detta NU. Det är sorgligt, för mitt skrivbord står där bakom och har bara blivit en lastningsplats istället för en plats där jag kan sitta och jobba. Det här är inte hållbart. Men ändå blir det inte gjort.

Mvh/ Tjejen som tagit det här med att skjuta upp saker till en helt ny nivå.

 

Detta är en del i Kajsons julkalender – vill du också vara med så kan du läsa mer här.

65 gillar

Comments (22)

 • Maddie

  |

  Älskar erat senaste avsnitt! När du härmar Sean paul❤

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha <3 Tack!!

   Reply

 • Louise

  |

  Alltså, det är så skönt att se sånt här! 🙂 Precis sådana saker kan jag själv må dåligt över, speciellt när jag mår dåligt över allt annat i livet som har med ens självkänsla att göra. Som att jag skulle vara en ovanligt inkompetent människa som “inte ens” kan ta tag i den där soffan, garderoben som behöver rensas, högen som ska till återvinningen eller dylikt. Tyvärr har jag också en förälder som kan vara väldigt kritisk över sådana saker, trots att hen inte på något vis är perfekt själv, och det blir ofta ett stressmoment att bjuda hem föräldrarna när det egentligen borde vara något trevligt.
  Jag tycker iaf det är skönt att få se den mindre perfekta sidan av andra människor, det hjälper mig att tänka att jag nog är ganska normal ändå i mina deppigare stunder. Ingen har väl egentligen varit en sämre människa för att man har en stökig hörna ett antal månader längre än vad man tänkt? Och när du väl får bort den kommer du känna dig extra duktig, bara för att du stört dig på den så länge som du gjort! 😉

  Reply

  • Egoina

   |

   Precis <3 Man mår så bra av att se att alla andra inte är sådär perfekta hela tiden som man tror att de är, haha. Tråkigt att du känner så angående din förälder, men precis som du skriver är ju hen inte perfekt själv. Ingen är! Kram!

   Reply

   • Marie

    |

    Tjejer! Ni borde gå med i gruppen “Family living-the true story” på fb.
    Där känner man sig sannerligen inte ensam om att ha kaoshörnor eller annan skit i hörnen. Så himla befriande. Ha det fint!

    Reply

 • Ina

  |

  Haha citerar Nike här: “just do it!” 😂😂

  Du har 3 steg att gå igenom

  1. Ladda ner blocket-appen
  2. Leta igenom mobilen på bilder på din soffa när den var ihopmonterad
  3. Skriv ihop en bra beskrivande text (du jobbar väl med det?) så du kommer ju få sålt den på direkten med dina formuleringsskillz

  Tadaaaa, KLART!

  Reply

 • Robert

  |

  Men nu har vi sett! 😉 Lätt hänt att det blir så. Har en fåtölj(där hade vi ordet med stort O…) som jag tyckte skulle vara skön att sitta i men den också blivit en avlastningsplats i brist på utrymme. 😉

  Reply

 • Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris

  |

  Oj hehe, lätt hänt! Själv har jag en tvättmaskin i badrummet som bara står. Kommer åt den varje gång jag står och sminkar. Hatar ljudet av stöten mot tvättmaskinen, lika irriterande varje gång men ändå står den där och har stått där enda sen vi flyttade in i MAJ!?

  Reply

 • Louise

  |

  i feel you! Har man inte alltid en hörna där man ställer saker som man seeeeeeenare ska bära ner till källaren eller sälja av 😛
  Däremot har jag märkt, ni som går och letar drömboende, att varje gång jag faktiskt, efter många om och men, tar tag i sånt här och ordnar fint hemma, kanske köper några nya kuddar till soffan eller ljuslykter eller så.. då POFF, så hittar man drömboendet!
  är en firm believer att när man rår om det man har, trivs i sitt hem, tar tag i saker, då faller pusselbitarna på plats.

  Reply

 • Bella

  |

  Vi köpte en villa våren 2015, och har fortfarande ett rum i huset som är belamrat med ouppackade flyttkartonger 😬 Där pratar vi om ”rummet som gud glömde”, det ser verkligen ut som det stökigaste förrådet man kan hitta. Ibland får jag ångest över det hemska rummet, andra gånger försöker jag att inte tänka på kaoset i rummet och bara låta dörren vara stängd.

  Skönt att alla inte har tillvaron och hemmiljön tillrättalagd!

  Reply

 • Simona

  |

  Tillfälligt R.I.P till skrivbordet ❤

  Reply

 • Ulrika

  |

  Sånt här förstår jag inte alls… Är själv en sån som hatar när saker inte blir gjorda, och skjuter väldigt sällan upp grejer (utöver när jag har tentaperiod då…). En sån här grej som en stor soffa som står i vardagsrummet som är i vägen när man bjuder hem vänner och grejer hade jag aldrig orkat med. Och du jobbar ju hemifrån, så en dag när du behöver 5 minuters paus från att sitta och jobba så kan du ju bara hitta några bilder av soffan och lägga upp de på blocket eller någon köp och sälj sida på facebook, och poff så är den såld och hämtad inom loppet av några timmar 😀

  Alltid när jag pluggar hemma så håller jag korta pauser där jag tex fixar med tvätten, diskar och tömmer diskmaskinen, torkar av alla ytor i lägenheten osv. Det är perfekt för att få en liten paus och röra sig lite också kan man på riktigt slappna av på kvällen sen 😀

  Reply

  • Lis

   |

   Haha du målar verkligen upp en drömvärld. Med den inställningen skulle man aldrig liggs efter med nåt eller ha jobbiga saker att ta i tu med, så orealistisk 😂🤣😅

   Men på riktigt. Ibland behöver man ta en riktig paus, och då hjälper det inte mycket att fylla den med andra måsten.. men skönt liv det måste vara att kunna göra så, låter så “enkelt” eller vad man ska säga.

   Men Regina klättra över soffan och plocka åt dig allt du vill ha på skrivbordet, samt själva skrivbordet och ställ det ytterst efter att du tryck in soffan ända in i hörnet. Problem solved! 😉 typ

   Reply

  • Sara

   |

   Jag är likadan som dig Ulrika. Hade fått krupp på den där soffan och sålt den illa kvickt alltså 🤷🏼‍♀️
   Men hey, alla är inte som vi och det är okej det också.

   Reply

 • Emma

  |

  Kul hur folk ger som en superbra lösning att du ska lägga upp den på blocket och så är den såld på fem minuter. Precis som att den tanken aldrig någonsin har slagit dig… Kanske inte är just det du behöver höra, haha.

  Reply

  • Sara

   |

   Haha tänkte samma sak!

   Reply

 • Hanna

  |

  Vill ge ett tips för att få det gjort: Bryt ner det i mindre delar! Tänk typ att målet är att få ordning i vardagsrummet och en vettig arbetsplats, och tänk ut vilka delmål som behöver uppnås för att nå det målet. Till exempel:
  1. Häng undan jackorna
  2. Gå med kuddarna till förråd eller annan lämplig plats
  3. Plocka bort övriga saker
  4. Gör en säljannons
  5. Sälj
  6. Gör i ordning skrivbordet
  Du behöver absolut inte göra allt på en gång, ta en sak var tredje dag eller vad som nu passar. Ytterligare ett tips (och ett väldigt effektivt sådant) är att göra en plan för när du ska göra varje steg/delmål. Skriv upp i kalendern! På så sätt kan du också ha som mål (och faktiskt se svart på vitt) att det kommer vara klart innan jul (eller när du nu vill ha det färdigt).
  Det är möjligt att det låter lite stelt men det kommer straight out of psykologi och fungerar 🙂

  Reply

 • Emma

  |

  Du får väl relatera till Monicas hemliga rum 😉

  Reply

 • Linnea

  |

  Så skönt att se att andra också har såna här hörnor hemma! Har också ett halvt rum som ser ut så där! 😉

  Reply

 • Petra

  |

  Det enda som blev överflödigt när min sambo flyttade in var min osköna ikea-fåtölj. Det var i februari. Nu kan vi inte kasta ut den förrän vi har skaffat en bättre avlastningsplats för hans “smutstvätt” (högar med snyggt vikta skjortor)..

  Reply

 • Sanna

  |

  Har i 1 månad förvarat ALLA möbler ifrån mitt exs lägenhet (en 3a) i min lilla tvåa… jag råkade vara snäll och säga ” klart jag kan hjälpa dig med flytten… ” så har haft soffa vinkyl bord säng, tv , tvättställ mm och 37 kartonger ( typ) och velat spy rakt ut konstant. Vi gjorde slut för ett år sedan och är bara vänner men jag sa det till honom att ” fan vad jag bara gillar dig på avstånd alltså ”😂 aldrig mer att jag kommer erbjuda min lya som förråd ( han trodde inte det skulle bli så lång väntetid mellan gamla lägenheten och nya men saker drog ut på tiden ) men nu har han hämtat alla saker.. ja, förutom dom 37 kartongerna..nästa helg.. nedräkning.

  Så när jag såg din soffa bakom andra soffan så fick jag en rysning i hela kroppen haha, SÄLJ/SLÄNG/SKÄNK , för känslan när det blir mysigt igen är helt underbar.

  Helt plötsligt känns min tvåa som ett palats 😂✌🏻♥️

  Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv