Jag orkar nu

Godmorgon! Eller är det förmiddag nu? Håller aldrig reda på sånt. Jag vaknade med en så bra känsla idag. Typ en idag-är-den-första-dagen-på-resten-av-mitt-liv-känsla med risk för att låta som ett citat på en shabby-chic skylt. Det här har inte varit mitt år på så många sätt, men någonstans måste man ändå sluta vara ett offer och tro på att det är nu det vänder. NU. Jag tänker inte ens acceptera något annat. Jag bestämde mig för det häromdagen och sedan dess har det hänt flera bra saker. Ett bevis på vad en positiv inställning och beslutsamhet gör.

Det säger jag med risk för att låta lite dryg, för jag vet mycket väl att man inte kan påverka allt i livet och jag menar verkligen inte att pika er som har en jobbig period och säga att det beror på er inställning eller vibbar ni skickar ut i universum eller något. Saker händer och så är det tyvärr. Men sen när sakerna väl har hänt kan man borsta av sig igen när man orkar. Och jag orkar nu.

 

228 gillar

Comments (18)

 • Sofia

  |

  Vad skönt att du orkar! Och TACK för att du påpekar att man faktiskt inte kan påverka allt <3

  Reply

 • Viskningen

  |

  Åh, det där är en sån svår balansgång. Jag tycker att det svåraste är att våga stanna i jobbigheter. Risken är att “det positiva tänkandet” blir en mask, en fasad. Och det är inte hjälpsamt. Hur gör du för att stanna i svåra känslor?

  Haha sorry för att jag fokuserar på negativitet. Är såklart glad för din skull!
  /Viskningen

  Reply

 • Sara

  |

  Vad skönt att du känner så! Jag tror att det alltid kommer sådant som är jobbigt och det gör naturligtvis att det är svårt att känna sig nöjd med tillvaron, men någonstans handlar det också om ens egen inställning. Hoppas att du inte är med om så mycket jobbigt samtidigt på ett bra tag nu!

  Reply

 • Simona

  |

  Så himla härligt att känna så, det är du värd!

  Reply

 • Malin

  |

  Härligt!

  Reply

 • Fius

  |

  <3 <3 <3

  Reply

 • lou

  |

  <3

  Reply

 • Kristina

  |

  Vad härligt att du mår bättre! Tror inställningen har mycket med måendet att göra. Jag har både depression och ångest men försöker tänka att det är mina tankar som påverkar vilket hjälper faktiskt!

  Reply

 • Robert

  |

  Bra sista stycke där. Det där med “positivt tänkande” är ju ett ganska kontroversiellt begrepp. Ibland bra och ibland inte alls bra. 🙂

  Reply

 • Susanne

  |

  Kram 😍

  Reply

 • Sofia

  |

  Åh vad härligt! Jag är på en sån dålig period i livet just nu. Har praktik och min chef är ett svin (man såklart) och kan inte sluta praktiken pga min skola och utbildning. Måste kämpa mig igenom det och vara positiv, stå upp för mig själv. Men har inte orkat ta tag i det pga ja livet. Kanske orkar imorgon! Kände att ditt inlägg peppade mig att orka. Tack <3

  Reply

 • Linda

  |

  En positiv inställning kan inte stoppa alla hemskheter… Men det gör det oftare enklare att hantera och gå vidare. “Fejkad glädje är också glädje” brukar jag säga. 🙂
  Kul att läsa att du börjar må bättre!

  Reply

 • U

  |

  Vad fint skrivet! Känner mig peppad, nu kör vi!

  Reply

  • Egoina

   |

   💪🏼❤️

   Reply

 • Lisa

  |

  Trodde jag hamnat på fel blogg först, hos en annan storbloggare.. 🙄
  Men ja, du har helt rätt. Man kan inte påverka det som sker men man kan styra över hur man väljer att hantera det. Och helt okej att man inte alltid orkar hantera.

  Reply

 • Ida

  |

  Heja! Får mer ork och pepp bara av att läsa detta. Heja dig, heja oss, heja alla!

  Reply

  • Egoina

   |

   HEJA ALLA 😀 <3

   Reply

Leave a comment

Rekommenderade inlägg

Arkiv