Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Den sura listan

 

Jag hittade en lista hos min kära poddkollega. Kände att idag var en bra dag att få vara lite arg:

 

Mest obehagliga jag vet: Bh-band som åker ner, när tofsen i håret sakta är på väg att trilla av, byxor som åker ner….hmm…egentligen allt som är på väg att åka av tydligen? Att ta på sig ett plagg med blixtlås eller andra metalldelar utan något under är också en kandidat. Hatar när det är kallt mot huden. Andra obehagliga saker är att vara smutsig/kladdig utan att ha möjlighet att tvätta händerna, att tappa något som låter jättemycket tidigt på morgonen eller att börja tänka på spöken när man ska sova.

 

Absolut inte min killtyp: Sådana som bara pratar om sig själv, som inte lyssnar på vad man säger och som ska mansplaina precis allt. Gillar inte heller snobbiga och besserwissriga typer som tror att de alltid vet och kan bäst. Visserligen har jag två besserwissers på min dejting-meritlista, så jag kanske inte har så bra koll på min typ ändå.

 

Äckligaste mat jag vet: Okryddad, blek och smaklös mat utan konsistens. Typ som gröt.

 

Sämsta bok jag läst: Jag läser inte klart böcker jag tycker är dåliga. Förutom Harry Potter. Jag läste tre böcker innan jag gav upp eftersom jag ville förstå vad alla tyckte var så fantastiskt. Jag förstår fortfarande inte.

 

Blir arg på: Folk som är egoistiska och alltid bara tänker på sina egna känslor och viljor. Blir också arg på orättvisor…eller när eyelinervingen inte blir som jag vill och jag får torka bort med topz tills huden är helt röd och svullen. Högt och lågt där ja.

 

Något som får mig att byta radiokanal: Radiopratare som skrattar HELA TIDEN. Seriöst. Allt är inte kul! Sluta skrika och prata i mun på varandra och sluta skratta hela himla tiden. Blir så irriterad på detta att jag kokar.

 

Sist jag ville ta till knytnävarna: Jag är mer en kill-them-with-words-typ-av-person. Men i mina drömmar slåss jag alltid konstigt nog. I alla fall. Sist jag blev riktigt arg var när jag såg en tjej på andra sidan gatan, vi skulle precis passera varandra och då såg jag hur en man var på väg att cykla förbi henne, men stannade cykeln och hoppade av. Han började gå bredvid henne med cykeln, började prata och inledde med ”Hej, varför går du här ensam”. Hon var så uppenbart inte intresserad och visade alla tecken på att han skulle sticka därifrån, men det gjorde han inte. Vad är det för fucking fel på män! Var så arg och ville vända och be honom fara, men när jag tittade bakom mig såg jag att gatan var full med människor, så jag tänkte att om det blev obehagligt så kunde hon bara hojta till. Eller jag vet inte? Borde nog vänt ändå. Får dåligt samvete nu.

 

Fulaste plagg jag vet: Tröjor som går inåt längs ner, som en ballong. Det är så himla fult att jag orkar inte.

 

Äckligaste drycken: Vet inte om det räknas som dryck, men nyponsoppa. Har men för livet på grund av alla gånger jag tvingades dricka/äta det på dagis.

 

Det skriker jag när jag blir arg: F*TTA! Vill dock inte använda det som skällsord egentligen, så brukar jämna ut det genom att skrika K*K precis efter när jag kommer på mig själv.

 

72 gillar

Kommentarer (35)

 • Simona

  |

  Haha, som ett Harry Potter-fan känner jag mig orimligt kränkt att du inte gillar böckerna!! Men nu när jag är vuxen och läser om de tycker jag inte att de är litterära mästerverk. Men jag nostalgi-älskar de ändå!! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

  • Ella

   |

   Exakt! Känner mig kränkt 🙁

   Svara

 • S

  |

  Ok, jag nappar!
  Det finns 7 HP-böcker, och i 4e förändras ALLT (antar att det går att säga att det är där de slutar vara barn) och det som följer är mycket mörkare. För att förklara vad som är så fantastiskt så är det budskap/teman/symbolik (död, kunskap, kärlek, fördomar, depression, tolerans, lycka etc), men också hur hon skriver. Som sagt är det 7 böcker, och de är skriva i symmetri, i en cirkel, precis som Homers Iliaden (minst spoiliga exemplet: Hagrid flyger Harry till Privet Drive med en flygande motorcykel i första boken, medan i den sista så flyger Harry med Hagrid från Privet Drive på en flygande motorcykel…). Dessutom är detaljerna fantastiska eftersom Rowling har hela den här världen i sitt huvud och där har hon också en back-story för även de minsta karaktärerna osv.
  Jag växte upp i samma takt som HP-böckerna kom ut (10-20 år), och nu är jag snart 30 och läser fortfarande alla 7 flera gånger om året. Det är mitt trygga space som jag kan återvända till när mitt eget liv stormar. Jag har trots alla dessa läsningar bara hittat 2-3 saker som inte riktigt går ihop. Läs dem på engelska, och de är otroligt välskrivna, till och med med ett språk som utvecklas över böckerna medan huvudkaraktären växer upp.
  Sorry för att det blev en hel vägg av text. <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltså nu blev jag SÅ sugen på att försöka läsa dem igen! Ska nog prova på böckerna på engelska 🙂

   Svara

   • S

    |

    Åh, vad glad jag blir!
    Brittiska > amerikanska när de ska läsas på engelska (de brittiska ges ut av bloomsbury och de amerikanska av scholastic, men går även att förstå vilken som är vilken genom namnet på första boken, då den amerikanska kallas sorcerer’s istället för philosopher’s stone). Vill du lyssna istället så är Stephen Fry väldigt behaglig att lyssna på, så rekommenderar även HP på ljudbok.
    Vill förresten passa på att skicka ett gäng kramar till dig, som tröst och som tack. Dina inlägg har drivit mig till tårar flera gånger på senaste. Förlorade själv min tredje förälder, min morfar, för 7 månader sedan och du skriver så det går rakt in i mitt hjärta om din farmor, er relation och hur du känner nu. Tack för att du låter oss ta del av något så tungt och privat. (Jag säger tack eftersom tårar, minnen osv hjälper mig att hantera tomheten han lämnade efter sig.)

    Svara

    • Egoina

     |

     ❤️

     Svara

  • Tussilago

   |

   +100 ?

   Svara

  • Johanna

   |

   EXAKT såhär känner jag också! Och håller 100% med om att de ska läsas på engelska, är så mycket bättre på de sättet!

   HP är verkligen mitt egna safe-space. Lyssnar på ljudböckerna (på engelska) när jag har ångest och behöver distrahera min hjärna.

   Svara

  • Kattis

   |

   Men alltså man kan ju inte läsa 3 böcker för att saker händer i den fjärde.. eller va?? Jag läste hela första, för att jag fick den av mormor, och sen några kapitel i andra för att min bästis älskade böckerna. Men näääj. Haha men all respekt till de som gillar HP såklart, det är bara inte min kopp te och jag vill inte läsa en halv serie böcker för att kanske gilla den sen :’)

   Svara

   • ab

    |

    Regina har redan läst de tre första böckerna så hon kan börja direkt med den fjärde. 😀

    Svara

    • Egoina

     |

     Ja, fast det var ju typ 15 år sedan och dessutom skumläste jag och hoppade över mycket pga uttråkad. Så jag får nog läsa om 😉

     Svara

 • Jackie

  |

  Köpte en fin BH med METALLspännen, isar till i kroppen varje gång jag sätter på mig den, sjukt drygt.
  Irriterar mig också på radiopratare som asflabbar i radio, känns oseriöst och är säker på att de tagit nåt ?
  Vill också använda k*k mer som svordom, gör exakt som du, skriker f*a men ångrar mig och säger k*ken istället. Nice saved liksom, i jämställdhetens namn! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha åååh, bh med metallspännen. Värsta ever! Haha eller hur, det är så vi bidrar till vårt jämnställda samhälle ?

   Svara

  • Ribecca

   |

   Jag har börjat med att sätta ihop orden nu istället, för att inte utesluta någon ?

   Svara

   • Egoina

    |

    Hahaha JAG MED. Men f*ttk*k klingar bättre än tvärtom och då får jag ändå dåligt samvete för att jag säger f-ordet först ?

    Svara

 • Viskningen

  |

  Du är alltid lika klockren! Men du glömde särskrivningar (nej jag kunde inte ens särskriva det pga ångestframkallande) ?

  Svara

 • Marie

  |

  Äntligen någon som håller med mig om att folk som sitter och skrattar i radio och pratar i munnen på varandra är det värsta som finns, det och radioreklam för det ska alltid vara så töntigt. Kanske inte behöver nämna att jag aldrig lyssnar på radio? 😛 😀

  Svara

 • Eva

  |

  Åh, håller verkligen med om ballongtröjor! Tror inte det är snyggt på någon? Oavsett kroppsform liksom. Och Harry Potter är bäst på engelska ?

  Svara

 • Robert

  |

  Haha! Bra lista. Sista punkten fick mig att skratta här. 😉

  Svara

 • Alexandra

  |

  Åhh förstår verkligen dig angående incidenten med den där tjejen på gatan!! Jag var med om en liknande händelse som blev otroligt obehaglig. Jag satt på ett café med min mamma (!!!) och i samma ”rum” i caféet satt också en familj (bestående av mamma, pappa och två små barn) samt en till familj (bestående av mamma, pappa och ett litet barn). Då kommer plötsligt en äldre man fram (fick direkt dåliga vibbar, han verkade lixom obehaglig) och börjar fråga min mamma ”är det din dotter eller? Så vacker” osv osv och min mamma säger verkligen ifrån och säger något i stil med ”ja det är det och vi uppskattar att äta vår frukost här i lugn och ro för oss själva” och då skrattar han lite och frågar fler saker och till slut säger ”får man fråga hur gammal hon är?” !!!!!!!!!! Fatta obehagligt! Och den ena familjen hade hört allting för jag såg deras blickar och de satt på bordet jämte oss, men de sade ingenting. Så när mannen frågade om min ålder, då ställer sig pappan från den andra familjen (som satt lite längre bort) upp och kommer fram och tar mannen i armen och säger hårt men ändå på ett respektfullt sätt att ”det verkar inte som att de vill prata med dig, vilket de har gjort tydligt, så nu går du härifrån” och så lixom gick han med mannen bort från oss. Vilket civilcurage!! Så himla bra gjort, och inte alls otrevligt eller så utan verkligen sakligt men respektfullt. Så i vissa situationer är det bra att faktiskt agera. MEN min poäng är också att det faktiskt, tyvärr, inte alltid är lika lätt att göra det om man är tjej (ush att det är så men det är det) för man känner sig ”mindre”?? Jag hade ju också kunnat säga ”gå härifrån snälla, jag vill inte prata” men man känner sig så utsatt och det är ju läskigt! Och helt ärligt, hade jag som ensam tjej suttit där i caféet hade jag kanske inte heller sagt ifrån, för att jag hade sett att det satt andra folk i omgivningen så att det var ”tryggt”, men kanske mest för att jag inte hade vågat. Så jag förstår din reaktion, samt att du nu får dåligt samvete! Det är en så svår situation!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Men usch! Så obehagligt!! Vad fint och bra med civilkurage ?? Ja, men eller hur. Det är tyvärr extra knepigt när man är kvinna 🙁

   Svara

 • Alexandra

  |

  civilkurage**

  Svara

 • Jenny

  |

  Alltså håller med till 100 procent på det om radiopratare men det gäller ju också poddare. Blir så störd av allt skratt kring småsaker det stör liksom flytet i programmet. >:( Och att prata i munnen på varandra? Hur roligt är det att lyssna på det?

  Svara

 • Nina

  |

  Synd, at ikke alle har intelligens nok til at forstå Harry Potter 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Och tur att inte alla har behov av att hävda sig ?

   Svara

 • @inredningsdesign

  |

  Hahaaa, samma ord här när jag blir arg hemma. Eller ännu värre, FI*TKU*… Jag måste växa upp, och hålla truten. ? #skamsentjej

  Svara

 • Linnea

  |

  HAHA det tog helt lång tid för mig att förstå att ordet F*TTA inte var ordet ”FATTA”! Så jag funderade på varför FATTA skulle vara ett skällsord. Tänkte att du nog inte ville skrika så eftersom du inte vill att personen ska känna sig korkad (eftersom hen inte fattat) och att du inte vill använda det skällsordet för att du inte vill klanka ned på dumma människor. Haha?

  Svara

  • Egoina

   |

   ??? Din söta, snälla, oskyldiga själ alltså ??

   Svara

 • Ribecca

  |

  Är det bara jag som blir orimligt nyfiken på vilka killar du dejtat som är besservizzrar? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Hehe förstår det, men vill ej hänga ut någon 😉

   Svara

 • Sara

  |

  Bh-band har aldrig åkt ner faktiskt. Breda axlar ala Magnus Samuelsson här. Däremot brallor. Åker alltid ner. Alltid. Kvittar hur hårt dom sitter så åker de fasen ner. Har alltid häng känns det som.

  //Mini stjärten

  Svara

  • Sara

   |

   Fick in en särskrivning också. Plus på den ?

   Svara

 • Hanna

  |

  Asså har aldrig tänkt på radiopratare som skrattar mycket innan men störde sönder mig på det idag då dom verkligen gjorde det heeeeeeeeeeeeeeela tiden!!! Vad är detta!?!? HUR kan jag inte ha tänkt på det innan??

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha förlåt!! 😀

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv