Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

4 fakta om mig

Nu var det ett tag sedan, så vi kör lite nya ”fakta om mig”. Bjud på fakta om er själva också btw. Älskar sånt!

 

1) Jag blir hypnotiserad av långa naglar. Antagligen beror det på alla ASMR-videos jag sett (googla det), numera när jag ser någon med långa naglar kan jag nästan känna hur personen kliar mig eller drar naglarna genom mitt hår. Om jag sitter på tåget och någon sitter och trummar med långa, fina naglar på en bok kan jag inte slita blicken och hamnar i någon form av trans.

 

2) Jag älskar sträva sängkläder och handdukar. Inget sköljmedel där tack! Handdukarna ska vara så hårda och sträva att det känns som om man skulle kunna bryta dem och sängkläderna får gärna vara kräppade. Jag förstår inte folk som sover med sängkläder gjorda i silke. Ska man liksom flyta runt där i sängen och hålla på.

 

Som detta. Jag kryper ner på en gång tack. Blir sömnig bara av att titta på det.

 

3) När jag var liten brukade jag spraya mig själv med doftspray. Ni vet sånt man har på toaletten för att dölja typ bajslukt? Det sprayade jag på mig själv! Jag tyckte nämligen att det doftade så gott och ville dofta så. Sen att folk antagligen trodde att jag bajsade hela tiden var inget jag reflekterade över.

 

4) Jag fick en fråga här ganska nyligen om vilken musiksmak jag har. Sanningen är att jag har världens tråkigaste musiksmak. Eller rättare sagt, jag har ingen musiksmak överhuvudtaget. Vad gäller andra aspekter i mitt liv, som mina åsikter eller mitt skrivande, så kan man få för sig att jag är en ganska djup person. Men sen kommer man till min musiksmak och bara…näe. Jag gillar musik som är på topplistan på Spotify och i det stora och hela gillar jag som regel musik som jag hört mycket. Jag gillar egentligen all typ av musik förutom country, jazz, Håkan Hellström (sorry) och allt med saxofon eller flöjt. Mycket bas och bra text är ett stort plus. Det här var min hat-fråga på Tinder. Jag visste liksom inte vad jag skulle svara. ”Jag gillar allt”?. Man bara mmm okej där har vi den tråkigaste människan som någonsin vandrat på denna jord. Men för att inte vara helt platt och sorglig kan jag berätta att jag tycker om Veronica Maggio och The Boxer Rebellion.

 

Bilder från när vi var och såg The Boxer Rebellion för ett år sedan.

 

32 gillar

Kommentarer (27)

 • Jessica

  |

  1. Påtal om musiksmak, jag lyssnar inte ens på musik. Det där att dra på spotify när man städar finns inte i min värld. Enda gången jag ’lyssnar’ är när jag har på radion i bilen. Blir också obekväm när någon frågar vad jag lyssnar på …

  2. Sjukt rädd för nersläckta rum. Går hellre genom stan ensam än att stå 5 min i ett mörkt rum så du inte ser handen. Sover med nattlampa, har någon konstig fixide att om någon försöker mörda mig så vill jag se det haha.. kontrollbehovdeluxe.

  3. Kramas inte. Förstår inte grejen? Gillar inte fysisk kontakt alls. Är ju skillnad med en pojkvän men nu menar jag alla andra 😀

  4. Städade 48 toaletter på sj tåg i veckan. Detta har utvecklat att jag går inte på offentliga toaletter. Hulkar bara av urindoften.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag lyssnar nog inte heller på musik särskilt ofta när jag tänker efter. Det blir bara podcasts. Enda gången är i bilen precis som du, eller typ på fest 🙂 ”Om någon försöker mörda mig vill jag se det”. HAHA.

   Svara

 • Kattis

  |

  Håller helt med dig om sängkläder och handdukar. Strävt och hårt <3

  Svara

 • emblas.se

  |

  Hahaha nummer 3, bästa! <3
  Ett kul fakta om mig är att jag kan svära på 13 olika språk…
  *yaay*

  Svara

 • Isa

  |

  Haha trodde du skrev muslismak! Läste nästan hela stycket o bara hmm jag kanske inte heller har någon müslismak, borde skaffa en… sen när jag läste Spotify så fattade jag! ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så roligt! Och gulligt att du bara ”borde kanske skaffa en” 😀

   Svara

 • BB

  |

  Inget sköljmedel?! Herregud jag tvättar sönder mina sängkläder för att de ska bli mjuka. Jag byter inte ens sängkläder utan tvättar bara och sätter på de igen, sen när de tillslut går sönder så börjar problemet med att hitta ett nytt luftigt och mjukt set.

  Svara

 • K

  |

  åh! förstår inte folk som inte vill ha ”nytvättat” strävt. känns så mycket fräschare. dessutom är sköljmedel superdåligt för naturen.

  Svara

 • Klara

  |

  Tips på dokumentär! The Keepers på Netflix. Dokumentärserie i sju delar som handlar om två gamla elever som undersöker mordet på sin lärare som blev mördad på början av 70-talet. Under seriens gång så kommer mycket annat upp till ytan. Se! Älskar även att den är i sju delar så att man kan se ett avsnitt varje kväll.

  Svara

  • Lisa

   |

   Eller hur! SÅ bra dokumentär men fasen vad illamående jag blev.

   Svara

 • H

  |

  Det här har inget med inlägget att göra men måste bara säga att jag fick min kallelse till cellprov och var och stökade undan det idag. Var så nervös före eftersom jag inte varit på någon gynundersökning förut, men det lättade direkt jag skakade hand med barnmorskan som var så lugn och snäll i allt hon gjorde. Tror dock att jag skulle ha varit mycket mer nervös om jag inte hade kommit ihåg dina inlägg om cellprov (och så spelades Man I feel like a woman på radio då jag körde dit som piggade upp).
  Så nu blir det att vänta ett par veckor på svar. Lite ont gjorde det före barnmorskan hittade livmodertappen med anknäbbgrejen (den gömde sig så högt upp) men hon pausade och bad om ursäkt så många gånger för att hon plågade mig så jag skulle ha velat ge henne en stor tackkram efteråt. Men själva cellprovet med spatel och borste kändes inte alls.
  Så tack Regina för att du har tagit upp det här med cellprov!!

  Svara

 • Emmy

  |

  1. Jag är löjligt rädd för ballonger. Har varit det så länge som jag kan minnas och undviker i allra högsta grad ballonger. Heliumballonger (såna på marknader i former av olika figurer) går bra, men vanliga plastiga hemska ballonger är min akilleshäl.
  Det som skrämmer mig är att de är så oförutsägbara och kan sprängas när som.
  -Gäller även plast/papperspåsar som folk tvunget ska blåsa upp och spränga. Usch.

  2. När man badat för länge och får russinfingrar!! Alltså AAAAH. Jag får panik av känslan. Det är lätt något jag hade kunnat blivit torterad med. De: ”Säg var du begravde dina miljoner kronor annars doppar vi dina fingrar i vatten tills dom blir russin” Jag: ”Dom ligger 1m ner i jorden på dessa koordinaterna: *****” Typ så.

  Svara

  • Mici

   |

   Åh Emmy, vad glad jag blir att jag inte är den enda som har en lätt ballongfobi!
   Var tärna på ett bröllop för ett par veckor sedan och det råkade bli så att jag skulle blåsa upp ballonger (eller, ta emot och knyta fast redan uppblåsta) och en SPRÄNGDES I MIN HAND. Var tvungen att gå iväg en stund, haha.

   Svara

 • Caroline

  |

  ASMR är det BÄSTA jag vet. Sett det VARJE kväll jag ska sova i två års tid nu. jag är helt besatt haha <3 Från början gillade jag mest crinkle sounds, nu är jag mer hardcore och lyssnar på allt haha.. Det hjälper en verkligen att somna och slappna av.

  Svara

 • Johanna

  |

  Älskar ASMR! Har alltid på en sån video när jag ska sova, det är verkligen bäst!

  Svara

 • Angelika

  |

  ÄNTLIGEN någon mer än mig som inte gillar Håkan!!!

  Svara

 • Robert

  |

  Har också lite svårt för att precisera musiksmak, men vikten av sånt verkar ju ligga mycket i att kunna umgås med andra som gillar samma. Tänker på boken ”Sapiens” av nån anledning, haha. 😉 Kommit en bit.

  Svara

 • jezzepezzepironparon

  |

  uhh… jag e tvärtom när det gäller sängkläder.. det måste vara mjuk o skön, dock inte siden o så, brr.. men mjuk bomullstyg måste det va annars kan jag inte sova.. vet ej varför men kanske harjag för4 känslig hud…eller har för lätt o bli disraherad (stavas så??) samma sak då sovrummet måste vara möörrkk .minsta lillal jus som skiner på mig så kan jaginte sova… vet det låter knäppt… o jag e döv (född hörselskadad) så vetdå jag va yngre lyssnadejagmkt på pop o dansbandsmusik o ballad.. men en sak gillar jag o det bas som vibrerar mkt..speciellt trummor..speciellt då man e vid ngn utekonsert eller form av disco.. ooohhh.. skön känsla.. 🙂

  Svara

  • jezzepezzepironparon

   |

   ohh.. ser att jag skrev lite slarvigt..sorry…

   Svara

 • Ebba

  |

  Relaterar så mycket till att inte ha någon musiksmak, lyssnar typ på allt som har någon form av text och återkommande melodi. Hatar därför jazz. Träffar en kille som är sjukt musikintresserad och blir helt svettig varje gång han börjar prata musik för jag känner mig så jäkla tråkigt, haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha kan sååå relatera!

   Svara

 • Rosanna

  |

  Jag fick ha hjälm på mig när jag lärde mig krypa då jag kröp in i väggen hela tiden.. hahahahahhaah

  Svara

 • M

  |

  Nooooooo du gillar inte Håkan?? Finns ju ingen bättre?

  Svara

 • Mici

  |

  Alltså ASMR-videos kan vara min nya obsession.

  Svara

 • Camilla Löfgren

  |

  omg haha älskar med sånt här konstigt med folk <3
  Jag har några märkliga grejer
  1. jag flyter snett. alltså det är så märkligt hahaha men egentligen logiskt när man tänker på att jag har haft förstorat hjärta och därav har vänster lunga inte kunnat utvecklas normalt
  2. jag hatar tandkräm och tuggumi. alla människor som interagerar med tuggumi vill jag bara puncha i fejset. Usch. Tandkräm får jag hantera för jag måste men klöks dagligen av det och VÄGRAR vara nära någon som borstar gaddarna
  3. jag svettas och gråter mer från höger sida av kroppen (dvs höger öga och höger armhåla).. vetifan vad detta är men troligtvis något med hjärtfelen att göra xD
  4. när jag sover, på tal om det.. så gillar jag att ha täckets klädsel mellan tårna

  Svara

 • Zoe

  |

  Haha men alltså., tycker det är så kul, för det mesta när folk säger att de lyssnar på ”allt”, så brukar de typ nämna låtar i stil med ”toplistan på Spotify” precis som du skriver , o då brukar jag tvärtom känna att de har rätt så smal musiksmak, (inget ont/kritik mot dig, eller fel med det, bara en reflektion).

  Svara

 • Malin

  |

  Kul att läsa såna här inlägg tycker jag, mer sånt! 😀
  Här kommer 4 fakta om mig:
  1. Gillar inte att ha mer än en förpackning öppen av samma typ av produkt. Exempelvis så blir jag galen om någon jag delar badrum med vill ha 4 olika shower gels eller shampoon öppna på samma gång. Jag öppnar en, använder den tills den är slut och då byter jag till nästa. Självklart inte om det är specialprodukter såsom silvershampoo, vattenfast mascara, olika färger på läppstift osv. Men du fattar grejen!
  2. När jag var liten hade jag en dröm om att läsa exakt alla böckerna som fanns på skolbiblioteket. Jag växte upp och insåg att det såklart är omöjligt att läsa så mycket. Men någonstans på vägen har jag börjat plöja serier och har en lista i mobilen med typ 50 olika serier som jag blivit tipsad om, läst att man borde se osv. Tror jag ärligt talat att jag någonsin ska hinna se alla?
  3. Jag gillar att dagdrömma om platser jag vill besöka, saker jag skulle köpa om jag vann mycket pengar, plagg jag precis vet hur jag vill ha dom men aldrig hittar i butik osv.
  4. När andra vill gå till en glassbar för att prova den och tycker att de är ”klara” med den efter att ha gått dit en gång så vill jag självklart gå dit 10 gånger till för att prova alla smaker. Eller åtminstone de smaker som jag tror att jag kommer gilla. Har man provat en eller två smaker så vet man ju inte säkert att stället är bra? Nej jag gillar att ha ett favoritställe för att jag vet att vilken av mina favoritsmaker jag än väljer så kommer det vara grymt gott!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv